איזה סאב לרכוש?
-
ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
אני לא מחפש "רעידת אדמה"....
אני מחפש סאב שיש לו באס שלא נמרח או מהדהד כי הייעוד שלו הוא להשלים את התחום הנמוך של הקדמיים במוזיקה בלבד.
רעידת אדמה זה מצוין בק"ב אבל לטעמי, לא במוזיקה.
ארז
אני מחפש סאב שיש לו באס שלא נמרח או מהדהד כי הייעוד שלו הוא להשלים את התחום הנמוך של הקדמיים במוזיקה בלבד.
ארז
- yarino
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3439
HazooM
למען האמת שיערתי שתגיב וזאת משום שמידי פעם עולה "הויכוח" או יותר נכון אי ההסכמה ביננו שחוזר על עצמו לגבי ביצועי הסאב
אני חושב שבגילי המופלג שמעתי לא מעט סאבים בחיי, אם זה בארץ ואם זה בחו"ל שאני יכול לחוות דעה מה טוב ומה לא.
שוב אני חוזר לטענה שלי, ששום מכשיר מדידה לא יוכל להחליף את אוזניי, אחרי הכל זהו עוד רמקול ולכל רמקול ישנו גוון סאונד שונה ולא משנה אם קוראים לרמקול קדמי,סנטר,סראונד או סאב.
שמעתי גם הרבה סאבים שירדו נמוך ובעוצמות שהזיזו את הספה שעליה ישבתי, אבל הבאסים שבקעו מהם היו זוועה, זאת היתה כוונתי כשאמרתי "רעידת אדמה ".
את ה SVS המדובר לא שמעתי (הייתי שמח לשמוע) כך שאינני יכול לחוות עליו דעה.
למען האמת שיערתי שתגיב וזאת משום שמידי פעם עולה "הויכוח" או יותר נכון אי ההסכמה ביננו שחוזר על עצמו לגבי ביצועי הסאב
אני חושב שבגילי המופלג שמעתי לא מעט סאבים בחיי, אם זה בארץ ואם זה בחו"ל שאני יכול לחוות דעה מה טוב ומה לא.
שוב אני חוזר לטענה שלי, ששום מכשיר מדידה לא יוכל להחליף את אוזניי, אחרי הכל זהו עוד רמקול ולכל רמקול ישנו גוון סאונד שונה ולא משנה אם קוראים לרמקול קדמי,סנטר,סראונד או סאב.
שמעתי גם הרבה סאבים שירדו נמוך ובעוצמות שהזיזו את הספה שעליה ישבתי, אבל הבאסים שבקעו מהם היו זוועה, זאת היתה כוונתי כשאמרתי "רעידת אדמה ".
את ה SVS המדובר לא שמעתי (הייתי שמח לשמוע) כך שאינני יכול לחוות עליו דעה.
....
- yarino
-
- חבר מביא חבר

ולכן אני חוזר ואומר, לא להתעצל,לכתת רגליים ולשמוע כמה שיותר סאבים עם הדיסקים שאתה מכיר הכי טוב !!!ארז_וחני כתב:אני לא מחפש "רעידת אדמה"....
ארז...
....
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46465
סאבים לא ממש ניתן לשמוע בצורה אמינה, בטח שלא עם האוזניים.
תדרים נמוכים אינם שמיעים כמו תדרים גבוהים יותר ואם נוסיף את העובדה כי הם לא כיוונים ובעלי טווח תדרים מאוד מצומצם, העזרה של האוזניים בקביעה איזה סאב טוב ואיזה לא, משנית ביותר עד כדי לא קיימת.
ההמלצה של "ללכת להאזין" לסאבים הינה מאוד קשה ליישום, ברוב המקרים הסאב מנגן יחד עם עוד מספר רמקולים ובלתי אפשרי להסיק משהו על ביצועי הסאב כאשר הוא חלק ממערכת. בהרבה מאוד מהמקרים גם ההחלטה לגבי חיוב או שלילה של סאב מסויים יכולה לנבוע בשל כיול לא אופטימלי של הסאב עם שאר הרמקולים אליהם הוא מצוות.
ולמי שחושב כי מדידות הן מישניות עבור סאבים, לא סתם רוב יצרני הסאבים מפארים את דפי הנתונים של הדגמים מתוצרתם בהצגת מדידות לינאריות ככל הניתן, דבר שאנחנו לא רואים באופן דומה עבור כל סוג של רמקול אחר, כגון מדפיים או רצפתיים.
"האזנה" לסאבים רבים או התפארות בגיל מופלג או נסיון הינם ערובה מובטחת לכלום.
תדרים נמוכים אינם שמיעים כמו תדרים גבוהים יותר ואם נוסיף את העובדה כי הם לא כיוונים ובעלי טווח תדרים מאוד מצומצם, העזרה של האוזניים בקביעה איזה סאב טוב ואיזה לא, משנית ביותר עד כדי לא קיימת.
ההמלצה של "ללכת להאזין" לסאבים הינה מאוד קשה ליישום, ברוב המקרים הסאב מנגן יחד עם עוד מספר רמקולים ובלתי אפשרי להסיק משהו על ביצועי הסאב כאשר הוא חלק ממערכת. בהרבה מאוד מהמקרים גם ההחלטה לגבי חיוב או שלילה של סאב מסויים יכולה לנבוע בשל כיול לא אופטימלי של הסאב עם שאר הרמקולים אליהם הוא מצוות.
ולמי שחושב כי מדידות הן מישניות עבור סאבים, לא סתם רוב יצרני הסאבים מפארים את דפי הנתונים של הדגמים מתוצרתם בהצגת מדידות לינאריות ככל הניתן, דבר שאנחנו לא רואים באופן דומה עבור כל סוג של רמקול אחר, כגון מדפיים או רצפתיים.
"האזנה" לסאבים רבים או התפארות בגיל מופלג או נסיון הינם ערובה מובטחת לכלום.
- yarino
-
- חבר מביא חבר

