אמנם זה לא קפה וזה לא קלוי אבל...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לדעתי מהטחינה. מה זה טחינה ירושלים, מה זה זה?
רק אל ג'אמאל או טחינה יונה. שתיהן באותה הרמה, אבל יש הבדל גדול בטעם.
היונה הרבה יותר עדינה, עגולה, קלילה.
אל ג'אמאל היא עכורה, כבדה מאוד, סמיכה ומרה.
(אתה יכול לנחש איזה מבין שתיהן אני מעדיף...
)
לחומוס בד"כ עדיף להשתמש ביונה, כי היא לא משתלטת על כל הטעם.
רק אל ג'אמאל או טחינה יונה. שתיהן באותה הרמה, אבל יש הבדל גדול בטעם.
היונה הרבה יותר עדינה, עגולה, קלילה.
אל ג'אמאל היא עכורה, כבדה מאוד, סמיכה ומרה.
(אתה יכול לנחש איזה מבין שתיהן אני מעדיף...
לחומוס בד"כ עדיף להשתמש ביונה, כי היא לא משתלטת על כל הטעם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מוטי אתה צריך לעבוד עם קזאחה - טחינה מקצח.
יש כזאת בלגעת באוכל, חצי טחינה חצי קזאחה.
יש כזאת בלגעת באוכל, חצי טחינה חצי קזאחה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לזה טעם של קצח...
זה נורא סמיך וחזק ויש אנשים שבורחים מזה...
בתמונות חצילים אפויים ממולאים בשר טחון - אחד עם רוטב עגבניות והשני עם קזאחה.
זה הולך מצוין עם טחינה - משקשקים את הטחינה עם הבשר לחציל האפוי ואז עוד כמה דקות בתנור.
מאוד קל וטעים.
בתמונות חצילים אפויים ממולאים בשר טחון - אחד עם רוטב עגבניות והשני עם קזאחה.
זה הולך מצוין עם טחינה - משקשקים את הטחינה עם הבשר לחציל האפוי ואז עוד כמה דקות בתנור.
מאוד קל וטעים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
קבלו הרצאה קטנה על טחינה.
כל הטחינות מיוצרות כתוצאה מכתישה של שומשום,בשנתיים האחרונות רוב השומשום מיובא מאתיופיה שידוע במרירות הזעירה שלו-להבדיל מהשומשום שגדל בהודו ובסין.
רוב היצרנים הנחשבים,אחווה,הנסיך,אלואדי,אל האלל,בראכה,(שני האחרונים משתייכים למפעלי רושדי-שמייצר גם את הטחינה של עלית ,ומותגים אחרים, ואת החלבות הכי טעימות)משתמשים באותו תהליך מיצוי, והטחינה הגולמית היא טהורה וללא תוספות,לכן הטעם בכל הנ'ל די זהה,ולכן לא נראה לי "שהבעיה" מקורה בטחינה,טחינה היונה נחשבת לטובה יותר אצל חלק מהאוכלוסיה,ולא ברור למה.
כדאי לנסות את החומוס מהזן הקטן יותר,ואת הטחינה לערבב עם מים קרים-שהופך את הטחינה ללבנה יותר,יש שמשתמשים במיים שבישלו בהם את החומוס לדילול הטחינה,ויתכן ומכאן הטעמי לוואי.
רוב היצרנים הנחשבים,אחווה,הנסיך,אלואדי,אל האלל,בראכה,(שני האחרונים משתייכים למפעלי רושדי-שמייצר גם את הטחינה של עלית ,ומותגים אחרים, ואת החלבות הכי טעימות)משתמשים באותו תהליך מיצוי, והטחינה הגולמית היא טהורה וללא תוספות,לכן הטעם בכל הנ'ל די זהה,ולכן לא נראה לי "שהבעיה" מקורה בטחינה,טחינה היונה נחשבת לטובה יותר אצל חלק מהאוכלוסיה,ולא ברור למה.
כדאי לנסות את החומוס מהזן הקטן יותר,ואת הטחינה לערבב עם מים קרים-שהופך את הטחינה ללבנה יותר,יש שמשתמשים במיים שבישלו בהם את החומוס לדילול הטחינה,ויתכן ומכאן הטעמי לוואי.
