מורה נבוכים...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #21 

אלכס,

ראשית והכי חשוב: סגנון ההודעה שלך לא מקובל בפורום הזה.
לא מעניין אותי כמה אתה כועס, צודק או יודע. אצלנו *אף אחד* לא ירד לרמה של פגיעה אישית במישהו אחר, השמצה או פניה לגופו של אדם ולא לתוכן הודעותיו.

התייעצתי לגבי ההודעה שלך עם מרטין והוא כתב שהוא היה עורך את כל ההודעה שלך לגמרי. החלטתי, למרות זאת, לא לערוך אותה רק כדי למנוע הרגשה תיאורטית של סתימת פיות, במיוחד כשאני אחד מהמנהלים כאן והפניה שלך היתה אישית אלי.

אבל אני מודיע לך, באופן חד משמעי, שבפעם הבאה שאראה סגנון כזה, אלי או אל חבר פורום אחר, אתה תערך ללא משוא פנים. ולא, לכתוב "סלח לי מראש אם זה אישי" לא מקל בדבר.

לגבי התוכן עצמו:
- אני מודה שרוב ההודעה שלך היתה די תמוהה בעיני. לא כ"כ הבנתי באיזה הקשר אני מזגזג...?

- *לי* יש אינטרסים? :) האמת שזה די מצחיק, אבל אני אשמח לשמוע אילו אינטרסים יש לי בתחום הקפה. אני יבואן של מכונות קפה? של מטחנות? של קפה קלוי מאיטליה בשקיות? (רמז, אחד משנינו הוא כזה, השני לא)

- אתה צודק, הפורום שלנו אכן חרט על דגלו להיות הכי מקצועי שאפשר. ולכן, למרות שאנחנו פתוחים לדעות ואוהבים ללמוד, יהיה קשה מאוד לשכנע כאן מישהו שקפה טחון מראש בשקית עדיף על קפה טחון טרי במקום בגלל שהטחינה מדוייקת יותר. סלח לי, אבל מדובר, במקרה הטוב בטעות מזעזעת ובמקרה הרע בהטעייה מגמתית. אין דבר כזה אחידות טחינה למקינטה, נקודה. אף אחד כאן בפורום לא יסכים לטענה המופרכת הזו. ובוודאי כשמדובר בקפה טחון מראש, שהוא מת עוד בדרך.

- אני בעד מוצרים ישראליים ואני פטריוט. אתה יכול ללעוג לי, אבל המדינה שלנו מתקיימת בדיוק בגלל הפטריוטיות הזו. כשביקרתי במפעל של לה-פבוריטה וראיתי את המכונות שלהם שם, לא יכולתי שלא לחוש גאווה עמוקה. אבל זה לא אומר שאני ארכוש אך ורק מוצרים ישראליים, והטענה שצריך להיות עקבי ולרכוש רק ישראלי היא דמגוגיה סינית זולה. יש מקומות שבהם מוצרים ישראלים עדיפים על חו"ל אבל לפעמים אין מוצר ישראלי מקביל באיכות ואז אני ארכוש תוצרת חו"ל.

- בתחום הקפה, תערובות קפה ישראליות טריות לוקחות בהליכה כל תערובת איטלקית בשקית, פשוט בגלל הטריות. אפשר לשתות דנזי אורו או סקוואלה מייג'ור בדיוק יומיים מרגע פתיחת השקית. בד"כ מדובר בקפה מעולה אבל ישן. לך תשווה את זה לתערובת של פורטפינו שכ"כ אהבתי, עם טעמים וטריות וארומה שפורצת את האף עוד בטחינה, ששום קפה משקית או קופסא לא יכול להתקרב אליה. כנ"ל לגבי הקפה של ספורה שאהבתי (קליה של רוטשילד) וגם התערובות של שטוד, חבר הפורום היקר.

