תגובות לביקורת מסך ה-3D FULL LED של LG, קבלו את 47LX9500

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

אחלה סקירה.

לגבי האס-וידאו, אל תתנפלו על הבחור. הסיבה שאין במסך הזה את החיבורים היא לא בגלל שזה מסך מתקדם,
אלא כיוון שזהו דגם אסיאתי. בתלת מימד של סוני HX803 ושל פיליפס 8605 תמצאו 2 חיבורי סקארט המעבירים את כל הסיגנלים. כמובן שעדיף לחבר HD.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7418

שליחה

איך יש לך כוח לכול המדידות האלה ובדיקות כול הכבוד עופר ו... אחלה כתבה על המסך ,מה שנשאר לקוראים זה רק להביא כסף .

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

(Y)

תענוד, תענוג, תענוג.
תודה רבה על הסקירה המקצועית והמקיפה.

למסך עצמו:
חבל באמת שלא הוציאו אותו כבר עם תמיכה ב-HDMI 1.4.
אבל בכל מקרה LG מפתיעים לטובה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

NEW_WAVE

LG לא חברה מובילה . ואל תנסה להטעות את החברים . מי שמוביל בתחום הסכי ה LCD LED היא סמסונג . וזה מראה על חתך המכירות שלה 23 אחוז .

על כל מקרה אם אתה קונה מסך על סמך נתוני נייר .שיבושם לך .

הערה ............. קח דיסק הדגמה של קורוה חשך את החדר וצפה בו במסך LG ואז תבין כמה שאין שחורים למסך הזה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

9000es כתב:NEW_WAVE

LG לא חברה מובילה . ואל תנסה להטעות את החברים . מי שמוביל בתחום הסכי ה LCD LED היא סמסונג . וזה מראה על חתך המכירות שלה 23 אחוז .

הערה ............. קח דיסק הדגמה של קורוה חשך את החדר וצפה בו במסך LG ואז תבין כמה שאין שחורים למסך הזה .
...
בנוגע ל LG ,תגיד מה אומרות הספרות הבאות 2013 ,זה קשה להבין ,יש תחזיות בשטח ,לא אני המצאתי אותם.

LG משווקת היום באנגליה OLED בגודל 15 אינץ' והיא הולכת על זה בגדול ,כלומר לנסות לעקוף את סמסונג או

להשתוות אלייה ,בכך שהיא תכנס חזק לשוק OLED כבר עכשיו .

http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/tel ... /index.jsp

אתה צריך להפנים שזה לא גז כמו בפלאזמה ,שהוא דולק גם במצב הכי נמוך ,ה LED זה דולק או לא ,כלומר שחור

מוחלט ,יכולת הכיול היא ברמה מקצועית ,אתה צריך לראות בכדי להאמין.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין

שליחה

WOW סקירה מעולה!

האם צריך לגלגל בין מצבי התמונה לעבור בין 16:9 ל- 4:3 או שיש כפתור ייעודי בשלט?
האם הממיר YesMax HD היה על Auto? יש בכלל אופציה של מעבר אוטומטי 16:9 4:3 דרך HDMI?

אולי פספסתי את זה אבל האם הטלוויזיה יודעת לקחת שידורי 2D ולהמיר אותם ל- 3D?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

חברים, תרגיעו.

yaronkle,

אפשר לבקש מהממיר של יס שיעביר 4:3 כמו שצריך (עם פסים שחורים) ואז לא נוגעים בשלט.

אם רוצים לעבור במסך בין מצבי ASPECT RATIO צריך לדפדף בינהם.

לגבי הפספוס - לא פספסת, אין כאן את היכולת הזו. היא כרגע קיימת רק בסוני, סמסונג ובטושיבה CELL TV.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46479

שליחה

יופי של ביקורת :אחלה:
גם סקירה מקיפה של המסך וגם הרבה מידע מעניין על הטכנולוגיה.

ה LX9500 הינו מסך פרימיום של LG, מעניין אם הוא יהיה זמין ברשתות החשמל השונות או רק בחנויות מתמחות.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617

שליחה

NEW_WAVE כתב:
9000es כתב:NEW_WAVE

...
בנוגע ל LG ,תגיד מה אומרות הספרות הבאות 2013 ,זה קשה להבין ,יש תחזיות בשטח ,לא אני המצאתי אותם.

LG משווקת היום באנגליה OLED בגודל 15 אינץ' והיא הולכת על זה בגדול ,כלומר לנסות לעקוף את סמסונג או

להשתוות אלייה ,בכך שהיא תכנס חזק לשוק OLED כבר עכשיו .

http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/tel ... /index.jsp

אתה צריך להפנים שזה לא גז כמו בפלאזמה ,שהוא דולק גם במצב הכי נמוך ,ה LED זה דולק או לא ,כלומר שחור

מוחלט ,יכולת הכיול היא ברמה מקצועית ,אתה צריך לראות בכדי להאמין.
...

