כדאי לדעת: סיכום התנסות וחוות דעת אישית, פלזמה פנסוניק pwd8

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #41 

בקיצור, השידור היום בישראל מעפן, וברגע שנגיע לרמה של SKY-BBC HD, כל התלונות יעלמו.
:lol:

unsound_methods פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #42 

ran30,

העלת שאלה טובה וקשה מאד.
חשבתי עליה לא מעט, ותאמין לי לחשוב עליה זה מבאס לא פחות מלחשוב על חסרונות הפלזמה...
כמובן שאף פעם לא ניתן לדעת בדיוק איך מתנהגים במצבים היפוטתיים, במיוחד שגם הרגש מעורב בקבלת ההחלטה.

בכל זאת אנסה לענות.
נקודת המוצא: crt wega 29 ישנה, מהראשונות, אך נהדרת. הדבר היחיד שהפריע לי הוא שרציתי מסך גדול יותר, במיוחד בגלל שתכנים רבים הם למסך רחב, וזה קצת מעצבן שחלק ניכר משטח המסך הופך ל black bars, מה שמקטין בפועל את שטח התצוגה.

נכון להיום, הייתי חושב אולי בכיוון HD. הייתי סוקר היטב את השוק, בוחן הרבה יותר מאשר שלושה מסכים. ובוחר את הדגם שבו המגרעות שמפריעות לי במיוחד הן מימינליות. אם הייתי יכול, הייתי גם לוקח אותו לנסיון בבית של שבועיים. ולא בטוח שבכלל יש כזה דגם. ונניח שיש, אז הייתי מתבאס מהמחיר. מתבאס מאד. (ולא, לא הייתי הולך על מעבדי תמונה יקרים. אני לא מכניס את זה לקטגוריית consumer electronics... יסלחו לי עופר ושאר וידאופילים...)

לכן הייתי בוחר אחד מהשניים: להשאר עם ה sony עוד שנתיים, לחכות שמחירי HD יירדו והטכנולוגיות יישתפרו קצת (אני יודע שלחכות פשוט נשמע מפגר, במיוחד לחולי שדרגת... מה לעשות), או קונה CRT 36 טובה מאד (שניתן להשיג במחיר ED ומטה - אגב זו היתה התוכנית המקורית).
למה שנתיים? כי אני לא צופה שבזמן הזה יהיו תכני HD מעניינים בכבלים/לווים במחיר סביר, אם בכלל.

הנקודה היא כזו: ה wega שרתה אותי נאמנה 7 שנים, ויכולה היתה להמשיך לשרת אותי. נכון, יש לה מגרעות, אבל הייתי מבסוט מאיכות התמונה.
אחד מהשיקולים שלי בקנייה הוא לא להחליף את הטלויזיה תוך פחות מחמש שנים (אני יודע, גם נשמע מפגר, אבל כל אחד צריך לשים לעצמו את הגבולות שלו). עכשיו, אני לא לגמרי מאושר - נכון, מסך רחב וגדול זו חוויה, לא אכחיש; והסלון פשוט נראה מדהים; אבל כל פעם שאני צופה באחת הסדרות שאני אוהב, זה פשוט מציק לי. והתחושה הזו תלווה אותי 5 שנים (ברור שאני אשלים איתה עם הזמן, לאט לאט).
אבל חשוב להבין - לא כולם יבחינו באותן בעיות שמפריעות לי אישית; וגם מבין אלה שיבחינו, לא לכולם הבעיות יציקו באותה המידה.

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1662

הייתה לי טושיבה 36CRT מדהימה מסך רחב 100 הרץ

שליחה #43 

בערך חצי שנה שהוחלפה ב pw8 ולהלן סיכום הדברים כפי שאני רואה

איכות שידור :
בשידורי TV הטושיבה הייתה מעולה בצורה דרמטית מול הפלאזמה
ב DVD לא ראיתי נפילת איכותית בפלזמה מול ה CRT (אפילו שיפור קל בפלאזמה)

מרחק ישיבה
למזלי יש לי סלון המאפשר לי לשבת רחוק מהמסך במידה והייתי יושב קרוב מגרעות הפלאזמה היו קטסטרופליות