- לגבי הרנדומליות בכוס - כבר כתבתי בעבר ואני אחזור על כך: ראשית, אין שום רנדומליות כפי שאתה מתאר אותה. כשמכינים עוגת גזר לפי מתכון בבית, מקבלים תמיד עוגת גזר. לא יוצא לפעמים מרק עוף. תמיד, זה יראה יריח וירגיש בפה כמו עוגת גזר. אבל בהחלט יש שוני בין עוגה לעוגה, בדיוק כמו שיש שוני בין קליה לקליה. זה תענוג וזה כיף וזה בדיוק החלק שאני הכי אוהב בקליה ביתית. למה לי לשתות את אותה כוס הקפה פעם אחר פעם? אני נהנה לגוון, לשחק, ללמוד בדרך. ובכל אופן, השונות איננה כ"כ גדולה.

- אם נמשיך את הקו הזה, אז למעשה אסור לנו להחזיק מכונות ידניות בבית וסילביה איננה יוצאת מן הכלל. הרי הסילביה *ידועה* בכך שהיא לא ניתנת לשליטה, עם יציבות טמפ' בעייתית מאוד, וכוסות הקפה שלה אף פעם לא עקביות. אתה מוסיף ומסביר שגם טחינה ביתית היא לא טובה ולא אחידה מספיק, כלומר, גם אין לקנות מאצר מיני. יוצא מכך שלדידך מעתה, כל אחד שיכנס לפורום, יונחה לרכוש נספרסו עם קפסולות שנטחנות ונקלות ע"י מומחי הקליה האיטלקיים?

- בדיוק כמו כפיר, אני אשמח לשמוע הבהרה לנקודה שהעלת, לפיה קולים מקומיים ישראלים משנים את התערובות (או למעשה את איכות המוצר?) בלי להתריע ועושים ככל העולה על דעתם. האם תוכל בבקשה לגבות בנתונים את ההאשמה החמורה הזו?

לסיכום, אני מצטער שאתה גורר את הדיון למקומות אמוציונאליים, ובמיוחד כשלדעתי אתה מבסס את התוכן האמיתי על חצאי אמיתות ומגמות אינטרסנטיות ברורות.

לא תוכל, גם באלימות אישית, לגרום לי (או לכל אחד שמאמין באיכות הקפה שבכוס שלו) להסכים להנחות היסוד, לדרך הסקת המסקנות ולהמלצות הסופיות שלך, כפי שנרשמו בהודעתך שלמעלה.

יום טוב,
מוטי

הערה אחת אישית: ראיתי את ההודעה של אלכס אתמול במהלך היום ולא יכולתי להגיב כי רק הבוקר חזרתי להיות ליד מחשב. בלילה ראיתי את התגובה של כפיר (על הסלולרי) והתרגשתי מאוד מאוד (מאוד). הכרתי את כפיר כאן בפורום, כשעשינו השוואת מטחנות ממש בתחילת הדרך. כבר מהפגישה הראשונה הרגשתי שפגשתי אח, ומאז אנחנו חברים מאוד מאוד טובים. הוא סומן כ-"גורו" מאוד מהר, בדיוק בגלל כל מה שחרטנו על דגלי הפורום: מקצועיות ללא פשרות, אדיבות ונחמדות ואהבה לעזור אחד לשני. כיף שהפורום הזה מלא באנשים נהדרים, מפוצצים באנרגיות חיוביות ורצון כנה להנות ביחד מהתחום הזה שכולנו אוהבים. ככל שאוכל, לא אתן לשום גורם (כולל לעצמי...) להפריע לכיף הזה ולדרדר את השיחות למקומות התנצחותיים.

תודה על המילים החמות, כפיר :4u:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

הרבה רטוריקה

שליחה #22 

מעט מאוד התייחסות אמיתית לזה שקיים צד שני ל"רחוב" שבו כולנו הולכים ושוב ניסיון התנגחות אישי.

אני מושך את התנצלותי ומאחל לך המשך ניהול פורום נעים ופורה. לא מוצא שום קידום לתחום הקפה או הצרכנות בדיון העקר איתך כשאתה מנסה לאיים עליי בעריכה במקום להתייחס למקינטות או נושאי טחינה וכד' באופן שאינו בוטה או מזלזל.

