קפסולות או פודים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חברה', אין צורך לצטט את התגובות הבעייתיות. מספיק ללחוץ על כפתור דווח. זה רק עושה לנו עוד עבודה בעריכה אח"כ.....מספיק לדווח על הודעה או גולש בעייתי ואנחנו כבר נטפל בזה.
shlomore, סגנון כזה לא מקובל אצלנו, ואני חושב שאתה מספיק ותיק באתר כדי לדעת את זה.
shlomore, סגנון כזה לא מקובל אצלנו, ואני חושב שאתה מספיק ותיק באתר כדי לדעת את זה.
לפני שאתה מחליט על נספרסו
היתי מציע לך לקחת את עצמך לבית הקפה של אלכס (בבית העיתונאים) ולטעום קפה של MAURO שהמלצתי לך בראשית העמוד.
1. הקפה מצויין.
2. הפוד ארוז באריזה אישית השומרת על טריותו.
3. ניתן לקניה בארגז של 150 יחידות במחיר טוב.
4. השרות שקבלתי מהבעלים (נני) היה מצויין עד כה.
5. המכונה שהמלצתי לך עליה משמעותית איכותית יותר מהפלסטיות של נספרסו, הקצפה מעולה, מיכל מים גדול וכו'.
נספרסו זה כמו BOSS לטעמי - מוצר בינוני עם שיווק אגרסיבי.....
אבל בסכוים שאתה מתכוון להשקיע כנראה לא תקנה משהו אחר.
1. הקפה מצויין.
2. הפוד ארוז באריזה אישית השומרת על טריותו.
3. ניתן לקניה בארגז של 150 יחידות במחיר טוב.
4. השרות שקבלתי מהבעלים (נני) היה מצויין עד כה.
5. המכונה שהמלצתי לך עליה משמעותית איכותית יותר מהפלסטיות של נספרסו, הקצפה מעולה, מיכל מים גדול וכו'.
נספרסו זה כמו BOSS לטעמי - מוצר בינוני עם שיווק אגרסיבי.....
אבל בסכוים שאתה מתכוון להשקיע כנראה לא תקנה משהו אחר.
- whoisgod
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 828
- נתן תודות: 136 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
Re: נספרסו - משומשת או חדשה?
אני קניתי בזמנו C150 יד שנייה למרות שמעולם לא נעשה בה שימוש במחיר מגוחך של 150 ש"ח.elbar כתב:הי חברים,
ראשית אני רוצה להביע תודה גדולה לכל התשובות המפורטות. זה פשוט כיף שאנשים שאני לא מכיר כך כך עוזרים. אנשים טובים באמצע הדרך.
לעניין עצמו: השתכנעתי סופית - נספרסו. אני לא יודע מי צודק אבל אני לא לוקח סיכון.
אני חוזר על השאלה מה עדיף: מכונה חדשה C101 באחריות לשנה בעלות ריאלית של 420 שח (620 וזיכוי של 200 לקפסולות) או מכונה משומשת C150 שכוללת סטימר?
אמרו לי שיש אפילו יתרון לישנות כי הדוד היה גדול יותר.
אני מעדיף להשקיע קצת יותר ושיהיה קפה טעים. זה הכי חשוב.
מה אתם אומרים???
תודה,
אסף[/u]...
מה אני אגיד לך - כל יום אני מברך את אישתי שהחליטה לקנות לי אותה (אפילו אם בתור יד2)
מכונה פשוטה לתפעול עם שליטה ידנית על כמות המים הנמזגת, סטימר נחמד (תשכח ממשהו מאיכותי אבל עושה את העבודה).
בכל מקרה אם אתה גר בצפון אתה מוזמן לראות ולטעום.
קביעות
עופר, עם כל הכבוד שישנו, התגובה שלך מבוססת על שקרים ששמעת או דעה אישית שאין לה שום גיבוי מניסיון.דבוטאנט כתב:אלכס התגובה שלך טועה ומטעה
פודים לא ידידותיים לסביבה כי באריזה שלהם יש למינציה מניילון - את זה אתה גם שם באדנית?
מה ההבדל בין משאבת רטט ששמים במכונת פודים ייעודית למשאבה של גאג'ה? אין שום הבדל למעט העובדה שבמכונות פודים שמים משאבת *** מסין.
