ההרמן קרדון 255 באמת לא מומלץ?
ניסיתי להתמקד קצת לפני שאני עובר בכל החנויות באזור המרכז. אז עם רמקולים אין לי הרבה מה לעשות פרט לשמוע אותם, אבל רסיברים אני יכול לסנן קצת לפי מפרט מול מחיר כדי לפסול מראש כאלו שלא מתאימים.
בין ההצעות שקיבלתי נמצאו הימאהה 465/565/665, דנון 1610/1910,ואונקיו 606/507. לי נראה שמבחינת יכולות מול מחיר, דווקא ההרמן קרדון 255 עדיף: ממשק שאמור להיות פשוט במיוחד (חשוב מאוד למישהו כמוני), מחיר זול יחסית, יכולת עדכון, תמיכה בכל פורמט שיכול לעניין אותי בשנים הקרובות, upconvert ו- upscale ל- 1080p (לא בטוח שאני צריך את זה, אבל עדיף שיהיה ולא אצטרך משאצטרך ולא יהיה) והיי - גם נראה יותר טוב מכל השאר לדעתי. בין החסרונות הבולטים יש אחריות של שנה אחת בלבד ורק שלוש כניסות HDMI (למרות שבהחלט יתכן שלא אצטרך יותר).
אבל בכל מקום ששאלתי, המוכרים התנגדו בתוקף להרמן קרדון: לא מיצרים אותו יותר, הוא לא בליגה של [שם הרסיבר עליו הם ממליצים], לא מוצלח לשמיעת מוזיקה. מצד שני, כל הביקורות שראיתי, כולל כאן בפורום, היו מאוד חיוביות. אז מה הסיפור? אני צריך לשכוח מההרמן קרדון 255 וללכת לאחת מהאופציות האחרות או להתעקש בכל זאת?
ולפני שתגידו לו "תקשיב לו ולרסיברים אחרים ותחליט", זה בעייתי כיוון שברוב המקומות שהם הייתי בכלל אין אותו בתצוגה. קשה להשוות משהו שאין... בנוסף, מאחר שאני לא ממש מבין, המוכר בקלות יכול להגדיר את הרסיברים כך שזה שהוא רוצה למכור לי ישמע טוב וזה שלא ישמע רע.
אז מה דעתכם?
בין ההצעות שקיבלתי נמצאו הימאהה 465/565/665, דנון 1610/1910,ואונקיו 606/507. לי נראה שמבחינת יכולות מול מחיר, דווקא ההרמן קרדון 255 עדיף: ממשק שאמור להיות פשוט במיוחד (חשוב מאוד למישהו כמוני), מחיר זול יחסית, יכולת עדכון, תמיכה בכל פורמט שיכול לעניין אותי בשנים הקרובות, upconvert ו- upscale ל- 1080p (לא בטוח שאני צריך את זה, אבל עדיף שיהיה ולא אצטרך משאצטרך ולא יהיה) והיי - גם נראה יותר טוב מכל השאר לדעתי. בין החסרונות הבולטים יש אחריות של שנה אחת בלבד ורק שלוש כניסות HDMI (למרות שבהחלט יתכן שלא אצטרך יותר).
אבל בכל מקום ששאלתי, המוכרים התנגדו בתוקף להרמן קרדון: לא מיצרים אותו יותר, הוא לא בליגה של [שם הרסיבר עליו הם ממליצים], לא מוצלח לשמיעת מוזיקה. מצד שני, כל הביקורות שראיתי, כולל כאן בפורום, היו מאוד חיוביות. אז מה הסיפור? אני צריך לשכוח מההרמן קרדון 255 וללכת לאחת מהאופציות האחרות או להתעקש בכל זאת?
ולפני שתגידו לו "תקשיב לו ולרסיברים אחרים ותחליט", זה בעייתי כיוון שברוב המקומות שהם הייתי בכלל אין אותו בתצוגה. קשה להשוות משהו שאין... בנוסף, מאחר שאני לא ממש מבין, המוכר בקלות יכול להגדיר את הרסיברים כך שזה שהוא רוצה למכור לי ישמע טוב וזה שלא ישמע רע.
