קפסולות או פודים

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
elbar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני רוצה לקנות מכונה שהכנת הקפה בה מאוד פשוטה.
חרשתי את הפורום וראיתי שמבין מכונות הקפסולות המומלצת ביותר הנה זו של נספרסו.
ראיתי גם התייחסויות להצעה לקנות מכונה ידנית של גאג'יה ולהשתמש בפודים.
חלק מהכותבים כתבו שהגאג'יה עדיפה וחלק כתבו ששיטת הפודים כל כך גרועה שאפילו הגאג'יה לא יכולה להציל את המצב.
אני לא רואה את עצמי משתמש בקפה טחון, אלא רק בפודים/קפסולות (ניסיתי את זה כבר והתייאשתי). אני מעדיף מכשיר פודים כי בטווח הארוך זה יותר זול. אבל הכי חשוב לי שהקפה יצא טעים.
תודה רבה על העזרה,
אסף

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

עוד לא טעמתי קפה מפוד שהיה אפילו ראוי לשתיה.

אם אתה משוכנע שאין סיכוי שתעבור לקפה טחון מתישהו, אז מיותר לקנות מכונת פודים והייתי בהחלט מעדיף קפסולות (למרות המחיר היקר, כי כפי שכתבת, חשובה לך איכות הקפה בראש ובראשונה).

שתי הערות:
1. עם מכונה אוטומטית (כמו הגאג'יה בררה) תוכל לקבל קפה קרוב מאוד לאיכות הקפסולות (אולי זהה, לא טעמתי ראש בראש). מחיר המכונה גבוה יותר משמעותית (קרוב ל-4000 ש"ח) אבל עלות הקפה היא פחות מרבע (כ-50 אג' לכוס קפה, במידה ואתה קונה קילו קפה קלוי ב-70 ש"ח). לאורך זמן זה ישתלם.

2. הקפסולות של אספרסו-קלאב גם טעימות מאוד, אני לא רואה סיבה לפסול אותן. שווה לבדוק מול הנספרסו ולראות האם יש לך העדפה כלשהי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

לכלכת moti_r !!! מה רע בפודים של MAURO

שליחה #3 

ברשותי כבר מספר שנים מכונה של SPINAL מדגם פינוקיו (בגלל הידית בחזית...).
זאת לאחר שהיתה ברשותי מכונת קפסולות מקצועית של לוואצה וכן מכונה טוחנת אוטומאטית של סאקו.

מכולן הספינאל עם הפודים הכי טובה. הקפה טעים ובעל קרמה מצויינת.

מלוואצה פשוט נמאס לי, היה טפל, קפסולות יקרות רצח ואין מבחר כמעט.

מהטוחנת נמאס גם כן - לקנות פולים, לקלות אותם, לשמר את הקפה טרי, כלח הלכלוך בהכנה. בעעעעעע.

הפודים מצויינים. מחירם נמוך משמעותית מהקפסולות והקפה מצויין.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

moti_r כתב:עוד לא טעמתי קפה מפוד שהיה אפילו ראוי לשתיה.

אם אתה משוכנע שאין סיכוי שתעבור לקפה טחון מתישהו, אז מיותר לקנות מכונת פודים והייתי בהחלט מעדיף קפסולות (למרות המחיר היקר, כי כפי שכתבת, חשובה לך איכות הקפה בראש ובראשונה).

שתי הערות:
1. עם מכונה אוטומטית (כמו הגאג'יה בררה) תוכל לקבל קפה קרוב מאוד לאיכות הקפסולות (אולי זהה, לא טעמתי ראש בראש). מחיר המכונה גבוה יותר משמעותית (קרוב ל-4000 ש"ח) אבל עלות הקפה היא פחות מרבע (כ-50 אג' לכוס קפה, במידה ואתה קונה קילו קפה קלוי ב-70 ש"ח). לאורך זמן זה ישתלם.

2. הקפסולות של אספרסו-קלאב גם טעימות מאוד, אני לא רואה סיבה לפסול אותן. שווה לבדוק מול הנספרסו ולראות האם יש לך העדפה כלשהי.
...
לגבי 2 ,
לאחרונה יצא לי לשתות קפה ממכונת אספרסו - קלאב עם הקפסולות שלהם , לדעתי ולטמעי לא טעים כלל ... נספרסו עולה עליה בכמה רמות....

elbar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שלום לכולם ותודה על התגובות. אני קורא דעות חלוקות על אספרסו קלאב ולא בא לי לקחת סיכון (אני בפוסט טראומה ממכונה קודמת).
לגבי מכונה אוטומטית - קצב שתיית הקפה שלנו כל כך איטי, שהקפה יתייבש.... אני מכור, אבל אסור לי יותר משלוש מנות ביום :עצוב:
אז אם זה לא פודים, זה כנראה נספרסו.
האם לדעתכם יש הבדל באיכות הקפה בין מכונה משומשת C150 לבין אחת המכונות החדשות? מכונה חדשה הכי זולה עולה 620 ש"ח לא כולל מקציף. C150 משומשת עולה 200 ש"ח...
תודה,
אסף

anin17
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

אני עברתי מאוסקר ומטחנה תואמת לנספרסו בגלל סיבות כמו הבדל מינורי (בשבילי) בטעם, הפקה של רק 2-3 כוסות ביום, התעסקות רבה מדי לטעמי, קושי בקניית פולים קלויים טריים ושמירתם כאלו ותוצאות לא אחידות מספיק לטעמי (באשמתי).

