קצבי העברת מידע ברשת אלחוטית - סדר בבלאגן

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #1 

אני צריך שמישהו יעשה לי סדר בראש קצת.
יש לי ראוטר 6524N, ואקסטרימר. אם אני מגדיר אותו לעבוד ב-G, וגם עם הראוטר הקודם שלי שהיה G, אני מצליח להזרים 720P בלי גמגומים בכלל. ב-N אני גם מצליח, אבל 1080P מקרטע מאד.
יש לי גם נטבוק עם כרטיס רשת N, עשיתי העברה של קובץ 4G מהמחשב הראשי לנטבוק, פעם עם תקן N, ופעם עם G.
קיבלתי בערך 2.5MB (בייט, לא ביט) לשניה ב-G, ו-6MB לשניה ב-N.
המהירות התאורטית של G היא 54Mb/s, או 6.75MB/s.
המהירות התאורטית של N היא 150Mb/s או 18.75MB/s.

הנטבוק שלי לא יודע לנגן 720P גם מההרדיסק בגלל המעבד החלש, ככה שלא יכולתי לבדוק סטרימינג איתו.

עכשיו איך משווים את המהירויות האלה לקצבי הנתונים של סרטי HD, שהנמוכים שבהם הם בערך 5MB/s, והטובים מגיעים גם ל-15MB/s. אני עשיתי חשבון של סרט באורך של שעתיים בערך, שגודלו 4.3G, אם אני מזרים אותו, אז אני צריך להעביר 4.3G בשעתיים לכל הפחות כדי לא להתקע. אז מדובר בסה"כ ב-600KB לשניה (4300 חלקי 7200). קצבי הנתונים של הסרט שמדברים עליהם 5MB/s ומעלה, הם הקצבים של המידע אחרי הפענוח, אבל זה כבר נעשה פנימית בסטרימר, לא ? כלומר זה לא המחסום שצריך לעבור ברשת. ואם זה המצב - אז מה הבעיה לנגן סרט 1080P ברשת ? נגיד שהוא 20G בשעתיים בהגזמה, זה עדיין פחות מ-3MB/s.

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #2 

מישהו ? משהו ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

יש חוסר התאמה די גדול בין קצב ההעברה התיאורטי לבין קצב ההעברה המעשי. ההבדל נובע בעיקר משתי סיבות עיקריות שהראשונה בהן היא שמה שעובר הוא לא רק המידע אלא גם את מעטפת הפרוטוקול האחראית על תיקון שגיאות ואריזת חבילות המידע. הסיבה השניה היא שרוחב הפס של רשת אלחוטית הוא משותף לכל המכשירים החברים באותה רשת.

למשל קצב ההעברה המעשי של 802.11g הוא בסביבות 20Mbps וזו של 802.11n הוא בסביבת 90Mbps (חלק ב 8 כדי לקבל את הקצב ב MB).

מכאן משתמע שהעברת סרט ברזולוציה הגבוהה מ SD עשויה להיות בעייתית ברוב רשתות האלחוטיות הביתיות התומכות רק בתקן 802.11g ושאין שום סיכוי שברשתות אלו יהיה אפשר להזרים סרט BD. לשם השוואה, קצב ההעברה המעשי ברשת ג´יגה ביתית מתקרב ל 150Mbps
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

כמו שאומרים ענית יפה אבל לא על השאלה שנשאלה :)

זה שיש הבדלים בין הקצב התאורטי למעשי אני יודע. לכן מדדתי מה הקצב בפועל ע"י העברה של קובץ ממחשב למחשב.
בהתבסס על הקצבים המעשיים האלה אני מנסה להבין מה המגבלה, כי זה לא מסתדר לי מבחינת המתמטיקה.
כמו שכתבתי סרט MKV FHD שגודלו מגיע מקסימום ל-10GB, ואורכו בזמן שעתיים, דורש חישובית כ-1.5MB בשנייה, כמו שכתבתי אני מדדתי 2.5MB לשנייה ב-G, אז למה שזה לא יעבוד ?
והביטרייט שמדברים עליו בסרטים מכווצים, זה אחרי פענוח ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

נתחיל בזה שהמספרים שכתבת לגבי תכנים אינם נכונים.

תוכן HD לרוב יתחיל מ-5-6Mbps ויכול להסתיים ב-40Mbps (בלוריי טוב יכול להגיע בפיקים גם ל-60-70Mbps).

לגבי קצבים, צריך לזכור ש-N יכול לקפוץ בין רמות שונות של מהירות, כך שיתכן שאתה בסדר ואז פתאום יש קצב נמוך וכל העסק נתקע. בניגוד לרשת חוטית שהיא מאוד PREDICTABLE, כאן יש בעיה לא קלה שפתאום זה מפסיק לעבוד בלי שום מושג.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

קצב ה bitrate תמיד מחושב לגבי ה streams המפוענחים.

הסיבה שהעברת MKV בדרך שתיארת תקרטע על רוב התשתיות היא ששיטת ההעברה עצמה במקרה של קריאה רגילה מדיסק מרוחק אינה מאפשרת קצבי העברה אחידים ומה שאתה מדדת זה קצב העברה ממוצע. זו הסיבה שעדיף להשתמש בפרוטוקול של streaming שיש לו מנגנוני buffer המאפשרים התמודדות טובה יותר עם קצבי העברה משתמים ו lag לא צפוי בתקשורת.

כדי להבטיח העברה חלקה בקריאה רגילה מדיסק חיצוני דרך רשת תקשורת אתה זקוק למרווחי בטחון הרבה יותר גדולים מה 1MB שמדדת ואת זה תקבל רק ברשת חוטית או 802.11n.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”