:כותרת: מלחמות המתרגמים QSUBS מול TOREC (היה: תרגום Dinner for schmucks)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
נעול
bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #341 

debuild כתב:אתה מוזמן לבדוק ולראות שצוות Qsubs מסנכרן גם מסנכרן לגרסאות HD למיניהן, כמעט לכולן.
אפילו לגרסאות הקלטה גולמיות (mpeg2-ts) שמורידים אולי 15 אנשים בארץ (כמובן לא חברי הפורום הזה,
שאינם מתקרבים לתכנים לא חוקיים).
...

אין ספק שיש סנכרונים רבים לגרסאות HD (בעיקר בתכנים החדשים יותר), ועל כך תבורכו (Y)
אבל היו גם מקרים לא מעטים ,שבהם ממש התחננתי לסנכרון לבלוריי (גם אצלכם וגם באתרים אחרים) ולא נעניתי.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

Re: רעיון חדש

שליחה #342 

colonel כתב:דיבוב עברי לסרטים כמו בטורקיה וגרמניה
קול באמת יהיה קשה להעתיק :lol:
...
לא רק גרמניה או טורקיה, כמעט בכל מדינות הגוש המזרחי לשעבר זה ככה. וגם במדינות האלה בדרך כלל מה שקורה זה שיש גירסת TS מקומית.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #343 

debuild כתב:
למעשה מה שאתה אומר נכון אולי יותר לצוותים/מתרגמים פרטיים אחרים שלא מקפידים כל-כך באיכות הסנכרון.
שם דווקא תמצא שהשלד המקורי של ההקלטה דומה יותר עד כדי זהה להקלטה האנגלית.
למותר לציין שגם שם אין קרדיט למקליט.
בשיחה שהיתה לי עם מנהלת האתר ההוא, הבנתי שמה שחשוב מבחינתם הוא קרדיט להם (גם בגוף הקובץ)
כשמפיצים את ה-srt שלהם עם האנגלית, אבל לא כשמשתמשים בו כבסיס לתרגום בשפה אחרת.
...
אתה לא צודק . אני מתרגם המון ע"פ השלד שלהם , ונכון שיש המון כתוביות שהסנכרון לHD דורש "הזזה" פנימית של כתוביות , ואז אני לא משחרר את הכתובית לקהל (כי זה עבודה קשה ), ונכון שהכתובית נמשכת (אבל זה לא מפריע לי בכלל, ואני מניח שגם לאחרים ),אבל ברוב הפעמים השלד שלהם ממש מעולה , והכי חשוב , כבר שעות ספורות אחרי הפרק יש לך כתובית באנגלית
חוצמיזה , אני לא יודע של איזה קבוצה , אבל כבר יצא לי לסנכרן כתובית של פרק בסדרה שהורדתי מסאבסנטר , כך שגם הכתוביות שמשחררים כאן (ואאל"ט זה היה של קבוצה שמתרגמת את האנטומיה של גריי), לעיתים יש להם "הפלקות"

עריכה
ואם מדברים על זה , איך בדיוק משתמשים בתרגום שלכם במחשב ? BSPLAYER לא יודע להציג את זה ולא משנה מה ניסיתי
נערך לאחרונה על ידי truejoker ב 23/01/2011 23:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #344 

אוריאל כתב:
erezsolan כתב:פשוט לא יאומן.

איזה רצח אופי.

ואח"כ עוד מעיזים לרחוץ ב"נקיון כפיכם" ולהלין על כך שהמתרגם עשה שימוש "לא חוקי" בתזמון של המתרגמים מחו"ל....

:hammer:
...
באמת עקבת אחרי כל השרשור? לא נראה כך...
כל הבלאגן התחיל מזה שהם אלה שהתלוננו , על מה יש לנו להתלונן ? על זה שמתרגמים לנו?
אחרי שהם התלוננו אנחנו הגבנו בדיוק כמוך , לא יתכן שמישהו שעושה מעשה שספק אם הוא חוקי ורומס זכויות של אחרים
בעצמו יתלונן כשיעשו לו אותו הדבר.זה הכל ,על זה כל הדיון.

