הפאנלים המתחלפים של מסכי lcd סמסונג

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
compman112
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2593

שליחה

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681

שליחה

הייתי היום בחנות רהיטים מסוימת(הפרטים במערכת) והופתעתי לראות שבאיזור תצוגת הסלונים החנות החליטה להשתמש בטלויזיות LED ופלזמות של סמסונג כשחלק מהן תלויות וחלק מותקנות עם המעמד. הטלויזיות כולן היו מחוברות לחשמל אבל רק אחת מהן דלקה כשהיא מציגה איזשהו Demo של הSmart TV. מכל דגם היו כמה יחידות ולא הייתה LED גדולה מ40".
בקיצור למרות המבטים הבוחנים של העובדים התחלתי לעבור טלויזיה טלויזיה כדי לנסות לראות וגם לצלם מה כתוב על המדבקה בחלק האחורי.
אחרי צילום אחד הבנתי שאין טעם לעשות את זה כי בכל דגם היה כיתוב זהה.
UA37D5000 - CN01
UA40D6000 - CN01
UA40D6400 - CN01
UA40D6600 - AA01
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

קודם כל שרשור מבורך שלא לומר מדהים.
חבל שנחשפתי אליו רק עכשיו...אחרי שכבר קניתי שני מסכים.
אני אוסיף את התרומה הצנועה שלי לשרשור.
ההפרש במחיר בין ה D7000 ל D6600 היה יחסית גדול ובעינים לא מקצועיות כמו שלי, בכנות לא ראיתי הבדל "משמעותי" באיכות התמונה ולכן קניתי אל ה D6600 (מה גם שאישתי לא אהבה את הרגליות מהניקל של ה 7000).
במבט לאחור אני מבין שכפי הנראה סידרה 6 "נוטה" לקבל פנלים זולים יותר וסידרה 7 מגיעה עם פנל סמסונג.
אולי אם הייתי יודע את זה אז...היתי קונה את ה7000...לא בטוח!
למרות כל הדברים החכמים שנכתבו והמבחנים שנעשו גם פנל נחות במבחן ה STAND ALONE בסלון שלכם, כשהוא לא "משווה" לפנל אחר עדיין נותן תוצאת ווואווו!
D6600 עם פנל נחות של CN עדיין מספקת תמונה מרהיבה ואיכותית ל99% מבני האנוש.
יש לנו נטיה לרכוש מסכים ע"פ מפרט, אבל בסופו של יום אנחנו חייבים להיות שלמים עם איכות התמונה וגם עם המחיר.
וכפי שכתבתי בשרשור נפרד, מסך אחר עם פנל סמסונג שרכשתי התמונה שלו הרבה, אבל הרבה הרבה הרבה פחות טובה מה CN ה"גרוע"
אז אולי ה CN לא באמת כזה גרוע כמו שמנסים לצייר אותו.
כמו ברכב, החיים הם לא מ 0-100 קמ"ש ורכבים מהירים מפרטית לאו דווקא מהנים לנהיגה. סתם חומר למחשבה.

אבי.

טלHD פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

ahersko
אפילו שמדובר על פנאל נחות כמו CN שצרפת כדוגמא, עדיין הוא מיוצר עפ"י הסטנדרטים הנדרשים ע"י סמסונג.
והתקדמות הטכנולוגיה גורמת להגיע לקצה יכולת הפנאל .
ועדיין, יכולות פנל PVA של סוני-סמסונג גבוהות יותר (אך גם מחירו של הפנל גבוה יותר).

דרך אגב, לפי הרשימה בהודעה של Roi232, ל D6600 יש את הפנל MVA המועדף (גירסה AA).
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 26/10/2011 9:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

על איזה רשימות אתה מדבר?

טלHD פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ahersko כתב:על איזה רשימות אתה מדבר?
...
סליחה, זו הרשימה שפרסם Roi232. ערכתי.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ahersko

בכל ה40D6600 שראיתי באותה חנות היה פאנל AA01 שאמור להיות יותר טוב מהCN.

ואם כבר מדברים על הD6600 שאתה אומר שיש לך - אתה שם לב לGhosting, מריחות וכו' כשהMotionflow כבוי?

טלHD

אתה יודע במקרה על עוד השוואות בין סוגי פאנלים חוץ מאלה בDigitalversus? בשתי ההשוואות שיש באתר הזה מדובר על Chi Mei מול סמסונג ואין השוואה מול Au Optronics.