אז מה דעתכם?
לגבי ההרמן אני לא ידוע, אבל לגבי הרסיברים שהציעו לך ההבדל הוא גדול מאוד, גם בפיצרים וגם במחיר...
אתה צריך להיות קצת יותר ספציפי, הצעה שלי, תראה קודם כל מה השימוישם שלך, ולפי זה תסנן רסיברים.
תשאל את עצמך אם אתה באמת צריך את הימהה 665 לעומת ה465 ואם אתה יכול להסתפק בו. אצל ימהה באתר אתה יכול לעשות COMPARE לדגמים שונים, יש V לכל פיצר, ככה שאתה יכול לראות בבירור מה יש ב665 שאין ב565/465.
אתה צריך להיות קצת יותר ספציפי, הצעה שלי, תראה קודם כל מה השימוישם שלך, ולפי זה תסנן רסיברים.
תשאל את עצמך אם אתה באמת צריך את הימהה 665 לעומת ה465 ואם אתה יכול להסתפק בו. אצל ימהה באתר אתה יכול לעשות COMPARE לדגמים שונים, יש V לכל פיצר, ככה שאתה יכול לראות בבירור מה יש ב665 שאין ב565/465.
נכון, הבדלים מאוד גדולים. גם בכסף וכתוצאה מכך התקציב שנשאר לרמקולים משתנה. לכן אני מחפש רסיבר מספיק טוב במחיר זול יחסית כדי שאוכל להוציא יותר על הרמקולים.
שימושים? 80% קולנוע ביתי, 20% מוזיקה, לא צריך ווליום גבוה, יחובר בעתיד לנגן blu-ray, רמקולים עוד לא בטוח אבל נראה שאני מתכנס לדגם אחד, אני מקווה להחליט עד יום שני הקרוב, לסלון בגודל 4*6.
fddr, למה ירחק? מה עשה לך הרסיבר? ספר, אולי כדאי לי לחפש משהו אחר.
שימושים? 80% קולנוע ביתי, 20% מוזיקה, לא צריך ווליום גבוה, יחובר בעתיד לנגן blu-ray, רמקולים עוד לא בטוח אבל נראה שאני מתכנס לדגם אחד, אני מקווה להחליט עד יום שני הקרוב, לסלון בגודל 4*6.
fddr, למה ירחק? מה עשה לך הרסיבר? ספר, אולי כדאי לי לחפש משהו אחר.
נדפק לאחר קצת יותר מחודש אחרי הקנייה....
לקח להם 3 שבועות לתקן.
הוא עשה עוד קצת בעיות שהצלחתי להתגבר עליהם ללא צורך בתיקון ע,י ניופאן.
עוד משהו,זו נפעם האחרונה שאני קונה מוצר של ניופאן.
שוב,יש אנשים שיחלקו עלי,כל הנאמר כאן חוויתי על בשרי.
*** של רסיבר,אפילו במחסני חשמל הורידו אותו מהמדפים.
לקח להם 3 שבועות לתקן.
הוא עשה עוד קצת בעיות שהצלחתי להתגבר עליהם ללא צורך בתיקון ע,י ניופאן.
עוד משהו,זו נפעם האחרונה שאני קונה מוצר של ניופאן.
שוב,יש אנשים שיחלקו עלי,כל הנאמר כאן חוויתי על בשרי.
*** של רסיבר,אפילו במחסני חשמל הורידו אותו מהמדפים.
אני הייתי מאוד נזהר מהמלצות של מוכרים. בדרך כלל ההמלצות שלהם נובעים משיקולי רווח שלהם ולא משיקולים הרלוונטים לך. ברוב המקרים, הם גם פשוט לא מבינים מה הם מוכרים. כפי שאמרת בעצמך, ההרמן קרדון 255 דומה מבחינת פיצ'רים לרסיברים הטובים יותר ברשימה שלך (דנון 1910, ימהה 665 ואונקיו 607). גם מבחינת הגברה הם דומים מאוד. אז למה יש מוכרים שאמרו לך שהוא בליגה אחרת לגמרי? לא ברור...
