ערוץ ראשון "הראשון בHD"?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
NEW_WAVE,
זה עדיין בגדר נבואות וניחושים כפי שאמרו פה לפני. גם בקישור שהצגת נרשם כי יש בחינה של הדבר, לא קביעה של שום דבר.
אני מציע כי תרכז את כל הנבואות בשרשור אחד, יהיה קל לעקוב אחריהם לאורך הזמן.
זה עדיין בגדר נבואות וניחושים כפי שאמרו פה לפני. גם בקישור שהצגת נרשם כי יש בחינה של הדבר, לא קביעה של שום דבר.
אני מציע כי תרכז את כל הנבואות בשרשור אחד, יהיה קל לעקוב אחריהם לאורך הזמן.
ziv_r כתב:NEW_WAVE,
אני מציע כי תרכז את כל הנבואות בשרשור אחד, יהיה קל לעקוב אחריהם לאורך הזמן....
הנסיון להציג את זה בגדר נבואה הוא מגוחך מהטעם הפשוט ,זה לא ירד אליי בחלום ,
זה כתוב שחור על לבן בעיתון כבר חודשיים ואני בניגוד להרבה סקפטים וצינים בפורום מפרגן ואפילו
שאלתי בטלפון ,ככה שאני מתבסס על נתונים .
אז הנה אחד ,אני מדגיש אחד ,כי היו לפחות 3 שירשורים שטענתי כי יהיה בערוץ אחד שידורי HD.
http://www.hometheater.co.il/vt99926
בוא נפרגן לערוץ הראשון ,נחכה שנה ,נראה אם זה יקרה ,אני מאמין שכן.
לא מסובך, אל ג'זירה עשו את זה ביורו האחרון.amir073 כתב:שאלה למבינים - כמה מסובך לארגן ערוץ שרק יקבל משחקים באיכות HD מלוויין בלי אולפן ובלי כלום? זה לא אמור להיות דבר מאד פשוט שגם הוט וגם יס יכולות להרים? כמו שאני רואה את זה הן בסה"כ צריכות להקצות אפיק בממיר וזהו, לא?...
אסף, זה בדיוק כל מה שצריך. 10 דקות עבודה. עד כדי כך פשוט, שרשות השידור חשבה לעשות את זה כבר באולימפיאדה האחרונה (YES/NOT יעבירו את השידור שמגיע לישראל בכל מקרה, וידביקו עליו פס קול של ערוץ 1). אפילו זה לא יצא (ברשות השידור יש הרבה דיבורים, הרבה פחות מעשים). נראה אם הם יצליחו לעשות את זה במונדיאל. זה באמת לא כרוך מצד רשות השידור בשום דבר, רק בלתת את זכויות השידור. העיקר שהם "בוחנים" את זה. שיבחנו. בינתיים אני ממליץ לכולם להצטייד בצלחת לווין פרטית, ממיר HD, וכרטיס מנוי לאלג'זירה ספורט בכמה מאות בודדות ש"ח לשנה.
- mokagi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
מדברים כאן הרבה על רשות השידור ויומרות ה-HD שלה, אבל בדיוק בימים אלה הרשות נכנסת לקיצוצים משמעותיים
אין לרשות השידור אפילו שקל אחד מיותר, אז אם משהו יתבצע זה יהיה על חשבונן של HOT ו-YES, מה שגם אומר שהסיכוי לראות את זה ב-DTT הוא בדיוק אפס (ויש לזה עוד סיבות, כמו הצורך להקצות תדרים חדשים ל-DTT ב-HD דבר שלוקח קצת זמן)
אין לרשות השידור אפילו שקל אחד מיותר, אז אם משהו יתבצע זה יהיה על חשבונן של HOT ו-YES, מה שגם אומר שהסיכוי לראות את זה ב-DTT הוא בדיוק אפס (ויש לזה עוד סיבות, כמו הצורך להקצות תדרים חדשים ל-DTT ב-HD דבר שלוקח קצת זמן)
אתה טועה. ליס ולהוט יש אינטרס גדול מאד לתת את זה בחינם כדי לקדם את ממירי ה - HD. בהתחשב בזה שהן מקבלות את זכויות השידור מערוץ 1 בחינם לא יהיו לזה שום עלויות משמעותיות מבחינתן ככה שזה יהיה ממש טיפשי מצידן לגבות על זה כסף.mokagi כתב:מדברים כאן הרבה על רשות השידור ויומרות ה-HD שלה, אבל בדיוק בימים אלה הרשות נכנסת לקיצוצים משמעותיים
אין לרשות השידור אפילו שקל אחד מיותר, אז אם משהו יתבצע זה יהיה על חשבונן של HOT ו-YES, מה שגם אומר שהסיכוי לראות את זה ב-DTT הוא בדיוק אפס (ויש לזה עוד סיבות, כמו הצורך להקצות תדרים חדשים ל-DTT ב-HD דבר שלוקח קצת זמן)...