לא יודע... זה פשוט מוזר שבD6600 סמסונג תחליט לא לשים את הפאנל שלה. זאת הLED השלישית הכי יקרה שלה בישראל השנה.

טלHD פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Roi232
זה לא מוזר...הם מצליחים להוציא איכות פנטסטית והבדלים שהולכים וקטנים מול פנלים יקרים יותר.
99% מהלקוחות לא יבחינו בהבדלים. אלו שכן יבחינו ממילא בטח ירכשו סדרות גבוהות 7000/8000 שבהם יש כבר פנל PVA.
תאמין לי שסמסונג יודעים מה הם עושים...הם מבינים את החשבון הפשוט הזה ולוקחים אותו בחשבון.
החשבון שלהם נעשה מנקודת מוצא שהם יצרן המסכים הגדול בעולם ושם הם רוצים להתמקם ואף להתחזק.

בצד הקיצוני השני, תראה מה קרה ליצרן מסכים שרצה להיות הכי טוב בעולם בתחומו ולייצר את הכל לבדו ...
פיוניר...שלא היו מוכנים להתפשר על כלום ולייצר את המסכים האיכותיים בעולם.
היעד הושג, והחטיבה של המסכים נסגרה. אני חושב שכולם יודעים מדוע.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Roi232 כתב:ahersko

בכל ה40D6600 שראיתי באותה חנות היה פאנל AA01 שאמור להיות יותר טוב מהCN.

ואם כבר מדברים על הD6600 שאתה אומר שיש לך - אתה שם לב לGhosting, מריחות וכו' כשהMotionflow כבוי?

[.
...
מעולם לא נגעתי בהגדרות, כי התמונה פשוט מצויינת.
לא נתקלתי בבעיה של מריחות וכד.

Phonics
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 404

פאנל HQ סמסונג 46"

שליחה

רכשתי לפני מס' ימים את ה- D5000 וקיבלתי עם פאנל HQ01

האם מדובר בפאנל של סמסונג ואיפה הוא ממוקם מבחינת האיכות ?

לפי מה שקראתי באחד הפורומים משהו ראה את הפאנל הזה ב- D8000, האם זה מעיד על כך שזה פאנל איכותי.
כבר חתמתי.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

זה אכן פאנל של סמסונג ואכן מופיע בטלוויזיות ההיי אנד שלהם.

רכשת מייבוא רשמי?

Phonics
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 404

שליחה

כן.

תודה
כבר חתמתי.

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 706

שליחה

ahersko כתב:קודם כל שרשור מבורך שלא לומר מדהים.
חבל שנחשפתי אליו רק עכשיו...אחרי שכבר קניתי שני מסכים.
אני אוסיף את התרומה הצנועה שלי לשרשור.
ההפרש במחיר בין ה D7000 ל D6600 היה יחסית גדול ובעינים לא מקצועיות כמו שלי, בכנות לא ראיתי הבדל "משמעותי" באיכות התמונה ולכן קניתי אל ה D6600 (מה גם שאישתי לא אהבה את הרגליות מהניקל של ה 7000).
במבט לאחור אני מבין שכפי הנראה סידרה 6 "נוטה" לקבל פנלים זולים יותר וסידרה 7 מגיעה עם פנל סמסונג.
אולי אם הייתי יודע את זה אז...היתי קונה את ה7000...לא בטוח!
למרות כל הדברים החכמים שנכתבו והמבחנים שנעשו גם פנל נחות במבחן ה STAND ALONE בסלון שלכם, כשהוא לא "משווה" לפנל אחר עדיין נותן תוצאת ווואווו!
D6600 עם פנל נחות של CN עדיין מספקת תמונה מרהיבה ואיכותית ל99% מבני האנוש.
יש לנו נטיה לרכוש מסכים ע"פ מפרט, אבל בסופו של יום אנחנו חייבים להיות שלמים עם איכות התמונה וגם עם המחיר.
וכפי שכתבתי בשרשור נפרד, מסך אחר עם פנל סמסונג שרכשתי התמונה שלו הרבה, אבל הרבה הרבה הרבה פחות טובה מה CN ה"גרוע"
אז אולי ה CN לא באמת כזה גרוע כמו שמנסים לצייר אותו.
כמו ברכב, החיים הם לא מ 0-100 קמ"ש ורכבים מהירים מפרטית לאו דווקא מהנים לנהיגה. סתם חומר למחשבה.

