מסעדת בויה בנמל: גועל נפש של התנהגות
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
אירוע משפחתי ביום שישי אחה״צ במסעדת
בויה שנמל תל אביב.
הבן שלי אלרגי לחלב ולכן ביקשנו במבורגר נטול חלב. על פניו לא אתגר גדול אבל בבויה זה בלתי אפשרי לקבל המבורגר נטול חמאה. שום פשרה או אופציה. מכיוון שכבר החלו את הארוחה, יצאתי והזמנתי טייק אווי של המבורגר ממסעדת אגאדיר מסביב לפינה שהתגלו גם יעילים וגם משתפי פעולה.
הבן שלי קיבל את הארוחה שלו בשקית טייק אווי של אגאדיר בשולחן של בויה.
המבט האומלל של ילד בן שש הספיק בשביל צביטה בלב.
התנהגות באמת בלתי נסבלת. אין לי בעיה עם זה שהם עושים המבורגר עם חמאה, אבל להכריח? לא להתפשר גם במקרים של אלרגיה?!
לאן הגענו. (n)
בויה שנמל תל אביב.
הבן שלי אלרגי לחלב ולכן ביקשנו במבורגר נטול חלב. על פניו לא אתגר גדול אבל בבויה זה בלתי אפשרי לקבל המבורגר נטול חמאה. שום פשרה או אופציה. מכיוון שכבר החלו את הארוחה, יצאתי והזמנתי טייק אווי של המבורגר ממסעדת אגאדיר מסביב לפינה שהתגלו גם יעילים וגם משתפי פעולה.
הבן שלי קיבל את הארוחה שלו בשקית טייק אווי של אגאדיר בשולחן של בויה.
המבט האומלל של ילד בן שש הספיק בשביל צביטה בלב.
התנהגות באמת בלתי נסבלת. אין לי בעיה עם זה שהם עושים המבורגר עם חמאה, אבל להכריח? לא להתפשר גם במקרים של אלרגיה?!
לאן הגענו. (n)
אני אישית לא שומר כשרות הדוקה אבל אני לא אוכל חלב ובשר בכלל, אם היו נותנים לי המבורגר עם חמאה כשביקשתי שלא, הייתי הופך להם את המקום(בלי אלימות), אז במקרה של אלרגיה זאת בכלל חוצפה... אתה מתכוון לעשות משהו?
שלא יגיע הילד האלרגי הבא ויקבל התקף.
שלא יגיע הילד האלרגי הבא ויקבל התקף.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
מצד שני, הכנת מנה ללא חמאה ייתכן ומצריכה אותם להכין משטח טיגון\גריל חדש שלא זמין בנמצא.
כמובן שתמיד אפשר להגיע לטובת הלקוח וניתן היה לעשות מאמץ, אך בתור אחד שבעברו עבר במסעדה, אני יכול להבין התשובה שניתנה.
כמובן שתמיד אפשר להגיע לטובת הלקוח וניתן היה לעשות מאמץ, אך בתור אחד שבעברו עבר במסעדה, אני יכול להבין התשובה שניתנה.
-
oferlaor
- מנהל

הם בפירוש אמרו שיש בזה חמאה.
הבעיה שלי שהם לא היו מוכנים לעשות אפילו את המאמץ המינימלי ליצור המבורגר ללא חמאה.
שאלנו אם הם יכולים פשוט לא לשים חמאה או להכין את זה בנפרד. התשובה? לא. זה חייב להיות עם חמאה.
הבעיה שלי שהם לא היו מוכנים לעשות אפילו את המאמץ המינימלי ליצור המבורגר ללא חמאה.
שאלנו אם הם יכולים פשוט לא לשים חמאה או להכין את זה בנפרד. התשובה? לא. זה חייב להיות עם חמאה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
ייתכן והתערובת עצמה של הבשר מכילה חמאה, זה גם כן יכול להסביר את הבעייתיות.
מצד הלקוח זה אכן מאוד מרגיז, אבל במקרה הזה אגב מאוד משנה איך הגיבו ומה בדיוק אמרו.
