מחקר של חודש כבר!! ועדיין.... כמה שאלות...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Bizpeleg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני עובר דירה בעוד שבוע ואת המחקר לגבי אמצעי התצוגה שאני רוצה להתחדש בו בסלון התחלתי לפני חודש כבר ועדיין...

בהתחלה חשבתי על 37 אינטש... ואז החלטתי ללכת על 42 (למה לא להתפנק קצת?!? 8) )
מה שיהיה על המסך רוב הזמן זה - HD, PS3 טלויזיה, מחשב (חשוב, חשוב, חשוב! גם כמסך למשחקים וגם כנגן
סרטי HD)
התקציב הוא בין 5500-6500 והדגש ניתן מן הסתם על זמן תגובה, יחס ניגודיות, עומק השחור וחיבורים מתאימים.

לאחר מחקר (באינטרנט בעיקר) המועמדת הסופית שלי הייתה ה8404...
(למה לא להיות מגניב קצת עם האמבילייט? P:)
אבל אז נתקלתי ב 42LH50YR של LG...
איך יכול להיות שטלויזיה עם נתוני נייר כל כך מרשימים כמו: 200 HZ, זמן תגובה של 2 MS , יחס ניגודיות פסיכי והספק רמקולים מובנים גבוה (12 W אל מול 10 ומטה ברוב המכשירים) מתומחרת יותר נמוך מה8404 או מטלויזיות אחרות של LG מסדרות גבוהות יותר!?!?

פה רק התחילו הצרות שלי... כי אז אנשים התחילו להגיד לי שאולי בגודל הזה, אולי עדיף בכלל פלזמה...

בקיצור, אם יש פה אנשים טובים שיש להם את המכשירים הנ"ל, או המלצות שיכולות לחדש לי, אני אשמח לשמוע :)
תודה!

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 517
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

טוב

שליחה #2 

טוב שאתה לא ממהר לקנות על בסיס נתונים יבשים...

lg כיצרנית פנאלים ראשית מרשה לעצמה לפרסם נתונים פסיכים אפילו אם הנתונים האלה מדויקים כמו שהם אומרים(קשה לי להאמין) הם לא בהכרח מה שהופך את התמונה ליותר טובה...

מה שהופך את התמונה לטובה הם המעבדים הדיגטלים של המסך והיחודיות שלהם, פיליפס לדוגמא משתמשת במעבד דיגטלי יחודי המגביר את תחושת התלת מימד, סמסונג משתמשת באחד המגביר את הצבעים הטבעים וטושיבה באחד המנסה לשפר את התמונה בכל עת(לא יודע עד כמה זה מצליח לה).

על מה עוד אחראי המעבד הדיגטלי? על כמעט כל הדברים הקריטים אך שלא ניתנים למדידה.

דיוק הצבעים, אנטי מריחות , תיקון ''קפיצות תמונה'' בסרטי קולנוע, יכולת לפצות על פיקסלים חסרים בשידורים באיכות נמוכה,התאמת הפרופרציות של התמונה ועוד ועוד.

לאחר שאתה לוקח את כל הדברים האלה בשיקול ,הנתונים היבשים מאבדים משמעות והמשקל מוטה לכיוון הפיליפס במקרה הזה(שמלבד הייתרונות במעבד יש לה יתרונות נוספים כמו כניסות, תמיכה בפורמטים מתקדמים וחיבור רשת).

וזו אחת הסיבות שסוני וסמסונג כבר לא מפרסמים את הנתונים היבשים שלהם הפילוספיה החדשה שלהם היא פשוט הסתכלו על המסך.

אז איך בכל זאת עושים השוואה בין דגמים?
כנס לאינטרנט וחפש ביקורות על המסכים לרוב האתרים יש אמצעים מיוחדים לבדוק עד כמה המסך איכותי ומדויק, לאח''כ תבחון את המסך בעצמך במספר שידורים - שידורי hd, שידורי sd, שידורי ספורט sd, תמונה כהה, וסרט קולנוע.

אל תילך עם סטיגמות (פלזמה lcd ) פשוט חפש איפה אתה רואה טוב ואיזה תמונה מתאימה לך.

