ייבוא של EPSON 8350 - הפרטים לאחר המעשה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
julianberg פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם ושנה אזרחית טובה!
הנה פירוט מלא של תהליך הייבוא וההוצאות הנלוות שאני עברתי בזמן ייבוא של מקרן EPSON 8350 למי שתוהה כמה זה באמת עולה וכמה זמן זה לוקח... (בהנחה שעושים הכל by the book)

הזמנתי מארה"ב (B&H) את ה epson 8350 לפני כשבוע במחיר של 1299$ פלוס משלוח שעלה כ-200 דולר.
חשבתי בהתחלה להשתמש באתר כמו mustop ולהזמין דרכם, ככה המשלוח יותר זול ואפשר להזמין מחנויות טיפה יותר זולות מ-B&H שלא בהכרח עושות משלוח לארץ, אבל visual-apex לא קיבלו את הכרטיס אשראי מישראל ורציתי חנות דיי מוכרת ולא היה לי סבלנות לחכות ולחפור בזה אז הלכתי על B&H.

המקרן הגיע מהר, ממש מהר, תוך 3-4 ימים התקשרו אלי מ-UPS ואמרו שהמקרן פה ושאלו אם לשחרר אותו בעצמם מהמכס או שאני רוצה לעשות את זה לבד.
אני בד"כ מעדיף לשלם מאשר לבזבז חצי יום על בירוקרטיה, אבל הם ציינו סכומים ממש גבוהים, משהו כמו 280ש"ח על שחרור ועוד אמרו שאולי צריך אישור ממכון התקנים שזה עוד איזה 300 שקל ובדרך הם גם ציינו עוד כמה עמלות שלא בדיוק הבנתי מה פשרן.

זה לא נראה לי הגיוני שצריך אישור ממשרד כלשהו (הם בטח סתם אמרו את זה כדי לכסות על עצמם במקרה שיהיה באמת צורך) ו-650 שקל היה לי חבל לשלם להם אז החלטתי ללכת לשחרר אותו לבד וגם אולי ללמוד לפעם הבאה.

אז הייתי צריך קודם כל לנסוע ל-UPS שזה בתוך נתב"ג (ליד כביש 40), לקחת מהם מסמכים של החבילה, ואז לנסוע לממ"ן שזה 5 דקות מ-UPS, גם בתוך נתב"ג.

ממ"ן מקום דיי גדול והאמת שחשבתי שאני הולך לבזבז שם יום שלם אבל זה היה דיי מהיר, סה"כ מהרגע שנכנסתי לנתב"ג עד שהיה לי את המקרן באוטו לקח כשעתיים.

ולחלק שהכי מעניין את בני עמנו - כמה זה עולה :-)

- הוצאת רשימון יבוא - 170 ש"ח
- תשלום מכס+מע"מ - 1758 ש"ח - שמתחלק ל-929 ש"ח מע"מ, 758 ש"ח מס קניה, 33 ש"ח אגרת מחשב, 38 ש"ח אגרת ביטחון.
- אחר כך צריך לשבת שם איזה 30-40 דקות עד שמקבלים אישור לשחרר את החבילה
- אח"כ שלחו אותי למקום אחר לשלם אגרת יבוא 22.88 ש"ח ואגרת אחסון שזה כמה משהו כמו 3.5 שקל ליום.

(האמת שלא הבנתי למה המע"מ הוא יותר גבוה מס קנייה, חשבתי שזה אמור לצאת סה"כ 33% שזה 16% מע"מ ועוד 17 אחוז מס קנייה או משהו כזה אבל לא התווכחתי)

בקיצור - אם מסכמים את הכל, שעתיים פלוס 1960 ש"ח על מקרן שזה יצא כ-36 אחוז ממחיר המקרן פלוס משלוח.

ואם רוצים קצת לחסוך, המקרן נמכר בחלק מהמקומות גם ב-1200 ולא 1300, ויש משלוחים יותר זולים מהמשלוח שאני עשיתי.