תמונה אחת מהביקורת של עופר תסכם את כל [behave]התבטאות לא נאותה - מרטין[/behave] שכתבת:
תמונה

ה"שחור האבסולוטי" שיש למסכי לד זה בגלל שהתאורה פשוט "נסגרת", אז מן הסתם שיהיה אבסולוטי, אבל מה קורה במקרה שיש לנו אוביקט על רקע שחור? בדיוק, השחור כבר לא יהיה כל כך מרשים, כי מסביב לאוביקט אתה תראה "הילה" אפורה של תאורה בדיוק כמו בתמונה, דבר כזה קורה בקורו? ממש לא.

זהו, כאן זה נסגר ואתה יכול להמשיך להשוות LG לפיוניר עד מחר [behave]התבטאות לא נאותה - מרטין[/behave].

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

kipikipod נפלת לתוך הפח שטמנת לעצמך :D .

הרי כל אובייקט מחזיר אור ,פולט (קרינה) הילה מסביבו , ככה שזה המציאות !!! ,יש הילה\קרינה כלשהי

מסביב לכל גוף כזה או אחר ,אחרת איפה עובר הגבול בין מציאות לדמיון ,לכן אם תסכל בתמונה תראה שההילה לא

אחידה מסביב !!! תשים לב לצריח ולדגל שההילה מסביבו לא דומה בצורתה לצריח !!! כלומר אם יש זליגה היא

צריכה להיות העתק של הלוגו .תשים לב לפרטים בתמונה ותראה שהגוף הנע הוא כביכול זוהר ומקרין על הסביבה.

אתם מוזמנים לראות את הלוגו הזה בכל CRT ששם אין זליגה ולראות את ההילה ,כי זאת התמונה האמתית שיצאה

מהתנור ,זאת כוונת המשורר ,יכול להיות שמרוב פילטרים בפלאזמה לא רואים את זה וחבל .

המסקנה המתבקשת היא שהתמונה ב LED מדייקת יותר על המידה יותר מכל פלאזמה קוקורו ,כלומר אם היית בודק

בעזרת תוכנה אשר מדליקה נוריות ספציפיות ,אז היית נוכח לדעת שבאמת רק הנרות המיועדות נדלקות ואין שום הילה ,

כפי שאמרתי אובייקט פולט אור גם מסביבו בדרגה כלשהי וזאת כוונת המשורר\מאייר כאשר ההילה לא אחידה מסביב

בצורתה ללוגו ניתן להבין שזה התמונה שאליה התכוונו ולא זליגת אור ,מה שמחזק את דבריי שהתמונה ב-LED הרבה

יותר מציאותית\ מדויקת ואתה קיפי יקח לך קצת זמן להבין , זה בסדר ,זה קורה לרובם .

תמונה

שאתם מדליקים גפרור בחדר חשוך ,זה לא יקרין על הסביבה ? לא יראו אתכם בחזרה,לכן יכול להיות שמרוב זה

שדאגו לפילטרים בפלאזמה קורו בכדי לקבל שחור ,שכחו להתחבר למציאות.
נערך לאחרונה על ידי NEW_WAVE ב 03/07/2010 6:14, נערך 8 פעמים בסך הכל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

תמונה
תמונה
תמונה
3 תמונות שונות מ-3 מסכים שונים שלא מציגים לפחות למראית עין את הבעייה באותו קנה מידה.
כמובן שייתכן - שמדובר בצילום כלשהו שעפר עשה שבגללו זה נראה כ"כ קיצוני - אבל אני מתקשה להאמין.
רק במסך אחד הייתה תופעה דומה אבל היא הייתה בקנה מידה קטן בהרבה.
כמובן שמדובר במסכי LED בלבד.
נערך לאחרונה על ידי Itay_Pollak ב 03/07/2010 12:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510

שליחה

kipikipod ו NEW_WAVE

הדרישה לקבלת שחורים "טובים" במסכים היא לדעתי מאד חשובה כי זה משפר את תחום הצבעים שהמסך יכול להפיק ורציתי להוסיף את נקודת המבט שלי בנושא, ואני לא מתכוון לשחורים שיצרני המסך מתכוונים.

אם נניח שבמדידות טכניות בעזרת הצמדת מכשיר מודד למשטח המסך נקבל גם ב KURU וגם ב LG שחור אבסולוטי (אפס תאורה) מבחינתי זאת עדיין לא המדידה האמיתית.
כשאני רואה סרט אני לא צופה במסך כשהבית חשוך לחלוטין. תמיד יש תאורה סביבתית חלשה שבאופן טבעי מוקרנת על המסך. במקרה הזה, משחק השחורים כבר שונה לחלוטין. בימנו, מבחינתי השחור האמיתי זה לא מה שהמסך לא מוציא, זה מה שהמסך לא מקרין בחזרה. המסך יכול מצידו לכבות כל תאורה פנימית שיש בתוכו, אבל בשבילי המדידה האמיתי זה כמה המסך יכול ל"כבות" את התאורה שאני באופן טבעי מקרין עליו מבחוץ.

מבחינתי ההחזרות מהמסך זה השחור האמיתי.

לא פלא ששני מסכים שיש להם קוטראסט מסך נמדד של 1:100000 ויותר נראים שונה לחלוטין בחנות או בבית. ברגע שהמסך מחזיר קצת אור סביבתי המספר 1:100000 הופך ל 1:1000 והמסך כבר נראה אפור ולא שחור.