אוסקר היא מכונה מעולה אבל נספרסו מציעה לי את הפתרון שהכי מתאים לי עם התפשרות קטנה מאוד מצידי (לשם השוואה האספרסו שהמכונה מפיקה טוב יותר מ-90% מהתוצאות שאקבל בבתי הקפה באזור מגוריי).
טעמתי כמעט את כל מכונות הקפסולות ולדעתי היתרון הגדול של נספרסו שהופך אותה למוצלחת יותר מכל המתחרים הוא הפטנטים שמגנים על הקפסולות שלה.

לדעתי עדיף לקנות מכונה חדשה מפני שבמחיר שציינת אתה מקבל מכונה חדשה, שנה אחריות ו-200 ש"ח לקניית קפסולות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

פטנטים? על מה יש להם פטנטים על קוטר של הקפסולה? בחייך ...
זה גם פג תוקף כבר ויש תחליפים.
הדבר היחיד ששונה לטובה בנספרסו זה השיווק שלהם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

מס' דגשים מעניינים:

1. אם שתיתם פודים ממכונה שרק עושה התאמה בכף לפוד, לא מיציתם חצי מהפוטנציאל שלהם. צריך מכונה שמתאימה מבחינת לחץ וטמפ' בדיוק לפודים, ושלא מותאמת בראש לעבוד עם קפה טחון, כך הלחץ עובד במדויק דרך הפוד ומקבלים קרמה עשירה וטעם מלא יותר (אם יש רק ערביקה, אז קרמה לא תהיה עשירה במיוחד, אבל זה כצפוי).

2. פודים, בניגוד לקפסולה הם סטנדרט בינלאומי. ז"א - כל חברת קפה גדולה מייצרת אותם בדיוק באותה השיטה וכך הם מתאימים לכל מכונת פודים אמיתית. לכן, ברכישת מכונת פודים מקצועית יכולים לבחור את הטעם המתאים מכל חברה.

3. מכונת פודים מקצועית לרוב תשלב הקצפה באמצעות סטימר, טובה יותר מזו של מקציף חשמלי שמייצר קצף גילוח ולא חלב קרמי.

4. פוד ידידותי לסביבה - עשוי נייר. לאחר השימוש פשוט קורעים וזורקים לאדנית :)

5. תלוי ביצרן, אבל הן איכותיות יותר בבניה שלהן, לרוב מיוצרות באיטליה ולכן כמובן שורדות יותר שנים ללא תקלות וגם במקרה של תקלה, בדיוק כמו במכונות אחרות, לוקחים למעבדה (אם ישנה), מתקנים וחוזרים לפעול. אין ציפיה שהמכונה תוחלף קומפלט בגלל גומיה קרועה.

6. חימום ראוי. כמו במכונות קפה טחון מקצועיות, כל החלקים עשויים מנירוסטה או פליז, לעומת הפלסטיות של מכונות הקפסולות, מה שאומר שהמים שמגיעים לפוד ועוברים דרכו הם בטמפ' הנכונה, לרוב יהיה מגש חימום כוסות במכונה, בקיצור, זה בנוי בסטנדרט הרבה יותר גבוה ממכונות קפסולות. עולה יותר, כמובן, אבל אלה לא תכונות זניחות.

elbar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אלקס תודה,
אתה בעצם אומר שלא כדאי לחשוב על גאג'יה עם מתאם פודים, אלא לקנות מכונה ייעודית לפודים.
א. יש לך המלצה למכונה ספציפית שהיא מכונה טובה.
ב. העצה שלך עומדת בסתירה להמון התייחסויות פה בפורום. אני משער שגם החבר'ה האחרים טעמו קפה ממכונות פודים ייעודיות - איך זה מסתדר???
ג. האם באמת יש הבדל משמעותי בין סטימר למקציף?
אסף

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

אלכס התגובה שלך טועה ומטעה
פודים לא ידידותיים לסביבה כי באריזה שלהם יש למינציה מניילון - את זה אתה גם שם באדנית?
מה ההבדל בין משאבת רטט ששמים במכונת פודים ייעודית למשאבה של גאג'ה? אין שום הבדל למעט העובדה שבמכונות פודים שמים משאבת *** מסין.
למה תרמובלוק סיני של מכונת פודים עדיף על דוד של גאג'ה? הוא ממש לא....
הקצפה של תרמובלוק יותר קשה למשתמש מאשר הקצפה של מקציף חשמלי.