עכשיו אני רק צריך למצא דרך לתלות את המפלצת הזאת! :)

אגב, על מסמך רשימון היבוא שלי היה רשום "תעודת עיכוב" ואולי זאת הסיבה שהחבילה נתקעה עוד בנתב"ג, חבילות "גדולות" שהזמנתי בעבר נתקעו בתל אביב בשלב יותר מתקדם...

wireless
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

האם רכשת בנוסף אחריות מורחבת של MACK או חברה אחרת ?

שליחה #2 

תודה רבה על התיאור המפורט , אני נמצא בשלב רכישת המקרן

והמידע עזר לי

oren_vegas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

julianberg כתב:שלום לכולם ושנה אזרחית טובה!
הנה פירוט מלא של תהליך הייבוא וההוצאות הנלוות שאני עברתי בזמן ייבוא של מקרן EPSON 8350 למי שתוהה כמה זה באמת עולה וכמה זמן זה לוקח... (בהנחה שעושים הכל by the book)

הזמנתי מארה"ב (B&H) את ה epson 8350 לפני כשבוע במחיר של 1299$ פלוס משלוח שעלה כ-200 דולר.
חשבתי בהתחלה להשתמש באתר כמו mustop ולהזמין דרכם, ככה המשלוח יותר זול ואפשר להזמין מחנויות טיפה יותר זולות מ-B&H שלא בהכרח עושות משלוח לארץ, אבל visual-apex לא קיבלו את הכרטיס אשראי מישראל ורציתי חנות דיי מוכרת ולא היה לי סבלנות לחכות ולחפור בזה אז הלכתי על B&H.

המקרן הגיע מהר, ממש מהר, תוך 3-4 ימים התקשרו אלי מ-UPS ואמרו שהמקרן פה ושאלו אם לשחרר אותו בעצמם מהמכס או שאני רוצה לעשות את זה לבד.
אני בד"כ מעדיף לשלם מאשר לבזבז חצי יום על בירוקרטיה, אבל הם ציינו סכומים ממש גבוהים, משהו כמו 280ש"ח על שחרור ועוד אמרו שאולי צריך אישור ממכון התקנים שזה עוד איזה 300 שקל ובדרך הם גם ציינו עוד כמה עמלות שלא בדיוק הבנתי מה פשרן.

זה לא נראה לי הגיוני שצריך אישור ממשרד כלשהו (הם בטח סתם אמרו את זה כדי לכסות על עצמם במקרה שיהיה באמת צורך) ו-650 שקל היה לי חבל לשלם להם אז החלטתי ללכת לשחרר אותו לבד וגם אולי ללמוד לפעם הבאה.

אז הייתי צריך קודם כל לנסוע ל-UPS שזה בתוך נתב"ג (ליד כביש 40), לקחת מהם מסמכים של החבילה, ואז לנסוע לממ"ן שזה 5 דקות מ-UPS, גם בתוך נתב"ג.

ממ"ן מקום דיי גדול והאמת שחשבתי שאני הולך לבזבז שם יום שלם אבל זה היה דיי מהיר, סה"כ מהרגע שנכנסתי לנתב"ג עד שהיה לי את המקרן באוטו לקח כשעתיים.

- תשלום מכס+מע"מ - 1758 ש"ח - שמתחלק ל-929 ש"ח מע"מ, 758 ש"ח מס קניה, 33 ש"ח אגרת מחשב, 38 ש"ח אגרת ביטחון.
- אח"כ שלחו אותי למקום אחר לשלם אגרת יבוא 22.88 ש"ח ואגרת אחסון שזה כמה משהו כמו 3.5 שקל ליום.

(האמת שלא הבנתי למה המע"מ הוא יותר גבוה מס קנייה, חשבתי שזה אמור לצאת סה"כ 33% שזה 16% מע"מ ועוד 17 אחוז מס קנייה או משהו כזה אבל לא התווכחתי)

בקיצור - אם מסכמים את הכל, שעתיים פלוס 1960 ש"ח על מקרן שזה יצא כ-36 אחוז ממחיר המקרן פלוס משלוח.