באמת , אף אחד פה לא טען לנקיון כפיים , רק ליושר זה הכל.
אם אתה בוחר להתעלם מכל הדרך שבה הם עושים דברים ולסמא את עינייך בגלל שאתה מקבל את התרגום בחינם
שיבושם לך.
אני באמת לא מבין איך אתה יכול להגיד את זה אחרי שבמשך (בערך) 14 עומדים עושים פה לינץ' למישהו שלא הגיב
פה אפילו תגובה אחת אך משום מה כולם כבר מצחצחים את החרבות לכיוונו בלי לשמוע את הצד שלו , אחרי שQSUBSGODFATHER הפסיק להגיב פה בכלל בגלל שלא מצא פה קהל אוהד , ואחרי שעוד מסתבר שאנשים
פה מציגים את דעתם ומשמיטים את היותם חברים בצוות בתרגום (באמת פרט שולי...).

אם אחרי כל זה אתה לא מרגיש שמוליכים אותך שולל ואתה עדיין חושב שכולם סתם אוכלי חינם אז אולי
באמת אין טעם לדיון הזה . יכול להיות שכל הטענות שלהם נכונות , אבל מה שבטוח זה שהם לא מתנהלים
ביושר כלפי הגולשים ועל זה מותר לי להתלונן גם אם הם ארגון זכויות אדם שמורכב כולו מחסידי אומות העולם.
...
ווואו וואו וואוא
תגיד אתה איי פעם לקחת שלד באנגלית ותרגמת ?
זה כ1000 שורות , שחלקן הן תלוייות תרבות (שאני לא ממש מכיר כי לא חייתי שם , אז אני צריך לקרב ), וחלקן מושגים בענפים שונים שאין לי מושג בהם וצריך למצוא אותם (אני מניח שאתה לא רופא/עו"ד/טייס/..... הכול בבת אחת , נכון?)
אז אם הם לוקחים את השלד ומתרגמים אותן אז הם הגנב שעל ראשו בוער הכובע ?!!!!!
סליחה שאומר את זה אבל זה נראה או שטות בלבוש , או ניסיון פאטתי להאשים מישהו כדי שמצפונך יהיה טיפה שקט על מה שעשית לו

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #345 

dima_vy כתב:הצעד הבא, יהיה שתקום קבוצת אנשים אחרת שתתרגם כתוביות מ-addic7ed. אופציה נוספת - תעלה מערכת תרגום משותפת, המאפשרת לכולם לבצע תרגום של חלק מהקובץ כתוביות. דבר כזה עובד ברוסיה, וגם ב-addic7ed ניתן לערוך כתוביות הנמצאות באתר. האיכות לא תהיה כמו בתרגום של QSUBS, אבל עדיין יהיה תרגום. אני מאמין (זו תשובה שלי ל-debuild) שמרבית המשתמשים (מעל 80%, כמו בכלל 20-80) לא שמים לב לתזוזת כתוביות של 0.5 שניה

המלחמה על מוצר שמסופק בחינם מאוד קשה, אבל תמיד יש מקום לעוד מתחרה בשוק התחרותי, במיוחד שיש מקור לבסיס של כתוביות.
...
אם אתה מתכווין לתרגום נורמאלי (ואני לא מתכווין לאיכותי ממש , אלא פשוט נורמאלי ), אני מציע שתחשוב שוב , יש לי נסיון בזה כי יש כמה סדרות שאני לא מצליח לראות עם תרגום אנגלי , ואני מנסה לתרגם אותם . זו עבודת פרך , במיוחד בסדרות שבהם יש המון נושאים של פתולוגיה ברמה של "מילים של בית מרקחת"

חלק מהסדרות הטובות יקחו המון זמן לאדם רגיל וחלוקת עבודה יעילה , היא בכלל לא דבר טריוויאלי

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #346 

debuild כתב: טורנטים לא רלוונטיים, כי הם "מפוצלים" (segmented). אין חיפוש גלובלי.
...

אתה יכול להסביר בבקשה למה זה? מה הכוונה "מפוצלים? בינתיים גוגל יודע למצוא לא מעט דברים כולל טורנטים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #347 

ד"א , מישהו יודע איך גורמים לBSPLAYER לנגן את פורמאט הכתוביות הזה ?

