איזה סאב לרכוש?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

אני לא מחפש "רעידת אדמה"....
אני מחפש סאב שיש לו באס שלא נמרח או מהדהד כי הייעוד שלו הוא להשלים את התחום הנמוך של הקדמיים במוזיקה בלבד.

רעידת אדמה זה מצוין בק"ב אבל לטעמי, לא במוזיקה.

ארז

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

HazooM
למען האמת שיערתי שתגיב וזאת משום שמידי פעם עולה "הויכוח" או יותר נכון אי ההסכמה ביננו שחוזר על עצמו לגבי ביצועי הסאב :)
אני חושב שבגילי המופלג שמעתי לא מעט סאבים בחיי, אם זה בארץ ואם זה בחו"ל שאני יכול לחוות דעה מה טוב ומה לא.

שוב אני חוזר לטענה שלי, ששום מכשיר מדידה לא יוכל להחליף את אוזניי, אחרי הכל זהו עוד רמקול ולכל רמקול ישנו גוון סאונד שונה ולא משנה אם קוראים לרמקול קדמי,סנטר,סראונד או סאב.

שמעתי גם הרבה סאבים שירדו נמוך ובעוצמות שהזיזו את הספה שעליה ישבתי, אבל הבאסים שבקעו מהם היו זוועה, זאת היתה כוונתי כשאמרתי "רעידת אדמה ".

את ה SVS המדובר לא שמעתי (הייתי שמח לשמוע) כך שאינני יכול לחוות עליו דעה.
....

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ארז_וחני כתב:אני לא מחפש "רעידת אדמה"....
אני מחפש סאב שיש לו באס שלא נמרח או מהדהד כי הייעוד שלו הוא להשלים את התחום הנמוך של הקדמיים במוזיקה בלבד.

רעידת אדמה זה מצוין בק"ב אבל לטעמי, לא במוזיקה.

ארז
...
ולכן אני חוזר ואומר, לא להתעצל,לכתת רגליים ולשמוע כמה שיותר סאבים עם הדיסקים שאתה מכיר הכי טוב !!!
....

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46465

שליחה

סאבים לא ממש ניתן לשמוע בצורה אמינה, בטח שלא עם האוזניים.
תדרים נמוכים אינם שמיעים כמו תדרים גבוהים יותר ואם נוסיף את העובדה כי הם לא כיוונים ובעלי טווח תדרים מאוד מצומצם, העזרה של האוזניים בקביעה איזה סאב טוב ואיזה לא, משנית ביותר עד כדי לא קיימת.

ההמלצה של "ללכת להאזין" לסאבים הינה מאוד קשה ליישום, ברוב המקרים הסאב מנגן יחד עם עוד מספר רמקולים ובלתי אפשרי להסיק משהו על ביצועי הסאב כאשר הוא חלק ממערכת. בהרבה מאוד מהמקרים גם ההחלטה לגבי חיוב או שלילה של סאב מסויים יכולה לנבוע בשל כיול לא אופטימלי של הסאב עם שאר הרמקולים אליהם הוא מצוות.

ולמי שחושב כי מדידות הן מישניות עבור סאבים, לא סתם רוב יצרני הסאבים מפארים את דפי הנתונים של הדגמים מתוצרתם בהצגת מדידות לינאריות ככל הניתן, דבר שאנחנו לא רואים באופן דומה עבור כל סוג של רמקול אחר, כגון מדפיים או רצפתיים.

"האזנה" לסאבים רבים או התפארות בגיל מופלג או נסיון הינם ערובה מובטחת לכלום.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ziv_r כתב:"האזנה" לסאבים רבים או התפארות בגיל מופלג או נסיון הינם ערובה מובטחת לכלום.
...
ואני מכבד את דעתך.
....

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

ziv_r כתב:סאבים לא ממש ניתן לשמוע בצורה אמינה, בטח שלא עם האוזניים.
תדרים נמוכים אינם שמיעים כמו תדרים גבוהים יותר ואם נוסיף את העובדה כי הם לא כיוונים ובעלי טווח תדרים מאוד מצומצם, העזרה של האוזניים בקביעה איזה סאב טוב ואיזה לא, משנית ביותר עד כדי לא קיימת.

ההמלצה של "ללכת להאזין" לסאבים הינה מאוד קשה ליישום, ברוב המקרים הסאב מנגן יחד עם עוד מספר רמקולים ובלתי אפשרי להסיק משהו על ביצועי הסאב כאשר הוא חלק ממערכת. בהרבה מאוד מהמקרים גם ההחלטה לגבי חיוב או שלילה של סאב מסויים יכולה לנבוע בשל כיול לא אופטימלי של הסאב עם שאר הרמקולים אליהם הוא מצוות.

ולמי שחושב כי מדידות הן מישניות עבור סאבים, לא סתם רוב יצרני הסאבים מפארים את דפי הנתונים של הדגמים מתוצרתם בהצגת מדידות לינאריות ככל הניתן, דבר שאנחנו לא רואים באופן דומה עבור כל סוג של רמקול אחר, כגון מדפיים או רצפתיים.

...
תודה, בדיוק מה שרציתי לכתוב.

yarino - הדרך היחידה (והכי אמינה) להשוות בין סאבים עם האוזניים בלבד היא לחבר את הסאבים
לאותה המערכת, לכייל אותם נכון, והכי חשוב (ולא ריאליסטי) לבצע את ההאזנה במגרש פתוח (תחשוב
משהו כמו מגרש כדורגל או חניון). כל צורה אחרת של "האזנה" היא האזנה בעיקר לחדר, ולא ניתן בשום
אופן לבצע השוואות בצורה הזו (גם אם הסאבים יושבים באותו המיקום בחדר). זה יכול להגיע למצב
שדגם מסויים שאתה חושב שנשמע נפלא כשהאזנת לו בחדר אחד, ישמע גרוע בחדר אחר בגלל השפעות
אקוסטיות, ואז מה תגיד?