ואם רוצים קצת לחסוך, המקרן נמכר בחלק מהמקומות גם ב-1200 ולא 1300, ויש משלוחים יותר זולים מהמשלוח שאני עשיתי.

אגב, על מסמך רשימון היבוא שלי היה רשום "תעודת עיכוב" ואולי זאת הסיבה שהחבילה נתקעה עוד בנתב"ג, חבילות "גדולות" שהזמנתי בעבר נתקעו בתל אביב בשלב יותר מתקדם...
...

שלום לך...
ראשית כל הכבוד על המידע שחלקת בפורום אני מאמין שזה יעזור להרבה אנשים
לקנות מחו"ל ולא מהחנויות בארץ ש"מפציצים" במחירים! הם בסרט לדעתי אבל זה נושא אחר.........

שאלתי אליך:
אני מעוניין לבצע רכישה של אותו מקרן נכון לעכשיו מאתר אינטרנט מחו"ל,
ביקרתי בחנות לקולנוע ביתי במרכז והמוכר אמר לי לבדוק שני דברים חשובים...
האם למקרן יש חשמל 110-220V או 110V ?
האם למקרן יש שיטת שידור אמריקאית NTSC או ארופאית כמו בארץ PAL ?

תודה מראש!
אורן

kawamagi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 2 פעמים

תשובה לכל שאלה

שליחה #4 

במוצאי השבת הלכנו התלבשנו חגיגי והלכנו כאיש אחד לקרוא ב manual של המכשיר :
(ניתן להורדה, כמובן :

http://www.epson.com/cgi-bin/Store/supp ... d=63089282

1.

Compatible Video Formats
The projector supports analog video in NTSC, PAL, and SECAM formats, and it automatically adjusts
to the incoming signal. It can receive these formats as composite video, S-video, or component video—
which it accepts through the Video, S-Video, and Component ports, respectively.
The projector also supports digital video (SDTV, HDTV) and various monitor display formats. Digital
video is accepted by the HDMI and Component video ports. The PC port accepts analog RGB
computer monitor signals..

2.

Power consumption 100 to 120 VAC:
Operating:
272 W (Home Cinema 8350)
297 W (Home Cinema 8700 UB)
Standby: 0.2 W
220 to 240 VAC:
Operating:
261 W (Home Cinema 8350)
284 W (Home Cinema 8700 UB)
Standby:
0.3 W (Home Cinema 8350)
0.4 W (Home Cinema 8700 UB)

בקיצור, לא צריכה להיות בעיה :D

tnadav
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71

שליחה #5 

oren_vegas כתב:
julianberg כתב:שלום לכולם ושנה אזרחית טובה!

...

שלום לך...
ראשית כל הכבוד על המידע שחלקת בפורום אני מאמין שזה יעזור להרבה אנשים
לקנות מחו"ל ולא מהחנויות בארץ ש"מפציצים" במחירים! הם בסרט לדעתי אבל זה נושא אחר.........

שאלתי אליך:
אני מעוניין לבצע רכישה של אותו מקרן נכון לעכשיו מאתר אינטרנט מחו"ל,
ביקרתי בחנות לקולנוע ביתי במרכז והמוכר אמר לי לבדוק שני דברים חשובים...
האם למקרן יש חשמל 110-220V או 110V ?
האם למקרן יש שיטת שידור אמריקאית NTSC או ארופאית כמו בארץ PAL ?

תודה מראש!
אורן
...
יש לי את המקרן בבית ואני יכול לאשר שפשוט צריך לחבר קבל חשמל ישאלי למקרן ואין שום בעיות.
לגבי PAL או NTSC המקרן מחובר למחשב דרך hdmi אז לא יודע לענות לך מניסיון, אבל צריך לעבוד

oren_vegas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: תשובה לכל שאלה

שליחה #6 

kawamagi כתב:במוצאי השבת הלכנו התלבשנו חגיגי והלכנו כאיש אחד לקרוא ב manual של המכשיר :
(ניתן להורדה, כמובן :

1.

