ראשית והכי חשוב: סגנון ההודעה שלך לא מקובל בפורום הזה.
לא מעניין אותי כמה אתה כועס, צודק או יודע. אצלנו *אף אחד* לא ירד לרמה של פגיעה אישית במישהו אחר, השמצה או פניה לגופו של אדם ולא לתוכן הודעותיו.
התייעצתי לגבי ההודעה שלך עם מרטין והוא כתב שהוא היה עורך את כל ההודעה שלך לגמרי. החלטתי, למרות זאת, לא לערוך אותה רק כדי למנוע הרגשה תיאורטית של סתימת פיות, במיוחד כשאני אחד מהמנהלים כאן והפניה שלך היתה אישית אלי.
אבל אני מודיע לך, באופן חד משמעי, שבפעם הבאה שאראה סגנון כזה, אלי או אל חבר פורום אחר, אתה תערך ללא משוא פנים. ולא, לכתוב "סלח לי מראש אם זה אישי" לא מקל בדבר.
לגבי התוכן עצמו:
- אני מודה שרוב ההודעה שלך היתה די תמוהה בעיני. לא כ"כ הבנתי באיזה הקשר אני מזגזג...?
- *לי* יש אינטרסים?
- אתה צודק, הפורום שלנו אכן חרט על דגלו להיות הכי מקצועי שאפשר. ולכן, למרות שאנחנו פתוחים לדעות ואוהבים ללמוד, יהיה קשה מאוד לשכנע כאן מישהו שקפה טחון מראש בשקית עדיף על קפה טחון טרי במקום בגלל שהטחינה מדוייקת יותר. סלח לי, אבל מדובר, במקרה הטוב בטעות מזעזעת ובמקרה הרע בהטעייה מגמתית. אין דבר כזה אחידות טחינה למקינטה, נקודה. אף אחד כאן בפורום לא יסכים לטענה המופרכת הזו. ובוודאי כשמדובר בקפה טחון מראש, שהוא מת עוד בדרך.
- אני בעד מוצרים ישראליים ואני פטריוט. אתה יכול ללעוג לי, אבל המדינה שלנו מתקיימת בדיוק בגלל הפטריוטיות הזו. כשביקרתי במפעל של לה-פבוריטה וראיתי את המכונות שלהם שם, לא יכולתי שלא לחוש גאווה עמוקה. אבל זה לא אומר שאני ארכוש אך ורק מוצרים ישראליים, והטענה שצריך להיות עקבי ולרכוש רק ישראלי היא דמגוגיה סינית זולה. יש מקומות שבהם מוצרים ישראלים עדיפים על חו"ל אבל לפעמים אין מוצר ישראלי מקביל באיכות ואז אני ארכוש תוצרת חו"ל.
- בתחום הקפה, תערובות קפה ישראליות טריות לוקחות בהליכה כל תערובת איטלקית בשקית, פשוט בגלל הטריות. אפשר לשתות דנזי אורו או סקוואלה מייג'ור בדיוק יומיים מרגע פתיחת השקית. בד"כ מדובר בקפה מעולה אבל ישן. לך תשווה את זה לתערובת של פורטפינו שכ"כ אהבתי, עם טעמים וטריות וארומה שפורצת את האף עוד בטחינה, ששום קפה משקית או קופסא לא יכול להתקרב אליה. כנ"ל לגבי הקפה של ספורה שאהבתי (קליה של רוטשילד) וגם התערובות של שטוד, חבר הפורום היקר.
- לגבי הרנדומליות בכוס - כבר כתבתי בעבר ואני אחזור על כך: ראשית, אין שום רנדומליות כפי שאתה מתאר אותה. כשמכינים עוגת גזר לפי מתכון בבית, מקבלים תמיד עוגת גזר. לא יוצא לפעמים מרק עוף. תמיד, זה יראה יריח וירגיש בפה כמו עוגת גזר. אבל בהחלט יש שוני בין עוגה לעוגה, בדיוק כמו שיש שוני בין קליה לקליה. זה תענוג וזה כיף וזה בדיוק החלק שאני הכי אוהב בקליה ביתית. למה לי לשתות את אותה כוס הקפה פעם אחר פעם? אני נהנה לגוון, לשחק, ללמוד בדרך. ובכל אופן, השונות איננה כ"כ גדולה.
- אם נמשיך את הקו הזה, אז למעשה אסור לנו להחזיק מכונות ידניות בבית וסילביה איננה יוצאת מן הכלל. הרי הסילביה *ידועה* בכך שהיא לא ניתנת לשליטה, עם יציבות טמפ' בעייתית מאוד, וכוסות הקפה שלה אף פעם לא עקביות. אתה מוסיף ומסביר שגם טחינה ביתית היא לא טובה ולא אחידה מספיק, כלומר, גם אין לקנות מאצר מיני. יוצא מכך שלדידך מעתה, כל אחד שיכנס לפורום, יונחה לרכוש נספרסו עם קפסולות שנטחנות ונקלות ע"י מומחי הקליה האיטלקיים?
- בדיוק כמו כפיר, אני אשמח לשמוע הבהרה לנקודה שהעלת, לפיה קולים מקומיים ישראלים משנים את התערובות (או למעשה את איכות המוצר?) בלי להתריע ועושים ככל העולה על דעתם. האם תוכל בבקשה לגבות בנתונים את ההאשמה החמורה הזו?
לסיכום, אני מצטער שאתה גורר את הדיון למקומות אמוציונאליים, ובמיוחד כשלדעתי אתה מבסס את התוכן האמיתי על חצאי אמיתות ומגמות אינטרסנטיות ברורות.
לא תוכל, גם באלימות אישית, לגרום לי (או לכל אחד שמאמין באיכות הקפה שבכוס שלו) להסכים להנחות היסוד, לדרך הסקת המסקנות ולהמלצות הסופיות שלך, כפי שנרשמו בהודעתך שלמעלה.
יום טוב,
מוטי
הערה אחת אישית: ראיתי את ההודעה של אלכס אתמול במהלך היום ולא יכולתי להגיב כי רק הבוקר חזרתי להיות ליד מחשב. בלילה ראיתי את התגובה של כפיר (על הסלולרי) והתרגשתי מאוד מאוד (מאוד). הכרתי את כפיר כאן בפורום, כשעשינו השוואת מטחנות ממש בתחילת הדרך. כבר מהפגישה הראשונה הרגשתי שפגשתי אח, ומאז אנחנו חברים מאוד מאוד טובים. הוא סומן כ-"גורו" מאוד מהר, בדיוק בגלל כל מה שחרטנו על דגלי הפורום: מקצועיות ללא פשרות, אדיבות ונחמדות ואהבה לעזור אחד לשני. כיף שהפורום הזה מלא באנשים נהדרים, מפוצצים באנרגיות חיוביות ורצון כנה להנות ביחד מהתחום הזה שכולנו אוהבים. ככל שאוכל, לא אתן לשום גורם (כולל לעצמי...) להפריע לכיף הזה ולדרדר את השיחות למקומות התנצחותיים.
תודה על המילים החמות, כפיר