הסרת אבנית במכונת HX - למה זה מסובך?

מנהל: מנהלי קפה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #16 

תפעיל את המכונה ותן לה להתחמם יהיה לך מספיק לחץ...
תכלס השאלה הזו לא מסובכת בכלל - מונעים אבנית ופעם בשנתיים שלוש נותנים למעבדה לביקורת.

במכונות מנוף שופכים מים עם מלח לימון לדוד מפעילים ואחר כך פשוט הופכים את המכונה ונותנים להכל לצאת מפתח המילוי (ככה דן קאהן מ HB שפך על עצמו הכל...)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #17 

דבוטאנט כתב:תפעיל את המכונה ותן לה להתחמם יהיה לך מספיק לחץ...
...
קודם כל - מומלץ מאד להסיר אבנית במים קרים או פושרים, ולא במים ב-120 מעלות כמו בדוד המלוחץ.
דבר שני, כשפותחים את הברז הדוד מתחיל להתרוקן, אבל אז מד המפלס שולח סיגנל פיקוד וברז המילוי נפתח. הכמות שהוצאנו מספיקה כדי שהמים הקרים יורידו את הלחץ בדוד עד כדי כך שהוואקום ברייקר נפתח, ואז הזרימה מברז המים החמים פשוט מפסיקה (הלחץ נעלם). אבל זה קורה כשעוד יש די הרבה מים "מקוריים" בדוד, כך שלא הצלחנו לרוקנו מהתמיסה עם מסיר האבנית.
הדרך להתגבר על זה היא לנטרל את מד המפלס, ולתת לברז המילוי לעבוד רצוף ואז המים יוצאים מברז המים החמים אבל בלחץ המשאבה. הבעיה היא שוב שובר הואקום - אם הוא לא נסגר המים ידלפו דרכו החוצה...
בקיצור - לא עסק פשוט.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #18 

אני מניח שהכל מכוון כך שהמשאבה גם ככה מנוטרלת - תנטרל גם את המצוף. עד שהשובר וואקום יפתח המון מים יפרצו החוצה. מה שיישאר תוכל עם כבידה לרוקן.
אבל אם ב 120 מעלות לא מומלץ אז באמת כדאי יותר למנוע.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #19 

זו הנקודה - מנטרלים את מד המפלס (זה לא מצוף!!) ואת גוף החימום.
בוויביאמה יש מצב של מתג ההפעלה שרק המשאבה עובדת וגוף החימום לא, במכונות אחרות צריך לנתק את גוף החימום.
עכשיו מכניסים מים עם המשאבה אבל בגלל שמד המפלס מנוטרל המים ממלאים את הדוד עד סופו ואז נוצר לחץ וניתן לשטוף את הדוד דרך ברז המים החמים, למרות שהם קרים... :)
הבעיה היא שזה לא מרוקן את הדוד אלא מזרים דרכו מים טריים. זה מוריד את הריכוז של החומר הפעיל בפנים אבל לא מרוקן את הדוד ממנו לחלוטין.
ריקון היה עדיף בהרבה.
ויש גם את ענין שובר הואקום שמים יכולים לצאת דרכו (לא ניסיתי - אולי הוא כן נסגר גם בלחץ מים? גלעד - יודע על זה משהו?)
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

גלעד_אינטרפרק
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 156
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #20 

יונתן, ניסית פעם להזרים 2 ליטר ברצף עם משאבה ויברציונית? תכין משאבה להחלפה מראש...
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

יוסיסופר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 192 פעמים

צודק גלעד.

לינק להודעה #21 

גלעד_אינטרפרק כתב:יונתן, ניסית פעם להזרים 2 ליטר ברצף עם משאבה ויברציונית? תכין משאבה להחלפה מראש...
...
לא הייתי ממליץ לעשות זאת בלי ידע מוקדם.

עשיתי זאת לפני מספר חודשים ב-bezzera שלי (לא מבין למה,פשוט דגדג לי בידיים,לא בטוח שבכלל היתה אבנית במכונה),וממש התחרטתי,ראשית,התהליך הרבה יותר ארוך מאיך שזה נראה בסרט (אגב,מעניין למה הגברת לא פרקה את הרשת מהראש?),שנית ,יצאו לי מים ירוקים מצינורית המים החמים,שעד היום אני לא יודע אם זה סתם ירוקת,או נזק שנגרם לדוד,כל תהליך ניקוי המים הירוקים לקח כמעט שעה,ומאוד היתי מוטרד שהנה אני הולך לדפוק את המשאבה,כיוון שהשתמשתי בלא מעט מים לשטיפה.