אסטטיקה
CRT נראתה כמו דוכן פלאפל :lol: גדול שמן ןמכוער על המזנון , בפלאזמה עם התאורה האחורית
שהוספתי קיבלתי תוצאה אסטטתית מרשימה ולא ברת השוואה ל CRT

מחיר
מחירה של CRT כזו בערך חצי מהפלאזמה

גודל
מה לעשות פה הוא בהחלט קובע ותוספת ה 6 אינץ היא משמעותית

חלופות אחרות :
LCD 37 טובה עולהה כמו פלאזמה 42 מבחינת איכות התמונה הפלאזמה בשידורי TV לוקחת בגדול@@
פלאזמה HD יקרה להחריד ולא ממש פרקטית במצב כיום

אז אם לסכם
לגבי הפלאזמה את הרכישה במילא ביצעתי - אם חשבתי למכור בטח הייתי מקבל הצעות מחיר מגוחכות (10% פחות זה עוד סביר
מתחת לזה זה עושק) כך שהתרגלתי וזהו (לא שזה לא מפריע לי מעת לעת ) (לפעמים) (לעיתים קרובות) כל הזמןgod damm) :lol:
ואם הייתי מצליח למכור להלן מה שהיתי עושה - לוקח את הפנסוניק פלאזמה 37 ומוסיף מקרן

בסה"כ קיבלתי תמורה טובה מאוד באופן כללי - היום בהמשך לשרשורים אלו הלכתי שוב לעשות מבחן השוואתי ועדיין הפנסוניק עולה על השאר
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78822
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #44 

אני עברתי לפלזמה אחרי שנוצרו לי בעיות CONVERGENCE במסך 34" של גרונדיג (כשהם עוד היו גרמנים) .

עם הטעם בא התאבון, היום אני לא יכול לראות CRT בלי לראות הבהוב מטורף, בעיות עיבוד תמונה (ב-100HZ), בעיות CONVERGENCE, בעיות במתח הגבוה (תראו מה קורה ללוגו של ערוץ כשהכתוביות סיום של תוכנית כלשהי עולות למעלה), בעיות בלבנים, בפוקוס, וכו'...

זה בדיוק מה שמגדיר וידאופיל, זיהוי של תקלות מסוג זה...

unsound_methods פשוט גילה בדרך לא נעימה שהוא וידאופיל ולא ידע זאת...

ran30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468

שליחה #45 

unsound_methods,

תשמע, כמעט גרמת לי להצטער ששאלתי. לא נעים לשמוע שמישהו כל כך מאוכזב מהקניה שלו.
(נ.ב. גרמת לי להתגעגע לתקופה של קניית CRT לפני 8-10 שנים שלא היה צורך בדוקטורט, וכמות הפרמטרים להשוואה היתה מזערית)

תשמע לדעתי אין לך מה לאכול את הלב.

זה לא שיש בתקציב של ה PWD8 משהו הרבה יותר מוצלח.

אין לדעת מה יהיה בעוד שנה שנתיים ומה יהיה התמחור.

CRT עם כל חיבתנו אליה ולאיכות התמונה, היא עולם האתמול. ולו רק בהיבט העיצובי

אני קניתי לפני שנה רמקולים ומגבר חדשים, התבאסתי מכך שהצליל אינו כמו שזכרתי בחנות וכו', בפרספקטיבה של שנה אחורה אני יכול לאמר שהתרגלתי, וגם בעיקר משמיעים לילדה בייבי מוצארט ודיגדיגדוג - רוצה לאמר מתרגלים להכל

תאר לעצמך שהיית משקיע עוד 5K+ ועדיין מתבעס מאיכות התמונה, אז זה היה ממש כואב :)

רן

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #46 

vitalyi כתב:אילו חסרונות מאלה שצוינו בשרשור רלוונטיות גם לפלזמות " 50 (שהן HD)?
...
יש תשובה למישהו :מבולבל: ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #47 

50" זה בגדול כמו מסך HD 42" מבחינת היתרונות והחסרונות.