למה תרמובלוק סיני של מכונת פודים עדיף על דוד של גאג'ה? הוא ממש לא....
הקצפה של תרמובלוק יותר קשה למשתמש מאשר הקצפה של מקציף חשמלי.
לעולם קפה טחון טרי ממטחנה יהיה עדיף על כל פוד\קפסולה ולא משנה באיזה מכונה....
1. דגש הידידותיות לסביבה הוא תמיד בבחינת הרע במיעוטו, כתיבתך בפורום צורכת חשמל שסביר להניח מיוצר מפחם. מול קפסולה מאלומיניום שנזרקת לפח, פוד שנזרק לאדנית טוב בהרבה. בהחלט אפשר ורצוי למחזר כל דבר בנפרד.
2. ההבדל במשאבה אינו ב"***" ש"בא מסין", אלא מכונות איטלקיות איכותיות עם חלקים מקוריים, כשכל תשומת הלב של החברה נתונה רק למכונות פודים. לא מזכיר שם חברה.
3. בהמשך ישיר לסעיף 2, גם הטרמובלוק אינו סיני, והאם הוא עדיף על דוד? על דוד אלומיניום בהחלט כן, טרמובלוק מפליז מייצר טמפ' יציבה לכמות המים שנצרכת במנת אספרסו.הקצפת החלב במכונה הזאת אכן טובה יותר או לפחות טובה כמו המכונה שציינת, וטובה משמעותית ממקציף חשמלי במבחן התוצאה.
4. יותר חשוב מהכל, אתה גם נמצא בפורום של מכונות אוטומטיות וגם דרישת ה"לקוח" שלך היא בסוף פשוטה - הוא שותה כוס או 2 ליום, קפה באמצעות מנות טחונות ומדודות מראש זו שיטת העבודה המתאימה ביותר עבורו. לא נוכל להכריח אנשים לקלות קפה בביתם או לקנות 100 או 200 גר' כל כמה זמן, במיוחד אם הם רוצים את הנוחות והיעילות מעל לאיכות קפה כמו בבית-קפה.
5. אני חושב שמטרת העל של כולנו היא לעודד את צמיחת האספרסו בישראל ולהפוך אותו לנגיש יותר לכולם. זו לא הדרך, לדעתי, לבטל דעות של אחרים בלי ניסיון כלשהו בתחום עליו אתה מדבר. אתה תמיד מוזמן לטעות קפה ממכונה איכותית של פודים ולהשוות.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ההתאמה שאתה מציין נכונה בדרך כלל ליצרן ספציפי שהמכונה הותאמה עבור הפודים שלו בלבד.
נכון שיש תקן אבל בפועל יש הרבה סוגי פודים מתאימים שיתנו קפה לא טוב מאותה מכונה כי למעשה אין אותה טחינה בדיוק וההתאמה המיטבית למכונה כמו שאותו יצרן עשה לקפה שלו.
אז יש סוג של חתונה קתולית אפילו גרועה יותר מנספרסו ולכן לדעתי עדיף כבר קפסולות במיוחד שמדובר בלקוח שמעדיף תהליך קל ואוטומטי ככל שיתאפשר.
יש תרמובלוק סביר ויש מכונה עם דוד גרועה אבל לבטח אי אפשר לטעון שתרמובלוק עדיף על מכונה עם דוד באופן גורף...
נכון שיש תקן אבל בפועל יש הרבה סוגי פודים מתאימים שיתנו קפה לא טוב מאותה מכונה כי למעשה אין אותה טחינה בדיוק וההתאמה המיטבית למכונה כמו שאותו יצרן עשה לקפה שלו.
אז יש סוג של חתונה קתולית אפילו גרועה יותר מנספרסו ולכן לדעתי עדיף כבר קפסולות במיוחד שמדובר בלקוח שמעדיף תהליך קל ואוטומטי ככל שיתאפשר.
יש תרמובלוק סביר ויש מכונה עם דוד גרועה אבל לבטח אי אפשר לטעון שתרמובלוק עדיף על מכונה עם דוד באופן גורף...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אלכס,
אני רואה שהחלטת שאין לי ניסיון... נו למה לא (לפחות גרמת לי לצחוק על הבוקר ... ) תהיה רציני בחייך.
