כוונון מידת הטחינה ב-Ascaso i-mini

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: אודי

שליחה

eliel1010 כתב:תנסה לדחוס קצת יותר קפה בסלסלה ולראות אם יש הבדלים בזרימה-אני מתכוון בטחינה שהמכונה נחנקה.
דבר שני- מהמצב שהגעתה שהמכונה נחנקה מכאן אתה צריך לטחון קצת גס יותר, השאלה אם אפשר במטחנה לעשות במקום סיבוב שלם, חצי סיבוב בלבד?
...
חיובי - זה בורג רציף וניתן לסובבו בכל מידה. זה הייתרון במטחנה.

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

moti_r כתב:מצטרף להמלצה לשים עוד קפה. בתמונה הראשונה רואים שבהחלט יש מקום לעוד קפה.
שים עוד קפה, אבל אל תדחס יותר חזק כי המכונה תסתם. עוד קפה - ודחיסה זהה.
...
מוטי - מעבר למה ששמתי כבר הכף אינה נסגרת כ"כ ונוזל מהצדדים. אולי ניתן עוד טפה אבל בצילום זה היה נראה כבר מאוד דומה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

אז אני כבר באמת לא יודע מה לומר.

צריך לחזור ולבדוק את כל הפרמטרים האפשריים:
- נסה קפה אחר
- נסה מטחנה אחרת
- נסה מכונה אחרת
- נסה בריסטה אחר :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

moti_r כתב:אז אני כבר באמת לא יודע מה לומר.

צריך לחזור ולבדוק את כל הפרמטרים האפשריים:
- נסה קפה אחר
- נסה מטחנה אחרת
- נסה מכונה אחרת
- נסה בריסטה אחר :)
...
אל דאגה, המצב לא כזה גרוע - לפחות הקפה יוצא טעים, ובינתיים זה רק משתפר. מכונות כבר לא אחליף אבל קפה כן.
תודה בכל מקרה לכולם - אעדכן אתכם בסופ"ש הבא. במהלך השבוע אבקר אולי ב-coffee express ליד עזריאלי ואקנה אולי קפה בוסה ערביקה. הייתי מנסה לוואצה לו יכלתי לקנות עד רבע קילו.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

udi610 כתב:
eliel1010 כתב:תנסה לדחוס קצת יותר קפה בסלסלה ולראות אם יש הבדלים בזרימה-אני מתכוון בטחינה שהמכונה נחנקה.
דבר שני- מהמצב שהגעתה שהמכונה נחנקה מכאן אתה צריך לטחון קצת גס יותר, השאלה אם אפשר במטחנה לעשות במקום סיבוב שלם, חצי סיבוב בלבד?
...
...
רשמת שהמכונה נסתמה אחרי סיבוב שלם שעשית,
תסובב חצי סיבוב שים עוד קפה תדחוס חזק ואני בטוח שזה יפתור את
הבעיה

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

eliel1010 כתב:
udi610 כתב:
...
...
רשמתה שהמכונה נסתמה אחרי סיבוב שלם שעשיתה,
תסובב חצי סיבוב שים עוד קפה תדחוס חזק ואני בטוח שה יפתור את
הבעיה
...
ברור - אנסה לכוונן בצורה מיטבית - דיווח בסופ"ש הבא אם משהו ישתנה.

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

עדכון

שליחה

הבטחתי עדכון ובכן -
קודם כל החלפתי פולי קפה (בוסה ערביקה - על כך בשרשור נפרד) והכוונון הקודם (אוא טזורו - פשוט נגמר) נתן טחינה עדינה שסתמה את המכונה, אז שחררתי וקבלתי קפה סביר מאוד למרות שהנקודה האופטימלית נותנת מעל 5 שניות המתנה, טפטוף שחור וא"כ זרימה איטית של חום שבהדרגה נעשה בהיר (קרמה וא"כ דלוח) יותר ויותר. טחינה חזקה יותר סותמת וחלשה יותר מקצרת מדי את הזמן ואת הקפה הטוב.
אז כאמור זה סביר אך איני מבין מדוע איני יכול לקבל 5 שניות של זרם כהה מאוד כמו שאני מכיר.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405

שליחה

למרות שלא אהבת קליות מקומיות טובות בהחלט (אווה,אמיגו) מומלצות תערובות של קפה בוטיק והוא גם עושה משלוחים.טרי וטוב.תנסה...

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

Re: עדכון

שליחה

udi610 כתב:הבטחתי עדכון ובכן -
קודם כל החלפתי פולי קפה (בוסה ערביקה - על כך בשרשור נפרד) והכוונון הקודם (אוא טזורו - פשוט נגמר) נתן טחינה עדינה שסתמה את המכונה, אז שחררתי וקבלתי קפה סביר מאוד למרות שהנקודה האופטימלית נותנת מעל 5 שניות המתנה, טפטוף שחור וא"כ זרימה איטית של חום שבהדרגה נעשה בהיר (קרמה וא"כ דלוח) יותר ויותר. טחינה חזקה יותר סותמת וחלשה יותר מקצרת מדי את הזמן ואת הקפה הטוב.
אז כאמור זה סביר אך איני מבין מדוע איני יכול לקבל 5 שניות של זרם כהה מאוד כמו שאני מכיר.
...
אתה חולט עם סלסלה כפולה?
5 שניות המתנה עד לטפטוף ראשון, זה מעולה ולאחר מכאן עוד כ 5 שניות של טפטוף מתגבר ואז זרם אחיד ודק= אחלה אפסרסו, תחלוט אותו בסלסלה כפולה ותעצור ברגע שמתחיל הבלונד, אפילו אם זו לא הכמות כפי שרשומה "בספר"
ואז תטעם, לא צריך צריך סוכר לא צריך לחכות שיתקרר לא צריך לחכות שהקרמה תתפוגג, ישר לטעום- ואז תחזור לספר מה טעמתה
ותעלה סרטון ואז באמת נוכל לתת ביקורת אפקטיבית (Y)

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”