יתכן שלא רצו לקחת סיכון על אלרגיה, יתכן שכפי שנאמר התערובת עצמה מכילה חמאה ויתכנו הרבה סיבות.
מצד שני, אם לא הסבירו את עצמם באחת הסיבות הנ״ל אלא אמרו סתם בבוטות שאין אפשרות זו אכן חוצפה.
יתכן שלא רצו לקחת סיכון על אלרגיה, יתכן שכפי שנאמר התערובת עצמה מכילה חמאה ויתכנו הרבה סיבות.
מצד שני, אם לא הסבירו את עצמם באחת הסיבות הנ״ל אלא אמרו סתם בבוטות שאין אפשרות זו אכן חוצפה.
-
oferlaor
- מנהל

לא. זה שיטת ההכנה שלהם. הם אמרו שהם מורחים חמאה על הגריל.
שאלתי אם ניתן להכין את זה במחבת או לנקות. לא מדובר בסכנת חיים אלא פשוט בבעיית אלרגיה. הם לא היו מוכנים לכל מאמץ מסוג שהוא.
היינו בהמון מסעדות אבל חוסר אכפתיות ואדישות לילד ברמה כזו לא ראיתי בחיים שלי עד היום. התנהגות המנהל היתה קיצונית ומופגנת - ממש לא אכפת היה לו שיש ילד רעב ולא היה לו כוונה כלשהי ללכת לקראת או למצוא פיתרון.
שני מטר הצידה הכינו לנו המבורגר באגאדיר ללא קושי.
שאלתי אם ניתן להכין את זה במחבת או לנקות. לא מדובר בסכנת חיים אלא פשוט בבעיית אלרגיה. הם לא היו מוכנים לכל מאמץ מסוג שהוא.
היינו בהמון מסעדות אבל חוסר אכפתיות ואדישות לילד ברמה כזו לא ראיתי בחיים שלי עד היום. התנהגות המנהל היתה קיצונית ומופגנת - ממש לא אכפת היה לו שיש ילד רעב ולא היה לו כוונה כלשהי ללכת לקראת או למצוא פיתרון.
שני מטר הצידה הכינו לנו המבורגר באגאדיר ללא קושי.
-
oferlaor
- מנהל

בכל מסעדה מסירים אחריות מהאוכל על כל אלרגיה. תמיד אומרים לנו שאי אפשר להבטיח. זה ברור ומוסכם.
מצד שני יחס אדיש מזלזל וחוסר אכפתיות (וחוסר רצון לנסות ולעזור)? בזה עוד לא נפגשתי. אם לא היינו קבוצה כ״כ גדול הייתי קם והולך.
מצד שני יחס אדיש מזלזל וחוסר אכפתיות (וחוסר רצון לנסות ולעזור)? בזה עוד לא נפגשתי. אם לא היינו קבוצה כ״כ גדול הייתי קם והולך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בתור אחד שהשותף שלו לחדר בעבודה רגיש לגלוטן (כל מה שקשור לקמח חיטה), אני מבין אותך לגמרי. זו חוצפה לא נורמלית של המסעדה, ואני לא מבין מה הבעייה להתחשב קצת ופשוט לנקות את המשטח ולטגן בנפרד, במיוחד אם לא מדובר ברגישות חמורה לכמות מיקרוסקופית של לקטוז.
יש מסעדות (המבורגריות לצורך העניין כאן), שלא רק שהן מתחשבות באופן מלא בבעלי רגישויות כמו לקטוז וגלוטן, הן אף מצטיידות מראש באופן מיוחד במוצרים נטולי רכיבים בעייתיים, למשל: ברשת מוזס, ואם אני לא טועה גם ברשת בלאק, יש להם אפילו לחמניות מיוחדות נטולות גלוטן.
טוב לפחות שהם לא אסרו עליך להכניס אוכל ממסעדה אחרת. לפחות זה...