הנושא של ידידותיות לסביבה עלה על ידיך (לא על ידי) ובצורה לא מקיפה. אתה מתעלם ממה שכתבתי לגבי אריזת הפוד. האריזה לא ממוחזרת כי יש בה למינצית ניילון. (קפסולה מאלומיניום עוד לא ראיתי).
ברב מכונות הפודים\קפסולות יש משאבות *** מסין - מה לעשות... תפתח ותראה.
תרמובלוק לא עדיף על דוד בשום פרמטר - מהניסיון שלי ואני לא מבין על סמך מה החלטת שאין לי ניסיון...
אני חושב שקפה טחון ממטחנה עדיף ולדעתי כל מי ששותה אספרסו ומוכן להשקיע בזה גם אומר את זה.
זה לא פוסל דברים אחרים למי שרוצה להשקיע פחות - ופה קפסולות עדיפות על פודים ושתיתי ממכונות של פודים בלבד (גם ביתיות וגם מסחריות)
אני לא זוכר שברזיליה בנו מכונת פודים שכתוב עליה מאורו - לקפסולות הם כן בנו (תשאל אותם למה ונראה מה תקבל בחזרה)
אני רואה שהחלטת שאין לי ניסיון... נו למה לא (לפחות גרמת לי לצחוק על הבוקר ... ) תהיה רציני בחייך.
הנושא של ידידותיות לסביבה עלה על ידיך (לא על ידי) ובצורה לא מקיפה. אתה מתעלם ממה שכתבתי לגבי אריזת הפוד. האריזה לא ממוחזרת כי יש בה למינצית ניילון. (קפסולה מאלומיניום עוד לא ראיתי).
תרמובלוק לא עדיף על דוד בשום פרמטר - מהניסיון שלי ואני לא מבין על סמך מה החלטת שאין לי ניסיון...
אני חושב שקפה טחון ממטחנה עדיף ולדעתי כל מי ששותה אספרסו ומוכן להשקיע בזה גם אומר את זה.
זה לא פוסל דברים אחרים למי שרוצה להשקיע פחות - ופה קפסולות עדיפות על פודים ושתיתי ממכונות של פודים בלבד (גם ביתיות וגם מסחריות)
אני לא זוכר שברזיליה בנו מכונת פודים שכתוב עליה מאורו - לקפסולות הם כן בנו (תשאל אותם למה ונראה מה תקבל בחזרה)
נערך לאחרונה על ידי דבוטאנט ב 15/09/2011 10:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
(טרמובלוק עדיף על דוד?? נו באמת, עד לאן הגענו?)
כרגיל, אני מתחיל מהסוף. ואותי מעניינת קודם כל איכות הקפה בכוס (במיוחד כשזה מה שפותח השרשור העמיד כפרמטר חשוב).
כפי שכתבתי כבר לפני-כן, אני חוזר ואומר: לא יצא לי לשתות קפה מפודים שהיה באמת ראוי לשתיה.
וכן, שתיתי גם מאורו מפודים (אבל אני לא זוכר מאיזו מכונה).
אז כן, יכול להיות שעם המכונה המתאימה, הפודים הנכונים (והיבואן הנכון...) יתקבל קפה טוב.
בהשוואה של נספרסו (וגם אספרסו-קלאב, לפחות הקפסולה שאני טעמתי) מול פודים (גם כאלו של מאורו), היתרונות לקפסולות הם:
- הרבה יותר קל להכין קפה (טוענים קפסולה וזהו, מול הוצאת פוד משקית, הכנסתו לידית ונעילתה)
- הרבה יותר קל לנקות לאחר הכנת הקפה (בקפסולות לא עושים כלום. עם פודים צריך להוציא את הפוד, הוא מטפטף בד"כ, לנקות את הידית עם מים ולזרוק את הפוד לפח)
- הקפה *תמיד* טעים בקפסולות
לגבי הפרשי המחיר: למיטב הבנתי פודים של מאורו יקרים כמעט כמו קפסולות של נספרסו (1.87 ש"ח לפוד מול 2.10 ש"ח לקפסולה) ויקרים יותר מקפסולות תואמות נספרסו (1.54 ש"ח).
