תגובות לכתבה: כל מה שרציתם לדעת על BI-WIRE ו-BI-AMP והתביישתם לשאול
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
yosihary
יש לי את המגשרים המקוריים שקיבלתי עם הרמקולים.
ולגבי התיאור של שניהם, כשחשבת שהם דומים הבאת זאת כדוגמה לקונספירציה ועכשיו שאתה חושב שאתה רואה שלא אתה מביא זאת וחוגג?
ובכן, אחד מדבר על העומק של הבאס והשני מדבר על באס יותר הדוק. שניהם מתכוונים לאותו הדבר. אף אחד מהם לא מדבר על באס יותר עוצמתי.
ולגבי המושגים שהם כן משתמשים, אכן קשה לתאר לפעמים שיפור של סאונד שנוצר משינוי זה או אחר. איך היית מתאר רמקול יותר טוב מהשני אם לא בשימוש של כאילו מושגים? או שגם שם היית שולף את ציוד המדידות שלך ומנסה להוכיח שרמקול אחד טוב מאחר ע"י מדידות?
ולגבי התיאור של שניהם, כשחשבת שהם דומים הבאת זאת כדוגמה לקונספירציה ועכשיו שאתה חושב שאתה רואה שלא אתה מביא זאת וחוגג?
ובכן, אחד מדבר על העומק של הבאס והשני מדבר על באס יותר הדוק. שניהם מתכוונים לאותו הדבר. אף אחד מהם לא מדבר על באס יותר עוצמתי.
ולגבי המושגים שהם כן משתמשים, אכן קשה לתאר לפעמים שיפור של סאונד שנוצר משינוי זה או אחר. איך היית מתאר רמקול יותר טוב מהשני אם לא בשימוש של כאילו מושגים? או שגם שם היית שולף את ציוד המדידות שלך ומנסה להוכיח שרמקול אחד טוב מאחר ע"י מדידות?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אני נגד מדידות אבל כשיוסי הציע למדוד ולהפריח באמצעותם טענה שמעולם לא העלתי, לא יכולתי שלא להגיב.gro111 כתב:דני,
השאלה היא עם אתה אכן יכול לעמוד מאחורי דבריך.
הלא אתה אמרת שלא משנה מה יגידו המהנדסים למיניהם, אתה שומע הבדלים משמעותיים בBW אצלך במערכת, אפילו קראת לי לאתגר לגבי ההשוואה, כל עוד היא אצלך ועם הציוד שלך, אמרת לי ואני מצטט "NAME YOUR PRICE".
מה זה קשור למדידות![]()
מה גם שהמדידה שיוסי הציע נראית לי לגיטימית לחלוטין...
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
נשמע לי הגיוני.gro111 כתב:דני,
השאלה היא עם אתה אכן יכול לעמוד מאחורי דבריך.
הלא אתה אמרת שלא משנה מה יגידו המהנדסים למיניהם, אתה שומע הבדלים משמעותיים בBW אצלך במערכת, אפילו קראת לי לאתגר לגבי ההשוואה, כל עוד היא אצלך ועם הציוד שלך, אמרת לי ואני מצטט "NAME YOUR PRICE".
מה זה קשור למדידות![]()
מה גם שהמדידה שיוסי הציע נראית לי לגיטימית לחלוטין...
מה זה באמת משנה מה ימדוד יוסי כל עוד אתה מסוגל להבחין בין שני סוגי החיבורים?
הרי אם בשני סוגי החיבורים ימצא יוסי מדידה שונה של פרמטר מסוים אז הוא יאלץ להסכים איתך שיש שוני ביניהם.
ואם לא ימצא שוני במדידה ואתה תבחין נכון מתי החיבור הרגיל ומתי החיבור BW - הוכחת את הטענה שלך.
ארז
קצת בעייתי ואסביר,urisavor כתב:יוסי - בדיקת ספקטרום עם test tones?
גם לדעתי הבדיקה העיוורת היא המכרעת. אבל אם ייתברר שדני מזהה את המצב באופן עיקבי, אז יהיה מעניין לראות למה, לא?
עוד אפשרות: הקלטת המצבים השונים לקבצים במחשב, וניתוח השואתי offline....