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #23 

אני רוצה לשתף אותם בחוייה שהיתה לי השבוע,
בעבודה יש לי בריקה + מטחנת תבלינים אורביט.
כמובן בכל קליה שאני מבצע אני לוקח מעשר לעבודה :-).
הבוס שלי החליט שהוא חכם גדול ואמר לי ,למה לך כל הכאב ראש בבוקר לטחון את הקפה ולנקות את הלכלוך ובלה בלה. הוציא לי שקית קפה בווקאום של חברה מוכרת שלא נפרט בפורום המיועדת לשימוש במקינטה.
חברים ברגע שפתחתי את הקפה ממש התקשתי למצוא ריח של קפה - חשבתי שהאף שלי סתום, אבל בכל זאת חשבתי לעצמי הוא בטח יודע מה שהוא אומר ואם כבר פתחתי את השקית אין מה להפסיד לנסות הרי הוא חכם גדול ואמר שכולם אותו טעם - לא שהוא מבין גדול. !
הקפה נחלט מהמקינטה ובלגימה הראשון הקפה היה דלוח ברמה שאי שלא יכלתי לשתות אותו.
לסיכומו של עניין דעתי זהה לדעתם של חברי הפורום שקפה איטלקי עדיף בהרבה מקפה ישראלי אבל בתנאי שהוא טרי !
(מבלי להיכנס לויכוח האישי פה, אני לא חושב שמוטי התכוון להגיד שאין כמו הקפה הישראלי ,הוא בעצמו לא פעם ופעמים רשם פה בפורום וגם במפגשים שהוא אוהב את דנסי .)

בקלייה הבתית שאני מבצע יוצא לי קפה שהוא ממש טעים לדעתי ולדעת חברי.
לפני כמה זמן היה כתבה על רם איבגי בטלויזיה בתוכנית של חיים כהן, ואני לא זכור בדיוק את הדברים אבל הוא אמר משהו בסגנון שקפה טוב הוא קפה שטעים לך ! שלטעמי מאוד נכון.

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #24 

ntzachi כתב: לפני כמה זמן היה כתבה על רם איבגי בטלויזיה בתוכנית של חיים כהן
...
כתבה נחמדה

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=544108

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
קיבל תודות: 2 פעמים

אולי חדש אולי מתחיל

שליחה #25 

חברה כל מה שאתם אומרים הוא נכון ונחמד אבל תכלס

אני קניתי מהסופר אספרסו של אילי לדמה שלי ותכלס אחלה קפה שבעולם

יש לו ריח יש חוזק וממש טעים לי...

כ"כ תשאלו כל אחד שמבין בקפה שחור ובזה אני ממש מבין והתערובות הכי טובות זה נחלה אדום
ואני לא אומר סתם לפני שהגעתי לנחלה אמרתי "מה קנוי סתם *** בו ניטחן לבד"
ואחרי כמה זמן שעברתי על מלא תערובות וסוגים ומינים

הקנוי הנ"ל וגם אלדין של עלית הם יותר טובים

אולי אני מבין אך זו עובדה.

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: אולי חדש אולי מתחיל

שליחה #26 

אולי אני לא מבין...

ולגבי המחיר עלה לי אותו דבר כמו בחנות של קפה בארץ

100 גרם בחנות טובה/פולים טובים 22 ש''ח
חבילה 250 גרם 50 ש''ח+קופסה טובה[/b]

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #27 

rls אתה בתחילת הדרך - חכה קצת ותראה שהטעם שלך רק ילך ויתגבש.
לקפה נחלה יש יותר טעם של קקי עזים טחון מאשר קפה.
אילי זה קפה טוב - אבל רק אם ייצא לך להשיג טרי ובארץ לא היה אף פעם כזה בטוח לא טחון מראש.
קנה קפה ישראלי טרי ותבקש שיטחנו לך למקינטה ואז תחזור אלינו.