ואני מכבד את דעתך.ziv_r כתב:"האזנה" לסאבים רבים או התפארות בגיל מופלג או נסיון הינם ערובה מובטחת לכלום....
....
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
תודה, בדיוק מה שרציתי לכתוב.ziv_r כתב:סאבים לא ממש ניתן לשמוע בצורה אמינה, בטח שלא עם האוזניים.
"האזנה" לסאבים רבים או התפארות בגיל מופלג או נסיון הינם ערובה מובטחת לכלום....
yarino - הדרך היחידה (והכי אמינה) להשוות בין סאבים עם האוזניים בלבד היא לחבר את הסאבים
לאותה המערכת, לכייל אותם נכון, והכי חשוב (ולא ריאליסטי) לבצע את ההאזנה במגרש פתוח (תחשוב
משהו כמו מגרש כדורגל או חניון). כל צורה אחרת של "האזנה" היא האזנה בעיקר לחדר, ולא ניתן בשום
אופן לבצע השוואות בצורה הזו (גם אם הסאבים יושבים באותו המיקום בחדר). זה יכול להגיע למצב
שדגם מסויים שאתה חושב שנשמע נפלא כשהאזנת לו בחדר אחד, ישמע גרוע בחדר אחר בגלל השפעות
אקוסטיות, ואז מה תגיד?
ארז - "רעידות" יקרו גם במוסיקה וגם בסרטים, זה עניין של מה יש בתוכן לו מאזינים. אם אתה חושש
מסאב שירעיד את הרהיטים אין לך מה לחפש סאב כי זה מה שהם עושים בחדר מגורים סטנדרטי.
- yarino
-
- חבר מביא חבר

את אותו הדבר אתה יכול להגיד גם על רמקולים רגילים ובכל זאת אנו שומעים ובודקים רמקולים בחדרים שונים עם אקוסטיקה שונה.HazooM כתב:.תודה, בדיוק מה שרציתי לכתוב.
yarino - הדרך היחידה (והכי אמינה) להשוות בין סאבים עם האוזניים בלבד היא לחבר את הסאבים
לאותה המערכת, לכייל אותם נכון, והכי חשוב (ולא ריאליסטי) לבצע את ההאזנה במגרש פתוח (תחשוב
משהו כמו מגרש כדורגל או חניון). כל צורה אחרת של "האזנה" היא האזנה בעיקר לחדר, ולא ניתן בשום
אופן לבצע השוואות בצורה הזו (גם אם הסאבים יושבים באותו המיקום בחדר). זה יכול להגיע למצב
שדגם מסויים שאתה חושב שנשמע נפלא כשהאזנת לו בחדר אחד, ישמע גרוע בחדר אחר בגלל השפעות
אקוסטיות, ואז מה תגיד?...
....
- מאירקה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 630
ך
היו 3 סבים. האחרון שבשימוש גם היום הוא פרדיים 15 סרבו ורסיה 2. סאב מעולה במיוחד בקולנוע ביתי. יש לו קרוסאובר חיצוני המאפשר לשלוט ברמת החיתוכים. כדאי מאוד לשמוע אחד כזה.
נערך לאחרונה על ידי מאירקה ב 04/01/2010 9:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Rino
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
yarino , אם אין משחקי כדודגל השבת אפשר לקפוץ לטדי לבדוק איזה סאב , מה אתה אומר 
מסכים אתך , כמו שבחרתי את הרמקולים , כל אבחר סאב , לא צריך בשביל זה יום לימודים ארוך ובטח לא מגרשי כדורגל וחניונים....
לפחות מבחינתי מה שישמע טוב בחנות , ישמע הרבה יותר טוב בבית....
כל היה עבורי עם רמקולים , מסכים , מקרנים וכו'....
מסכים אתך , כמו שבחרתי את הרמקולים , כל אבחר סאב , לא צריך בשביל זה יום לימודים ארוך ובטח לא מגרשי כדורגל וחניונים....
לפחות מבחינתי מה שישמע טוב בחנות , ישמע הרבה יותר טוב בבית....
כל היה עבורי עם רמקולים , מסכים , מקרנים וכו'....
- yarino
-
- חבר מביא חבר