Compatible Video Formats
The projector supports analog video in NTSC, PAL, and SECAM formats, and it automatically adjusts
to the incoming signal. It can receive these formats as composite video, S-video, or component video—
The projector also supports digital video (SDTV, HDTV) and various monitor display formats. Digital
video is accepted by the HDMI and Component video ports. The PC port accepts analog RGB

2.

Operating:
272 W (Home Cinema 8350)
220 to 240 VAC:
Operating:
261 W (Home Cinema 8350)
Standby:
0.3 W (Home Cinema 8350)

...
לגבי הפורמטים הבנתי שהוא תומך גם ב NTSC וגם PAL
אבל לגבי חשמל 110-220V לא הבנתי......

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

תומך בשני השידורים וגם ב220V

שליחה #7 

תתחדש. ובהחלט תהנה,מקרן סבבה.
אבל יחסית אלי עברת דרך תלאות בקניה
מי שמעונין במכשיר יש לי מוכר מומלץ שקניתי דרכו,תשלום דרך PAYPAL
1259$ למקרן
159$ למשלוח
179$ אחריות MACK ל4 שנים
המקרן הגיע תוך חמישה ימים בEMS - קיבלתי מייל מדואר שליחים ליד הבית שילמתי להם מיסים ברגע וקיבלתי את המקרן
לא נתב"ג ולא נעליים
על החבילה גם צוין מחיר אחר (מסוכן קצת מבחינת הביטוח על הזמן שהמקרן במשלוח) אבל הכל סה"כ עלה פחות מ7K שזה מחיר מצחיק למקרן כזה
ומי שרוצה טיפים לתלות אותו על מתלה אוניברסלי...גם מצאתי פתרונות

tnadav
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71

שליחה #8 

oren_vegas כתב:
kawamagi כתב:במוצאי השבת הלכנו התלבשנו חגיגי והלכנו כאיש אחד לקרוא ב manual של המכשיר :
(ניתן להורדה, כמובן :

1.

Compatible Video Formats

2.

Operating:
272 W (Home Cinema 8350)
220 to 240 VAC:
Operating:
261 W (Home Cinema 8350)
Standby:
0.3 W (Home Cinema 8350)

...
לגבי הפורמטים הבנתי שהוא תומך גם ב NTSC וגם PAL
אבל לגבי חשמל 110-220V לא הבנתי......
...
פשוט מחברים לחשמל ויעבוד, רק צריך תקע יישראלי, אפשר לשים מתאם ואפשר פשוט לחבר קבל אחר (זה קבל כמו של חיבור מחשב לחשמל)

kawamagi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

jukin, אני בטוח שכל כוונותיך טובות ורוב הסיכויים שגם המוכר שממנו קנית הוא הגון.

כשאני ניסיתי לקנות ממנו דרך eBay, והוא פתאום שלח לו חשבונית תשלום ל pay pal, ואחרי שהבהרתי לו שאני מעוניין לשלם רק דרך eBay, הוא התחיל להגיב בקורקטיות ואני הבנתי את הרמז... וכמו שכתבתי, עצם זה שהוא מנסה לעקוף את eBay לא מוסיפה לו נקודות מבחינתי.

ברור לי שלך היה נסיון טוב איתו וזה אחלה, אבל אני מרגיש צורך לכתוב זאת שוב, בשביל הספק שאולי יש אנשים שלא יודעים : לקנות דרך paypal זה רמה אחת יותר ריסקי מלקנות דרך eBay.
אני לא אומר שזה לא כדאי, אבל צריך לדעת שזה הימור נוסף. מדובר בסכומי כסף גדולים, ושכל אחד יעשה לעצמו את החישוב. ללכת ל"שקם אלקטריק" ולקנות מקרן זה הדבר הכי בטוח. אבל 5000 השקלים שאתה חוסך שווים את הסיכון של להזמין חבילה מחו"ל.
אבל האם חיסכון של 80 דולר תמורת לקיחת סיכון נוסף, האם הוא כדאי ? נדמה לי שלא.

אשמח לתגובה.
שבוע טוב.