יש מסעדות (המבורגריות לצורך העניין כאן), שלא רק שהן מתחשבות באופן מלא בבעלי רגישויות כמו לקטוז וגלוטן, הן אף מצטיידות מראש באופן מיוחד במוצרים נטולי רכיבים בעייתיים, למשל: ברשת מוזס, ואם אני לא טועה גם ברשת בלאק, יש להם אפילו לחמניות מיוחדות נטולות גלוטן.
טוב לפחות שהם לא אסרו עליך להכניס אוכל ממסעדה אחרת. לפחות זה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
עופר בהחלט מבין לליבך, יש לא מעט מסעדות שפשוט מזלזלות ברצונו של הסועד...oferlaor כתב:בכל מסעדה מסירים אחריות מהאוכל על כל אלרגיה. תמיד אומרים לנו שאי אפשר להבטיח. זה ברור ומוסכם.
מצד שני יחס אדיש מזלזל וחוסר אכפתיות (וחוסר רצון לנסות ולעזור)? בזה עוד לא נפגשתי. אם לא היינו קבוצה כ״כ גדול הייתי קם והולך....
כמובן לא אמנה מי ואך...אבל צריך בהחלט לשים לב איזה אוכל/שתיה אתה מקבל...
כבר קרה למכר טוב שלי שהזמין מאכל X כאשר הודיע במפורש כי הוא אלרגי לרכיב מסויים, קבל את המנה כאשר הובטח לו אישית מהשף שהמאכל נטול הרכיב, הוא גילה למחרת על פניו שאכן אותו רכיב היה בהחלט..
צריך לשים לב ולא לסמוך בעיניים עצמות על מה שאומרים...
אמנם גם זה דיי בלתי אפשרי לגלות זאת אחרת...
-
oferlaor
- מנהל

גם אם באמת לא הייתה למסעדה אופציה להכין מנה ללא חמאה ( וקשה לי מאוד להאמין לזה.. אפשר לטגן במחבת אחרת או אפילו להכין קציצה מחדש (במקרה והתערובת עם חמאה).oferlaor כתב:Pixies
מי שאל אותם בכלל... זה לא שהיה לו מה לאכול שם ממילא....
אזי, מנהל משמרת טוב ויצירתי היה מביא לו את המנה בעצמו.. ואני מכיר סיפורים כאלו.
למרות שזה גם פתיר, יכול להיות שכל העניין בכלל נבע מהלחמנייה? בד"כ לחמניית המבורגר במסעדות עשויה גם כן עם חמאה, בגלל זה היא רכה כל כך ואם לא חמאה אז צריך הרבה מרגרינה או שמן.
אבל כמו שנאמר קודם, זה גם פתיר כי אפשר להגיש בלחם אחר...או בלי.
אבל כמו שנאמר קודם, זה גם פתיר כי אפשר להגיש בלחם אחר...או בלי.
אולי חלק "מהסוד" שלהם להמבורגר מוצלח היה הטיגון בחמאה והם לא רצו שיצא לא טעים או שבלי זה הם לא מסתדרים, אי אפשר לדעת מה באמת עובר עליהם. ישבתי פעם עם המשפחה במסעדת דגים שאני לא אציין את שמה והם בשום פנים ואופן לא רצו להחליף למנה של אימא שלי את התוספת תפוחי אדמה מטוגנים עם אורז ואמרו בחוצפה שצריך להוסיף 20 שקל לתוספת. 20 שקל לצלחת קטנה של אורז! מאז אני מאוד מתעב את המקום הזה ולא נכנס אליו. שבא לי לאכול אני נכנס ליונס, שם אומנם משלמים 30 שקל על סלטים אבל הם מפוצצים אותך בהם ומוסיפים בלי סוף עד שאתה מתפוצץ ובלי לספור כמה אתה אוכל וכמה ומה מגיע לך. מה שעשו לך זה חוצפה ואולי גם סנוביות מסוימת (כנראה שהמקום מפוצץ באנשים והם לא דופקים חשבון). עצה ידידותית: אי אפשר תמיד לשפר את השירות של המסעדות ולשפר את ההתנהגות של האנשים, להבא תעשה שיעורי בית לאן ולאיפה אתה לוקח את המשפחה ורק ככה תוודא שלא יהיו לך אכזבות מהסוג הזה. דרך אגב, כל הכבוד שהבאתה למסעדה המבורגר ממקום אחר, אני מקווה שהנפתה אותו באוויר כדי שיצאו לעובדי המקום העיניים

נסחפת קשות. בסך הכל יש מאכל שלא יכלו לספק במסעדה. לעשות מזה סוף העולם? הסתכל סביב , קורים במדינה דברים שהם באמת בבחינת "לאן הגענו". ברור לי שהסיבות הן עקב מגבלות כאלה או אחרות.oferlaor כתב: התנהגות באמת בלתי נסבלת. אין לי בעיה עם זה שהם עושים המבורגר עם חמאה, אבל להכריח? לא להתפשר גם במקרים של אלרגיה?!
