hdmi או VGA? וגם קצת על אורך
-
karlos
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
- שם מלא: shay
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
היי.
קראתי כבר בנושא והבנתי שאין ממש הבדל באיכות בין HDMI ל VGA למעט העובדה ש VGAלא מוציא סאונד וזה לא ממש מעניין אותי.
השאלה היא אם הדבר נכון גם לגבי כבלים של 10 מטר?
והאם בכלל צריך להקפיד על איכות טובה של כבל HDMI במרחק כזה או שכל כבל יעשה את העבודה. ההיגיון אומר שכל כבל יעשה את העבודה משום שמדובר באות דיגיטלי.
תודה
קראתי כבר בנושא והבנתי שאין ממש הבדל באיכות בין HDMI ל VGA למעט העובדה ש VGAלא מוציא סאונד וזה לא ממש מעניין אותי.
השאלה היא אם הדבר נכון גם לגבי כבלים של 10 מטר?
והאם בכלל צריך להקפיד על איכות טובה של כבל HDMI במרחק כזה או שכל כבל יעשה את העבודה. ההיגיון אומר שכל כבל יעשה את העבודה משום שמדובר באות דיגיטלי.
תודה
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אני לא מומחה בתחום, אבל בזמנו ביררתי קצת בעניין, והובהר לי שעד 2 מטר (1.8מטר) אין שום חשיבות לסוג הכבל, כבל ב 40 שח או 400 שח אותו דבר.
אבל
במרחקים אחרים זה הפוך, ורוב הסיגויים שכבל פשוט לא יוציא לך סיגנל בכלל
מה גם שאם אני לא טועה, בחיבור VGA צריך מגבר ל 10 מטר..אולי אפילו גם ב HDMI
אבל
במרחקים אחרים זה הפוך, ורוב הסיגויים שכבל פשוט לא יוציא לך סיגנל בכלל
מה גם שאם אני לא טועה, בחיבור VGA צריך מגבר ל 10 מטר..אולי אפילו גם ב HDMI
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא צריך מגבר. צריך פשוט כבל טוב.
ב-HDMI בכבל לא איכותי יש סיכון שלא תהיה תמונה בכלל. אבל ברגע שאיכות הכבל עוברת סף מסויים, תהיה תמונה איכותית ב-100% כי הסיגנל דיגיטלי. זה גם שונה בדגמי מסכים שונים שיותר או פחות סלחנים במנגנון תיקון השגיאות שלהם. קניית כבל מתוצרת MONSTER דרך איביי (חס וחלילה לא לקנות בארץ) תהיה בד"כ הימור טוב.
עוד אופציה בטוחה זה לא ללכת דווקא על כבל יקר, אבל לרכוש אותו בחנות שבה אפשר להחזיר את הכבל במקרה שהוא לא עובד לך בבית.
ב-VGA תקבל תמונה גם עם כבל לא איכותי, אבל עם הנחתה באיכות, בעיקר בצורת GHOSTS סביב קווי המתאר בתמונה - בולט במיוחד כשמציגים תמונה סטטית של שולחן העבודה במחשב, הרבה פחות בולט כשמנגנים וידאו.
ב-HDMI בכבל לא איכותי יש סיכון שלא תהיה תמונה בכלל. אבל ברגע שאיכות הכבל עוברת סף מסויים, תהיה תמונה איכותית ב-100% כי הסיגנל דיגיטלי. זה גם שונה בדגמי מסכים שונים שיותר או פחות סלחנים במנגנון תיקון השגיאות שלהם. קניית כבל מתוצרת MONSTER דרך איביי (חס וחלילה לא לקנות בארץ) תהיה בד"כ הימור טוב.
עוד אופציה בטוחה זה לא ללכת דווקא על כבל יקר, אבל לרכוש אותו בחנות שבה אפשר להחזיר את הכבל במקרה שהוא לא עובד לך בבית.
ב-VGA תקבל תמונה גם עם כבל לא איכותי, אבל עם הנחתה באיכות, בעיקר בצורת GHOSTS סביב קווי המתאר בתמונה - בולט במיוחד כשמציגים תמונה סטטית של שולחן העבודה במחשב, הרבה פחות בולט כשמנגנים וידאו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies,
איפה בא לידי ביטוי כל נושא הHDCP כאשר מדובר בחיבור VGA?
האם אין הגבלה של רזולוציה בעקבות כך?
כמוכן הVGA הינו ממשק אנלוגי (המכונה גם Dsub-15) הרי מחליפו בהווה הינו הDVI הדיגיטלי...(אני מאמין שלא החכמתי אף אחד פה)
עמיר
איפה בא לידי ביטוי כל נושא הHDCP כאשר מדובר בחיבור VGA?
האם אין הגבלה של רזולוציה בעקבות כך?
כמוכן הVGA הינו ממשק אנלוגי (המכונה גם Dsub-15) הרי מחליפו בהווה הינו הDVI הדיגיטלי...(אני מאמין שלא החכמתי אף אחד פה)
עמיר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
HDCP לא קשור לרזולוציה, אלא להצפנה. ראיתי כמה וכמה חיבורי VGA שהאיכות בהן הייתה זהה ל-HDMI, במסכים של סמסונג, ב-1080P.
ההגבלה בהיעדר HDCP היא בצפייה במדיות בלו ריי מקוריות (עם ריפים אין בעייה) שלא אפשרית עם VGA.
ההגבלה בהיעדר HDCP היא בצפייה במדיות בלו ריי מקוריות (עם ריפים אין בעייה) שלא אפשרית עם VGA.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
karlos
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
- שם מלא: shay
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
בהינתן העובדה שיש לי שתי ברירות - התקנה באמצעות כבל 10 מטר (לא יקר, אין תקציב)
או התקנה באמצעות כבל 2 מטר תוך פשרה ענקית על מיקומי המכשירים בחדר ופשרה על העיצוב.
מה אתם הייתם עושים?
ואם יש לי אפשרות להחזיר את הכבל לחנות? האם ברגע שאני רואה תמונה אני יכול להיות רגוע ולהתחיל להסליק את הכבל בקירות? או שיש סיכוי שהאיכות תיפגם בהמשך או שפתאום לא תהיה תמונה אחרי מספר פעמים (נניח שהאיכות היתה על הגבול).
או התקנה באמצעות כבל 2 מטר תוך פשרה ענקית על מיקומי המכשירים בחדר ופשרה על העיצוב.
מה אתם הייתם עושים?
ואם יש לי אפשרות להחזיר את הכבל לחנות? האם ברגע שאני רואה תמונה אני יכול להיות רגוע ולהתחיל להסליק את הכבל בקירות? או שיש סיכוי שהאיכות תיפגם בהמשך או שפתאום לא תהיה תמונה אחרי מספר פעמים (נניח שהאיכות היתה על הגבול).
לי יש כבל של HDMI באורך 10 מ' והוא עובד מעולה. בכלל יש ויכוח באינטרנט לגבי כבלי HDMI והאם יש כזה דבר "איכות" כשמדובר בכבל דיגיטלי... מה שבטוח זה הדבר הבא... אם התמונה עוברת טוב (ללא הפרעות) אז כבל יותר טוב לא ייתן תמונה יותר טובה.
בכל מקרה, אני קניתי בגרושים כבל HDMI ב-monoprice.com באורך 10 מ' בגרושים.
בכל מקרה, אני קניתי בגרושים כבל HDMI ב-monoprice.com באורך 10 מ' בגרושים.