שחלפו במוחי , לאחר קריאת כתבה על המכירות שנעשו בתקופת יום שישי השחור
לא מזמן יצא לי לקרוא שהמכירות בארה"ב ירדו במונחי הוצאה לצרכן מ372 דולר בשנת 2008 (תחילת המיתון החריף ) ל343 דולר השנה . אז נכון שמספר הקונים עלה מ 172 מליון ל 195 מליון , וזה גרם לכך שיחשבו שהמכירות עלו . אבל לאחר תקופה כ"כ ארוכה של התרחבות מוניטרית , שהצרכן ירגיש כ"כ חסר נכונות לקנות (זו ירידה של 8% בסל שלו ), אומרת לי שכול מה שקורה עכשיו , שהבורסות עולות , שקונים יותר נכסים בסיכון ע"ח הדולר החלש (מה שנקרא עסקאות CARRIYER שזה להלוות בדולרים ולקנות נכסים כמו מניות/הפקדות במטבעות שנחשבים יותר יצביבים ו/או נותנים ריייבית עדיפה ), ברגע שהממשל יחליט להעלות את הריבית ואנשים יקלטו שהצרכן לא קונה לפי האופטימיות שעליה הם התבססו בעסקאות האלו , המון אנשים עלולים להפסיד הון , וזה יגיע לבורסות ואח"כ גם יגיע למצב רוח יותר פחדני של הצרכן , ומשם הדרך למיתון עמוק אמיתי , או יותר נכון סטגפלציה , זה ממש כלום .
אני כבר לפני מספר שנים (כחצי שנה לפני המפולת ) הזהרתי בפורום אחר לגבי הסטגפלציה , ונראה לי שעכשיו זה ממש מאחורי הדלת
אני אומר את זה כי אני יודע שהמון אנשים כאן עובדים בהייטק ובדברים הקשורים לכך , ואני רוצה להזהיר אותכם , לשמור טוב על הכסף , ולוודא לא להכנס למינופים (דהיינו הלוואות או מינוס ) בתקופה הקרובה . כמו כן כדאי מאוד , להתחיל כבר עכשיו לנסות להיות יותר "נחוץ " לפירמה שבה אתם עובדים , כך שאם החששות שלי יתקיימו ויתחילו פיטורין המוניים , שתהיו בין אלו שלא מפטרים
אני מאוד מקווה שכול זה לא יקרה , ושיצא שדיברתי שטויות , אבל אני חייב להדות שאני די מפחד ממה שיקרה בעולם בטווח של שנה וחצי והלאה