הייתי שמח אם עפר היה מוסיף עוד מדידה לסט המדידות הרצחני שהוא עורך - מדידת "מקדם ההחזרה של המסך". כדי לשמור על אחידות עפר יגדיר את אופי הבדיקה ואני חושב שאם היא תבוצע, היא כנראה תבוצע רק באתר הזה :) . מכשיר המדידה ימדוד את האור החוזר מהמסך מרחוק (דומה יותר למה שהעין רואה) והחדר שבו המסך נמצא יואר בתאורה חלשה.
כמובן שזאת מדידה לא ממש הוגנת כלפי כולם כי כל אחד רואה בבית בתאורה סביבתית שונה אבל לפחות זה נותן מספר על יכולת בליעת האור של המסך.

הגישה שלי אומרת שהמספר הזה חשוב הרבה יותר ממדידת הקונטראסט הרגילה שהמסכים מתהדרים בו.
מוטי

m3csl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901

ארוך ומייגע אך בהחלט מאמר מענין ומהנה לקריאה

שליחה

כן ירבו

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

זה ידוע שבמסכים גדולים אין כמו פלאזמה טובה.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

NEW_WAVE כתב:kipikipod נפלת לתוך הפח שטמנת לעצמך :D .

הרי כל אובייקט מחזיר אור ,פולט (קרינה) הילה מסביבו , ככה שזה המציאות !!! ,יש הילה\קרינה כלשהי

מסביב לכל גוף כזה או אחר ,אחרת איפה עובר הגבול בין מציאות לדמיון ,לכן אם תסכל בתמונה תראה שההילה לא

אחידה מסביב !!! תשים לב לצריח ולדגל שההילה מסביבו לא דומה בצורתה לצריח !!! כלומר אם יש זליגה היא

צריכה להיות העתק של הלוגו
...
לא, הזליגה לא צריכה להיות בצורת הלוגו.
היא צריכה להיות בצורת הריבועים לפי תצורת ה- Local Dimming של ה-LED האחורי.
כל פיקסל מואר באזור של LED מסויים מחייב הדלקתה של ה-LED לכל האזור, מה שאומר שכל השחורים באותו אזור ריבועי יסבלו ברמת השחור שלהם.

עכשיו תסתכל שוב על התמונה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

מאמר מקיף ומקצועי כהרגלכם - ח"ח (Y)

יש נושא אחד שעלה פה כמה פעמים ולא קיבל תגובה - למה להוציא מסך 3D ללא HDMI1.4? האם זה לא משהו שאמור להיות סטנדרטי במסכים שכאלו? האם המחסור ב 1.4 לא אמור להיות חיסרון רציני ושיקול משמעותי בבחירת מסך שכזה?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Huber כתב:מאמר מקיף ומקצועי כהרגלכם - ח"ח (Y)

יש נושא אחד שעלה פה כמה פעמים ולא קיבל תגובה - למה להוציא מסך 3D ללא HDMI1.4? האם זה לא משהו שאמור להיות סטנדרטי במסכים שכאלו? האם המחסור ב 1.4 לא אמור להיות חיסרון רציני ושיקול משמעותי בבחירת מסך שכזה?
...
אני עדיין אשמח לקבל תשובה לגבי זה :|

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

בגדול אני רואה אכן את החוסר ב-HDMI 1.4 כחיסרון.

זה אכן התקן שהולך לתפוס בתחום הזה. ככל הנראה הוספת HDMI 1.4 היתה מעכבת את השחרור של המכשיר הזה, ויתכן שמדובר בשדרוג שמסתכם בעדכון תוכנה בלבד. אין לי מושג.

HDMI 1.4 בגדול תומך בשלוש שיטות העברת 3D דרך HDMI - שזירת פריימים (קצב כפול, אחד לכל עין), ושיטות השידור - SIDE BY SIDE ו- UP/DOWN.

השיטה הנפוצה לשידור טלויזיוני יהיה SIDE BY SIDE.

שזירת פריימים עדיין לא ממש נכנסה ולכן זה יקח זמן לתפוס.

חשוב לציין שנגן הבלוריי של LG מפצל את התמונה ל-SIDE BY SIDE, כך שזה יעבוד כמובן עם דיסקי BD3D.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ז"א מיהרו להוציא מוצר לשוק בלי התקן הרישמי שמתאים לשידורי 3D? לא נשמע מוצר שאפשר להמליץ עליו בלב שלם, לא?

למיטב הבנתי סרטי בלוריי שיצאו ב 3D ישמשו בשזירת פריימים (קצב כפול, אחד לכל עין) ולכן המסך הנ"ל לא ממש יתאים להם, לא? ככה שהמסך הזה הוא הכל חות מ FUTURE PROOF, לא?

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

Huber,
תקרא שוב מה שעפר כתב.
כל נגני ה-BD3D לפחות אלו שאני ראיתי (פנסוניק, LG וסמסונג) יודעים להוציא SIDE BY SIDE אז זה כן מתאים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”