יש לי את הרסיבר הנ"ל, וגם אני התלבטתי בין הדגמים שציינת. עשיתי בזמו מבחן שמיעה בסטיראו סטאר בפתח תקוה ובחרתי בהרמן קרדון. אני יכול להגיד לך שמדובר בחברה טובה עם מסורת נהדרת של רסיברים מעולים ויש הרבה מאוד אנשים בארץ ובעולם שמוכנים להישבע בשמה. איכות צליל מצויינת.
אבל... כפי ש ffdr כתב לך, הרושם שנוצר הוא שבקרת האיכות שלו פחות טובה מהממוצע. הרמן שיחררו מוצא לא בשל לשוק, עם הרבה מאוד באגים. רק בחודשים האחרונים, כמעט שנה אחרי שהוא יצא לשוק, הגרסאות האחרונות ייצבו את המצב וכעת אין באגים ידועים. (מדובר ברסיבר היחידי בשוק שמאפשר עדכון תוכנה, אולי כי השאר לא צריכים?).
בכל מקרה, בניגוד ל fddr, אני מאוד ממליץ על הרסיבר. אם חשוב לך גם הסאונד בסטריאו ואתה לא רוצה לרכוש מגבר סטריאו ייעודי, ההרמן קרדון נחשב למעל הממוצע בסטריאו. אגב, האם ניסית לשמוע אותו בסטראו סטאר? תרים אליהם טלפון כי אני מאמין שיש להם מכשיר בתצוגה.
יש לי את הרסיבר הנ"ל, וגם אני התלבטתי בין הדגמים שציינת. עשיתי בזמו מבחן שמיעה בסטיראו סטאר בפתח תקוה ובחרתי בהרמן קרדון. אני יכול להגיד לך שמדובר בחברה טובה עם מסורת נהדרת של רסיברים מעולים ויש הרבה מאוד אנשים בארץ ובעולם שמוכנים להישבע בשמה. איכות צליל מצויינת.
אבל... כפי ש ffdr כתב לך, הרושם שנוצר הוא שבקרת האיכות שלו פחות טובה מהממוצע. הרמן שיחררו מוצא לא בשל לשוק, עם הרבה מאוד באגים. רק בחודשים האחרונים, כמעט שנה אחרי שהוא יצא לשוק, הגרסאות האחרונות ייצבו את המצב וכעת אין באגים ידועים. (מדובר ברסיבר היחידי בשוק שמאפשר עדכון תוכנה, אולי כי השאר לא צריכים?).
בכל מקרה, בניגוד ל fddr, אני מאוד ממליץ על הרסיבר. אם חשוב לך גם הסאונד בסטריאו ואתה לא רוצה לרכוש מגבר סטריאו ייעודי, ההרמן קרדון נחשב למעל הממוצע בסטריאו. אגב, האם ניסית לשמוע אותו בסטראו סטאר? תרים אליהם טלפון כי אני מאמין שיש להם מכשיר בתצוגה.
יש להם, אבל גם שם המליצו בתוקף ללכת על משהו אחר... וכנראה בגלל שהוא היה יקר יותר, ההמלצה שלהם לרמקולים היתה, איך לומר, לא מאוד מלהיבה. אם אין איזו בעיה ב- HK שבגללה באמת לא כדאי לקחת אותו, אני בהחלט מתכוון לחזור לשם ולהתעקש לשמוע גם אותו.
לפני כחצי שנה הם המליצו במפורש על ההרמן קרדון על פני הדנון שאותו שקלתי לרכוש. (שני הפיינליסיטים שלי היו דנון והרמן קרדון). מדהים איך הזמן עושה את שלו, בטח אחוזי הרווחיות ירדו מההרמן קרדון ושם עוד אנשים מבינים מה שהם מוכרים, תאר לך מה קורה בחנויות שבהם המוכרים גם לא מבינים במוצרים שהם מוכרים.AmirGol כתב:יש להם, אבל גם שם המליצו בתוקף ללכת על משהו אחר... וכנראה בגלל שהוא היה יקר יותר, ההמלצה שלהם לרמקולים היתה, איך לומר, לא מאוד מלהיבה. אם אין איזו בעיה ב- HK שבגללה באמת לא כדאי לקחת אותו, אני בהחלט מתכוון לחזור לשם ולהתעקש לשמוע גם אותו....