זה בד"כ כולל פחות יחס ניגודיות וטיפה יותר רגישות לצריבה ול-IMAGE RETENTION, אבל בגדול אין הרבה הבדלים כיום.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #48 

עפר תודה,

אני רוצה לחדד את השאלה. בשרשור צוינו חסרונות של ED - רציתי לדעת אילו חסרונות בין האלה שצוינו רלוונטיות גם ל-HD.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #49 

כל החסרונות והיתרונות הם בבסיסם טכנולוגיים. כיום אני לא רואה הבדל מהותי בין מסכי EDTV ל-HDTV בבעיות השונות.

eugbuber
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86

Re: כדאי לדעת: סיכום התנסות וחוות דעת אישית, פלזמה פנסוניק p

שליחה #50 

אני מתפלא שאתה לא מציין את "ה"בעיה של כל טלויזיות 16:9 - הצגת תוכן של4:3
בPANASONIC בפרט יש גם הבדל באלגוריתם "המתיחה" בין סוגי כניסות שונים( RGB כנגד קומפוזיט/Svideo)

unsound_methods כתב:רכשתי pwd8 לפני כחודש. רציתי לחלוק את הרשמים והמסקנות שלי, לטובת רוכשים פוטנציאליים. במיוחד לאור העובדה שרב הביקורת השלילית שתמצאו עליה (אם בכלל) תהיינה בנוסח "אין הרבה כניסות".

ראשית, אציין בפרוש שזו הפלזמה הראשונה שלי, ולכן אין לי נקודת התייחסות להשוואה; ייתכן שבקטגוריית המחיר שלה, היא בעלת התמורה המירבית. לפלזמה יתרונות כאלו ואחרים - אם אתם קוראים שורות אלו כנראה שאתם כבר מכירים אותם; אני אתרכז בפירוט הדברים שהפריעו לי אישית (ואני מניח שחלקם הם בגדר בעיות כלליות של טכנולוגיית הפלזמה, אבל בחירה נבונה של המסך תהיה כזו שתקטין בעיות אלה למינימום).

1. חוסר פירוט בגוונים כהים
בשל מגבלות טכנולוגיית הפלזמה ועיבוד תמונה דיגיטאלי הכופים "מדרגות" בהירות בדידות, נוצר חוסר פירוט ברמות הגוונים השונות, המתבטא בעיקר בגוונים כהים. התופעה גורמת לאובדן פרטים בסצנות חשוכות ובסצנות backlit (שקיעה וכד') - הפרטים הכהים מתנוונים לשחור.
המלצה: לפני הקנייה, בחנו היטב המסך, באמצעות סרט/סדרה שאתם מכירים היטב, בסצנה חשוכה אך עשירה בפרטים. וודאו שהתוצאה המתקבלת היא satisfactory מבחינתכם.

2. black level shift (נקרא גם dc restoration או floating black)
בחלק מהמסכים הדיגיטאליים, גם לאחר כיול, רמת השחור אינה קבועה ואחידה, אלא משתנה לפי ה Average Picture Level. התופעה גורמת לכך ששחור לא תמיד ייראה שחור, אלא יהפך לפעמים לאפור כהה - לפעמים אפילו אזור שחור שאמור להיות אחיד בתמונה מסוימת ייהפך לאפור בחלק מסוים ויישאר שחור בחלק אחר, כתלות בבהירות הסצנה הסובבת. לא כולם יבחינו בזה, אבל התופעה בהחלט מקטינה את הנאמנות למקור. בנוסף, התופעה מקשה בהשגת כיול נכון של המסך.
לצערי, גיליתי שחלק ממסכי פנסוניק סובלים מבעיה זו (חפשו על התופעה ב avsforum).
המלצה: חיפוש בפורומים שונים, בנסיון להבין אם המסך שאתם מעוניינים בו סובל מתופעה זו; ניתן לבדוק אם המסך סובל ממנה באמצעות test patterns של דיסקי כיול, בתנאי צפייה אופטימאליים (חושך).

