יבוש הפולים בג'ין לפני קליה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
לא. הם חלקים לגמרי. זה משחק של אור.
מאוד קשה לצלם פולים... זה תמיד נראה כאילו שהם לא אחידים בצבע.
מאוד קשה לצלם פולים... זה תמיד נראה כאילו שהם לא אחידים בצבע.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

טוב, אז ככה:
הקליה הזו יצאה ממש מעולה!
לדעתי העניין הזה של חימום מקדים הוא מצוין לגמרי. הקפה פשוט יותר טעים לי, באופן מאוד עקבי בינתיים.
אני ממליץ לכולכם לנסות. פשוט אין מה להשווה לקליה הרגילה של הג'ין שהיתה נגמרת לי תוך 3 ימים והקפה כבר לא היה ראוי לשתיה.
הבוקר שתיתי שוב אספרסו, והטייגר סקין כמעט מושלם.
יתכן שזה קשור גם בשינוי מזג האויר, אבל לא נראה לי.
אני הולך לקלות הבוקר שוב, ואוריד את זמן היבוש ל-3.5 דק'.
נראה לי שאכוון ל-240 מעלות במקום 235, כדי לראות מה יקרה.
coffeeaddict - קראתי עוד בחו"ל ונראה לי שאין הבדל מהותי בין שתי הפרוצדורות שלנו. בסופו של דבר העליה היא הדרגתית, וזה מה שחשוב, כשהדגש הוא על חימום מקדים. ממליץ להתחיל עם חימום של 200 מעלות לכמה דקות טובות, כי ככה כשמכניסים את הפולים הטמפ' נופלת ל-160-170 ובקלות אפשר להתחיל ביבוש של 150 מעלות.
הקליה הזו יצאה ממש מעולה!
לדעתי העניין הזה של חימום מקדים הוא מצוין לגמרי. הקפה פשוט יותר טעים לי, באופן מאוד עקבי בינתיים.
אני ממליץ לכולכם לנסות. פשוט אין מה להשווה לקליה הרגילה של הג'ין שהיתה נגמרת לי תוך 3 ימים והקפה כבר לא היה ראוי לשתיה.
הבוקר שתיתי שוב אספרסו, והטייגר סקין כמעט מושלם.
יתכן שזה קשור גם בשינוי מזג האויר, אבל לא נראה לי.
אני הולך לקלות הבוקר שוב, ואוריד את זמן היבוש ל-3.5 דק'.
נראה לי שאכוון ל-240 מעלות במקום 235, כדי לראות מה יקרה.
coffeeaddict - קראתי עוד בחו"ל ונראה לי שאין הבדל מהותי בין שתי הפרוצדורות שלנו. בסופו של דבר העליה היא הדרגתית, וזה מה שחשוב, כשהדגש הוא על חימום מקדים. ממליץ להתחיל עם חימום של 200 מעלות לכמה דקות טובות, כי ככה כשמכניסים את הפולים הטמפ' נופלת ל-160-170 ובקלות אפשר להתחיל ביבוש של 150 מעלות.
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
מוטי, כמה זמן לקח החימום המקדים?
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- dorso
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
כנראה שהFOREPLAY חשוב לקבלת תוצאות טובות....
...... 
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

חימום מקדים לוקח בערך 5 דק'.
קליתי עכשיו סבב נוסף:
- חימום ל-200 מע'
00:00 הכנסת פולים. טמפ' 150 מע'
03:30 טמפ' 225
08:30 טמפ' 250
12:00 טמפ' 240 (פיצוץ ראשון)
14:30 סיום קליה בתחילת פיצוץ שני, קירור בעזרת עצירת חירום
יצאו פולים נהדרים. מעניין לטעום אותם.
אגב, התחלתי לקרר בדרך חדשה: אני פשוט שופך את הפולים על תבנית ומכניס אותה לתנור, כשרק המאוורר עובד והדלת פתוחה. המאוורר מפזר את האויר החם החוצה והפולים מתקררים תוך דקה.
קליתי עכשיו סבב נוסף:
- חימום ל-200 מע'
00:00 הכנסת פולים. טמפ' 150 מע'
03:30 טמפ' 225
08:30 טמפ' 250
12:00 טמפ' 240 (פיצוץ ראשון)
14:30 סיום קליה בתחילת פיצוץ שני, קירור בעזרת עצירת חירום
יצאו פולים נהדרים. מעניין לטעום אותם.
אגב, התחלתי לקרר בדרך חדשה: אני פשוט שופך את הפולים על תבנית ומכניס אותה לתנור, כשרק המאוורר עובד והדלת פתוחה. המאוורר מפזר את האויר החם החוצה והפולים מתקררים תוך דקה.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
תודה על המידע
אגב השווית מול אותה תערובת בקליה רגילה ? מעניין מה יהיו ההבדלים...
לגבי ההתיישנות לדעתי זה קשור מאוד לעונה כי גם קליות רגילות מחזיקות יותר.
בקליה הבאה אנסה גם.
אגב השווית מול אותה תערובת בקליה רגילה ? מעניין מה יהיו ההבדלים...
לגבי ההתיישנות לדעתי זה קשור מאוד לעונה כי גם קליות רגילות מחזיקות יותר.
בקליה הבאה אנסה גם.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