מצחיק גם שהיו לך מוכרים שאמרו לך לא לרכוש הרמן קרדון בגלל שהוא לא טוב במוסיקה, בעוד שברור למי שקצת מבין שדווקא בזה הוא יותר טוב מהממוצע של המכשירים באותה רמת מחיר...
נכון, אבל אני לא חושב שכבר מוכרים את הדגמים החדשים בארץ.AmirGol כתב:תודה. בפעם הבאה אני מתעקש לנסות גם את ההרמן קרדון.
עדכון: טוב, דבר אחד באמת נכון: לא מייצרים אותו יותר. הרמן קרדון החליפו סדרה, עכשיו אלו דגמי x600. זה יכול להסביר למה המחיר ירד....
shay, איפה היה מה? כי את שלושת התשובות שהבאתי ל"למה לא HK" קיבלתי בשלושה מקומות שונים. אתה מתכוון אולי לאיפה הסדרה החדשה? לא ראיתי שיש בארץ, ראיתי אבל שהכריזו עליה (וזה לא אומר שכבר מוכרים אותה).
eagle, גם אם היו מוכרים את הסדרה החדשה עדיין הייתי מעדיף את הקודמת. למה? כי כסף, זה למה. הסדרה החדשה תהיה , קרוב לוודאי, במחיר יקר יותר. ואם ה- 255 יכול לספק את הצרכים שלי ללא מעט שנים, מה רע?
ועכשיו צריך ללכת לישון, מחר קמים מוקדם והולכים לחרוש עוד כמה חנויות.
eagle, גם אם היו מוכרים את הסדרה החדשה עדיין הייתי מעדיף את הקודמת. למה? כי כסף, זה למה. הסדרה החדשה תהיה , קרוב לוודאי, במחיר יקר יותר. ואם ה- 255 יכול לספק את הצרכים שלי ללא מעט שנים, מה רע?
ועכשיו צריך ללכת לישון, מחר קמים מוקדם והולכים לחרוש עוד כמה חנויות.
אחרי עוד כמה חנויות נוסף נימוק חדש ללמה לא הרמן קרדון 255: הם מתקלקלים מהר יחסית. האמת, זה כבר יכול להיות, בהתחשב בכך שהאחריות עליהם היא רק שנה בניגוד לשלוש שנים לכמעט כל האחרים. מישהו שמע על זה?
ובינתיים נוסף עוד מועמד לרשימה: אונקיו 577.
ובינתיים נוסף עוד מועמד לרשימה: אונקיו 577.
כל האמירות המוזרות האלו, הכל פשוט מונחה אינטרסים של מוכרים ויבואנים, כזה קשקוש,AmirGol כתב:אחרי עוד כמה חנויות נוסף נימוק חדש ללמה לא הרמן קרדון 255: הם מתקלקלים מהר יחסית. האמת, זה כבר יכול להיות, בהתחשב בכך שהאחריות עליהם היא רק שנה בניגוד לשלוש שנים לכמעט כל האחרים. מישהו שמע על זה?
ובינתיים נוסף עוד מועמד לרשימה: אונקיו 577....
אני יכול לומר לך מידיעה - לא משמועה - שבניופאן יש החלטה לדחוף את מותג דנון ע"ח הרמן (שניהם של ניופאן)
למה ? כנראה כלכלי יותר מן הסתם. קח בערבון מוגבל כל מילה שנאמרת בחנויות.
בכל אופן אם נהיה עיניניים - לפני שבועיים התקנתי לחבר (שלישי במספר) את ההרמן 255.
פשוט מדהים הרסיבר הזה.
מעבר להיותו מאוד לטעמי בכל הנוגע למראה הנקי -
רזולוציית הצליל שלו מפתיעה אותי כל פעם מחדש.
תמורה נדירה לכל שקל.