בוא נניח שאכן אנחנו מגלים שהחתימה הספקטרלית של הרמקול משתנה כאשר מחברים אותו בBW. אך נגיע להסכמה שההבדלים לא נובעים מיותר דיסטורשיין? או בכלל מהווים שיפור כלשהו ולא גורעים.
במידה והחתימה הספקטרלית תהייה זהה, לעניות דעתי, תוצאה שמצביעה על חוסר יעילותו של חיבור BW.
בקיצור מורכב
למה בעייתי?gro111 כתב:
קצת בעייתי ואסביר,
בוא נניח שאכן אנחנו מגלים שהחתימה הספקטרלית של הרמקול משתנה כאשר מחברים אותו בBW. אך נגיע להסכמה שההבדלים לא נובעים מיותר דיסטורשיין? או בכלל מהווים שיפור כלשהו ולא גורעים....
אם יש מדידה שמראה שוני כאשר מחברים חיבור BW אז הטענה של יוסי שאין הבדל איננה תקפה יותר. הסיבה לשינוי לא רלוונטית אלא רק העובדה שיש שינוי.
רק אם יש מדידה זהה - אז יש טעם לניסוי האזנה של דני.
ארז
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
בדיקה עיוורת היא יכולה להיות מאוד אובייקטיבית אם מבצעים אותה בזהירות.
ובתפקידי כאיש אבטחת איכות גם למדתי נושא של תיכון ניסויים. צריך יהיה להכין דפים, (אני אכין) וכל העניין הוא שינסו לסמן תשובה לכאן או לכאן, בלי דיבורים, בלי דעת רוב.urisavor כתב:יוסי - בדיקת ספקטרום עם test tones?
גם לדעתי הבדיקה העיוורת היא המכרעת. אבל אם ייתברר שדני מזהה את המצב באופן עיקבי, אז יהיה מעניין לראות למה, לא?
עוד אפשרות: הקלטת המצבים השונים לקבצים במחשב, וניתוח השואתי offline....
אם דן מצליח במבחן הזה הצלחה מובהקת, אני מתחייב לשנות את דעתי.
רק אז יהיה טעם לנסות לבצע בדיקה חדשה.
הצעתך על הקלטה במחשב היא נפלאה, אבל היתה פעם תוכנה לכך, ואני לא מוצא אותה לאחרונה - האם יש לך מידע בעניין?
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
מסכים, אבל לפחות יהיה מהיכן להתחיל את הניתוח.#168 קצת בעייתי ואסביר,
בוא נניח שאכן אנחנו מגלים שהחתימה הספקטרלית של הרמקול משתנה כאשר מחברים אותו בBW. אך נגיע להסכמה שההבדלים לא נובעים מיותר דיסטורשיין? או בכלל מהווים שיפור כלשהו ולא גורעים.
...
והנה סתם רעיון עיוועים: נניח שנמצא שיש עיוות גדול, ושדני וחבריו אוהבים אותו מאד. מה אז?
הרי ה"מחנה" שלנו תמיד טוען לאובייקטיביות/לינאריות/וכו'. אפילו השם "HI-FI" מקורו ברעיון הזה - זה כמובן קיצור של High Fidelity, ובעברית "נאמנות גבוהה". נאמנות למקור, כמובן!
ומבלי לפגוע באף אודיופיל, הרי יש אנשים שמכורים לבסים מטורפים (ניתן למצוא את חלקם ברמזורים בתוך הונדה אקורד, למשל), ואולי יש כאלה שאוהבים עיוות אחר?
זו לא הטענה שרוצים לבדוק.gro111 כתב:
השאלה איזה שוני? לטובה לרעה? איך? למה? כמה? זה לא נגמר.
יש אסכולה שטוענת שBW דווקא מוסיף דיסטורשיין....
הטענה היא שאין שינוי ואת זה רוצים לבדוק.
אם מדובר בשינוי לטובה או לרעה - זה לא במסגרת הבדיקה.
ארז
- yosihary
- חבר ותיק

דני אתה מרגיז אותי, זו קריאה סלקטיבית
אני בתגובה הראשונה לא קראתי את דברי B&W כי סמכתי על דברתך. לאחר שטרחתי ונכנסתי לקישור ???danlior כתב:yosihary
ולגבי המושגים שהם כן משתמשים, אכן קשה לתאר לפעמים שיפור של סאונד שנוצר משינוי זה או אחר. איך היית מתאר רמקול יותר טוב מהשני אם לא בשימוש של כאילו מושגים? או שגם שם היית שולף את ציוד המדידות שלך ומנסה להוכיח שרמקול אחד טוב מאחר ע"י מדידות?...
