חברים, אנחנו מאוד לא נהנים לסרבל ולהפריע את נוחות הצפייה ומצטערים על כל פגיעה שיש בגולשים, אבל לא היינו עושים זאת אם לא הייתה לנו ברירה.
אני שמח לראות שחלק מהמגיבים כאן מצליחים להבין אותנו.
אדון manola הנכבד, לפני שאתה קופץ וקורא למאבק ולהסברים שלנו מטומטמים ו"מלומדים", ועוד קורא לנו ילדים (אבל לא יכול בלי התרגום של ה"ילדים" האלה), אולי כדאי שתחשוב איך זה שאתה יכול להוריד תרגום איכותי בעברית לסרט שיצא רק לפני כמה ימים או לסדרה שיצאה אתמול בלילה. זה לא קורה יש מאין, אנשים מטורפים כמוני משקיעים שעות רבות כדי שזה יקרה, ומבלי לקבל שקל. אם אתה היית טורח ככה ואיזה חצוף היה מוחק את הקרדיט שלך וכותב את השם המכוער שלו במקום, לא היית מתעצבן?
אותו חצוף הוא מנהל אתר טורק, BuildHome, שמרפרוף קצר הוא גם חבר בפורום זה, אבל אני מניח שכמו שהוא מתחמק מכל תגובה אמיתית בפורומים שלנו ושלו, הוא יתחמק מלהגיב לעניין גם כאן.
לא אכפת לנו שמנהל טורק מרוויח כסף רב בזכות העובדה שהוא מציג את התרגומים שלנו באתרו. כל אתר יותר ממוזמן להציג את הכתוביות שלנו תוך שמירה על הבקשות הצנועות שלנו, ואם הם מרוויחים כסף שיהיה להם לבריאות. אנחנו לא עושים את זה בשביל כסף, אחרת היה לנו אתר משלנו (או היינו עובדים בזה ב"מציאות"). אבל במקום להודות לנו על כך שאנחנו נותנים סיבת קיום למכונת הכספים שלו, לא רק שהוא לא מודה, הוא גם יורק לבאר שממנה הוא שותה - מוחק לנו קרדיטים, מסנכרן לנו תרגומים למרות שאנו מבקשים לעשות את זה בעצמנו ובסה"כ מצפצף עלינו לחלוטין.
כדוגמא מייצגת בהחלט, אתם מוזמנים להיכנס לדף הסרט "סטון" באתר טורק -
http://www.torec.net/sub.asp?sub_id=26188
הקובץ ששחררנו תואם לכל הגרסאות שכביכול "סונכרנו בלעדית לטורק" (אתם מוזמנים להשוות את הזמנים בין הקבצים). מתוך קובץ ה-SRT נמחק כל זכר לקרדיט למסנכרן שלנו שקרע את התחת על הסנכרון ותיזמן שורה שורה, ובמקומו נכתב שהתרגום סונכרן ע"י טורק.
במשך זמן רב ניסינו לפתור את הבעיות עם מנהל טורק הלא נכבד, אך כל סיכום שהוא היה מוכן אליו כלל התחייבות מאיתנו להעלות לאתרו. אותנו לא תופסים בביצים ואנחנו לא עבדים של אף אחד, בטח לא אחד שעושה כסף בזכותנו ועוד מעז לצפצף עלינו. לאחר שראינו שדיבורים לא יביאו לשום סיכום, נאלצנו לנקוט בגישה קצת שונה יותר. לצערנו, אתר טורק הוא מרכזי מאוד בתחום הכתוביות. לו היה מדובר באיזה בלוג נידח שמוחק קרדיטים לא היינו טורחים בכלל להגיב, ובאתרים אחרים טיפלנו בדרכים אחרות שלא כללו פגיעה בגולשים. גם המסרים הסמויים שראיתם עד לפני כמה שבועות היה חלק מניסיון "לחימה" מבלי לפגוע בגולשים, אך לצערנו ולצערכם זה לא היה מספיק. להוציא תרגומים בפורמט מוגן הוא צעד ששקלנו בכובד ראש ולא החלטנו עליו בקלות, אך הגיעו מים עד נפש וכבר לא יכולנו לסבול את החוצפה של מנהל טורק.
הפורמט החדש משרת את רוב הגולשים, וקיימים ברחבי הרשת גם קבצים עם תרגום מובנה (לא יודע אם מותר כאן לפרסם אתרים אז לא אפרסם).
לצערנו הרב, אתם משתמשי הסטרימרים נפגעים הכי הרבה מהעניין, וזו הסיבה שאנחנו משחררים קובץ SRT ימים ספורים לאחר השחרור הראשוני. לולא משתמשי הסטרימרים, היינו מעכבים את קובץ ה-SRT אף יותר כדי לייבש את טורק לגמרי.
אם כבר אני מגיב אז גם אענה על השאלה שפתחה את האשכול - לא, אין דרך לפרוץ את הפורמט החדש שלנו ולהפוך אותו ל-SRT. אני בטוח שצוות טורק עובדים מסביב לשעון כדי לנסות, אך הם לא הצליחו עד עכשיו וגם לא יצליחו מהסיבה הפשוטה שגם אם הם ימצאו איזה שיטה לעשות את זה, כל קריעה תיקח שעות רבות של עבודה סיזיפית, והתוצר הסופי יהיה מלא בטעויות קריעה. כבר עדיף לשבת מול הסרט ולתמלל את התרגום.
כיוון שאני רואה שיש כאן אנשים שבקיאים בדברים הטכניים, אם למישהו יש רעיון ליצור קובץ לסטרימרים שיהיה מוגן מקריעה כמו הפורמט הנוכחי, אנחנו נשמח לשמוע.
עד שאתר טורק יפסיק עם הפגיעה בספקי הדלק שלו, המצב לצערנו יימשך כפי שהוא. את הטענות אתם מוזמנים להפנות למנהל האתר.
התרגומים שלנו כאמור זמינים באתר סאבסנטר
www.SubsCenter.org, שם גם קבצי ה-SRT מופיעים לראשונה.
גם ב"סרטים" עולות הכתוביות שלנו, וגם הוא אתר מומלץ.
עמכם הסליחה.
Qsubs