שאלת טירון- מחשב נייד כHTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
d195 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם. קניתי מחשב נייד עם יציאת HDMI (וחלונות 7) כך שאוכל לחברו לLCD 32 שלי ולראות סרטיםת בתקווה שגם סרטי HD.
עברתי על השרשורים בפורום (המעולה הזה!) ויצאתי מעט מבולבל.32/64 ביט? מדיה סנטר של ווינדוס או בוקסי/XMBC? וביעקר- צקיך קודאקים? אילו? מה צריך בשביל סרטי HD (קרי MKV)? בקיצור אני מבולבל
אשמח אם מישהו ירים את הכפפה הווירטואלית ויסביר מה צריך לעשות - המחשב (מן הסתם) חדש, ללא קודאקים ישנים וכו.
המטרה- לצפות בסרטים וסדרות, בהן גם HDת בצורה נוחה. לא מעוניין להקליט סדרות וכו.
במה להשתמש? מה להתקין. מה מיותר? וכו
אשמח גם להחלטה על איזה ווינדוס להתקין _(מה זה בכלל 32/64? רק הבנתי ש 64 זה כבד ולי יש לפטופ אז..)

המון תודה לעונים!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

תתחיל עם התקנה של ווינדוס 7 של 32 ביט, ועליה XBMC. במקרה של התוכנה הזו אין צורך בקודקים.
64 ביט עבור לפטופ זה אכן מיותר לחלוטין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shmulik98
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

תכתוב איזה חומרה/מחשב קניתה. בלי זה קשה לענות

d195 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה.
זה המחשב:
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.asp ... 0E02P01QH2

בנוסף- XMBC בלי קודקים תנגן סרטי HD )MKV)? למה לא להשתמש במדיה סנטר של ווינדוס 7 (כפי שהומלץ מספר לא מבטול של פעמים).
שנית- איך התוכנה? קלה לתפעול והתקנה וכו? או מצריכה הבנה וידע?

שוב תודה על ההענות!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

במחשב הזה יש כרטיס מסך אינטל 4500MHD, התומך בפענוח חומרה לתכני HD.
לכן, מומלץ לנגן תכני 1080P עם התוכנה MPC HC, כאשר אתה מאפשר בה DXVA בהגדרות. עבור תכני 720P סביר מאוד להניח שפענוח תוכנה כמו זה שנעשה פנימית ב-XBMC יעבוד בלי בעייה.

כמו כן, בשלב מאוחר יותר אתה יכול לשלב את הנגן הזה בתוך XBMC, ואז במקום להשתמש בקודקים הפנימיים שלו הוא ישתמש בנגן MPC HC. כאן יש הסבר איך עושים את זה ב-XBMC:
http://xbmc.org/wiki/?title=HOW-TO_use_ ... a_playback

shmulik98
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

d195 כתב:תודה.
זה המחשב:
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.asp ... 0E02P01QH2

בנוסף- XMBC בלי קודקים תנגן סרטי HD )MKV)? למה לא להשתמש במדיה סנטר של ווינדוס 7 (כפי שהומלץ מספר לא מבטול של פעמים).
שנית- איך התוכנה? קלה לתפעול והתקנה וכו? או מצריכה הבנה וידע?

שוב תודה על ההענות!
...
תשובות חלקיות.

ב XBMC יש מקודדים מובנים פנימיים בתוכנה[מנגנים MKV]. היתרון פשטות ונוחות לא צריך להתקין יותר מידי דברים. החסרון - לעיתים זה איטי. [ראה פוסט שלי בנושא ASROCK 330].
לגבי מדיה סנטר, אם תלך על האופציה הזו תצטרך להתקין מקודדים וגם תצטרך להתמודד קצת עם נושא הכתוביות. לדעתי XBMC נראית יפה יותר. לי לקח כמה שעות טובות ללמוד לתפעל את XBMC - יש כאן מדריך נחמד באתר. תחפש.

MPC - זו תוכנה קלה וזריזה שמצליחה להתמודד היטב עם רוב רוב סוגי הקידודים. - נקראת גם מדיה פלייר קלאסיק

לגבי המחשב שקנית. אני חושב שאפשרי שהוא יתפקד כ HTPC. גם ל HD אבל תצטרך להתעסק קצת עד שתמצא את הקונפיגורציה הנכונה. ההיתי מתחיל עם MPC.

d195 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

pixies: וזה בדיוק הרגע שבו אני הולך לאיבוד...
ספציפית אלית ספציפית ללפטטפ- אתה יכול להסביר לי מה לעשות מרגע קבלת המחשב והעברת סרטים אליו? כלומר:
להוריד ולהשתמש בXMBC? או להוריד את הנגן MPC HC? ולאחר הורדת הנגן MPC HC- "לאפשר DXVA"- ...? יש מצב להסבר בעברית פשוטה יותר?
תודה וסליחה על הבורות...

d195 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אה כן- מה לגבי הורדה של מקודדי SHARK007? צריך?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

shmulik98, ל-d195 יש מחשב נייד עם מעבד כפול ליבה, שהוא חזק הרבה יותר מה-ATOM. לכן, הצעתי לו להתחיל קודם עם XBMC.

d195, תתחיל קודם עם XBMC בלבד, ונגן איתו תכני SD (קבצי AVI בד"כ) ותכני 720P (קבצי MKV שמצויין בהם, בד"כ בשם שלהם, שהם 720P).
אם תרצה גם לנגן תכני 1080P, סביר להניח שה-XBMC יקרטע איתם, ואז תתקין MPC-HC ותנסה לנגן איתו כך שהאופציה של DXVA מאופשרת בו.

ברגע שתצליח לנגן חלק תכני 1080P עם ה-MPC-HC, תנסה לעשות את השילוב ההוא של XBMC+MPC-HC.

d195 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

זה המקום לאמר הרבה תודה על העצות הנבונות- מבטיח לחזור לעדכן לאחר יישום.
תודה!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”