לאן הגענו....
מזכיר לי שלפני מספר שבועות במסעדה הילד רצה חזה עוף לא במרינדה. הסבירו לנו שזה כבר מושרה ואין מה לעשות.
אז באמת - לאן הגענו?!
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
לצערי אני לא מקבל את הטענות.
בפעם האחרונה שמישהו ניסה לחתוך פינות זה הסתיים במוות.
אם הם מודעים לכך שיש חמאה אני אפילו לנשום ליד צלחת לא הייתי מרשה.... אני מבין שיש קושי ללקוח
לקבל זאת אבל הילד שמודע לבעיה צריך לדעת שבעתיד תהיינה עוד "תקריות" כאלו ובמקום להתעקש יש לקבל זאת בהבנה.
בפעם האחרונה שמישהו ניסה לחתוך פינות זה הסתיים במוות.
אם הם מודעים לכך שיש חמאה אני אפילו לנשום ליד צלחת לא הייתי מרשה.... אני מבין שיש קושי ללקוח
לקבל זאת אבל הילד שמודע לבעיה צריך לדעת שבעתיד תהיינה עוד "תקריות" כאלו ובמקום להתעקש יש לקבל זאת בהבנה.
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
בהחלט גועל נפש של התנהגות וכמובן שהיה מתבקש שיציעו בעצמם פתרון יצירתי לשביעות רצונכם.
מאחר ובעוונותי אני חולה בסכרת נעורים וצליאק הבעיה מוכרת לי ממקור ראשון...
עופר כל הכבוד שעשית את מה שעשית ושילחו לכל הרוחות,כמובן שיש להדיר רגליים ממקומות מסוג זה.
נ.ב.
איני יודע אם אתם זוכרים אולם לפני מספר חודשים נערה שסבלה מרגישות לאגוזים הגיעה לאכול בלה גופרה בת"א...
כמובן ששאלה אם ממרח השוקולד שהם מגישים מכיל אגוזים? או שמשהו במנה מסוכן לה?- הבהירה מפורשות ממה היא סובלת.
ענו לה הכול בסדר,היא אכלה ומתה בגלל האטימות, הטיפשות, הבורות וחוסר תשומת הלב שלהם...
מה שמדהים שהמקום עדיין פתוח.

מאחר ובעוונותי אני חולה בסכרת נעורים וצליאק הבעיה מוכרת לי ממקור ראשון...
עופר כל הכבוד שעשית את מה שעשית ושילחו לכל הרוחות,כמובן שיש להדיר רגליים ממקומות מסוג זה.
נ.ב.
איני יודע אם אתם זוכרים אולם לפני מספר חודשים נערה שסבלה מרגישות לאגוזים הגיעה לאכול בלה גופרה בת"א...
כמובן ששאלה אם ממרח השוקולד שהם מגישים מכיל אגוזים? או שמשהו במנה מסוכן לה?- הבהירה מפורשות ממה היא סובלת.
ענו לה הכול בסדר,היא אכלה ומתה בגלל האטימות, הטיפשות, הבורות וחוסר תשומת הלב שלהם...
מה שמדהים שהמקום עדיין פתוח.