מוטי אתה מין מכונה המופעלת על טחינה גולמית וקפה?
אני מאוד אוהב טחינה מלאה גולמית, ולא מזמן ניסיתי את המלאה של מגה ולהפתעתי היה מעולה. חוצמזה יש את הטבעית של יד מרדכי. אחוה מייצרים חלבה כל כך דוחה שלא הייתי מנסה את הטחינה שלהם.
אני מאוד אוהב טחינה מלאה גולמית, ולא מזמן ניסיתי את המלאה של מגה ולהפתעתי היה מעולה. חוצמזה יש את הטבעית של יד מרדכי. אחוה מייצרים חלבה כל כך דוחה שלא הייתי מנסה את הטחינה שלהם.
what's next?
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
אני מצאתי טחינה אתיופית אורגנית שמוכרים בעדן בצנצנת זכוכית ובמחיר של 15 שח גם מלאה וגם רגילה, אני חושב ש היא מיוצרת ע"י הנסיך שמשתמש בשומשום אתיופי כבר שנים ועכשיו הפך את זה למותג.
בכלל האתיופים הפתיעו אותי גם בקפה וגם ערק אתיופי גס מאד אבל מדהים
פחות מעדיף אותה בחומוס כי היא משתלטת.
אגב כתבה מענינת:
http://food.walla.co.il/?w=/906/1643057
בכלל האתיופים הפתיעו אותי גם בקפה וגם ערק אתיופי גס מאד אבל מדהים
פחות מעדיף אותה בחומוס כי היא משתלטת.
אגב כתבה מענינת:
http://food.walla.co.il/?w=/906/1643057
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני חוזר וטוען שהטחינה הכי טובה בחצי הכדור הצפוני היא אל ג'אמאל.
יוסי - האם למעשה אתה אומר שיש טחינות שמוסיפים להם עוד חומרים? אני יודע שפעם היתה שמועה על איזה חומר מלבין שמוסיפים לטחינות משכם, אבל אני לא קונה את זה. אם מדובר בסה"כ במיצוי זהה, אז למה יש הבדלים כ"כ גדולים בין חלק מהטחינות?
הייתי מת לסיור במפעל טחינה. נשמע לי ממש מעניין לראות איך זה קורה.
hosq - אני באמת צורך המון טחינה. בשבת לפני שבועיים ההורים שלי הביאו לי 1.5 ק"ג טחינה אל ג'מאל (משלוח מיוחד מירושלים...), הוא נגמר אתמול. זה בריא מאוד, אבל גם משמין לגמרי. הקטע שבשנים האחרונות הפסקתי כבר להכין טחינה (שום/פטרוזיליה/לימון וכו') אלא אני פשוט שותה את הטחינה הגולמית ישירות מהמיכל... יאאא בא לי טחינה עכשיו!
והנה משהו טעים:
קחו תמר יבש, הוציאו לו את הגלעין, וטבלו אותו בתוך טחינה גולמית.
זה מעדן!
יוסי - האם למעשה אתה אומר שיש טחינות שמוסיפים להם עוד חומרים? אני יודע שפעם היתה שמועה על איזה חומר מלבין שמוסיפים לטחינות משכם, אבל אני לא קונה את זה. אם מדובר בסה"כ במיצוי זהה, אז למה יש הבדלים כ"כ גדולים בין חלק מהטחינות?
הייתי מת לסיור במפעל טחינה. נשמע לי ממש מעניין לראות איך זה קורה.
hosq - אני באמת צורך המון טחינה. בשבת לפני שבועיים ההורים שלי הביאו לי 1.5 ק"ג טחינה אל ג'מאל (משלוח מיוחד מירושלים...), הוא נגמר אתמול. זה בריא מאוד, אבל גם משמין לגמרי. הקטע שבשנים האחרונות הפסקתי כבר להכין טחינה (שום/פטרוזיליה/לימון וכו') אלא אני פשוט שותה את הטחינה הגולמית ישירות מהמיכל... יאאא בא לי טחינה עכשיו!
והנה משהו טעים:
קחו תמר יבש, הוציאו לו את הגלעין, וטבלו אותו בתוך טחינה גולמית.
