yairf כתב:ZiggyMan כתב:טלHD כתב:אני לא מבין מה רצית שהיצרן של הרסיבר /רמקולים יכתוב במפרט? ש 100W כפול 2 זה 200W?
אם יש ברסיבר 7 יציאות וכל אחת מוציאה 100W, ואתה מחבר BI-AMP ע"י 2 יציאות לרמקולים במקום יציאה אחת, אז קיבלת שהרמקול מקבל 200W במקום 100W.
אחרת, מדוע "מפסידים" את היציאות /הגברה לזוג רמקולי הבק-סראונד (נשארים עם 5.1 במקום 7.1)?
...
"הרמקול" כיחידה, אכן יכול לקבל הספק כפול. בתוך הרמקול, ההספק מתבזבז על HPF וLPF כך שבפועל האלמנטים מקבלים את אותו הספק לו היו מחוברים לקרוס עם חלוקת תדר ומגבר יחיד.
...
לא מדוייק. זה נכון שיש בזבוז הספק על הקרוס הפסיווי ברמקול, אלא שבזבוז זה זניח לעומת הרווח המתקבל מהגדלת ההספק לרמקול כתוצאה מחיבור שני מגברים במקום אחד.
שים לב שכתבתי "הגדלה" ולא "הכפלה", שכן בפועל העניין מורכב יותר ותלוי גם בארכיטקטורה של המגברים, שכן רק במידה וכל אחד מהם ניזון מספק כח נפרד לגמרי, תהיה הכפלה אמיתית של ההספק המועבר לרמקולים (וזה לא המקרה ברסיברים למיניהם).
...
יאיר אני מצטער לומר לך - אבל
<נערך על ידי עפר>אני לא מסכים איתך<סיום עריכה> גם אם למגברים יהיו ספקי כוח נפרדים אידיאליים לא תקבל אפילו
ולו קמצוץ תוספת להספק - ראה ציור מצורף שמסביר זאת.
מה שכן, במקרה של חיבור רגיל מגבר ההספק (היחיד) יעבוד קשה יותר כאשר בדרגת המוצא (הלא לינארית גם ככה) שלו יזרום זרם גדול יותר (שמתחלק בין העומסים השונים Z1 Z2 וכו).
בהנחה שהמגבר היחיד יודע להתמודד עם תופעות מעבר מהירות או כאשר הדרייברים יורדים נמוך בתדרים מסויימים, אז יש כאן שקילות.
אבל לטעון שנקבל הספק גדול יותר רק בגלל שנחבר? זה פשוט טעות לשמה.
בקשר לאיכות, זה כבר שאלה הרבה יותר קשה ותלויית מימוש.
גילוי נאות : הכותב הינו מהנדס חשמל