- juv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 196
- שם מלא: יובל אינדיצקי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
ה-255 לא במלאי כי הופסק הייצור, והסדרה החדשה עוד לא הגיעה.
למה אתה חושב שמוכר ימליץ לך על מוצר שלא נמצא במלאי? בשביל שתתעכב עם הקנייה עד למועד לא ידוע?
לי יש את ה-255 כמה חודשים ואני מרוצה.
לא יודע האם הוא כיום התמורה הכי טובה לכסף, לפני כארבעה חודשים המליצו עליו בכמה חנויות (כנראה שהיה צריך לגמור את המלאי של הדגם היוצא...)
למה אתה חושב שמוכר ימליץ לך על מוצר שלא נמצא במלאי? בשביל שתתעכב עם הקנייה עד למועד לא ידוע?
לי יש את ה-255 כמה חודשים ואני מרוצה.
לא יודע האם הוא כיום התמורה הכי טובה לכסף, לפני כארבעה חודשים המליצו עליו בכמה חנויות (כנראה שהיה צריך לגמור את המלאי של הדגם היוצא...)
יש במלאי בוודאות. אם כבר, הייתי מצפה שהיבואן ידחוף את ה-HK כדי להיפטר מהמלאי. כל העסק הזה מוזר לי.
נ.ב. הייתי בחנות של היבואן ביום שישי. לא ניסו לדחוף לי שם את הדנון, לא אמרו לי שאין HK. כששאלתי למה המחיר של ה- HK גבוה יחסית אצלם, אמרו לי שזה המחיר הראשוני, הם יכולים לרדת עד [המחיר הנמוך שראיתי קודם בזאפ]. אז למה לא לרשום ישר את המחיר הנמוך?
נ.ב. הייתי בחנות של היבואן ביום שישי. לא ניסו לדחוף לי שם את הדנון, לא אמרו לי שאין HK. כששאלתי למה המחיר של ה- HK גבוה יחסית אצלם, אמרו לי שזה המחיר הראשוני, הם יכולים לרדת עד [המחיר הנמוך שראיתי קודם בזאפ]. אז למה לא לרשום ישר את המחיר הנמוך?
ניופאן לא מנסה "להפטר" ממלאי ה-HK שיש ברשותו.
הוא מחזיק אותו כמו כל מותג אחר כחלק מהמיצוב שהוא יוצר לעצמו אצלך הצרכן - כיבואן דומיננטי של מותגים מובילים.
עכשיו השאלה היא כמה הוא מעוניין לדחוף את הרמן לעומת מותגים מובילים אחרים שלו - ראה דנון.
והתשובה : מעט. ממש מעט.
למה ? כנראה נתח רווחים נמוך יותר, ייתכן גם נוחות עבודה מול היצרן, מדיניות טיפול בתקלות וכד'.
הדרך הקלה ביותר לדחיפת מותג אחד על חשבון אחר - מחיר.
והמחיר של ההרמן גבוה. שלא לדבר על מחירו כאשר ה-255/355 הופיעו לראשונה.
היום הם מוכנים להתפשר במחיר כי הולך להכנס ליין חדש, וגם הם יודעים ומבינים את המשמעויות. אז יש על מה לדבר כשמגיעים למחיר.
בפועל הם מוכרים 2 דגמים עיקריים של החברה : : 255,355 , כל השאר פשוט בשוליים.
לא שיש בהם משהו רע, שניהם מצויינים, אבל אין לי מושג איך היצרן לא לוקח להם את הזכיון.
לפני שבועיים קניתי לחבר את ה-255, 3150 ש"ח.
שאלתי על ה-355 שנותן עוד 10W לערוץ + אפשרויות שליטה מתקדמות. אמרו לי "יש אחרון", אחרי הנחה - 5000 ש"ח.
אני חושב שגם ברמת מחיר הזו הוא יכול לתת בראש לכל דנון/פיוניר/אונקיו, אבל לדגם יוצא - המחיר גבוה.
במקומך הייתי לוחץ אותם מאוד על ה-355 האחרון, ואם לא - הייתי הולך על ה-255
נ.ב.,
השוני המשמעותי יותר בין ה-255 ל-355 הוא ברזולוציית צליל גבוהה יותר באחרון.