המלך
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6273
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #348 

תנסה לגרור את הקובץ IDX לתוך התוכנה בזמן ניגון הסרט אצלי זה עבד.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73392
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #349 

truejoker כתב:ד"א , מישהו יודע איך גורמים לBSPLAYER לנגן את פורמאט הכתוביות הזה ?
...
תעבור ל MPC-HC:

http://mpc-hc.sourceforge.net/

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #350 

truejoker כתב:
dima_vy כתב:הצעד הבא, יהיה שתקום קבוצת אנשים אחרת שתתרגם כתוביות מ-addic7ed. אופציה נוספת - תעלה מערכת תרגום משותפת, המאפשרת לכולם לבצע תרגום של חלק מהקובץ כתוביות. דבר כזה עובד ברוסיה, וגם ב-addic7ed ניתן לערוך כתוביות הנמצאות באתר. האיכות לא תהיה כמו בתרגום של QSUBS, אבל עדיין יהיה תרגום. אני מאמין (זו תשובה שלי ל-debuild) שמרבית המשתמשים (מעל 80%, כמו בכלל 20-80) לא שמים לב לתזוזת כתוביות של 0.5 שניה

המלחמה על מוצר שמסופק בחינם מאוד קשה, אבל תמיד יש מקום לעוד מתחרה בשוק התחרותי, במיוחד שיש מקור לבסיס של כתוביות.
...
אם אתה מתכווין לתרגום נורמאלי (ואני לא מתכווין לאיכותי ממש , אלא פשוט נורמאלי ), אני מציע שתחשוב שוב , יש לי נסיון בזה כי יש כמה סדרות שאני לא מצליח לראות עם תרגום אנגלי , ואני מנסה לתרגם אותם . זו עבודת פרך , במיוחד בסדרות שבהם יש המון נושאים של פתולוגיה ברמה של "מילים של בית מרקחת"

חלק מהסדרות הטובות יקחו המון זמן לאדם רגיל וחלוקת עבודה יעילה , היא בכלל לא דבר טריוויאלי
...

תשמע, יש אתר שעושה תרגומים כאלה בעיקר לרוסית. התרגום לא הכי איכותי שבעולם, אבל אם אין ברירה אפשר להשתמש גם בו. בחלק מהמקרים התרגום יוצא ממש בסדר. לא כולם יכולים לתרגם הכל באתר הזה, יש סדרות שהן סגורות לקבוצות של מתורגמנים וכד'. וסה"כ התרגומים יוצאים די טובים ומהר. אני מאמין שחברי הפורום, דוברי רוסית מכירים את האתר http://notabenoid.com/

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #351 

נערך מחוסר טעם

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #352 

truejoker כתב:
אוריאל כתב:
erezsolan כתב: תגיד אתה איי פעם לקחת שלד באנגלית ותרגמת ?
זה כ1000 שורות , שחלקן הן תלוייות תרבות (שאני לא ממש מכיר כי לא חייתי שם , אז אני צריך לקרב ), וחלקן מושגים בענפים שונים שאין לי מושג בהם וצריך למצוא אותם (אני מניח שאתה לא רופא/עו"ד/טייס/..... הכול בבת אחת , נכון?)
אז אם הם לוקחים את השלד ומתרגמים אותן אז הם הגנב שעל ראשו בוער הכובע ?!!!!!
סליחה שאומר את זה אבל זה נראה או שטות בלבוש , או ניסיון פאטתי להאשים מישהו כדי שמצפונך יהיה טיפה שקט על מה שעשית לו
...
הייתי טורח להגיב אבל זה הרי חסר טעם אז אני רק אגיד שממש לו עשיתי לו כלום.
אין לי בכלל סטרימר ולא HTPC , בחיים לא השתמשתי בתרגום שלהם , אז אל דאגה , המצפון שלי שקט מאוד.
...
...

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #353 

dima_vy כתב:
pixies כתב: רעיון ל-startup: תוכנה כמו בבילון המתרגמת מילים בכתוביות בלחיצה מהשלט. (i)
...

יהיה סיפור להכניס תוכנה כזאת לסטרימר, אבל רעיון אחלה, כמו תוכנה שמתרגמת מילים תוך כדי צפיה במצלמה של iphone:)

אבל אז גם ניתן לתרגם את כל הכתוביות:), אבל האיכות תהיה..... שלא נדע:)
...
היה משהו איכשהו קרוב - של החבר ה"מנוח" והפעלתן dizingof:

http://www.hometheater.co.il/vt69166

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #354 

אני המום מחלק מהתגובות ובעיקר מחוסר האמפטיה לצוות הנפלא הזה.
אני אישית תרגמתי מספר סרטים קטן(בעיקר כאלו שלא תורגמו או לא היה סיכוי שיתרגמו), ואין לכם בכלל מושג
כמה השקעה וכמה זמן מושקע בקובץ הקטן הזה, ששוקל כל כך מעט ברם עושה כל טוב לכל כך הרבה אנשים.