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

מסכים

שליחה #10 

מסכים שבטוח יותר לקנות דרך איביי
התכוונתי לקנות מהמוכר הזה דרך אי ביי
היה יותר זול לקנות דרכו דרך פיי פאל בלבד. אני לא קונה ככה בדר"כ, הרקורד של המוכר הזה היה מצוין ולקחתי את הצ'אנס (עדיין עם הגנת פיי פאל כמובן)
שווה או לא זה באמת שיקול אישי
בגדול אין לנו ויכוח. אתה צודק

domnin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
קיבל תודות: 5 פעמים

1199

שליחה #11 

זה המחיר ב-
projectorpeople.com

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #12 

(ניתן להורדה, כמובן :

1.

Compatible Video Formats

2.

Operating:
272 W (Home Cinema 8350)
220 to 240 VAC:
Operating:
261 W (Home Cinema 8350)
Standby:
0.3 W (Home Cinema 8350)

...
תתחדש
לא הבנתי את ענין החשמל. כתוב 100-120 ואתה החלפת, כבל בלבד וחיברת ל 220 והכל עובד? 8O 8O הכיצד?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

istarmini,
תקרא שוב...
יש שם את צריכת החשמל בשני מצבים נפרדים:
1. 100-120
2. 220-240.

בכל אחד מהם יש operation ו standby.

oren_vegas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

uriler כתב:istarmini,
תקרא שוב...
יש שם את צריכת החשמל בשני מצבים נפרדים:
1. 100-120
2. 220-240.

בכל אחד מהם יש operation ו standby.
...
אז עובד או לא עובד...?

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

המקרן מתאים למתח הישראלי. נקודה

שליחה #15 

לא צריך שום מתאמים חוץ מתקע ישראלי לכבל.

paul1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

שליחה #16 

אז אני מבין שסה"כ עלה לך כ 7500 ש"ח?
בארץ המחיר הוא 9000, הפרש של 1500 ש"ח לא שווה את הסיכון לדעתי.

oren_vegas
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

paul1 כתב:אז אני מבין שסה"כ עלה לך כ 7500 ש"ח?
בארץ המחיר הוא 9000, הפרש של 1500 ש"ח לא שווה את הסיכון לדעתי.
...

המקביל שלו בארץ זה ה 5000 , והמחיר שלו זה לא 9000 ש"ח אלא הרבה יותר..

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

המקביל..

שליחה #18 

הוא ה3600.
ןהוא נמכר בסביבות 11K,אלא אם השתנה המחיר...ב9K אפשר לקנות את ה3200 אולי
אני הבאתי ב 6800 כולל אחריות MACK וזה מאוד שווה לדעתי

paul1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

שליחה #19 

לא מדובר על המקרן הזה?:
http://www.konimolam.co.il/Product.asp?productid=652
אפשר לקבל אותו ב 9000 ש"ח

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #20 

זה אכן המקרן.
אני מסכים איתך - אם ההפרש הוא 1,500 ש"ח אז עדיף לרכוש בארץ (אפילו שמדובר ביבואן מקביל).

אני במקומך הייתי בודק שני מקרנים לפני שהייתי רוכש את ה-8350 ב-9,000 מיבואן מקבילי:
1. 3600 (המקביל האירופאי של 8350) מיבואן רשמי (שנותן 3 שנות אחריות מלאות כולל מנורה) בעד 10,000 ש"ח.
2. 4000 של מיצובישי - מקביל ברמה מאוד דומה (פחות זום, טכנולוגיה אחר) בעד 8,500 ש"ח מגטר (היבואן הרשמי שלא זכור לי איזה אחריות נותן בדיוק)

אופציה נוספת (אם 3D מעניין אותך) זה:
1. HD33 של אופטומה (ראיתי 3D במקרן זה אתמול ומאוד התרשמתי) בכ-10,000 ש"ח בארץ.
ב-2D אמור להיות נחות מה-8350 (לא יכולתי להתרשם)
2. TW6000 של אפסון שמחליף את ה-3600 (כרגע לא ברור מה היה מחירו) / 3010 (דגם מקביל אמריקאי) שכבר ידוע שיתומחר ב-1600 דולר (כולל משקפיים) = כ-9,000 ש"ח ביבוא אישי.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”