משהו כמו ההבדל בין הדנון 1910 ל-2310, למרות שלכאורה ההבדל הוא בהספק לכל ערוץ בלבד.
בפועל - החזקים יותר נהנים ממרחב מוזיקאלי טוב יותר.
כל האמור לעיל הוא לקטנוניים בלבד (כמוני) ויתכן כי פלוני כלל לא ירגיש בהבדלים
(וגם אם כן יראו אלו מינוריים מאוד לאוזניו....)
סתם לידיעה....
הוא מחזיק אותו כמו כל מותג אחר כחלק מהמיצוב שהוא יוצר לעצמו אצלך הצרכן - כיבואן דומיננטי של מותגים מובילים.
עכשיו השאלה היא כמה הוא מעוניין לדחוף את הרמן לעומת מותגים מובילים אחרים שלו - ראה דנון.
והתשובה : מעט. ממש מעט.
למה ? כנראה נתח רווחים נמוך יותר, ייתכן גם נוחות עבודה מול היצרן, מדיניות טיפול בתקלות וכד'.
הדרך הקלה ביותר לדחיפת מותג אחד על חשבון אחר - מחיר.
והמחיר של ההרמן גבוה. שלא לדבר על מחירו כאשר ה-255/355 הופיעו לראשונה.
היום הם מוכנים להתפשר במחיר כי הולך להכנס ליין חדש, וגם הם יודעים ומבינים את המשמעויות. אז יש על מה לדבר כשמגיעים למחיר.
בפועל הם מוכרים 2 דגמים עיקריים של החברה : : 255,355 , כל השאר פשוט בשוליים.
לא שיש בהם משהו רע, שניהם מצויינים, אבל אין לי מושג איך היצרן לא לוקח להם את הזכיון.
לפני שבועיים קניתי לחבר את ה-255, 3150 ש"ח.
שאלתי על ה-355 שנותן עוד 10W לערוץ + אפשרויות שליטה מתקדמות. אמרו לי "יש אחרון", אחרי הנחה - 5000 ש"ח.
אני חושב שגם ברמת מחיר הזו הוא יכול לתת בראש לכל דנון/פיוניר/אונקיו, אבל לדגם יוצא - המחיר גבוה.
במקומך הייתי לוחץ אותם מאוד על ה-355 האחרון, ואם לא - הייתי הולך על ה-255
נ.ב.,
השוני המשמעותי יותר בין ה-255 ל-355 הוא ברזולוציית צליל גבוהה יותר באחרון.
משהו כמו ההבדל בין הדנון 1910 ל-2310, למרות שלכאורה ההבדל הוא בהספק לכל ערוץ בלבד.
בפועל - החזקים יותר נהנים ממרחב מוזיקאלי טוב יותר.
כל האמור לעיל הוא לקטנוניים בלבד (כמוני) ויתכן כי פלוני כלל לא ירגיש בהבדלים
(וגם אם כן יראו אלו מינוריים מאוד לאוזניו....)
סתם לידיעה....
מבחינת מחיר ההארמן קארדון נותן הכי הרבה תמורה לכסף, מבחינת שמיעה בסטריאו כמו כל הרסיברים של החברה הזו הוא נחות מהמתחרים (צליל שמרני מדי, לא דינמי מספיק) כמו ימאהה ואונקיו אבל עדיין עדיף לדעתי על הרסיברים של דנון באותו תקציב (הצליל שלהם מאוד צורם וחסר נפח). החוזק שלו הוא בקולנוע ביתי והוא נותן תחושה מצויינת של יצירת סראונד איכותי ובתחום הזה הייתי מעדיף אותו על פני המתחרים ולכן כמו שהציעו לך לפני, בשביל סטריאו עדיף לך לקנות מגבר יעודי שיתן לך תמורה הרבה יותר טובה מכל רסיבר קולנוע ביתי במסגרת התקציב שלך (הרסיברים או המגברים שטובים בכל התחומים בד"כ יקרים בהרבה מה255).