אני מבקש שכל מי שחושב שהצוות הזה לא עושה נכון בכך שהוא לוקח את הצרכנים לכתוביות כבני ערובה,
שיקום וייתן פיתרון יצירתי, או דרך חשיבה אחרת לצוות הזה. כמי שהיה פעיל באתר שלהם לא מעט,
אני יכול להעיד שמדובר באנשים מבוגרים הן בגילם והן בדעתם ותמיד יהיו פתוחים לביקורות ענייניות ופיתרונות אחרים.

כמו שנאמר פה, הכל טוב ויפה אבל קולו של הצד השני לא נשמע.
אז אני אחדש משהו למי שלא יודע, קולו גם לא יישמע. לפחות לא כאן. הוא לא אוהב "לשחק משחקי חוץ",
להבדיל מאתרו, לצערו פה לא נמחקות הודעות ולא מושעים אנשים בגלל דיעה אחרת מבעלי האתר.
אולי באמת כדאי שתרשמו לאתר שלו תגיבו שם ותיראו תוך כמה זמן הדיון ינעל או תושעו מהאתר.
לא יהיה סיכוי ששירשור כזה יגיע ל20 ומשהו עמודים, גם לא ליותר מ20 תגובות.

מצידי, אני מקווה שהצוות הזה ישחרר את קובץ הSRT אחרי חודש ימים ולא לפני.
אין גבול לכפויות הטובה של הצרכן הישראלי.
נערך לאחרונה על ידי danielk ב 24/01/2011 15:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78933
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #355 

danielk,

לא מבין מה הטעם להתלונן על מדיניות של אתר פרטי. בעליו יכולים לעשות מה שמתחשק להם.

זה בערך כמו להתלונן על מצב הדמוקרטיה בסוריה. תרגיש חופשי להתלונן, אבל לא נראה לי שמנהיגי סוריה יתרגשו מדיון כזה.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #356 

oferlaor כתב:danielk,

לא מבין מה הטעם להתלונן על מדיניות של אתר פרטי. בעליו יכולים לעשות מה שמתחשק להם.
...
עופר,

מה שמטריד אותי זה חוסר נימת הביקורת שלך על תפיסת עולם זו.

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #357 

oferlaor כתב:danielk,

זה בערך כמו להתלונן על מצב הדמוקרטיה בסוריה. תרגיש חופשי להתלונן, אבל לא נראה לי שמנהיגי סוריה יתרגשו מדיון כזה.
...
זה בדיוק העניין.
נכון שאנחנו לא בסוריה ואין שם דמוקרטיה. ונכון שכל בעל אתר ינהג על פי דרכו וערכיו.
האם זה נכון שבגלל שאין דמוקרטיה בסוריה, אזרחיה לא יחלמו על כך? לא ירצו בה?
האם נכון מצד בעל אתר לבקש תרומות ומצד שני לא לתת לגולשיו לאמר את אשר על ליבם?

אומרים שרוב הצרכנים הישראלים לא משתמשים בסטרימרים, ובהס"כ רואים בDVD בטלוויזיה.
אם כך, איך זה שיש פה כל כך הרבה נושאים(שחוזרים על עצמם) בנושאי מגברים/טלוויזיות/סטרימרים?
אולי בגלל הכיף לגלוש כאן והידיעה שתקבל עזרה בונה ועיצה טובה? אם האתר המדובר שמשרת כל כך הרבה
אנשים, איך זה שהפורומים שם מתים?
האם כדי להתחנן לסנכרון/תרגום אני צריך לשלם כסף?

כבעל אתר פרטי(שמנהל אותו בצורה טובה לדעתי) ציפיתי ממך שלא תתמקד בהערה השולית שלי
אלה בתוכן.

יש פה בעיה, וכמו כל בעיה בדיוק כמו בטנגו צריך שניים. אתה רואה סיכוי לדבר עם הנעלם X?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78933
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #358 

erezsolan,

אין לי מה להלין או להביע ביקורת. יש לי ביקורת רבה על המון דברים, אבל זה רכוש פרטי של מישהו. איזה זכות יש לנו להגיד לבעל חנות (או כל בעל עסק) שיפעיל את העסק שלו אחרת כי לנו זה לא מתאים?