המכונות של נספרסו ואספרסו-קלאב זולות יחסית. כמה עולה מכונת הפודים המתאימה למאורו שמוצגת בפרס-קפה?
באיזו מכונה מדובר?
כרגיל, אני מתחיל מהסוף. ואותי מעניינת קודם כל איכות הקפה בכוס (במיוחד כשזה מה שפותח השרשור העמיד כפרמטר חשוב).
כפי שכתבתי כבר לפני-כן, אני חוזר ואומר: לא יצא לי לשתות קפה מפודים שהיה באמת ראוי לשתיה.
אז כן, יכול להיות שעם המכונה המתאימה, הפודים הנכונים (והיבואן הנכון...) יתקבל קפה טוב.
בהשוואה של נספרסו (וגם אספרסו-קלאב, לפחות הקפסולה שאני טעמתי) מול פודים (גם כאלו של מאורו), היתרונות לקפסולות הם:
- הרבה יותר קל להכין קפה (טוענים קפסולה וזהו, מול הוצאת פוד משקית, הכנסתו לידית ונעילתה)
- הרבה יותר קל לנקות לאחר הכנת הקפה (בקפסולות לא עושים כלום. עם פודים צריך להוציא את הפוד, הוא מטפטף בד"כ, לנקות את הידית עם מים ולזרוק את הפוד לפח)
- הקפה *תמיד* טעים בקפסולות
לגבי הפרשי המחיר: למיטב הבנתי פודים של מאורו יקרים כמעט כמו קפסולות של נספרסו (1.87 ש"ח לפוד מול 2.10 ש"ח לקפסולה) ויקרים יותר מקפסולות תואמות נספרסו (1.54 ש"ח).
המכונות של נספרסו ואספרסו-קלאב זולות יחסית. כמה עולה מכונת הפודים המתאימה למאורו שמוצגת בפרס-קפה?
באיזו מכונה מדובר?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כנראה מכונת הפינוקיו שעולה יותר מגאג'ה\אסקסו + מטחנה... מוסיפים עליה עוד וקונים כבר אוסקר.
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
לפותח השרשור
אולי יקפצו עלי פה אבל אני הייתי מציע לך גם לנסות את מכונת SAECO שנמכרת בתחנות פז. יש מבחר של 7 טעמים והקפסולות נגישות בכל תחנה.
אני באופן אישי מחזיק אחת כבר חצי שנה ועד עתה היא קיבלה רק מחמאות, לא הבחנתי בהבדל מהנספרסו ואני שותה הרבה משתיהן. יש לה גם מקציף מעולה במידה ואתה צריך.
אולי יקפצו עלי פה אבל אני הייתי מציע לך גם לנסות את מכונת SAECO שנמכרת בתחנות פז. יש מבחר של 7 טעמים והקפסולות נגישות בכל תחנה.
אני באופן אישי מחזיק אחת כבר חצי שנה ועד עתה היא קיבלה רק מחמאות, לא הבחנתי בהבדל מהנספרסו ואני שותה הרבה משתיהן. יש לה גם מקציף מעולה במידה ואתה צריך.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

למה שיקפצו עליך?
שמעתי עליה דברים טובים, כולל גם כאן בפורום. להבנתי הבעיה העיקרית איתה היא בעיית אמינות, אבל זה בגדר שמועות, לא ראיתי זאת כעובדה בעצמי.
כמעט הצלחתי לטעום אחת כזו בתחנת הדלק ליד הבית שלי, עומדת שם אחת בתצוגה, אבל הם לא הצליחו להפעיל אותה כשהייתי שם.
כמה עולות הקפסולות? כמו נספרסו, לא?
שמעתי עליה דברים טובים, כולל גם כאן בפורום. להבנתי הבעיה העיקרית איתה היא בעיית אמינות, אבל זה בגדר שמועות, לא ראיתי זאת כעובדה בעצמי.
כמעט הצלחתי לטעום אחת כזו בתחנת הדלק ליד הבית שלי, עומדת שם אחת בתצוגה, אבל הם לא הצליחו להפעיל אותה כשהייתי שם.
כמה עולות הקפסולות? כמו נספרסו, לא?