3. חוסר איזון קל בצבע, במיוחד בגוונים כהים
תופעה שאני מרגיש בצפייה, ולא יכול לאשר מדעית כי אין לי סנסורי צבע יקרים ומשוכללים (למרות שמרוב התגליות שלי מצפייה בעין בלתי מזוינת אני מתחיל לחשוב שאולי אני האדם הביוני...) - לירוק יש נטיה לדומיננטיות מסוימת, במיוחד בהצגת גוונים כהים. התופעה גורמת לחוסר איזון בגוון; לדוגמא, אזור כהה יותר בפנים של השחקן יוצג בגוון קצת שונה (מעט יותר ירקרק) מאשר הגוון הכולל של הפנים. שוב, לא כולם יבחינו בזה. בנוסף, כיול צבע מתקדם יכול למזער את התופעה (אדבר על זה בסעיף 5).
המלצה: אין ממש. שוב, לבחון היטב את המסך בעת צפיה בתוכן שאתם מכירים היטב.

4. crawling ants
תא פלזמה יכול להפיק אור (הגז טעון במצב פלזמה) או לא להפיק אור (לא טעון). לכן, כדי להפיק מגוון רמות בהירות שונות, צריך לחלק את מצב ה"עבודה" של התא על פני ציר הזמן, ובעצם להבהב עם הפיקסל מאד מהר (כאשר ממוצע הזמן שהפיקסל דלק בו על פני יחידת זמן למעשה קובע את רמת הבהירות של הפיקסל). הטכניקה נקראת Pulse Width Modulation.
בתאוריה, ההבהובים אמורים להיות מהירים מכדי שהעין תבחין בהם. הבעיה היא שבגוונים כהים, ההבהובים נעשים יותר ויותר נראים לעין. צפיה ממש מקרוב למסך תחשוף שהפיקסלים מנצנצים להם, וזה נראה כמו נמלים קטנות רוקדות. לדעתי האישית, גם אם לא מסתכלים ממש מקרוב, התחושה שמתקבלת מצפיה במרחק נורמלי, היא שבהירות התמונה איננה "חלקה" ושמשהו מרצד לו כל הזמן.
לפי מה שקראתי, יש מסכים שסובלים יותר ויש שפחות מבעיה זו.
המלצות: להתאים גודל המסך למרחק הצפיה - ככל שרחוקים מהמסך כך העין תתקשה להבחין בתופעה. אישית לא הייתי ממליץ על 42'' מתחת ל 3.5 מטר. כנראה שמסך ברזולוצית HD עדיף, כי הפיקסלים יותר קטנים (צריך לאחסן יותר פיקסלים באותם 42''), ולכן מאותו מרחק צפיה העין תתקשה להבחין בתופעה. וכפי שכבר אמרתי: לבחון את המסך ממרחק הצפייה שלכם; לא לצפות רק בסצנות בהירות, אלא גם בכהות; לצפות למשך כמה דקות ולראות שנוח לכם בעיניים.

5. כיול
ניתן למזער (אך לא להעלים לחלוטין) חלק מהתופעות שתוארו לעיל באמצעות כיול של המסך. כיול בסיסי ביותר יבוצע באמצעות דיסקי כיול כדוגמת avia או dve.
הבעיה, לדעתי, שכיול כזה פשוט אינו מספק - לדוגמא, על מנת למזער את בעיה 3 יש לבצע קליברציית צבע מתקדמת (חפשו: D65), הדורשת ידע מקצועי, זמן וציוד כיול יקר. בנוסף, לא כל המסכים יחשפו בתפריטיהם את כלל הפרמטרים הנדרשים לטובת כיול כזה (עד היום, רק מתוך עניין, לא הצלחתי לפענח איזה פרמטרים בדיוק אני אמור לשנות והאם אפשר לשנותם ב pwd8).
קחו זאת בחשבון - אם איכות הצפייה חשובה לכם (אם אתם קוראים פורום זה, אני מניח שכן), כנראה שתדרשו להשקיע זמן וכסף כדי להגיע לתוצאה משביעת רצון.
מבחינתי, ה pwd8, היישר מהקופסה, לא עמדה במבחן האישי שלי; לכן, בתור פריק של סדרות וסרטים, ישנה אכזבה קלה כל פעם שאני לוחץ על הכפתור העגול הגדול בצד שמאל של השלט.
אבל, אל תראו דברים אלו בתור המלצה לא לקנות; אלא, זו המלצה לבחון טוב-טוב האם המסך עונה על הדרישות שלכם ומשביע את רצונכם. אישתי, שתחייה, מרוצה.
...

ran30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468

שליחה #51 

עופר שלום,

אני יודע שאולי זה לא השרשור המתאים לשאול את זה, אבל ננסה:

מהבנתך את השוק הזה, מדוע קיימים עדיים פערי המחירים העצומים בין מסכי ה 50" ל 42"?