אבי.
...

ואני לתומי חשבתי שהנושא הזה כבר פס מהעולם..... :? וטוב שלא!!!

פנל הCN גרוע כמעט בכל פרמטר שתשווה מול פנל איכותי.מה שבעצם "מצילו" מבושות לעומת אחרים אלו המעבדים החזקים שבתוכו.

אילו לא היה החשש עימדי,הייתי מעלה כאן התכתבות שלי עם נציגי סמסונג המקומית שמשקרים במצח נחושה ובזרוע נטויה מקלידים דברי הבל ושקר על הנושא הזה. לכשהעמדתי אותם בפני "שוקת שבורה" בכל הסבריהם,העדיפו המה להתעלם מפניותי -מילאו פיהם מים ,נאלמו ונעלמו.

מבדיקה שערכתי דבר אחד בטוח כמו המוות . איכות הפנלים ניכרת בזויות הצפיה וביתר שאת.ככל שהזוית משתנה איכות השידור במסך "מלבינה" ופרטים פשוט מיטשטשים שלא כמו באולמות התצוגה ,שם כמובן נתקלתי רק במסכי SQ מהדגם שלי.

ליאור

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
שם מלא: ערן כרמון

שליחה

שלום,

רכשתי שלשום בקניה טלפונית ספוטנית לחדר העבודה מסך סמסונג UA32D5000 מיבוא רשמי והוא הגיע עם פנל HQ02

מאוד מרוצה מאיכות התמונה ומחיבור המסך למחשבים ברשת הביתי

מקווה שיסייע למי שרוצה לרכוש מסך 32, אני עדיין לא מבין את חשיבות הפנל למשתמש הרגיל

ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טלHD

לרגע לא חשבתי שסמסונג לא יודעים מה הם עושים והשיקול די ברור לכולם.
הכוונה שלי הייתה שזה זלזול שלא לומר ניצול של לקוחות שמניחים שהם יקבלו את התמורה המקסימלית לסכומים הגדולים שהם מוציאים.
הD6600 הוא לא דגם "נמוך". מצטער.
בכלל, הout sourcing הזה הוא תחילתו של הסוף. עוד מעט קוקה קולה תעשה אאוט-סורס לR.C.

אני לא חושב שאם סמסונג הייתה משתמשת בפאנלים שלה בלבד זה היה משתווה באיזושהי צורה, כלכלית או 'תוצאתית', לרמה של Pioneer שאיכות הפאנל בטלויזיות שלה הייתה רק פרמטר אחד בשאיפה הכללית(היפנית משהו) לשלמות.
זה גם לא שהS-PVA בייצור סמסונג מצטיין מדי באיזשהו תחום; הוא overrated.

מה שהכי מפריע זה שסמסונג לא ישרה בכל העניין. פה נציגות אחת מודה, שם אחרת מכחישה. העיקר למכור מסכים על המשקל.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Roi232 כתב:טלHD

בכלל, הout sourcing הזה הוא תחילתו של הסוף. עוד מעט קוקה קולה תעשה אאוט-סורס לR.C.
...
אחלה אנלוגיה (f)