כל זה רק מעלה לי מחשבות מה אבגי עצבני היה עושה לאלכס שאומר לו שקפה ישן מאיטליה עדיף על מה שהוא קולה בעצמו...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אחי

שליחה #28 

אני לא יודע על מה אתה מדבר אבל בו תשתה קפה שחור שאני מכין לך מנחלה לעומת כל תערובת שתביא לי טחונה ואני אומר זאת אחרי שניסתי את כל הסוגים שהיו בבית הקליה!!! בנוסף להל וחייאג' שתחנו לי במקום לקפה שחור ויצא תכלס די נחמד לא יותר מה זה
וצר לי אבל אני שם קפה על פינג'ן מגיל 11 בערך ככה שניסית את כל סוגי האמגזיות הפינג'נים והרבה הרבה קפה

לעניין המקינטה נכון אני חדש אבל הלכתי לחנות קפה וכו' הביא לי את התערןבת הנבחרת שלהם למקינטה תכלס לא העיף אותי
קניתי תערובת של אילי לאספרסו וואלה סבבה לגמרי וריח ממש חזק
כנראה שגם פה לא הכל שחור או לבן...

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #29 

טוב זה לא ממש משנה, תשתה מה שטעים לך ועושה לך טוב, גם אם זה קפה שטחנו אותו לפני חודשיים, השורה התחתונה היא שאנשים כאן חיים את עולם הקפה מידי יום במשך שנים, קלו בעצמם וניסו אינספור תערובות (כולל מבתי קלייה איטלקיים) ולא מדובר רק דרך מכונות אספרסו איכותיות באלפי שקלים אלא גם דרך מקינטות ופינג'אנים
והפאנץ' הוא בכל השרשור הזה שאין מתחרה לקפה טרי שנטחן הרגע.
נערך לאחרונה על ידי amiir ב 25/08/2011 23:09, נערך 3 פעמים בסך הכל.

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #30 

נכון זה לא שחור או לבן אלא יותר נוטה לחום

האמת עד היום אני לא מבין מה אנשים מוצאים בקפה שחור. הערבים נתקעו באמצע הדרך לאספרסו האיטלקי

לפי דעתי צריך להבדיל בין המשתמש הממוצע לבין תושבי הפורום הזה.
למשתמש הממוצע בהחלט יספיק קפה מיובא/בוואקום כו'. ואני בספק אם ירצה להתקדם משם
אבל לאנשים כמונו שתמיד מחפשים את הטוב ביותר זה אף פעם לא יספיק.

אני עשיתי דרך ארוכה עד שהגעתי למצב שאני נמצא בו היום שאני טוחן לבד פולים וכל שלב שעברתי בדרך חקוק בי עד היום אני זוכר איך פעם ראשונה שעברתי מהמקינטה למכונת הגאגיה חשבתי שזה השיא ואז שעברתי לסיליבה הייתי בשוק מה הפסדתי עד היום וככה גם שעברתי לקפה בטחינה לבד.

אין לי ספק כיום שיש הבדל ענק בין קפה קנוי בשקית מהסופר לעומת קפה בפולים שנטחן שניה לפני ההכנה.
הכל שאלה של נקודת התייחסות. אני בטוח שגם אדון RLS אם יטעם קפה שהוכן בצורה טובה יבין את גודל הפער בין מים שחורים שלפעמים צבועים בטעם של הל למים עם טעמים עשירים של קפה.

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אין ספק

שליחה #31 

שיש כאן אנשים שמאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד מאד
אוהבים קפה אולי לי זה נשמע קצת הזוי אין לי ספק גם לגבי איכות
כמובן שקה שנטחן כרגע הוא יותר טוב אך השאלה עד כמה לוקחים את זה רחוק

אין לי ספק שלמדתי כאן הרבה אך אני חושב שמפו ועד להגיד מים בטעם הל זה קצת יהירות

לתשומת ליבכם....

ohadmitrani
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #32 

טטעם אחד ליד השני ומיד תרגיש בהבדל.

