FIREFOX 3.7 יתמוך בהאצת חומרה
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73367
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.bit-tech.net/news/bits/2009/ ... -support/1
נראה כי גירסת 3.7 של FF תכיל תמיכת בהאצת חומרה דרך ה GPU, מה שתיאורטית יאפשר סמן טעינה קצר משמעותי (עד חצי מזמן הטעינה כיום באתרים עמוסי גרפיקה כגון Facebook ו Twitter. ההאצה תתבצע בעזרת פרוטוקול Direct2D המוטמע במערכות מבוססות ווינדוס.
כרגע הגירסה נמצאת בשלבי אלפא (שלבי בדיקה ראשוניים, גירסה שאפילו קודמת לבטא) ונתמכת רק בויסטה ובווינדוס 7.
נראה כי גירסת 3.7 של FF תכיל תמיכת בהאצת חומרה דרך ה GPU, מה שתיאורטית יאפשר סמן טעינה קצר משמעותי (עד חצי מזמן הטעינה כיום באתרים עמוסי גרפיקה כגון Facebook ו Twitter. ההאצה תתבצע בעזרת פרוטוקול Direct2D המוטמע במערכות מבוססות ווינדוס.
כרגע הגירסה נמצאת בשלבי אלפא (שלבי בדיקה ראשוניים, גירסה שאפילו קודמת לבטא) ונתמכת רק בויסטה ובווינדוס 7.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73367
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
כרגע עם 5 לשוניות פתוחות והמון ADD ONS אני רק על 58 מגה - לא כזה בעייתי 
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ל 2.5 וליתר הגרסאות הקודמות יש דליפות זכרון חבל על הזמן. אני הייתי משדרג במקומך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אצלי 4 לשוניות פתוחות וזה עומד על 183MB אבל זה מאוד תלוי במערכת ההפעלה ובעיקר בתוספים המותקנים עבור FF
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כנראה שלא הבנת..Catskinner כתב:ל 2.5 וליתר הגרסאות הקודמות יש דליפות זכרון חבל על הזמן. אני הייתי משדרג במקומך....
דיברתי על כך שאני גולש על 2.5 מגה באינטרנט, כנראה שלא הבנתי מה משמעות הזיכרון שרשום שם..
- Catskinner
- חבר במועדון HT

1. מערכת הפעלה. Vista צורכת יותר זכרון מ XP עבור כל חלון (ולשונית נחשבת לצורך זה לחלון) וגרסאות 64bit צורכות הרבה יותר זכרון מ 32bitamittzor כתב:למישהו יש הסבר לפערים האלה בין משתמשים שונים?...
2. תוספים. מי שמשתמש ב FF לא עושה זאת בגלל שהוא הדפדפן המהיר ביותר (הוא לא) או התואם ביותר (ממש לא), אלא בגלל העושר של התוספים הקיימים עבורו. כל תוסף צורך זכרון, חלק מהם גם דולף זכרון ככברה, וכמות וסוגי התוספים משתנה בין משתמש אחד לשני
3. אתרים. יש אתרים הזוללים יותר זכרון מאחרים. אתרים שיש בהם שילוב של מולטימדיה וסרטים מבוססי FLASH יצרכו יותר זכרון מאתר הפותח דף הכולל רק טקסט.
מספר הלשוניות לא כל כך משנה כמו מה שיש בהן, וכמובן התוספים גם חשובים,
אבל הבעייה העיקרית עם FF זה הזליגה עם הזמן.
כשאני פותח חדש, בדרך כלל עם איזה 5 טאבים, הוא מתחיל ב140M .
במשך כיום-יומיים הוא צובר עד כ600M ואז אני מרגיש שהוא איטי מהרגיל ואני מאתחל אותו.
כן, יש לי ים של תוספים אבל בשבילי פיירפוקס זה פיירפוקס+תוספים ולא מעוניין להבחין בינהם, אחרת אין לי שום סיבה לא לעבור לכרום כדפדפן הראשי.
אבל הבעייה העיקרית עם FF זה הזליגה עם הזמן.
כשאני פותח חדש, בדרך כלל עם איזה 5 טאבים, הוא מתחיל ב140M .
במשך כיום-יומיים הוא צובר עד כ600M ואז אני מרגיש שהוא איטי מהרגיל ואני מאתחל אותו.
כן, יש לי ים של תוספים אבל בשבילי פיירפוקס זה פיירפוקס+תוספים ולא מעוניין להבחין בינהם, אחרת אין לי שום סיבה לא לעבור לכרום כדפדפן הראשי.
משה