קיטונות בוז
[interest]הודעה מעוסק בתחום - מרטין [/interest]דבוטאנט כתב:אלכס,
אני לא זוכר שברזיליה בנו מכונת פודים שכתוב עליה מאורו - לקפסולות הם כן בנו (תשאל אותם למה ונראה מה תקבל בחזרה)...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תסתכל פה: http://www.brasilia.it/cat/lufficio.html
כל מכונה עד היום שראיתי שכתוב עליה מאורו נעשתה ע"י ברזיליה.
ההתעקשות שלך על תרמובלוק כדבר טוב במוצר שאתה מוכר עומדת בסתירה מוחלטת מול היחס שלך למתחרים עם תרמובלוק http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 87#1306087
ובשניהם זה אותו פתרון ירוד.
אל תשכח שמחר יחליטו בשבילך שאתה מוכר מוצרים מתחרים - ככה זה בשוק הזה, עם הזמן אתה תראה.
אל תחלק לי ציונים על ידע - ואני לא הנושא של השרשור.
ההתעקשות שלך על תרמובלוק כדבר טוב במוצר שאתה מוכר עומדת בסתירה מוחלטת מול היחס שלך למתחרים עם תרמובלוק http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 87#1306087
אל תשכח שמחר יחליטו בשבילך שאתה מוכר מוצרים מתחרים - ככה זה בשוק הזה, עם הזמן אתה תראה.
אל תחלק לי ציונים על ידע - ואני לא הנושא של השרשור.
[interest]הודעה מעוסק בתחום - מרטין[/interest]moti_r כתב:(טרמובלוק עדיף על דוד?? נו באמת, עד לאן הגענו?)
-קל באותה מידה בדיוק, לשלוף פוד מהשקית, להכניסו למקום ולנעול, זאת רק שאלה של הרגל ואתה התרגלת למשהו אחר.- הרבה יותר קל לנקות לאחר הכנת הקפה (בקפסולות לא עושים כלום. עם פודים צריך להוציא את הפוד, הוא מטפטף בד"כ, לנקות את הידית עם מים ולזרוק את הפוד לפח).
-את הקפסולות גם צריך להוציא מהקופסא בה הן מאוחסנות ולנקז את הנוזלים + לנקות את המיכל קפסולות. מעבר לכך, מוטי, שכחת להזכיר שצריך לנגב את הסטימר לאחר ההקצפה, כמו שצריך לשטוף את המקציף החשמלי!- הקפה *תמיד* טעים בקפסולות
-הקפה תמיד טעים בפודים כי כל מנה זהה לקודמת ושיטת ההפעלה זהה - זה חלק מהחוזקה של 2 המערכות.
לגבי ההפרש במחיר, אם המכונית שלך עולה 210,000 ושלי עולה 187,000 ושתיהן אותה מכונית שנוסעת אותו דבר ורק הצבע (הטעם) מתאים לי, הרי שהרווחתי 23,000 שקל. כמובן שיש כאלה שיאהבו טעם מסוים יותר, לכן על טעם ועל ריח אין מה להתווכח ( או שאפשר להתווכח לנצח, לכן אני מסיים את הדיון בזה).
באיזו מכונה מדובר?...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בינתיים ההתייחסות האישית והיחס המזלזל לא באים מהצד שלנו.
לרובנו ברור מה ייתן תוצאה יותר טובה בכוס בסופו של התהליך, יש לנו פתרונות להרבה בעיות (כולל תמחור) וביניהם קלייה ביתית.
לרובנו ברור מה ייתן תוצאה יותר טובה בכוס בסופו של התהליך, יש לנו פתרונות להרבה בעיות (כולל תמחור) וביניהם קלייה ביתית.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אלכס,
קודם כל - אני מבקש שתשמור על רמת תגובה נאותה ותפסיק לתקוף אישית.
הנסיון שלך לזלזל בכמות הידע של דבוטאנט בתחום הקפה הוא גם אישי וגם נמוך. כאמור, אנחנו לא מוכנים לסבול כאן התחייסות לאדם אלא רק לגוף הנושא.
(ובנימה אישית אני חייב לציין שאם יש מישהו שאני מעריך בכמות הידע שלו בתחום, זהו עופר (דבוטאנט), וזאת בלי קשר לאם אני מסכים או לא מסכים איתו על טעמים ועל ריחות. בכל מה שקשור לידע, אין שני לו בפורום הזה, כולל את כולם).
