יאמן מוקה
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
נחמד לראות איך ממחזרים פעילויות ורעיונות: כשקנינו את העדני, בדקנו אצל דוברי וקוראי ערבית כדי לוודא שלא עבדו עלינו. וידאנו שמדובר אכן בעדן, ולא מוקה. עכשיו דיאוג חוזר על הפעולה. יופי, לא חבל על האנרגיה? בנושא מעבר ממטעי קפה למטעי גת הייתה תכנית על קפה fair trade, כאשר המדינה היא קניה, והמטרה....למנוע מעבר ועקירה של מטעי קפה כדי להפכם למטעי גת. הסחר ההוגן אמור לפצות את החקלאים, ולהחזיק אותם בתחום הקפה. נאמר שם שהגת מביא יותר כסף, וזה לא היה מתימן, אבל מתאים בעצם לכל מגדלי הקפה. לכן מוצדק לקנות סחר הוגן, כי אחרת יעלו מחירי הקפה בגלל חוסר היצע, ומעבר למוצרים ריווחיים יותר.
אדי
אדי
-
balila30
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 258
- שם מלא: בועז בלילה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 32 פעמים
מצאתי
קניתי היום בעמק חפר בחנות שניקראת portofino
לא להאמין יש להם בשפע,אומנם מחיר בוטיק... 60ש''ח לקילו
ניסיתי לדבר שבאמיגו משלמים על ארבע קילו ומקבלים חמישה.
לא עזר זה המחיר.
קניתי היום בעמק חפר בחנות שניקראת portofino
לא להאמין יש להם בשפע,אומנם מחיר בוטיק... 60ש''ח לקילו
ניסיתי לדבר שבאמיגו משלמים על ארבע קילו ומקבלים חמישה.
לא עזר זה המחיר.
- דן-אוריאלי
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 50
- שם מלא: דן
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
מוטי, כשתבוא לכוס קפה אשמיע את דבריי
ולשאר החברים (שגם מוזמנים) - לא מחפש לקדם את עסקיי כאן בצורה לא נאותה אז מוזמנים פשוט לאתר/פייסבוק שלנו או ליצור איתי קשר (שימו לב שבאתר אין את העדני וזאת כי האתר עדיין בשיפוצים בימים אלו)
ולשאר החברים (שגם מוזמנים) - לא מחפש לקדם את עסקיי כאן בצורה לא נאותה אז מוזמנים פשוט לאתר/פייסבוק שלנו או ליצור איתי קשר (שימו לב שבאתר אין את העדני וזאת כי האתר עדיין בשיפוצים בימים אלו)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אפשר כוס קפה תימני? 
(אגב, אני אמנם רדומסקי, אבל חדי העין שביניכם, ממש ממש חדי העין, אולי הבחינו בכך שאני לא כ"כ נראה פולני... אז לחדי העין שביניכם אני אספר שאני חצי פולני וחצי תימני. סבא שלי, בתימן, היה אחד מהבעלים של בתי גידול הקפה הכי גדולים באיזור צנעה. סבא של סבא שלי היה הולך על פולים!)
*הכל נכון במה שכתבתי למעלה, חוץ מהקטע עם סבא שלי.
(אגב, אני אמנם רדומסקי, אבל חדי העין שביניכם, ממש ממש חדי העין, אולי הבחינו בכך שאני לא כ"כ נראה פולני... אז לחדי העין שביניכם אני אספר שאני חצי פולני וחצי תימני. סבא שלי, בתימן, היה אחד מהבעלים של בתי גידול הקפה הכי גדולים באיזור צנעה. סבא של סבא שלי היה הולך על פולים!)
*הכל נכון במה שכתבתי למעלה, חוץ מהקטע עם סבא שלי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
דיברתי עם אלדד מדאדא קפה לגבי הנושא של קפה תימני בארץ והוא אמר לי-"חד וחלק אין קפה תימני בארץ ולא היה בשנתיים האחרונות" ושכל מי שמוכר או שהוא מטעה או שהוא בעצמו לא יודע מה הוא מוכר.הוא טוען שזה קפה קטן גודל 15.הוא היה כל כך בטוח בעצמו שנראה לי שיש לו מושג על מה הוא מדבר.הוא הזמין אותי לראות איך נראה קפה תימני אמיתי.הוא הביא בתערוכה באיטליה מדילר תימני והוא שילם על הקפה שלו-90!!!!ש"ח לקילו ירוק.
אני הולכת לראות על מה הוא מדבר מחר או מחרתיים אני אברר את העניין יותר לעומק.
אני הולכת לראות על מה הוא מדבר מחר או מחרתיים אני אברר את העניין יותר לעומק.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ככה זה שיש משהו מבוקש ...
אתה באמת חושב שיש רק לבן אחד את האמיתי וכל השאר טועים...
אין דברים כאלה.
אתה באמת חושב שיש רק לבן אחד את האמיתי וכל השאר טועים...
אין דברים כאלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)