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ברור

שליחה #33 

שיש הבדל גדול

אך בתור בחור צעיר שבא ללמוד ממכם כמבינים אני חושב שדי היתפלצנתם עלי

לא נאה לאנשים כמוכם כל בהתחלה מאד נהנתי מההסברים והעזרה

וחשבתי אולי להיצתרף ממש
וליכתוב בפורום וכו

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #34 

rls, אני לא הרגשתי שהתפלצנו עליך.

אנשים כאן מנוסים וכולם כאן יסכימו שיש הבדל ענק בין קפה טחון מראש (אפילו אם הוא נחלה) לקפה טחון טרי. אני מבין שאתה מאוד אוהב נחלה, והאמת שהוא קפה ממש מעולה. אני שותה קפה שחור לעיתים די קרובות, במיוחד בפגישות במשרדים כשזה הקפה הרלוונטי היחיד עבורי. גם בוץ. ואני נהנה מאוד.

אבל מה לעשות ויש הבדל מהותי בין קפה טחון מראש לקפה ארוז בשקית. מציעים לך כאן לנסות ומבטיחים לך שתרגיש הבדל גדול. זו לא התפלצנות, זו פשוט המלצה מאוד מאוד חמה שאומרת שאחד כמוך, שכ"כ אוהב את הקפה שלו, יהנה משמעותית יותר אם רק ינסה.

לך על זה, וספר לנו מה יצא :) מבטיח לך שתופתע.
אגב, אני יודע שכפיר נוהג לטחון בעצמו הל (האמת שאני לא יודע אפילו איך הוא טוחן אותו. אפשר לטחון במטחנת להבים?) ומוסיף לקפה שהוא טוחן טרי לשחור. אני לא יודע אם הוא מבשל על הגז או עושה בוץ, אבל הוא מספר שזו ליגה גבוהה מאוד של קפה שחור. הכל טחון טרי, אפילו ההל!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לא לזאת היתה כוונתי

שליחה #35 

אין ספק שקפ טחון יותר טוב למעט....

כאן באתי לשאול את חכמי העיר (אתם...)

אני מנסיוני הדל לא הצלחתי להוציא קפה טוב מקפה שניטחן לי במקום בחנות וכו'... אלא רק מקפה קנוי אם תגידו לי איפו לקנות ואיך לטחון אשמח אך מה פד לומר מיים בטעם הל וכו..

אני חושב שאין זה לעניין במיוחד בתחום כמו קפה שמראש נחשב לאניני טעם ולכן מראש מי שלא מבין יחשוב שיש כאן היתפלצנות

אולם בירצוני לציין שרוב האנשים ענו לי בשימחה ומאור פנים מה שגם לי להכין קפה טוב וסבבה (אני נראה לי יסתפק במקינטה בריקדה ומקציף טוב לי שם)

אך אני חושב שבכך שאומרים כמה הקפה שלי טוב אין צורך גם להוסיף ששל השני הוא גרוע

אפשר לומר "נחלה לא טוב אין מיצוי של הטעם /הקפה שחור יש הרבה בוץ ולא טעם וכו'...''

בתקווה שהארתי את ענייכם סתם חבל שבחורים צעירים כמוני שיש להם עוד הרבה לילמוד יתרחקו בגלל זלזול נכון הקפה שלכם טוב אך אל תשכחו שמי שמגיע לפה הם אנשים שאוהבים קפה בתחילת דרכם שחושבים שיש להם דעה על קפה למה לבאס תפרו אותם תלמדו אותנו....

בהצלחה

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #36 

ris אתה צודק הפורום לא מתאים לך - כי אם תשאר בפורום אתה מהר מאוד תחלה במחלת השידרוגיסט :lol:

אני חושב שקצת לא הבנת את ההומר של אנשים פה ולקחת את זה יותר מידי קשה ואישי לכיוון הלא נכון..
דיבונה תראה מה עשית לילד :evil:
בקיצור אני ממליץ לך לעשות מה שאמרו פה , לנסות דברים חדשים ואתה תראה שיפתח לך עולם אחר וחדש שלא הכרת.
אני גר באשדוד, אם אתה מהסביבה אתה מוזמן לבוא לקחת קפה טרי להיתנסות ולהבין למה התכוונו המשוררים פה.
ולסיכום - הגעת לפורום מס' 1, יש פה אנשים בעלי ידע עצום ותאמין לי שהם אוהבים לעזור ולשתף.