זה מעדן!
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
למרות שכתוב על הטחינה שהיא מכילה רק שומשום טהור יש הבדלים ביניהם בכמות הנתרן וזה נובע מכך ש מקלפים את הקליפה של השומשום בעזרת מלח, ו מלח כמובן אינו בריא ,שמעתי שיש המשתמשים גם ב סודה קאוסטיק
לכן במקרה הזה עדיפה טחינה מלאה
לכן במקרה הזה עדיפה טחינה מלאה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

ואיך זה משפיע על הצבע שלה?
האל-ג'מאל ממש כהה ועכורה.
(כשאני חושב על זה, אם היא כ"כ שונה מכל שאר הטחינות... כנראה שבריא זה לא
)
ד"א אם כבר טחינה מלאה אז הטחינה של טבע-מרקט מפתיעה, וגם המחיר טוב (20 ש"ח לקילו). והיא גם מלאה.
האל-ג'מאל ממש כהה ועכורה.
(כשאני חושב על זה, אם היא כ"כ שונה מכל שאר הטחינות... כנראה שבריא זה לא
ד"א אם כבר טחינה מלאה אז הטחינה של טבע-מרקט מפתיעה, וגם המחיר טוב (20 ש"ח לקילו). והיא גם מלאה.
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- יצירת קשר:
ציטוט מאת אבו שוקרי:
------------------------------------
מאת אבו שוקי המקורי:
23 מאי, 2009 בשעה 11:35 am
טחינה לא באמת אמורה להיות לבנה. היא אמורה להיות זהובה בהירה או כהה, בהתאם לצבע של גרעיני השומשום ומידת הקליה שלהם וכשהיא אפרפרה זה אומר שחלק מהגרעינים נחרכו בקליה. בכל אופן, כשמכינים אותה עם מים קרים היא מקבלת גוון יותר בהיר (יש כאלה שמשתמשים אפילו במי קרח).
-----------------------------
------------------------------------
מאת אבו שוקי המקורי:
23 מאי, 2009 בשעה 11:35 am
טחינה לא באמת אמורה להיות לבנה. היא אמורה להיות זהובה בהירה או כהה, בהתאם לצבע של גרעיני השומשום ומידת הקליה שלהם וכשהיא אפרפרה זה אומר שחלק מהגרעינים נחרכו בקליה. בכל אופן, כשמכינים אותה עם מים קרים היא מקבלת גוון יותר בהיר (יש כאלה שמשתמשים אפילו במי קרח).
-----------------------------
יש הרבה שמועות על אופן מיצוי הטחינה,מלח,קאוסטיק סודה ועוד כאלו שאני לא מעז לכתוב (כיוון שמדובר בשמועות),לכן אני מעדיף טחינה מחברות מוכרות שנמצאות תחת פיקוח כזה או אחר.
רוצים מעדן,בבקשה.
חלק אחד של טחינה,חצי חלק של סילאן,לערבב טוב טוב עד להתקשות,ויש לכם את החלבה הכי טעימה והכי בריאה בעולם,(למי שאוהב מתוק יותר,ניתן להכניס כמויות גדולות יותר של סילאן,או דבש).
רוצים מעדן,בבקשה.
חלק אחד של טחינה,חצי חלק של סילאן,לערבב טוב טוב עד להתקשות,ויש לכם את החלבה הכי טעימה והכי בריאה בעולם,(למי שאוהב מתוק יותר,ניתן להכניס כמויות גדולות יותר של סילאן,או דבש).
הטחינה הכי טעימה לי מכל הטחינות עד עכשיו היא של הר ברכה
מיוצרת ע"י השומרונים בהר גריזים.
גם טחינת 'אל ארז' מנצרת מזכירה אותה (בשיחה איתם בתערוכת מבשלים, נאמר לי ב אל ארז, שהדמיון הוא בגלל תהליך זהה).
טחינה מתקתקה וחלקלקה שהכי טעימה במצב הגולמי שלה.
והנה החומוס שהכנתי שלשום (הגרגרים בושלו 10 שעות על אש קטנה (כן, אני בחופש !)).