טעמתי אתמול את הקפה, והוא יצא מעולה.moti_r כתב:יצאו פולים נהדרים. מעניין לטעום אותם....
אבל הבוקר הוא כבר היה מדהים לגמרי!
הוא ממש נפתח אחרי 48 שעות. הרבה פחות דומה לקליה רגילה של ג'ין והרבה יותר דומה לקליה מסחרית.
מאוד מאוזן, מלא בטעמי "אמצע" ומרירות שלא משתלטת.
אולי זה הקור, הפולים החדשים או הקירור על תבנית - אבל אני מאמין שיותר מכל מדובר ביבוש הראשוני, כי אני לא זוכר כזו קליה אף פעם.
כפיר - איך יצאו הקליות שלך? עשית כבר ראש בראש?
- gedkoz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
אני מתקדם שלב, שניים אחרי מוטי. עשיתי קליה שניה עם יבוש מקדים של 5 דקות, אבל בלי מעקב אחרי טמפרטורה בהמשך. אחרי יומים של המתנה הוא היה טים , ואחרי עוד שלושה ימים נעשה עוד יותר טעים. ואז הוא נגמר... כשה לפני שנה עשיתי נסיונות כאלה, המתנתי אחרי יבוש כ20-30 דקות והמשכתי עם שינויי טמפרטורה. וקפה היה בסדר, אחיד , אבל קצת אנמי ו״מת״ מהר.
בשיטת יבוש- קליה ברצף הקפה הרבה יותר טוב... נמשיך.
בשיטת יבוש- קליה ברצף הקפה הרבה יותר טוב... נמשיך.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
נסיון חוזר
טוב אז החלטתי לבחון ברצינות את ההמלצות של מוטי וערכתי ניסוי נוסף בשיטה עם הפרופיל שצוין, קליתי מיד אחרי גם בצורה רגילה אותה תערובת כדי לעשות ראש בראש ולהשוות במהלך מספר ימים את הקליות.
התערובת שקליתי הכילה ברזיל,בורונדי,סנטו דומינגו וגואטמלה ונקלתה ל fc ועצרתי ממש שניות לפני פיצוץ שני וקיררתי דקה בג'ין ולאחר דקה הפולים הוצאו החוצה לשיש.
להלן הממצאים:
מבחינת מראה הפולים היו זהים ובגוון דומה.
לאחר יומיים וחצי הקליה בפרופיל הייתה מאוד טעימה ומאוד מאוזנת, הגוף היה דיי מלא והייתה מעין מתיקות ומרירות נעימה עם קצת חמיצות טובה ברקע - ממש מאוזן ומשדר משהו דומה לתערובת מסחרית.
הקליה הרגילה הייתה חמוצה יותר עם טיפה פחות גוף והורגשו טעמי קליה ברקע אך עדיין הייתה מאוד טעימה אבל מעט פחות מאוזנת.
היום טעמתי שוב בבוקר (עברו שלושה ימים וחצי) והרשמים השתנו מעט קצת פחות טוב מאתמול לגבי הקליה בפרופיל וקצת יותר טוב מאתמול לגבי הקליה הרגילה.
עדיין בתוצאה הסופית הקליה בפרופיל נשארה טעימה ומאוזנת יותר אך דעכה מעט החמיצות הנעימה שהייתה אתמול וזה הפך טיפה מידי מאוזן לטעמי.
לעומתה הקליה הרגילה השתפרה כולל החמיצות שהתעדנה אבל נשארה עדיין עם מעט פחות גוף מקליית הפרופיל ולא כל כך מאוזנת.
מסקנה סופית: הפרופיל עובד אבל לדעתי משלמים מחיר בדעיכת הטעמים ובחלק הזה אני חולק על דעתו של מוטי שהקליה הזו דווקא משמרת את הטעמים זמן ארוך יותר.
אולי זה יותר עניין של טעם וריח אבל אני אוהב טיפה חמיצות פירותית באספרסו יחד עם גוף מלא וקצת מתיקות ואכן הפרופיל מאפשר זאת בצורה טובה יותר אבל אחרי שלושה ימים זה כבר מתחיל לדעוך והתערובת הופכת להיות שטוחה ומשעממת יותר.