אגב,השתמשתי במלח לימון.

אם משתמשים במים מרוככים,אז למה צריכה להיות אבנית?.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 28/03/2010 22:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #22 

גלעד_אינטרפרק כתב:יונתן, ניסית פעם להזרים 2 ליטר ברצף עם משאבה ויברציונית? תכין משאבה להחלפה מראש...
...
מי דיבר על משאבה וויברציונית?? :)
לי יש חיבור ישיר ומשאבה רוטציונית.
אבל גם בזו רצוי לא לתת למנוע לעבוד ברצף כל כך הרבה זמן.
אתה רק מחזק את מה שאמרתי - שהשיטות הללו לא מומלצות.
אבל לא ענית לי בכל זאת על ענין שובר הואקום - הוא ידלוף או יאטום?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

גלעד_אינטרפרק
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 156
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #23 

יונתן - לגבי שובר הלחץ אני מניח שהוא יסגר גם מלחץ המשאבה. אם אתה רוצה להיות בטוח שהוא סגור תפוס אותו עם ג'פקה בעדינות או עפ משהו אחר.

לגבי הרעיון שהיה פה של ריקון הדוד מהשובר ואקום - הבעיה העיקרית שאני רואה היא שהשובר ממוקם בחלק העליון של הדוד (מה לעשות, שם מתרכזים האדים) ואז סביר להניח שתוציא בעיקר מים נקיים יחסית. בכל מקרה תצטרך לנקז אותם לאנשהו אחרת תגרום נזק כבד לרכיבי המכונה שיתמלאו מים.

אני יכול לספר על מכונה אפילו די ידועה ומאד פופולרית בפורום השכן שהגיעה אלינו לתיקון לא מזמן. שובר הואקום ממוגם בדיוק מעד המנוע של המשאבה הוולומטרית ודאג לטפטף עליה באופן קבוע כפי הנראה. אתם יכולים רק לתאר לעצמכם את מצב הקורוזיה של המנוע, התושבות שלו וכל שאר מה שהיה שם בסביבה...


בקיצור נזילה של מים בתוך המכונה יכולה לגרום הרבה יותר נזק מתועלת. יש כאלה שיגידו שזה סוג של שכר לימוד, אחרים יגידו שחכם לא נכנס למקרים שפיקח יודע לצאת מהם...


אני אמנם משוחד אבל אני ממליץ בחום אחת לתקופה לתת את המכונה לניקוי אבן מקצועי. מי שיש לו מכונה מחוברת למים ודואג לרענן את המרכך יכול לשכוח מזה, יצא לי לראות מכונות שמורות בנות 10 שנים ויותר שעבדו עם מרכך אוטומטי שלא היה להן גרם אבנית בדוד.


חג שמח ונטול אבנית לכולכם
גלעד וצוות אינטרפרק
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #24 

תודה על המידע המועיל.

בשורה התחתונה אני (שוב) מבין שזה מסובך הרבה יותר מכפי שנראה, וכנראה שבאמת עדיף לתת לאיש מקצוע לנקות אבנית.

רק הייתי שמח לו היתה דרך פשוטה לבדוק לבד אם יש אבנית, ואני מבין שגם זה לא פשוט לעשות לבד.

אגב, באנדרייה פרמיום החדשה יש פקק ניקוז בתחתית הדוד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4714
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 258 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

לינק להודעה #25 

moti_r כתב:בשורה התחתונה אני (שוב) מבין שזה מסובך הרבה יותר מכפי שנראה, וכנראה שבאמת עדיף לתת לאיש מקצוע לנקות אבנית.