mich
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

40 אינץ' D5000

שליחה

שלום לכולם
כל כך רציתי טלוויזיה חדשה שתגרום לי להיות מרוצה בכל הפרמטרים ,עם זאת היה חשוב לי לא לשלם הרבה כסף ,לאחר בירורים רבים והתלבטות לא קטנה ולאחר קריאה במאמרים רבים הבנתי שהמותג סמסונג הוא בהחלט אחד המובילים כיום בשוק המסכים כמו כן היה חשוב לי המראה הויזואלי ולאחר ביקורים רבים בקירות החנויות אכן כבשה את עיני הסדרה D של סמסונג בעיצוב קריסטלי מרהיב בעובי 3 סנטימטרים בלבד.
התקציב שלי מוגבל ולכן החלטתי ללכת על 40 אינץ' D5000 (נכון אני מפסיד אינטרנט ותלת מימד בדגמים הגבוהים אך מה לעשות הכסף מדבר)
לאחר ההחלטה התחלתי בסקר שוק כדי להשיג את המחיר הטוב ביותר,לאחר סקר קצר מצאתי את הטלוויזיה במחיר של 3700 שקלים בזאפ וזה נראה לי די מפתה,כשביקשתי הצעות מחיר מטרקלין חשמל ושקם אלקטריק המחירים קפצו ב-800 עד 1000 שקלים יותר,כששאלתי למה ההבדלים כל כך משמעותיים,הרי זו אותה טלוויזיה ואותו הדגם התחילה שטיפת המוח מצד המוכרים בחנויות שהם מוכרים טלוויזיות רק מהיבואן הרשמי בישראל סמליין ויש אחריות של שלוש שנים והתפריטים בעברית ויש לך אבא ואמא וזה UA מותאם בדיוק לישראל וכו......וגם לא חסכו בלכלוכים ולעג כלפי הדגמים ביבוא המקביל וכל הזמן הזכירו את שמו של היבואן י.שלום שמעולם לא שמעתי עליו וסיפרו שהוא מייבא דגמים מאירופה UE ולך תחפש אותו אם תתקלקל לך הטלוויזיה ואם כבר תמצא אותו הוא ישלח אותך לכל מיני חאפרים שמתקנים טלוויזיות ויחליפו לך חלקים מקוריים בחלקים דפוקים ויתעללו בטלוויזיה שלך וחוץ מזה הוא מציע רק שנה אחת אחריות ועוד ועוד...............
התעקשתי שאם כל מה שהם אומרים מצדיק הבדלים של עד 1000 שקלים???
האמת התעייפתי ומצאתי את עצמי חסר אונים,בכוחותיי האחרונים ניסיתי לצמצם את הפערים(בכל זאת העדפתי לקנות מחנות מוכרת ולא מאתר אינטרנט)המוכר בשקם אלקטריק אמר לי שהוא ילך לקראתי והציע לי מחיר סופי של 4300 עם טלוויזיה באחריות של סמליין סה"כ 600 שקלים הבדל והוא הבטיח לי שאני לא יצטער במידה ותהיה לי בעיה עם הטלוויזיה והוא גם תירץ את זה ש 600 שקלים יגנו עליי בעוד שנתיים אחריות.
אם יצאתי פראייר ונפלתי בקסמיהם של המוכרים הממולחים אתם חברי הפורום המומחים תחליטו.
אז קניתי והתחדשתי עם D5000 של סמסונג 40 אינץ' מיבואן רשמי.
בהתלהבות מירבית התקנתי את הטלוויזיה היפהפיה ואכן אני מאד מרוצה מהאיכות והצבעים,חשוב לציין שאני עם ממיר של יס הישן עם כניסת AV בלבד והמליצו לי להחליף לממיר HD כדי לנצל את האיכות של המסך והסבירו לי שגם אפילו בשידורי SD עם חיבור של כבל HDMI התמונה תוצג פי כמה מחיבור AV וכל הצלליות יעלמו מהמסך,שלא לדבר על תכנים בשידור HD כל מילה מיותרת............
אז כמובן שהזמנתי את יס (יש להם לחץ ויגיעו רק עוד שבועיים)לא לפני שעשקו אותי ב-159 שקלים עבור התקנת ממיר HD מקליט ועוד תוספת של 50 שקלים לחשבונית כל חודש כולל VOD :(
טבעי שהתחלתי לבקר בפורומים כדי לדעת לנצל את הטלוויזיה כמה שיותר ונדלקתי על הפורום הזה,עושה רושם שיש כאן אנשים שמבינים באמת 8O
בתור התחלה שמתי לב שיש עניין חשוב שדנים בו וזה הפנל של המסך וקראתי כאן על כל מיני אותיות שמעולם לא ידעתי שיש להם חשיבות כל שהיא,אז הלכתי להסתכל אצלי במדבקה ומשום מה אצלי יש אותיות שונות מכל מה שציינתם כאן,אצלי מופיע AC03 מה זה אומר??? זה טוב?? תמונה מצורפת.
אני מאד מקווה שלא נדפקתי............
אשמח לתגובות מכל חברי הפורום ואשמח להיות חבר פעיל וללמוד מכם ככל הניתן.
תודה רבה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

AU Optronics

mich
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

integral כתב:AU Optronics
...
תודה על התגובה המהירה,נכנסתי לקישור ואני לא רואה איפה מדברים על זה??

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אומנם זה לא פנל של סמסונג, אבל זה אומר שקיבלת פנל לא רע בכלל של AUO. יש פחות טובים.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”