קפצתי לניר מקפה עולה והצטיידתי בקצת קפה ירוק - 7 זנים שונים של ערביקה ו-2 רובוסטה.
פיניתי לי קצת זמן בסופ"ש האחרון והתחלתי לקלות.
ביום שישי קליתי בקליה הראשונה והשניה את ברזיל סראדו וביום שבת קליתי גם קולומביה סופרימו, ברזיל סנטוס ירוק ואינדיאן שרי.
פרט לקליה הראשונה, שבה לא ביצעתי ערבוב של הפולים בתחילת הקליה ולכן לא יצאה לי אחידה ממש (למרות שגם לא כל כך נורא), שאר הקליות יצאו אחידות בסה"כ ונראות מבטיחות.
אני חייב לומר שזו התעסקות לא קטנה בכלל, במיוחד שאין לי מקום ספציפי שבו אני מניח את הכלים והכל מוכן לקליה מתי שאני רק רוצה, אלא חייב לארגן כל פעם מחדש ולצאת לגינה, עם כל מה שזה אומר.
אבל, היה כיף ומאוד נהנתי. אפילו הבן שלי (בן 3.5) נהנה ביחד איתי.
לגבי המכשיר, הוא מאוד נוח לתפעול וזה בהחלט יתרון שאתה רואה את הפולים ואת הצבע שלהם. חבל באמת שהכמויות קטנות.
אני דווקא מצאתי יתרון בכך שמהדקה השלישית בערך ועד שמסתיים (בערך בדקה 4+) עף לי כל 10 שניות בערך פול החוצה. זה נותן אינדיקציה הרבה יותר טובה לגבי צבע הפולים מאשר מבט מלמעלה ומאבדים בסה"כ כמה פולים בודדים. למעשה, את שלושת הקליות האחרונות שביצעתי הפסקתי לפי הצבע של הפולים שעפו החוצה, כי גם קשה לאתר את הפיצוץ השני.
מחר נטעם את מה שיצא וננסה זנים נוספים.
זו עוד הזדמנות לומר תודה על המאמר ועל "הדחיפה" שנתתם לי (ונראה לי שלעוד כמה אחרים) להתחיל עם נושא הקליה, שכבר מזמן רציתי לעשות