הנה פירוט מלא של תהליך הייבוא וההוצאות הנלוות שאני עברתי בזמן ייבוא של מקרן EPSON 8350 למי שתוהה כמה זה באמת עולה וכמה זמן זה לוקח... (בהנחה שעושים הכל by the book)
הזמנתי מארה"ב (B&H) את ה epson 8350 לפני כשבוע במחיר של 1299$ פלוס משלוח שעלה כ-200 דולר.
חשבתי בהתחלה להשתמש באתר כמו mustop ולהזמין דרכם, ככה המשלוח יותר זול ואפשר להזמין מחנויות טיפה יותר זולות מ-B&H שלא בהכרח עושות משלוח לארץ, אבל visual-apex לא קיבלו את הכרטיס אשראי מישראל ורציתי חנות דיי מוכרת ולא היה לי סבלנות לחכות ולחפור בזה אז הלכתי על B&H.
המקרן הגיע מהר, ממש מהר, תוך 3-4 ימים התקשרו אלי מ-UPS ואמרו שהמקרן פה ושאלו אם לשחרר אותו בעצמם מהמכס או שאני רוצה לעשות את זה לבד.
אני בד"כ מעדיף לשלם מאשר לבזבז חצי יום על בירוקרטיה, אבל הם ציינו סכומים ממש גבוהים, משהו כמו 280ש"ח על שחרור ועוד אמרו שאולי צריך אישור ממכון התקנים שזה עוד איזה 300 שקל ובדרך הם גם ציינו עוד כמה עמלות שלא בדיוק הבנתי מה פשרן.
זה לא נראה לי הגיוני שצריך אישור ממשרד כלשהו (הם בטח סתם אמרו את זה כדי לכסות על עצמם במקרה שיהיה באמת צורך) ו-650 שקל היה לי חבל לשלם להם אז החלטתי ללכת לשחרר אותו לבד וגם אולי ללמוד לפעם הבאה.
אז הייתי צריך קודם כל לנסוע ל-UPS שזה בתוך נתב"ג (ליד כביש 40), לקחת מהם מסמכים של החבילה, ואז לנסוע לממ"ן שזה 5 דקות מ-UPS, גם בתוך נתב"ג.
ממ"ן מקום דיי גדול והאמת שחשבתי שאני הולך לבזבז שם יום שלם אבל זה היה דיי מהיר, סה"כ מהרגע שנכנסתי לנתב"ג עד שהיה לי את המקרן באוטו לקח כשעתיים.
ולחלק שהכי מעניין את בני עמנו - כמה זה עולה
- הוצאת רשימון יבוא - 170 ש"ח
- תשלום מכס+מע"מ - 1758 ש"ח - שמתחלק ל-929 ש"ח מע"מ, 758 ש"ח מס קניה, 33 ש"ח אגרת מחשב, 38 ש"ח אגרת ביטחון.
- אחר כך צריך לשבת שם איזה 30-40 דקות עד שמקבלים אישור לשחרר את החבילה
- אח"כ שלחו אותי למקום אחר לשלם אגרת יבוא 22.88 ש"ח ואגרת אחסון שזה כמה משהו כמו 3.5 שקל ליום.
(האמת שלא הבנתי למה המע"מ הוא יותר גבוה מס קנייה, חשבתי שזה אמור לצאת סה"כ 33% שזה 16% מע"מ ועוד 17 אחוז מס קנייה או משהו כזה אבל לא התווכחתי)
בקיצור - אם מסכמים את הכל, שעתיים פלוס 1960 ש"ח על מקרן שזה יצא כ-36 אחוז ממחיר המקרן פלוס משלוח.
ואם רוצים קצת לחסוך, המקרן נמכר בחלק מהמקומות גם ב-1200 ולא 1300, ויש משלוחים יותר זולים מהמשלוח שאני עשיתי.
עכשיו אני רק צריך למצא דרך לתלות את המפלצת הזאת!
אגב, על מסמך רשימון היבוא שלי היה רשום "תעודת עיכוב" ואולי זאת הסיבה שהחבילה נתקעה עוד בנתב"ג, חבילות "גדולות" שהזמנתי בעבר נתקעו בתל אביב בשלב יותר מתקדם...