רק הייתי שמח לו היתה דרך פשוטה לבדוק לבד אם יש אבנית, ואני מבין שגם זה לא פשוט לעשות לבד.
...
אני עדיין חושב שאחת לשנה אפשר לעשות ניקוי כמו שהודגם בסרטון שיסיר לא מעט משקעים וכנראה גם ידחה את טיפול האבנית המקצועי בעוד כמה שנים (בהנחה שנקפיד לעבוד עם מים מרוככים) ...
moti_r כתב:אגב, באנדרייה פרמיום החדשה יש פקק ניקוז בתחתית הדוד.
...
מוטי שוב החיידק מתפרץ ??? מהר לקחת תרופה ... עכשיו זה במסווה של יתרון בניקוי אבנית, מה השלב הבא בגלל צורת השקע של החשמל עדיף לשדרג ? :lol:

moti_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9705
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

לינק להודעה #26 

:lol:
אם אשדרג, זה לא יהיה לאנדרייה פרמיום כי היא דומה מדי לאניטה.

אחרי יום חמישי, אני רוצה אלקטרה :ריר:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

pup26
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2799
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

לינק להודעה #27 

אחרי יום חמישי אני רוצה אניטה :)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #28 

אחרי יום חמישי אני רוצה את אינטרפרק... :)
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #29 

גלעד_אינטרפרק כתב:יונתן - לגבי שובר הלחץ אני מניח שהוא יסגר גם מלחץ המשאבה. אם אתה רוצה להיות בטוח שהוא סגור תפוס אותו עם ג'פקה בעדינות או עפ משהו אחר.
...
מה שסוגר את שובר הואקום בזמן הפעולה הרגילה הוא ספיקת קיטור שזורם בלחץ דרך הפתח והחיכוך דוחף את השסתום (החלק הנייד של השובר) למעלה עד לסגירה. אלא אם יש לו "מצוף", קשה לי להאמין שזרימה איטית של מים בלחץ המשאבה תרים את השסתום.

מה שכן, כפי שכתבת, להרים אותו בהתחלה (באופן זמני) ידנית עם פלייר או ג'בקה ולחכות עד שיבנה לחץ, ואז הוא כבר יחזיק מעצמו.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

coffeeaddict
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: צפון
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

Re: צודק גלעד.

לינק להודעה #30 

[quote="יוסיסופר),שנית ,יצאו לי מים ירוקים מצינורית המים החמים,שעד היום אני לא יודע אם זה סתם ירוקת,או נזק שנגרם לדוד,.

אם משתמשים במים מרוככים,אז למה צריכה להיות אבנית?.[/quote]
קודם כל לעניין המים הירוקים, זה תמיסה של מלח נחושת שמעיד שעברת את האבנית שאולי לא הייתה שם כלל והגעת לנחושת. הנזק לא משמעותי כי זה כמה מיקרונים שנאכלו, אבל זה מעיד שפני השטח נקיים.
הסברתי פעם איך עושים זאת, ואיני מצליח לשחזר את הפוסט ההוא: מילוי הדוד בתמיסת מלח לימון אינו בעייה כי מה שנותנים לו לשתות, נכנס פנימה. הבעייה היא הריקון, וכמובן שריקון כמו שראינו בסרט אינו אפקטיבי. זה מיהול ולא ריקון, וגם אחרי 10 ריקונים של 10% נשאר לנו 0.9 בחזקת 10 35% מהמקור. הפעולה הפשוטה היא להביא את הדוד למצב רתיחה ולחץ מלא, לסגור את המתג הראשי ולפתוח את הברז. אז הלחץ של הדוד גורם לריקון, ואין עצירה עקב מילוי במים קרים. הדוד מתרוקן עד הסוף כמעט כאשר יוצא סוף הקיטור. עכשיו עניין המילוי כאשר הדוד ריק לחלוטין: אצלי אין פעולה של גוף החימום עד שהמים לא מגיעים לרמה הנכונה, ואני רואה זאת בנורה שהותקנה אצלי ע"י חיים מקדמה. זו רק מנורה לאינדיקציה, ובמכונות אלה יש בקר ששולט על הנושא ומפקח שכך יהיה. מי שמפחד, צריך לנתק את גוף החימום(למקצוענים בלבד), אבל זה לא הכרחי. יש לחזור על התרגיל עם מים רכים עוד פעמיים, הרתחה, כיבוי המתג וריקון מוחלט. במילוי האחרון אני הוספתי עשירית כפית סודה לשתיה, והמים מנטרלים כל שמץ חומצה שנותר. עוד ריקון/מילוי אחד והמכונה כמו חדשה.
בברכה
אדי

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”