בהצלחה בהמשך !

dorso - התכוונתי לסירטון אחר שצופית גרנט ראיינה את רם ,זה היה לפני כמה שבועות בערוץ 1 ביום שישי.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #37 

הבעיה עם מרבית הקפה שטוחנים מראש הוא שלרוב הוא לא מתאים בדיוק בעובי הטחינה למכונה בבית ומעבר לכך אם לא משתמשים בו מהר כלומר עוד באותו היום מרבית הטעם והארומה שלו נפגמים.

דווקא בשקיות של נחלה, עלית ולנדוור הקפה נשמר טוב יותר בגלל שדוחסים לתוכן חנקן שמוציא את האוויר מהשקית אבל שוב לאחר שאתה פותח אותה מרבית הטעם של הקפה מתפוגג כבר לאחר יום.

כל הויכוח נע סביב טריותו של הקפה וחשיבות הטחינה של פולים טריים סמוך להכנה ואנו יוצאים נגד קניה של קפה טחון מראש בגלל הסיבה הזו ומנסים לפתוח לאנשים שלא רוצים להסתפק בממוצע את העיניים...

תעורבת קפה וחוזק קליה זה כבר גולש לטעם אישי של כל אחד ולכן אין פה על מה להתווכח מה יותר טעים אבל אני בטוח שאם היית שותה את הקפה של נחלה שאתה מאוד אוהב במפעל כאשר נטחן באותו הרגע היה לו טעם פי כמה יותר טוב.

נקודה נוספת לגבי קניית קפה בחנויות, לצערנו לא תמיד כל הקפה טרי וצריך לנסות לברר בחנות לפני שקונים.
יש סימנים שיעידו שהפולים ישנים כמו הרבה שמן ומראה מבריק וכמעט שלא מדיפים כבר ריח של הקליה.

הפורום הזה מתאים לכל אוהב קפה באשר הוא כולל אדם שאוהב רק קפה שחור על הגז, גם אני אוהב מידי פעם למעוך תרמילי הל ולהוסיף לקפה שאני מבשל וזה מעולה!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #38 

אני עדיין טוען שנחלה זה קפה בטעם של קקי - לא משנה מי יכין אותו.
אין לי בעיה עם קפה עם הל ודווקא נחלה הכי גרוע בעיני - יש הרבה טובים אחרים וסנדוקה בעיר העתיקה בירושלים הוא אחד מהם.
לצורך העניין - באספרסו אין שום סיכוי בכלל להוציא קפה טוב מקפה טחון מראש.
במיקנטה עדיף לטחון בעצמך (וממש לא משנה האחידות)
בבוץ אפשר לעשות הרבה דברים - עדיף קפה מבושל.

rls פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אוווווווווווצ'

שליחה #39 

לאחר טבילת האש שלי... 8)

אשמח להיצתרף לפורום....

בתכלס אנשים טובים שעוזרים ונחמדים....

ברוכים הנמצאים :D

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

Re: ברור

שליחה #40 

rls כתב:אני חושב שדי היתפלצנתם עלי
...
יש פלצנות באספרסו - אין מה לעשות. להוציא אספרסו טוב באמת זה לא פשוט.
חוצמזה - אין ויכוח על מה טעים ומה לא אבל גם אם משהו טעים לך עכשיו מחר הוא יהיה רגיל ותחפש יותר טעים.
בקפה שחור יש פחות משחק בתוצאה אלא אם אתה קולה בעצמך.
כמו שאמרתי - תנסה קפה ישראלי טרי קלוי למקינטה ותבדוק.
אם ךא תרגיש הבדל - עוד חודש כבר תרגיש

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”