בוב קרור אומר: you have tight bass
BW אומרים: Bi-wiring doesn't influence volume, bass depth
מ.ש.ל
צודק, סטיתי מהעיקר.ארז_וחני כתב:זו לא הטענה שרוצים לבדוק.gro111 כתב:
השאלה איזה שוני? לטובה לרעה? איך? למה? כמה? זה לא נגמר.
יש אסכולה שטוענת שBW דווקא מוסיף דיסטורשיין....
הטענה היא שאין שינוי ואת זה רוצים לבדוק.
אם מדובר בשינוי לטובה או לרעה - זה לא במסגרת הבדיקה.
ארז...
יערך בהתאם
מסכים לחלוטין. אם מבצעים מדידות במספר פרמטרים ואפילו אחד שלפי יוסי לא אמור להיות מושפע משתנה אז זה שינוי. לטובה\רעה זה לא בדיוק מושגים מדעיים. אם בניסוי עיוור עם חזרות ואפילו ניתוח סטיסטי קל (אי אפשר לבצע יותר מידי חזרות אנשים מתעייפים) יש הבדל ברור, גם אם לא מובהק, אז זה גם משהו. לדעתי יש פה מבספיק מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה שיכולים להציע פרמטרים נוספים למדידה ודרכים למדוד אותם. כל הכבוד לדן שמוכן ככה להעמיד את האודיופיליות שלו למבחן.gro111 כתב:השאלה איזה שוני? לטובה לרעה? איך? למה? כמה? זה לא נגמר.ארז_וחני כתב:למה בעייתי?gro111 כתב:
קצת בעייתי ואסביר,
בוא נניח שאכן אנחנו מגלים שהחתימה הספקטרלית של הרמקול משתנה כאשר מחברים אותו בBW. אך נגיע להסכמה שההבדלים לא נובעים מיותר דיסטורשיין? או בכלל מהווים שיפור כלשהו ולא גורעים....
אם יש מדידה שמראה שוני כאשר מחברים חיבור BW אז הטענה של יוסי שאין הבדל איננה תקפה יותר. הסיבה לשינוי לא רלוונטית אלא רק העובדה שיש שינוי.
ארז...
יש אסכולה שטוענת שBW דווקא מוסיף דיסטורשיין.
ומה כל זה משנה עם דני לא יצליח להבחין בשינויי? במידה ויצליח, זה אומר שיש שינויי, אבל לא מוכיח שהוא לטובה![]()
לא סתם קשה למצוא את העמק השווה, אם כי מרגיש לי קרוב מתמידתודה לכם
...
כל יום לומדים משהו חדש
- yosihary
- חבר ותיק

ומה אני? עז?
אני גם עומד למבחן לא?gover כתב:מסכים לחלוטין. אם מבצעים מדידות במספר פרמטרים ואפילו אחד שלפי יוסי לא אמור להיות מושפע משתנה אז זה שינוי. לטובה\רעה זה לא בדיוק מושגים מדעיים. אם בניסוי עיוור עם חזרות ואפילו ניתוח סטיסטי קל (אי אפשר לבצע יותר מידי חזרות אנשים מתעייפים) יש הבדל ברור, גם אם לא מובהק, אז זה גם משהו. לדעתי יש פה מבספיק מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה שיכולים להציע פרמטרים נוספים למדידה ודרכים למדוד אותם. כל הכבוד לדן שמוכן ככה להעמיד את האודיופיליות שלו למבחן.gro111 כתב:השאלה איזה שוני? לטובה לרעה? איך? למה? כמה? זה לא נגמר.ארז_וחני כתב:למה בעייתי?gro111 כתב:
קצת בעייתי ואסביר,
ארז...
יש אסכולה שטוענת שBW דווקא מוסיף דיסטורשיין.
ומה כל זה משנה עם דני לא יצליח להבחין בשינויי? במידה ויצליח, זה אומר שיש שינויי, אבל לא מוכיח שהוא לטובה![]()
לא סתם קשה למצוא את העמק השווה, אם כי מרגיש לי קרוב מתמידתודה לכם
......