לגופו של ענין, ועל מנת שלא להתנצח, אני אסכם את דעתי המאוד ברורה על הנושא, לאור הנתונים החדשים שהוספת כאן זה עתה:
1. קפסולות נוחות לשימוש משמעותית יותר מפודים. לא קצת יותר, אלא משמעותית יותר.
2. קפסולות לא יקרות משמעותית יותר מפודים (13 ש"ח תוספת לחודש עבור 2 כוסות ביום, אם מדובר בנספרסו מול מאורו. במידה והולכים על קפסולות חלופיות לנספרסו (יש לי הרגשה שיש גם טובות כאלו, לא טעמתי אף אחת כזו) אז אפילו חוסכים כסף!)
3. הפרש העלות בין מכונת נספרסו למכונת פודים "ראויה" כהגדרך עומד על מעל 1600 ש"ח (!!!) לטובת הנספרסו
אם נניח שהפודים מייצרים קפה טוב כמו הקפסולות, עבור לקוח ששותה 2 כוסות קפה ביום בממוצע, הפער במחיר יסגר תוך 9.5 שנים בדיוק...
כלומר, החסכון במחיר של פודים נעלם לחלוטין, או יותר נכון, הופך להיות הוצאה בלתי הגיונית שתחזיר את עצמה רק 9.5 שנים מהיום.
נותרנו רק עם טיעון אחד תיאורטי, והוא שהפודים מייצרים קפה טוב יותר מקפסולות.
כל מומחי הפורום, האנשים שאני סומך על דעתם, טוענים שההיפך הגמור הוא הנכון.
אפשר להמשיך להתווכח ולזלזל בידע, בטעם, בריח ואולי שוב נדון עוד מעט במניעים הנסתרים של כולנו כאן - אבל השורה התחתונה נותרת בעינה, כפי שטענו תמיד: פודים זה הפתרון הכי רע שיש לקפה ביתי, מכל אספקט שהוא.
לגבי הטעם הספציפי: אני אשמח להרים את הכפפה ולטעום פוד מאורו שמוכן בספינל, או באיזו מכונה שתבחר.
רק אמור לי איפה - ואני אשמח להגיע לשם (פרס קפה?).
אני מוכן גם לעשות מבחן השוואתי של נספרסו מול מכונה+פודים של מאורו.
קודם כל - אני מבקש שתשמור על רמת תגובה נאותה ותפסיק לתקוף אישית.
הנסיון שלך לזלזל בכמות הידע של דבוטאנט בתחום הקפה הוא גם אישי וגם נמוך. כאמור, אנחנו לא מוכנים לסבול כאן התחייסות לאדם אלא רק לגוף הנושא.
(ובנימה אישית אני חייב לציין שאם יש מישהו שאני מעריך בכמות הידע שלו בתחום, זהו עופר (דבוטאנט), וזאת בלי קשר לאם אני מסכים או לא מסכים איתו על טעמים ועל ריחות. בכל מה שקשור לידע, אין שני לו בפורום הזה, כולל את כולם).
לגופו של ענין, ועל מנת שלא להתנצח, אני אסכם את דעתי המאוד ברורה על הנושא, לאור הנתונים החדשים שהוספת כאן זה עתה:
1. קפסולות נוחות לשימוש משמעותית יותר מפודים. לא קצת יותר, אלא משמעותית יותר.
2. קפסולות לא יקרות משמעותית יותר מפודים (13 ש"ח תוספת לחודש עבור 2 כוסות ביום, אם מדובר בנספרסו מול מאורו. במידה והולכים על קפסולות חלופיות לנספרסו (יש לי הרגשה שיש גם טובות כאלו, לא טעמתי אף אחת כזו) אז אפילו חוסכים כסף!)
3. הפרש העלות בין מכונת נספרסו למכונת פודים "ראויה" כהגדרך עומד על מעל 1600 ש"ח (!!!) לטובת הנספרסו
אם נניח שהפודים מייצרים קפה טוב כמו הקפסולות, עבור לקוח ששותה 2 כוסות קפה ביום בממוצע, הפער במחיר יסגר תוך 9.5 שנים בדיוק...