כמה אנשים נפלטו מהאתר הזה ושונאים אותנו רצח על מדיניות האפס סובלנות לחוסר תרבות דיון? המון ביקורת יש עלינו על כך שאנחנו לא מאפשרים כאן להפיץ לינקים לתכנים לא חוקיים. אבל האתר הזה הוא רכושנו הפרטי וכל עוד לא עוברים כאן על החוק (אם כן עוברים שם על החוק, אז זה כבר סיפור של תלונות למשטרה וכו') אני מצהיר בכך שזכותו של כל אדם לעשות כרצונו בכל אתר שהוא הקים.

שוב, אל תבינו אותי לא נכון, אני חושב שמה שטורק עושה הוא גועל נפש אמיתי. אבל אני חושב שבתוך האתר של עצמו הוא בהחלט רשאי למנוע כל ביקורת עליו כי זה אתר שהוא ב-100% בעלותו.

danielk,

אני למדתי מזמן שכאשר יש מישהו שלא מקשיב לי, אין לי טעם לדבר איתו, גם אם מה שהוא עושה מרגיז אותי מאוד. צריך להשתמש בכלים שיש בשביל לגרום לשינוי. אני לא מסתכל על מה אחרים עושים ומנסה לשנות את ההתנהלות שלהם, לגישה הזו בחיים אין שום סיכוי להצליח.

אני מנסה לחשוב מה אני יכול לעשות בשביל להיות טוב יותר או שונה, או למנוע את הבעיה.

שיהיה ברור, דרך הפעולה של QSUBS חסרת כל סיכוי להצליח בכל רמה אפשרית. המשתמשים שלהם ירקו דם, טורק ימשיך לחגוג והם רק יתעצבנו יותר. את המסלול הזה ראינו בדיוק אחד לאחד כאשר היתה המלחמה בין שתי הקבוצות ליצירת העברית באייפון בזמנו (עד שזה יצא רשמית). גם שם, אנשים היו מתוסכלים וגם שם ניסיתי להסביר לצד שהייתי קשור אליו שאין טעם להתרגז כשלצד השני לא מזיז מה אתה עושה...

בסופו של דבר, להערכתי יש כאן 3 דרכי פעולה (ולצערי יש לי הימור פתוח על מה בסוף יקרה):
1. הקבוצה תתקפל ותחזור לשיטה הרגילה. יתכן שהם ימצאו דרך הפצה כזו שתצליח לגרום לטורק לפגיעה כלשהי. מההתרשמות שלי מהנסיונות שלי להציע הצעות, הקבוצה די מעוניינת להמשיך ולהפיץ בשיטה שהפיצה ולכן הם כרגע במבוי סתום.

2. הקבוצה תחליט לשבות או להסגר. חבל, אבל זה לדעתי מה שבסוף יקרה.

3. ימשיך הבלגן לחגוג וכל אדם יעשה לביתו ומשחק החתול/עכבר הזה ימשך. לדעתי בשלב כלשהו זה עלול להגיע לאלימות (מילולית או אפילו תלונות במשטרה) מכיוון שיש כאן רגשות רעים שמצטברים כבר הרבה מאוד זמן. מקווה שזה לא ידרדר לרמות הללו.

debuild
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #359 

אם אתה מתכווין לתרגום נורמאלי (ואני לא מתכווין לאיכותי ממש , אלא פשוט נורמאלי ),
...
זו בדיוק הבעיה שלנו הישראלים ותרבות הפרטאץ'.
האיכותי נחשב לא-נורמלי, והנורמאלי זה הנחות.

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #360 

ומה לגבי פתרון הההמרה ל SRT, להפיץ או לא ? (i)

מצד אחד זה יעזור להרבה משתמשי סטרימרים שלא יכולים היום לצפות בתרגום.
כמות ההודעות הפרטיות שמבקשות ממני להפיץ את התוכנה רבה. אנשים רשמו לי שהם נמנעים מלהביע את דעתם כאן בפורום. זאת בגלל התקיפה שעבר כל אחד שלא הסכים עם המאבק והעיז להביע את דעתו.

יש גם סיכוי שברגע שזה יופץ QSUBS יחזרו לבד ל SRT.

מצד שני לא באתי לקחת צד במאבק ואני לא רוצה לעזור לטורק.
אני גם לא מעוניין לשחק בחתול ובעכבר, כך שישנו את התרגום שלא יתאים ל OCR ואני אהיה צריך לבצע שוב שינוי.

אני גם לא מעוניין שאנשים יתקפו אותי וישמיצו אותי כאן בפורום כפי שנעשה כאן בימים האחרונים. (n)

נעול

חזור אל “סרטים וטלויזיה”