התיישנתי - תמונות בפנים - כדאי!!
סיפורנו מתחיל בשיחת חולין עם חבר של חבר על פטיפונים תקליטים ומה שביניהם ומסתיימת כמו שהיא בדרך כלל מסתיימת במשפט "גם אצלנו בבית יש פטיפון" עם הבטחה ש"בפעם הבאה שיזדמן לי אני אעיף מביט ואתקשר אליך ותגיד לי אם הוא שווה משהו".
משם לפה כעבור כמעט חודשיים אני מקבל שיחת טלפון מפתיעה מהחבר של החבר "הפטיפון מונח מולי", "אתה רואה של איזו חברה הפטיפון” אני שואל, הבחור מהסס לרגע ועונה זה טורנס (מילת הקסם). אני מרגיש את האנדרנלין מתחיל לזרום, כמובן שאני לא נותן למחשבות שלי ללכת רחוק מדי, איזה דגם זה כבר יכול להיות ה-160 או ה-166 הנפוצים במחוזותינו, אולי ה-150 הנדיר יותר שאותו קיבלתי מחמי או אולי ה-125 המבוקש.
אתם בטח תופתעו כמוני שהפטיפון אשר היה מונח במחסן במשך כמה שנים טובות הוא לא אחר מאשר
ה-124 mk2 האגדי!!.
אך פה לא הסתיימה החגיגה, לאחר מספר שניות של הסדרת נשימה מרוב התרגשות כמו ילד שאחד מחלומותיו מתגשם לפתע, אני ממשיך ומתחקר את החבר, אתה רואה של איזו חברה הזרוע? "אני רואה את האותיות sme" הוא עונה... חיוך רחב עולה על פניי. הפרט האחרון שחסר בסיפור הוא שהמשך הבירור העלה שזו הגירסה הארוכה של הזרוע 3012.
בשביל רגעים כאלה שווה לחיות..
כמובן שלמחרת היום הפטיפון עשה את דרכו אליי, וכעת אתן לתמונות לדבר:
משם לפה כעבור כמעט חודשיים אני מקבל שיחת טלפון מפתיעה מהחבר של החבר "הפטיפון מונח מולי", "אתה רואה של איזו חברה הפטיפון” אני שואל, הבחור מהסס לרגע ועונה זה טורנס (מילת הקסם). אני מרגיש את האנדרנלין מתחיל לזרום, כמובן שאני לא נותן למחשבות שלי ללכת רחוק מדי, איזה דגם זה כבר יכול להיות ה-160 או ה-166 הנפוצים במחוזותינו, אולי ה-150 הנדיר יותר שאותו קיבלתי מחמי או אולי ה-125 המבוקש.
אתם בטח תופתעו כמוני שהפטיפון אשר היה מונח במחסן במשך כמה שנים טובות הוא לא אחר מאשר
ה-124 mk2 האגדי!!.
אך פה לא הסתיימה החגיגה, לאחר מספר שניות של הסדרת נשימה מרוב התרגשות כמו ילד שאחד מחלומותיו מתגשם לפתע, אני ממשיך ומתחקר את החבר, אתה רואה של איזו חברה הזרוע? "אני רואה את האותיות sme" הוא עונה... חיוך רחב עולה על פניי. הפרט האחרון שחסר בסיפור הוא שהמשך הבירור העלה שזו הגירסה הארוכה של הזרוע 3012.
בשביל רגעים כאלה שווה לחיות..
כמובן שלמחרת היום הפטיפון עשה את דרכו אליי, וכעת אתן לתמונות לדבר:
-
- תמונה של הפטיפון במצבו המקורי כפי שקיבלתי אותו לאחר פירוק הזרוע והפלטה
-
- פירוק כמעט עד ליסוד
-
- ניקוי יסודי
נערך לאחרונה על ידי barakzac ב 01/12/2009 23:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
עכשיו לתהליך ההפוך : הבסיס הוא פרויקט עשה-זאת-בעצמך שבניתי בעצמי משכבות של עץ לבנה, הספייקים תוצרת SuperCellAudio, כמובן שהיה צורך להזמין חלקי גומי שונים שהתייבשו עם השנים כגון : פטריות שיכוך לפטיפון, וגומיות למנוע, גומיות לזרוע וכיוצא בזה, להלן התוצאה הסופית
-
- מהחזית
-
- מלמעלה
-
אני לא מבין גדול בפטיפונים אך יופי של חידוש, תתחדש 
אני מודה על התגובות המפרגנות
נשמעים אחרת ממה שהייתי רגיל עד כה והוא ללא ספק הפטיפון הטוב ביותר באוסף.עם זאת אני מוכרח לומר שאני חסר הגברה רצינית בגלל מגבלות של תקציב וסדר עדיפויות, אני פשוט אוהב פטיפונים (של טורנס בעיקר) ולכן עדין לא השקעתי בהגברה שתוציא מהפטיפונים שלי את מה שאפשר.
כמו-כן בהמשך לשיחתנו הטלפונית את הרסיבר סוני הצלחתי לתקן, ענין של קבל שהתייבש אז כבר החלפתי את כל הקבלים בחלק של הפרה אבל המרנץ עדין מונח פה כאבן שאין לה הופכין, מה דעתך?
כל החלקים הקשורים לפטיפון (גומיות, בועת איזון) הוזמנו מאי.ביי ממוכר בשם sq38skuku1000 כתב:אחלה שיקום, מאיפה הוזמנו הגומיות?...
הפטיפון נשמע מדהים, הפירוט והדינאמיות של הצליל לא מפסיקים להפתיע אותי, התקליטים שובgab כתב:איזה יופי.
איך זה נשמע?...
יאיר אם אני מבין נכון את כוונתך הפטיפון מגיע בתצורה שאתה מדבר עליה, מצורפת תמונה.yairf כתב:מעולה! נסה לחלק את הפלטה מתחת לשני חלקים, וביניהם שים משהו לשיכוך כמו גומי דחוס או.... סונקס...
כמו-כן בהמשך לשיחתנו הטלפונית את הרסיבר סוני הצלחתי לתקן, ענין של קבל שהתייבש אז כבר החלפתי את כל הקבלים בחלק של הפרה אבל המרנץ עדין מונח פה כאבן שאין לה הופכין, מה דעתך?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
פטיפון יפייפה! תתחדש! והאזנה אנלוגית מהנה!

Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- shaysharon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 326
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
כיך לקרוא! 
איזה כיף לראות את כל התגובות
חנן אני אשמח בהמשך אם תמצא זמן לשלוח לך דגימת סאונד לניתוח ספקטראלי, מי יודע אילו דברים עוד אפשר לשפר.
מלבד זאת אני עוד צריך להזמין מכסה פרספקס שיכסה את כל הפטיפון כולל הבסיס ואני עדין מתלבט איזה גימור לעשות לבסיס, מצד אחד אני אוהב את המראה הטבעי של העץ ומצד שני בסיס שחור עם גימור לכה מבריקה מאוד מדגדג לי, נראה מה יקרה בסוף.
חנן אני אשמח בהמשך אם תמצא זמן לשלוח לך דגימת סאונד לניתוח ספקטראלי, מי יודע אילו דברים עוד אפשר לשפר.
מלבד זאת אני עוד צריך להזמין מכסה פרספקס שיכסה את כל הפטיפון כולל הבסיס ואני עדין מתלבט איזה גימור לעשות לבסיס, מצד אחד אני אוהב את המראה הטבעי של העץ ומצד שני בסיס שחור עם גימור לכה מבריקה מאוד מדגדג לי, נראה מה יקרה בסוף.