כלומר, החסכון במחיר של פודים נעלם לחלוטין, או יותר נכון, הופך להיות הוצאה בלתי הגיונית שתחזיר את עצמה רק 9.5 שנים מהיום.
נותרנו רק עם טיעון אחד תיאורטי, והוא שהפודים מייצרים קפה טוב יותר מקפסולות.
כל מומחי הפורום, האנשים שאני סומך על דעתם, טוענים שההיפך הגמור הוא הנכון.
אפשר להמשיך להתווכח ולזלזל בידע, בטעם, בריח ואולי שוב נדון עוד מעט במניעים הנסתרים של כולנו כאן - אבל השורה התחתונה נותרת בעינה, כפי שטענו תמיד: פודים זה הפתרון הכי רע שיש לקפה ביתי, מכל אספקט שהוא.
לגבי הטעם הספציפי: אני אשמח להרים את הכפפה ולטעום פוד מאורו שמוכן בספינל, או באיזו מכונה שתבחר.
רק אמור לי איפה - ואני אשמח להגיע לשם (פרס קפה?).
אני מוכן גם לעשות מבחן השוואתי של נספרסו מול מכונה+פודים של מאורו.
[interest]דבוטאנט כתב:תסתכל פה: http://www.brasilia.it/cat/lufficio.html
אל תחלק לי ציונים על ידע - ואני לא הנושא של השרשור....
הודעה מעוסק בתחום - מרטין
[/interest]
- efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
קפסולה עולה 2 ש"ח. המכונה פועלת מצוין וכאמור היא ברשותי מהימים הראשונים שיצאה לשוק ועובדת יום יום ללא תקלות. לדעתי טעם הקפסולות מעולה במיוחד זו בצבע זהב במקרה ויצא לך לטעום.moti_r כתב:למה שיקפצו עליך?
כמה עולות הקפסולות? כמו נספרסו, לא?...
במקרה של פודים, יש לנו דעה אחת במקרה, כי כולנו התנסנו באינספור שיטות וסוגי פודים, ומעולם לא קיבלנו משהו טעים. אפילו לא נסבל. אולי קצת ועם הרבה חלב.
לגבי קפסולות אנחנו בפורום חלוקים, אני אישית מעדיף לואצה וחושב שהדיל ב YELLOW הוא לא רע וטעים יותר מנספרסו. זו לא הדעה הרווחת.
תכלס, אני לא חושב שיש אספרסו אוטומטי טוב, בטח לא מקפה ישן (בעעע). זה כמו שמישהו ישלוף לך סטייק מהקפאה וימכור לך אותו בפי 2 כסף ועם מכשיר מיוחד לסטייקים כאלה (היי, סטארטאפ לא רע!) . לצערנו, מכונות שטוחנות וחולטות הן לא מופת באמינות ומפיקות משהו בינוני לקפה הפוך ולא יותר. שלא לדבר על המחירים הגבוהים.
למי שרוצה קפה מהיר, יש שיטות הרבה יותר זולות - וגם טעימות יותר מכל שיטה אוטומטית: בוץ, פילטר, אפילו קפה נמס. למה להתעקש על פתרון בינוני מינוס ולשלם כל כך הרבה?
לגבי קפסולות אנחנו בפורום חלוקים, אני אישית מעדיף לואצה וחושב שהדיל ב YELLOW הוא לא רע וטעים יותר מנספרסו. זו לא הדעה הרווחת.
תכלס, אני לא חושב שיש אספרסו אוטומטי טוב, בטח לא מקפה ישן (בעעע). זה כמו שמישהו ישלוף לך סטייק מהקפאה וימכור לך אותו בפי 2 כסף ועם מכשיר מיוחד לסטייקים כאלה (היי, סטארטאפ לא רע!) . לצערנו, מכונות שטוחנות וחולטות הן לא מופת באמינות ומפיקות משהו בינוני לקפה הפוך ולא יותר. שלא לדבר על המחירים הגבוהים.
למי שרוצה קפה מהיר, יש שיטות הרבה יותר זולות - וגם טעימות יותר מכל שיטה אוטומטית: בוץ, פילטר, אפילו קפה נמס. למה להתעקש על פתרון בינוני מינוס ולשלם כל כך הרבה?
what's next?