תקחו מזה מה שבא לכם אבל ייתכן שהייתי עיקש מידי ואולי מוטי צדק שיש להמשיך לבחון קצת יותר את הפרופילים ונראה לי שדווקא צריך לקצר עוד את הייבוש (מ 3 ל 2 דקות אפילו) ואז למתן קצת (אולי) את דעיכת הטעמים.
אין ספק שהחימום הראשוני מאוד עוזר ומה שחדש ונכנס למשוואה הוא החימום ההדרגתי שאני מאמין שהוא הכי מסקרן ויש לחקור אותו יותר.
אגב לדעתי אפשר גם לוותר על החלק בפרופיל שמדבר על מעבר ל 250 מעלות כי הג'ין בכל מקרה לא חוצה 237-238 מעלות בפרק הזמן הזה ואפשר לעבור מ 225 ל 240 עד סוף הקליה לאחר ה 5.5 דקות על 225.
קבלו תמונות...
התערובת שקליתי הכילה ברזיל,בורונדי,סנטו דומינגו וגואטמלה ונקלתה ל fc ועצרתי ממש שניות לפני פיצוץ שני וקיררתי דקה בג'ין ולאחר דקה הפולים הוצאו החוצה לשיש.
להלן הממצאים:
מבחינת מראה הפולים היו זהים ובגוון דומה.
לאחר יומיים וחצי הקליה בפרופיל הייתה מאוד טעימה ומאוד מאוזנת, הגוף היה דיי מלא והייתה מעין מתיקות ומרירות נעימה עם קצת חמיצות טובה ברקע - ממש מאוזן ומשדר משהו דומה לתערובת מסחרית.
הקליה הרגילה הייתה חמוצה יותר עם טיפה פחות גוף והורגשו טעמי קליה ברקע אך עדיין הייתה מאוד טעימה אבל מעט פחות מאוזנת.
היום טעמתי שוב בבוקר (עברו שלושה ימים וחצי) והרשמים השתנו מעט קצת פחות טוב מאתמול לגבי הקליה בפרופיל וקצת יותר טוב מאתמול לגבי הקליה הרגילה.
עדיין בתוצאה הסופית הקליה בפרופיל נשארה טעימה ומאוזנת יותר אך דעכה מעט החמיצות הנעימה שהייתה אתמול וזה הפך טיפה מידי מאוזן לטעמי.
לעומתה הקליה הרגילה השתפרה כולל החמיצות שהתעדנה אבל נשארה עדיין עם מעט פחות גוף מקליית הפרופיל ולא כל כך מאוזנת.
מסקנה סופית: הפרופיל עובד אבל לדעתי משלמים מחיר בדעיכת הטעמים ובחלק הזה אני חולק על דעתו של מוטי שהקליה הזו דווקא משמרת את הטעמים זמן ארוך יותר.
אולי זה יותר עניין של טעם וריח אבל אני אוהב טיפה חמיצות פירותית באספרסו יחד עם גוף מלא וקצת מתיקות ואכן הפרופיל מאפשר זאת בצורה טובה יותר אבל אחרי שלושה ימים זה כבר מתחיל לדעוך והתערובת הופכת להיות שטוחה ומשעממת יותר.
תקחו מזה מה שבא לכם אבל ייתכן שהייתי עיקש מידי ואולי מוטי צדק שיש להמשיך לבחון קצת יותר את הפרופילים ונראה לי שדווקא צריך לקצר עוד את הייבוש (מ 3 ל 2 דקות אפילו) ואז למתן קצת (אולי) את דעיכת הטעמים.
אין ספק שהחימום הראשוני מאוד עוזר ומה שחדש ונכנס למשוואה הוא החימום ההדרגתי שאני מאמין שהוא הכי מסקרן ויש לחקור אותו יותר.
אגב לדעתי אפשר גם לוותר על החלק בפרופיל שמדבר על מעבר ל 250 מעלות כי הג'ין בכל מקרה לא חוצה 237-238 מעלות בפרק הזמן הזה ואפשר לעבור מ 225 ל 240 עד סוף הקליה לאחר ה 5.5 דקות על 225.
קבלו תמונות...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- gedkoz
-
- חבר ותיק