עזוב טדי, בבלומפילד זה ישמע אחרת 
....
-
ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

OK, אז הבנתי שהדעות חלוקות לגבי האפקטיביות של מבחן שמיעה של סאב.
היכן אני יכול למצוא מדידות ? האם יש אתרים כאלו?
דבר נוסף, נוספה עוד אלטרנטיבה מעניינית - סאב של JMLAB דגם ELECTRA 33a . מדובר בסאב שיהיה בזמנו (שנים 2000-2001 ) הסאב הבכיר של JMLAB .
בקושי מצאתי עליו נתונים ברשת אבל ידוע לי שהם לא מספרים את הסיפור האמיתי של הסאב. מדובר בסאב גדול במימדיו (כי זו הטכנולוגיה שהייתה אז) עם הגברה צנועה של 175W (לא ידוע לי איכות ההגברה אני רק מתאר לעצמי שאם זה היה הסאב הבכיר בזמנו אז כנראה שההגברה איכותית...).
אשמח למצוא מדידות שלו.
אגב,
אני לא חושש מרעידות של הסאב. אני פשוט לא רוצה לקבל את זה על חשבון באס הדוק ומדויק.
ארז
היכן אני יכול למצוא מדידות ? האם יש אתרים כאלו?
דבר נוסף, נוספה עוד אלטרנטיבה מעניינית - סאב של JMLAB דגם ELECTRA 33a . מדובר בסאב שיהיה בזמנו (שנים 2000-2001 ) הסאב הבכיר של JMLAB .
בקושי מצאתי עליו נתונים ברשת אבל ידוע לי שהם לא מספרים את הסיפור האמיתי של הסאב. מדובר בסאב גדול במימדיו (כי זו הטכנולוגיה שהייתה אז) עם הגברה צנועה של 175W (לא ידוע לי איכות ההגברה אני רק מתאר לעצמי שאם זה היה הסאב הבכיר בזמנו אז כנראה שההגברה איכותית...).
אשמח למצוא מדידות שלו.
אגב,
אני לא חושש מרעידות של הסאב. אני פשוט לא רוצה לקבל את זה על חשבון באס הדוק ומדויק.
ארז
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
רבים חושבים כך אך רבים גם חושבים כמוני:ziv_r כתב:סאבים לא ממש ניתן לשמוע בצורה אמינה, בטח שלא עם האוזניים.
לטעמי צריך לקחת את כל מכשירי המדידה ולזרוק אותם לפח. מדידות ברמקולים כולל סאבים יש לעשות אך ורק עם האוזניים.
המדידות מרשימות אך אתה לא אוהב את הסאונד - אל תקנה
המדידות על הפנים אך הוא נשמע לך הכי טוב בעולם - תקנה
אז בשביל מה למדוד?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
ארז_וחני
175W? הגברה צנועה? בהתחשה שאתה זקוק לסאב לחדר שינה מבטיח לך שלא תדגדג את יכולת ההגברה של הסאב.
175W? הגברה צנועה? בהתחשה שאתה זקוק לסאב לחדר שינה מבטיח לך שלא תדגדג את יכולת ההגברה של הסאב.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- Rino
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
צודק 100%danlior כתב:רבים חושבים כך אך רבים גם חושבים כמוני:ziv_r כתב:סאבים לא ממש ניתן לשמוע בצורה אמינה, בטח שלא עם האוזניים.
לטעמי צריך לקחת את כל מכשירי המדידה ולזרוק אותם לפח. מדידות ברמקולים כולל סאבים יש לעשות אך ורק עם האוזניים.
המדידות מרשימות אך אתה לא אוהב את הסאונד - אל תקנה
המדידות על הפנים אך הוא נשמע לך הכי טוב בעולם - תקנה
אז בשביל מה למדוד?...
- yarino
-
- חבר מביא חבר

danlior כתב:לטעמי צריך לקחת את כל מכשירי המדידה ולזרוק אותם לפח. מדידות ברמקולים כולל סאבים יש לעשות אך ורק עם האוזניים...
....
-
ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

זה הכל יחסי...danlior כתב:ארז_וחני
175W? הגברה צנועה? בהתחשה שאתה זקוק לסאב לחדר שינה מבטיח לך שלא תדגדג את יכולת ההגברה של הסאב....
לא אמרתי שזה לא יספיק לי... ואני בכלל שומע בווליום נמוך....
קבעתי איתו למחר. מקווה שהניסיון יהיה מוצלח.
ארז