ארז - "רעידות" יקרו גם במוסיקה וגם בסרטים, זה עניין של מה יש בתוכן לו מאזינים. אם אתה חושש
מסאב שירעיד את הרהיטים אין לך מה לחפש סאב כי זה מה שהם עושים בחדר מגורים סטנדרטי.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

HazooM כתב:.תודה, בדיוק מה שרציתי לכתוב.

yarino - הדרך היחידה (והכי אמינה) להשוות בין סאבים עם האוזניים בלבד היא לחבר את הסאבים
לאותה המערכת, לכייל אותם נכון, והכי חשוב (ולא ריאליסטי) לבצע את ההאזנה במגרש פתוח (תחשוב
משהו כמו מגרש כדורגל או חניון). כל צורה אחרת של "האזנה" היא האזנה בעיקר לחדר, ולא ניתן בשום
אופן לבצע השוואות בצורה הזו (גם אם הסאבים יושבים באותו המיקום בחדר). זה יכול להגיע למצב
שדגם מסויים שאתה חושב שנשמע נפלא כשהאזנת לו בחדר אחד, ישמע גרוע בחדר אחר בגלל השפעות
אקוסטיות, ואז מה תגיד?
...
את אותו הדבר אתה יכול להגיד גם על רמקולים רגילים ובכל זאת אנו שומעים ובודקים רמקולים בחדרים שונים עם אקוסטיקה שונה.
....

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630

ך

שליחה

היו 3 סבים. האחרון שבשימוש גם היום הוא פרדיים 15 סרבו ורסיה 2. סאב מעולה במיוחד בקולנוע ביתי. יש לו קרוסאובר חיצוני המאפשר לשלוט ברמת החיתוכים. כדאי מאוד לשמוע אחד כזה.
נערך לאחרונה על ידי מאירקה ב 04/01/2010 9:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.
:mrgreen:

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem

שליחה

yarino , אם אין משחקי כדודגל השבת אפשר לקפוץ לטדי לבדוק איזה סאב , מה אתה אומר :)
מסכים אתך , כמו שבחרתי את הרמקולים , כל אבחר סאב , לא צריך בשביל זה יום לימודים ארוך ובטח לא מגרשי כדורגל וחניונים....

לפחות מבחינתי מה שישמע טוב בחנות , ישמע הרבה יותר טוב בבית....
כל היה עבורי עם רמקולים , מסכים , מקרנים וכו'....

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עזוב טדי, בבלומפילד זה ישמע אחרת :)
....

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

OK, אז הבנתי שהדעות חלוקות לגבי האפקטיביות של מבחן שמיעה של סאב.
היכן אני יכול למצוא מדידות ? האם יש אתרים כאלו?

דבר נוסף, נוספה עוד אלטרנטיבה מעניינית - סאב של JMLAB דגם ELECTRA 33a . מדובר בסאב שיהיה בזמנו (שנים 2000-2001 ) הסאב הבכיר של JMLAB .
בקושי מצאתי עליו נתונים ברשת אבל ידוע לי שהם לא מספרים את הסיפור האמיתי של הסאב. מדובר בסאב גדול במימדיו (כי זו הטכנולוגיה שהייתה אז) עם הגברה צנועה של 175W (לא ידוע לי איכות ההגברה אני רק מתאר לעצמי שאם זה היה הסאב הבכיר בזמנו אז כנראה שההגברה איכותית...).

אשמח למצוא מדידות שלו.

אגב,
אני לא חושש מרעידות של הסאב. אני פשוט לא רוצה לקבל את זה על חשבון באס הדוק ומדויק.
ארז

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

...
רבים חושבים כך אך רבים גם חושבים כמוני:

לטעמי צריך לקחת את כל מכשירי המדידה ולזרוק אותם לפח. מדידות ברמקולים כולל סאבים יש לעשות אך ורק עם האוזניים.

המדידות מרשימות אך אתה לא אוהב את הסאונד - אל תקנה

המדידות על הפנים אך הוא נשמע לך הכי טוב בעולם - תקנה

אז בשביל מה למדוד?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

ארז_וחני

175W? הגברה צנועה? בהתחשה שאתה זקוק לסאב לחדר שינה מבטיח לך שלא תדגדג את יכולת ההגברה של הסאב.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem

שליחה

danlior כתב:

...
רבים חושבים כך אך רבים גם חושבים כמוני:

לטעמי צריך לקחת את כל מכשירי המדידה ולזרוק אותם לפח. מדידות ברמקולים כולל סאבים יש לעשות אך ורק עם האוזניים.

המדידות מרשימות אך אתה לא אוהב את הסאונד - אל תקנה

המדידות על הפנים אך הוא נשמע לך הכי טוב בעולם - תקנה

אז בשביל מה למדוד?
...
צודק 100%
(Y)

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

danlior כתב:לטעמי צריך לקחת את כל מכשירי המדידה ולזרוק אותם לפח. מדידות ברמקולים כולל סאבים יש לעשות אך ורק עם האוזניים
...
(Y) (Y)
....

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

danlior כתב:ארז_וחני

175W? הגברה צנועה? בהתחשה שאתה זקוק לסאב לחדר שינה מבטיח לך שלא תדגדג את יכולת ההגברה של הסאב.
...
זה הכל יחסי... :biggrin:
לא אמרתי שזה לא יספיק לי... ואני בכלל שומע בווליום נמוך....
קבעתי איתו למחר. מקווה שהניסיון יהיה מוצלח.

ארז

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”