רק רציתי לשתף אותכם במחשבות כלכליות נוגות

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

שחלפו במוחי , לאחר קריאת כתבה על המכירות שנעשו בתקופת יום שישי השחור
לא מזמן יצא לי לקרוא שהמכירות בארה"ב ירדו במונחי הוצאה לצרכן מ372 דולר בשנת 2008 (תחילת המיתון החריף ) ל343 דולר השנה . אז נכון שמספר הקונים עלה מ 172 מליון ל 195 מליון , וזה גרם לכך שיחשבו שהמכירות עלו . אבל לאחר תקופה כ"כ ארוכה של התרחבות מוניטרית , שהצרכן ירגיש כ"כ חסר נכונות לקנות (זו ירידה של 8% בסל שלו ), אומרת לי שכול מה שקורה עכשיו , שהבורסות עולות , שקונים יותר נכסים בסיכון ע"ח הדולר החלש (מה שנקרא עסקאות CARRIYER שזה להלוות בדולרים ולקנות נכסים כמו מניות/הפקדות במטבעות שנחשבים יותר יצביבים ו/או נותנים ריייבית עדיפה ), ברגע שהממשל יחליט להעלות את הריבית ואנשים יקלטו שהצרכן לא קונה לפי האופטימיות שעליה הם התבססו בעסקאות האלו , המון אנשים עלולים להפסיד הון , וזה יגיע לבורסות ואח"כ גם יגיע למצב רוח יותר פחדני של הצרכן , ומשם הדרך למיתון עמוק אמיתי , או יותר נכון סטגפלציה , זה ממש כלום .

אני כבר לפני מספר שנים (כחצי שנה לפני המפולת ) הזהרתי בפורום אחר לגבי הסטגפלציה , ונראה לי שעכשיו זה ממש מאחורי הדלת
אני אומר את זה כי אני יודע שהמון אנשים כאן עובדים בהייטק ובדברים הקשורים לכך , ואני רוצה להזהיר אותכם , לשמור טוב על הכסף , ולוודא לא להכנס למינופים (דהיינו הלוואות או מינוס ) בתקופה הקרובה . כמו כן כדאי מאוד , להתחיל כבר עכשיו לנסות להיות יותר "נחוץ " לפירמה שבה אתם עובדים , כך שאם החששות שלי יתקיימו ויתחילו פיטורין המוניים , שתהיו בין אלו שלא מפטרים

אני מאוד מקווה שכול זה לא יקרה , ושיצא שדיברתי שטויות , אבל אני חייב להדות שאני די מפחד ממה שיקרה בעולם בטווח של שנה וחצי והלאה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”