לחברי הפורום שלום רב
יש לי תופעה מוזרה באחד מהמחשבים ,פתחתי אתמול את אחד מהמחשבים הותיקים שלי בן כ5 שנים לצורך החלפת כרטיס מסך .המחשב AMD ATHLON 64 3000 עם לוח של GIGABYTE ,אמנם די ישן אך חי ובועט
ועדיין מנגן יפה ,ובמבט על לוח האם לפתע ראיתי את אחד הקבלים מנופח (כנראה התפוצץ או התבקע) .
בכל מקרה החלפתי את הקבל לקבל בעל אותו הערך .יש לציין כי המחשב עבד גם לפני ההחלפה בצורה יציבה ,למרות הקבל הדפוק .
שאלתי חבר מה מקור התופעה, לטענתו כנראה הספק כח של המחשב שבא עם המארז אינו איכותי מספיק,ולכן דופק קבלים בלוח האם .השאלה האם הוא צודק ואם אחליף ספק איכותי יותר ,אז הרכיבים ישמרו יותר ?
קבל מפוצץ
-
Netstat
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 690
- staticx
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
החבר בגדול צודק.
לקבלים מנופחים יש כמה סימות
1. חום במארץ גורם להם להתנפח, בעיקר בלוחות ישנים..
2. ספקי כוח "מעפנים". כאשר ספק כוח הוא ג'נרי , רוב הסיכויים שבשלב מסויים הוא יתחיל לתת מתחים לא תקינים ולעיתים OVER מתח שמנפח את הקבלים כתוצאה מהחימום. עוד סיבה היא שהקבלים בתוך הספקים האלה מתחממים ושם בפנים הם מפוצצים וגורמים לספק להוציא מתחים לא תקינים.
לכן חשוב להקפיד על אוורור ויותר מזה, על ספקים של חברות מוכרות ולהשתדל לא לקנות ספקי NONAME .
לקבלים מנופחים יש כמה סימות
1. חום במארץ גורם להם להתנפח, בעיקר בלוחות ישנים..
2. ספקי כוח "מעפנים". כאשר ספק כוח הוא ג'נרי , רוב הסיכויים שבשלב מסויים הוא יתחיל לתת מתחים לא תקינים ולעיתים OVER מתח שמנפח את הקבלים כתוצאה מהחימום. עוד סיבה היא שהקבלים בתוך הספקים האלה מתחממים ושם בפנים הם מפוצצים וגורמים לספק להוציא מתחים לא תקינים.
לכן חשוב להקפיד על אוורור ויותר מזה, על ספקים של חברות מוכרות ולהשתדל לא לקנות ספקי NONAME .
-
Netstat
-
- חבר פעיל במיוחד

בכל מקרה המחשב משמש לא כמחשב עיקרי
ולאור המלצתך אני אחליף במחשב העיקרי שלי ,ללא ספק,
השאלה האם להחליף גם במשני או להמשיך עד שימות ,כי חלקים ורכיבים אחרים מתישנים גם.
כמו כן אשמח להמלצה על ספק כוח איכותי .
staticx בכל מקרה תודה (גם מהשרשור הקודם
)
השאלה האם להחליף גם במשני או להמשיך עד שימות ,כי חלקים ורכיבים אחרים מתישנים גם.
כמו כן אשמח להמלצה על ספק כוח איכותי .
staticx בכל מקרה תודה (גם מהשרשור הקודם
- FIRE_WIRE
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3877
יכול להיות גם שמדובר בקבל אלקטרוליטי (עם + -) שהיצרן שלו דפוק .
היום בלוחות גיגהבייט מקפידים מאוד על איכות הקבלים .
היום בלוחות גיגהבייט מקפידים מאוד על איכות הקבלים .
And the meek shall inherit the earth
...
...
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
ידעתי!אחד מעולי הרגל האיראנים שנסע באוטובוס שהתפוצץ נשא איתו לפטופ שבו אחד הקבלים התפוצץ
אמן מייסר
-
Netstat
-
- חבר פעיל במיוחד

FIRE_WIRE
הקבל הוא קבל רגיל של 3300UF ו6.3V ללא סימון + - ,מה שכן ,בחיפוש בגוגל מצאתי כתבה שטוענת
שבתקופה שבין 99 לשנת 2005 , חישוב נוסחת האלקטרוליטים בקבל היתה שגויה ,ולכן התופעה היתה נפוצה בחלק ממוצרי האלקטרוניקה בהם השתמשו בקבלים כאלו באותם השנים,סביר להניח שכפי ש staticx ציין ,צרוף של ספק כוח גנרי שלא עושה את העבודה כמו שצריך תורם את תרומתו לפגיעה בקבלים .
http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague
שבתקופה שבין 99 לשנת 2005 , חישוב נוסחת האלקטרוליטים בקבל היתה שגויה ,ולכן התופעה היתה נפוצה בחלק ממוצרי האלקטרוניקה בהם השתמשו בקבלים כאלו באותם השנים,סביר להניח שכפי ש staticx ציין ,צרוף של ספק כוח גנרי שלא עושה את העבודה כמו שצריך תורם את תרומתו לפגיעה בקבלים .
http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague
- staticx
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
עד שנת 2005 השתמשו בסוג קבלים שנוטה להתנפח כל הזמן.
החל מאותה שנה, ASUS ו GIGABYTE יצאו עם קבצים BULETPROOF שהם בנויים אחרת ועמידים הרבה יותר. מאז לא שמעתי על קבלים מנופחים יותר.
Netstat תבין שהפגיעה יכולה להיות חמורה יותר, מתח לא תקין יכול לגרום להרס לוח , מעבד, כרטיס מסך ובעצם כל חלק.
אצל אחי אפילו הלכה הפלטה של הדיסק הקשיח.
תחליף לספק של חברה מוכרת בהפסק שיתאים למחשב שלך.
אני אישית עובד עם PC POWER AND COOLING יש להם ספקים מעולים מדגם SILENCER, שהם גם שקטים מאוד ואמינים.
החל מאותה שנה, ASUS ו GIGABYTE יצאו עם קבצים BULETPROOF שהם בנויים אחרת ועמידים הרבה יותר. מאז לא שמעתי על קבלים מנופחים יותר.
Netstat תבין שהפגיעה יכולה להיות חמורה יותר, מתח לא תקין יכול לגרום להרס לוח , מעבד, כרטיס מסך ובעצם כל חלק.
אצל אחי אפילו הלכה הפלטה של הדיסק הקשיח.
תחליף לספק של חברה מוכרת בהפסק שיתאים למחשב שלך.
אני אישית עובד עם PC POWER AND COOLING יש להם ספקים מעולים מדגם SILENCER, שהם גם שקטים מאוד ואמינים.