רובכם פסימיים אך מדובר בעניין טכני בלבד של פתיחת ערוץ לתקופת המשחקים. את הזכויות ב-HD כבר יש.
בכבלים לא בעיה לפתוח ערוץ ובשידור דרך אנטנה כבר התחילו לסגור את השידור האנלוגי והתפנו תדרים. נכון שגם דברים פשוטים לוקחים פה הרבה זמן אבל אולי הפעם יתעלו על עצמם.
בכבלים לא בעיה לפתוח ערוץ ובשידור דרך אנטנה כבר התחילו לסגור את השידור האנלוגי והתפנו תדרים. נכון שגם דברים פשוטים לוקחים פה הרבה זמן אבל אולי הפעם יתעלו על עצמם.
זו בדיוק הבעיה, שגם אם יקרה נס וערוץ 1 ישדר ב HD זה לא יהיה ב DTT, ולכן הערך של זה בעיני אפסי.mokagi כתב:מדברים כאן הרבה על רשות השידור ויומרות ה-HD שלה, אבל בדיוק בימים אלה הרשות נכנסת לקיצוצים משמעותיים
אין לרשות השידור אפילו שקל אחד מיותר, אז אם משהו יתבצע זה יהיה על חשבונן של HOT ו-YES, מה שגם אומר שהסיכוי לראות את זה ב-DTT הוא בדיוק אפס (ויש לזה עוד סיבות, כמו הצורך להקצות תדרים חדשים ל-DTT ב-HD דבר שלוקח קצת זמן)...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
גם אם הערוץ בעד ויס והוט בעד ובעלי הזכויות בעד וימצא מי שישלם את המחיר (זה לא מעט כסף לעשות relay של לויין לצורך זה).
זה גם תלוי אם השידורים מגיעים ב׳ hd לאיזור ולא בטוח שהזכויות של ערוץ 1 מאפשרים גם שימוש ב׳ hd.
נוסף על כך, צריך אישור גם של שני הרגולטורים (מועצת הכבלים והלווין ורשות השידור).
מי יתן וזה יקרה. אני מאוד בעד אבל גם אם זה יקרה (אני מהמר שזה לא יקרה) זה לא יהפוך את ערוץ 1 למשדר של ערוץ hd. אין להם אמצעי שידור, אולפן, מצלמה, יכולות עריכה או אפילו הקלטה של hd.
הם פשוט יעבירו את הזכויות. האם הכבלים והלווין יסכימו לשלם על ההפרשים שנדרשים כאן? לא ברור, אבל כשערוץ 10 ניסה לעשות דבר דומה בזמנו, הם לא התעניינו בגלל העלויות הגבוהות והסיפור נפל. לא בטוח שההשקעה תתממש גם הפעם.
זה גם תלוי אם השידורים מגיעים ב׳ hd לאיזור ולא בטוח שהזכויות של ערוץ 1 מאפשרים גם שימוש ב׳ hd.
נוסף על כך, צריך אישור גם של שני הרגולטורים (מועצת הכבלים והלווין ורשות השידור).
מי יתן וזה יקרה. אני מאוד בעד אבל גם אם זה יקרה (אני מהמר שזה לא יקרה) זה לא יהפוך את ערוץ 1 למשדר של ערוץ hd. אין להם אמצעי שידור, אולפן, מצלמה, יכולות עריכה או אפילו הקלטה של hd.
הם פשוט יעבירו את הזכויות. האם הכבלים והלווין יסכימו לשלם על ההפרשים שנדרשים כאן? לא ברור, אבל כשערוץ 10 ניסה לעשות דבר דומה בזמנו, הם לא התעניינו בגלל העלויות הגבוהות והסיפור נפל. לא בטוח שההשקעה תתממש גם הפעם.