גם טחינת 'אל ארז' מנצרת מזכירה אותה (בשיחה איתם בתערוכת מבשלים, נאמר לי ב אל ארז, שהדמיון הוא בגלל תהליך זהה).
טחינה מתקתקה וחלקלקה שהכי טעימה במצב הגולמי שלה.
והנה החומוס שהכנתי שלשום (הגרגרים בושלו 10 שעות על אש קטנה (כן, אני בחופש !)).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

יאאאאאאאאאא!
אני מת מרעב, הרגת אותי!
אגב, עברתי היום בבוקר ב-"לגעת באוכל" ברעננה. הייתי שם באיזור, אז נכנסתי.
שאלתי את המוכרת על טחינה מקצח.
היא שאלה אותי אם הזמנתי. אמרתי לה שלא ידעתי שצריך להזמין.
היא הלכה מאחורי הדלפק, ואמרה שיש לה שם טחינה כזו שלקוח הזמין, אבל הוא נסע לחו"ל, אבל היא לא בטוחה שהיא יכולה לתת לי את זה במקום, אבל אולי כן והיא תזמין לו במקום, אבל אולי בעצם לא.
טוב, היא לא. אבל היא הוציאה אותה ונתנה לי להחזיק ביד...
אמרה שאסור לפתוח, אבל אני יכול להחזיק ולהסתכל על הקופסא, ואני צריך להחזיר לה את זה כי זה לא שלי.
בחיי, אני לא יודע למה הדברים האלה תמיד קורים לי
אם לא הייתי מכיר את עצמי, ורואה שזה באמת קרה, הייתי משוכנע שאני הוזה...
אני מת מרעב, הרגת אותי!
אגב, עברתי היום בבוקר ב-"לגעת באוכל" ברעננה. הייתי שם באיזור, אז נכנסתי.
שאלתי את המוכרת על טחינה מקצח.
היא שאלה אותי אם הזמנתי. אמרתי לה שלא ידעתי שצריך להזמין.
היא הלכה מאחורי הדלפק, ואמרה שיש לה שם טחינה כזו שלקוח הזמין, אבל הוא נסע לחו"ל, אבל היא לא בטוחה שהיא יכולה לתת לי את זה במקום, אבל אולי כן והיא תזמין לו במקום, אבל אולי בעצם לא.
טוב, היא לא. אבל היא הוציאה אותה ונתנה לי להחזיק ביד...
אמרה שאסור לפתוח, אבל אני יכול להחזיק ולהסתכל על הקופסא, ואני צריך להחזיר לה את זה כי זה לא שלי.
בחיי, אני לא יודע למה הדברים האלה תמיד קורים לי
אם לא הייתי מכיר את עצמי, ורואה שזה באמת קרה, הייתי משוכנע שאני הוזה...
טחינה קצח
לפני כמה שנים ראיתי בנצרת אצל פאהום.
זה היה מקצח טהור, שחור שחור. זה מר.
מה שיש בלגעת באוכל, לפחות מה שטעמתי, זה חצי טחינה חצי קצח.
לדעתי יש את זה גם ביפו, אתה יכול לבדוק בממתקי מוטראן (שמול אנדריי), בטח בעוד מקומות.
אמרת שאתה מדי פעם בטירה, בטח יש את זה שם (איפה קונים של את הטחינה של ב ג'מאל ?).
ולדעתי גם בעדן טבע יש טחינה קצח, כמעט בטוח. בטח יותר זול מלגעת באוכל עם המחירים המטורפים שלהםץ
זה היה מקצח טהור, שחור שחור. זה מר.
מה שיש בלגעת באוכל, לפחות מה שטעמתי, זה חצי טחינה חצי קצח.
לדעתי יש את זה גם ביפו, אתה יכול לבדוק בממתקי מוטראן (שמול אנדריי), בטח בעוד מקומות.
אמרת שאתה מדי פעם בטירה, בטח יש את זה שם (איפה קונים של את הטחינה של ב ג'מאל ?).
ולדעתי גם בעדן טבע יש טחינה קצח, כמעט בטוח. בטח יותר זול מלגעת באוכל עם המחירים המטורפים שלהםץ