הייתי שמח להתהדר באחת כזאת, אך פערי המחירים בין 42" ל 50" פשוט מרגיזים

למרות כל מה שנכתב כאן, אני הולך להכניס פלזת EDTV הביתה. פשוט המרחק אצלי בסלון גדול,
וברור לי שאם תכנס CRT גדולה או טלוויזית מקרן אחורי, אשתי והילדה יצאו מהבית :lol:

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #52 

ran30
תודה על העידוד :wink:
לא תכננתי לקפוץ מהגג, עדיין... סה"כ אמרתי - ישנם גם יתרונות.

מה שמאד מוזר לי וצורם, שבעלות של 13K לערך, הייתי מצפה למשהו איכותי יותר. אני יודע שרבים כאן קונים מערכות יקרות בהרבה, אבל בעיניי 13K למסך טלויזיה זה ממש לא מעט כסף. כנראה שאני נאיבי...
ואז אני מוסיף לזה את ההתעסקות הבלתי פוסקת בלימוד, שיפור, כיול ומה לא.
זו לא אכזבה, כמו שזו יותר הפתעה... לא הייתי מוכן, נתפסתי עם המכנסיים למטה :o

סיפור כדרך אגב בנושא עלויות / תועלת, ולמה הרגשתי האישית היא שכאשר מצפינים מ 10K העסק כבר לא אמור להיות low-level appliances -
בחדר השינה, יש לנו מערכת סטראו של NAD בת 14 שנה (אמפליפייר סטראו כמו פעם, לא רסיבר ולא דיגיטאלי; דיסק פשוט, ללא שלט; טיונר פשוט שהאלקרוניקה שלו התחרפנה לפני כמה שנים) ורמקולים מדפיים של mission על סטנדים טובים.
בזמנו, אם אני עדיין זוכר נכון, כל הסיפור כולו עלה פחות מ 5K .
והצליל - מתוק ומלטף, מדויק ומלא, תוקף שצריך. בקיצור, גן עדן יחסית למחיר. יותר טוב אפילו מהרסיבר בסלון והרצפתיים של b&w, שעלו יותר...

נראה לי שהיצרנים דוחפים בכח אל השוק (מסיבותיהם הברורות) טכנולוגיות יחסית חדשות, שעדיין לא הפכו להמוניות (ראה המחירים), תוך מיתוג הטכנולוגיות בתור "הדבר הנכון הבא", תוך תקווה שהבאזז, הסטייל והמיצוב כמוצרי יוקרה יחפו על הפגמים.

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

9:16

שליחה #53 

דווקא בזה פנסוניק מעולה מנסיון - בשידורי TV 3:4 אין עיוות לחלוטין!!!!
(בניגוד לטושיבה 36 CRT מסך רחב שהייתה לי שגרמה לעיוות נוראי )

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תיקון ל black level shift

שליחה #54 

eugbuber כתב:לבעיה הנ"ל יש פתרון - בSERVICE MENU תעביר את ה"LETTER BOX MODE" ל-ON.

אני הבחנתי בבעיה הזאת פעם אחת במשחק כדורסל, וישר הפעלתי את האופציה. מאז לא ראיתי את התופעה... גם כשהחזרתי את זה ל-OFF:)
...
באצבעות רועדות נכנסתי ל service menu...
התפריט שאתה מציין קיים רק במודל HD לצערי... כך גם כתוב ב avsforum.

mizhar
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

nirgen תוכל לפרט קצת יותר על הסיכום?

שליחה #55 

ואם הייתי מצליח למכור להלן מה שהיתי עושה - לוקח את הפנסוניק פלאזמה 37 ומוסיף מקרן
...

nirgen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

פשוטו כמשמעותו

שליחה #56 

הייתי מסתפק ב 37 אינץ פלאזמה לצפיה יומיומית ב TV ועל העודף להפרש הייתי מוסיף קצת וקונה מקרן לסרטים

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”