לעולם קפה טחון טרי ממטחנה יהיה עדיף על כל פוד\קפסולה ולא משנה באיזה מכונה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #11 

יש דבר אחד מאוד נכון במה שאלכס אומר, פודים עובדים טוב יותר עם מכונות שיש להן ידית לחץ. בדיוק ההיפך מקפה נורמלי (כלומר טחון טרי), פודים דווקא יוצאים קצת יותר סביר כשמדובר על ידיות לחץ.

מכונת הטובה ביותר לפודים שטעמתי ממנה היא ה-Solis SL70. הקפה היה אמנם משמעותית טוב יותר מכל קפה פודים אחר שטעמתי (וטעמתי לא מעט, כולל מכונות פודים ייעודיות), אך הוא עדין נחות מאוד, אפילו ביחס לפתרונות אוטומטיים אחרים.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #12 

נראה לי שלדרישות שלך ובדגש על נוחות התפעול כדאי לך ללכת על הפתרון של נספרסו, המקציף שלהם (ארוצ'ינו) לא רע כל כך ויש מגוון גדול של קפסולות.

shlomore
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 418
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #13 

עוד לא טעמתי קפה מפוד שהיה אפילו ראוי לשתיה.

[behave]פנייה לגופו של אדם - מרטין[/behave]

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #14 

shlomore נא להגיב בצורה עניינית בלי לתקוף אישית.
אם כבר עובדות - כמעט כל יצרני הקפה שעובדים עם פודים זונחים אותם לטובת קפסולות - ראה את Illy שהיו מהראשונים שהוציאו פודים ese ועברו גם לקפסולות.
אני גם אומר - קודם קפה טחון, אחר כך הרבה הרבה אחרי קפסולות ובסוף פודים - שתיתי הכל מהכל כמעט.
לא מוזר ולא כלום - אני לא מכיר מישהו ששותה אספרסו בבית ולא חושב ככה.
70 שקל לקילו יש בסאפורה, קפה רות ועוד, דווקא מעניין לשתות קפה מעזה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #15 

shlomore כתב:עוד לא טעמתי קפה מפוד שהיה אפילו ראוי לשתיה.

...

(n) מה נסגר ? למה צורת ביטוי שכזו ?

Yochelman
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 64
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #16 

נראה לי שאתה "שתיין" קפה פחות או יותר כמוני.... אוהב הרבה אבל מותר לו מעט.
אם זה המקרה + אתה לא אוהב את כל ה"עבודה" סביב ההכנה, אז לך על הסט של נספרסו עם המקציף שהוזכר כאן.
רכשתי את הסט הנ"ל לפני כחודש.
אני לא "מומחה בתחום" אלא פשוט אוהב קפה, את אשתי האיטלקייה ששתתה עד אותו רגע ממקינטה, זה קנה.
הנוחות, הניקיון והפשטות של ההכנה עולים על כל טיעון אחר, לטעמי.
הקפסולות אכן יקרות, אבל הנה עוד סיבה לשתות פחות קפה. :wink:

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

shlomore כתב:עוד לא טעמתי קפה מפוד שהיה אפילו ראוי לשתיה.

...
תשמע, צורת ההתבטאות שלך ממש לא במקום.

לא משנה מי המשתמש שאתה חולק על דעתו וכמה התרגזת מההודעה שלו ממש אבל ממש אין מקום לתקיפה ברמה אישית.

אני לא יודע כמה אתה נכנס לפורום וזה וקורא בו (אני מניח שמעט) כי אם היית מכיר קצת יותר את מוטי והפוסטים שהוא כותב היית נמנע מלהעיר הערה מיותרת כזו.

אני לא מכיר אותך ואת נסיונך בתחום אבל תרשה לי להניח בזהירות שמוטי ושאר האנשים פה מבינים בקפה לפחות כמוך ולכן יש להם זכות לגיטימית להביע את דעתם מבלי שיתקפו אותם אישית.

לגופו של עניין גם אני לא טעמתי עדיין קפה מפוד שהפיל אותי מהרגליים אבל אני תמיד פתוח לדברים חדשים...

ערב טוב.

elbar פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

נספרסו - משומשת או חדשה?

שליחה #18 

הי חברים,
ראשית אני רוצה להביע תודה גדולה לכל התשובות המפורטות. זה פשוט כיף שאנשים שאני לא מכיר כך כך עוזרים. אנשים טובים באמצע הדרך.
לעניין עצמו: השתכנעתי סופית - נספרסו. אני לא יודע מי צודק אבל אני לא לוקח סיכון.
אני חוזר על השאלה מה עדיף: מכונה חדשה C101 באחריות לשנה בעלות ריאלית של 420 שח (620 וזיכוי של 200 לקפסולות) או מכונה משומשת C150 שכוללת סטימר?
אמרו לי שיש אפילו יתרון לישנות כי הדוד היה גדול יותר.

אני מעדיף להשקיע קצת יותר ושיהיה קפה טעים. זה הכי חשוב.

מה אתם אומרים???
תודה,
אסף[/u]

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

הייתי קונה מכונה חדשה...