קליתי לפי הפרופילים של מוטי. ובאמת שפיצוץ ראשון בה לפי הכתוב, ופולים יפים. איבוד במשקל 17%.
נשער לחכות יומיים... עם אחזיק מעמד...
נשער לחכות יומיים... עם אחזיק מעמד...
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- gedkoz
-
- חבר ותיק

היתי צריך לכתוב כבר לפני כמה ימים, זה לא הסתדר.... הקליה לפי פרופיל עם יבוש מקדים היתה פשוט נהדרת! קפה טעים , מאוזן, נקי... גם ביום החמישי אחרי חיה קפה היה טעים, ואז נגמר... מעכשיו אקלה לפי פרופילי זה. ממש מעניין לעשות ראש בראש שוב: קוסט-ג׳ן-בהמור...
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
גם אני עשיתי ניסוי שלשום עם החביתוש, שתי קליות - קניה ובורונדי, כל אחת 200 גרם. להבה בינונית-נמוכה 3.5 דק, עד שהתחיל לצאת עשן, מעבר ללהבה בינונית - גבוהה, עם תחילת פיצוץ ראשון הורדה הדרגתית עד ללהבה נמוכה בסוף פיצוץ ראשון. עצירה כחצי דקה לתוך פיצוץ שני. שתי הקליות יצאו אחידות ברמה מפחידה (אנחנו מדברים כאן על חביתוש) ומאוד ודומות אחת לשניה. מחר נטעם ונראה.
what's next?
- hosq
-
- כתב קפה

טעמתי - יצא מעולה! לא יודע אם מאוזן או לא, פשוט מלא בטעם, הבורונדי סמיך יותר, הקנייתי ממש טוב. שניהם כסינגל נותנים מנה מצויינת. עוד מעט נערבב. שיפור משמעותי למה שאני רגיל. כנראה שייבוש נכון משפר מאוד את האחידות וזה מוביל לשיפור.
what's next?
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
hosq .. חכה עוד יומיים, בכלל תיפול!
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- hosq
-
- כתב קפה

אתה יודע כמה עבודה יש לי עכשיו? צריך לקלות את כל הזנים שברשותי מחדש
אגב יחסית לקפה מחביתוש שנקלה ביום שני יש מעט מאוד טעם לוואי (או שזה היה ביום ראשון?...)
אגב יחסית לקפה מחביתוש שנקלה ביום שני יש מעט מאוד טעם לוואי (או שזה היה ביום ראשון?...)
what's next?
- gedkoz
-
- חבר ותיק

נימרוד, גם בquest יש שלב של יבוש?
- nimitzg
-
- כתב קפה

.gedkoz כתב:נימרוד, גם בquest יש שלב של יבוש?...
גנאדי,
לא משנה באיזה אמצעי אתה קולה,
תהליך הייבוש הוא הכרחי לקבלת קליה טובה בטעמים הנכונים.
גם לפני פרופיל הייבוש שיישמתם בג'ין היה קייםתהליך ייבוש כלשהוא, אולי קצר מדיי אבל היה.
אצלי תהליך הייבוש אורך בין 3 ל 5 דקות תלוי בזן. בטמפרטורות שבין 140 ל 155.
- gedkoz
-
- חבר ותיק

אחרי שאפילו בקליה בחביתוש , אחרי יבוש, התוצאה היתה טובה יותר ״יש מבין״ שהדרך המקובלת בקליה מסחרית עובדת בכל כלי ביתי ( גם במחבת?)...
נימרוד , פשוט כל התהליך ב quest נראה מסובך יותר.... אני כבר עשיתי ניסיונות עם יבוש לפני שנה וחצי, אחרת ופחות מוצלח...
עשיתי בינתיים עוד קליה ושוב קפה נהדר באספרסו אחרי 40 שעות.... תענוג
נימרוד , פשוט כל התהליך ב quest נראה מסובך יותר.... אני כבר עשיתי ניסיונות עם יבוש לפני שנה וחצי, אחרת ופחות מוצלח...
עשיתי בינתיים עוד קליה ושוב קפה נהדר באספרסו אחרי 40 שעות.... תענוג
- nimitzg
-
- כתב קפה

לדעתי ממש לא מסובך יותר.gedkoz כתב: נימרוד , פשוט כל התהליך ב quest נראה מסובך יותר...