בהצלחה (b)

42cents
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

הייתה לי אותה ההתלבטות

שליחה #3 

אני התלבטתי בין הטושיבה XV635 ל LG LH50 לבין פיליפס 7404/8404
לאחר שהלכתי למספר חנויות כדי להתרשם מאיכות הצפייה בהן אהבתי מאוד את הפיליפס שמקבלת המון ביקורות טובות ברשת (גם אתרים מחו"ל). רכשתי את ה 7407 כי הבנתי שכל הנושא של החיבור לרשת הוא ממש לא חזק ומאוד מוגבל (איטי, ורק לאתרים מסויימים). ההזרמה של המדיה ב 8404 לא אפשרית לסרטי HD. ואין לי צורך בתאורה צידית. יש ביניהן הפרש של 500 שקלים בערך. לא קריטי.
אני מאוד מרוצה מהתמונה, שמחוברת כרגע בצורה הכי פשוטה עם RCA עד שיגיע ממיר HD בקרוב ועדיין איכות התמונה של פיליפס היא ממש טובה גם בשידורי SD וספורט אודות למעבד התמונה שלה

ה LG מציגה תמונה לא רעה בכלל והטושיבה פחות טובה, אבל הבנתי שרמות השחור של ה LG לא משתוות לפיליפס. בנוסף ל LG אין כניסת כבל SCART שזה קריטי למי שלא מתכוון לרכוש ממיר HD. לפיליפס יש כל חיבור אפשרי ובשפע.

ממש קשה להבחין בהבדלים מהותיים ביניהן, וכל בחירה תהיה אינדיבידואלית, אתה כבר הצבת לעצמך רף די טוב בבחירת ה TV בכך שאתה מוכן להשקיע 6-7K. כל בחירה שלך תהיה טובה

אני פשוט קיבלתי לא מעט המלצות על הפיליפס ואהבתי מאוד את התמונה שלה ב SD ובספורט וברור שב HD, אז הייתה לי בחירה קלה :-)

בהצלחה

Bizpeleg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על ההתייחסות, זה עוזר המון !
(b)

חיפשתי ביקורות ברשת וגם המון פה בפורומים ודווקא ה8404 קיבלה ביקורות טובות פה למרות שבאתרים בחו"ל קצת פחות.
זה שיש חיבור רשת מובנה במסך לא ממש חשוב לי כי המסך יהיה מחובר כמעט קבוע למחשב :) משחקי FPS!!!!
לכן זה פרמטר שהוא פחות חשוב לי.

לא בעניין של סטיגמות, פשוט לא חשבתי אפילו בכיוון של פלזמה וזה אומר סקר שוק חדש לגמרי מהתחלה וחשבתי שאולי
אפשר יהיה לקבל כמה המלצות ולחסוך לפחות את רוב הדרך :D

ושאלה נוספת בעניין החיבורים...
מישהו יכול בבקשה לפרט על חיבורי HDMI, כבל חיבור למחשב (או שמספיק כבל HDMI), איזה סוגים יש, כמה עולה והאם יש חיבורי סאונד נפרדים וכו'.
ברור שהשאיפה היא גם לקנות רסיבר ומערכת קול נפרדת, פשוט ביחד זה יהיה קצת יותר מדי הוצאות...

תודה רבה!

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #5 

Bizpeleg כתב:אני עובר דירה בעוד שבוע ואת המחקר לגבי אמצעי התצוגה שאני רוצה להתחדש בו בסלון התחלתי לפני חודש כבר ועדיין...

מה שיהיה על המסך רוב הזמן זה - HD, PS3 טלויזיה, מחשב (חשוב, חשוב, חשוב! גם כמסך למשחקים וגם כנגן
סרטי HD)
התקציב הוא בין 5500-6500 והדגש ניתן מן הסתם על זמן תגובה, יחס ניגודיות, עומק השחור וחיבורים מתאימים.

איך יכול להיות שטלויזיה עם נתוני נייר כל כך מרשימים כמו: 200 HZ, זמן תגובה של 2 MS , יחס ניגודיות פסיכי והספק רמקולים מובנים גבוה (12 W אל מול 10 ומטה ברוב המכשירים) מתומחרת יותר נמוך מה8404 או מטלויזיות אחרות של LG מסדרות גבוהות יותר!?!?

פה רק התחילו הצרות שלי... כי אז אנשים התחילו להגיד לי שאולי בגודל הזה, אולי עדיף בכלל פלזמה...

בקיצור, אם יש פה אנשים טובים שיש להם את המכשירים הנ"ל, או המלצות שיכולות לחדש לי, אני אשמח לשמוע :)
תודה!
...
יש לי את ה 37" של פיליפס ואכן מאוד מרוצה ממנה.

מחיר עדכני ל 42" 8404 כולל התקנה אצל אבי סופר : 6350 ש"ח (חבר שלי רכש ביום חמישי)
תהנה.

Bizpeleg פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

mayeast כתב:
Bizpeleg כתב:אני עובר דירה בעוד שבוע ואת המחקר לגבי אמצעי התצוגה שאני רוצה להתחדש בו בסלון התחלתי לפני חודש כבר ועדיין...

סרטי HD)

תודה!
...

מחיר עדכני ל 42" 8404 כולל התקנה אצל אבי סופר : 6350 ש"ח (חבר שלי רכש ביום חמישי)
תהנה.
...

6350!!
מעולה!! אני בכל מקרה מתכנן על עוד הנחת מזומן!! :) :) :)
תודה! יש לי מאיפה להתחיל את המשא ומתן!
אתה יכול לשאול אותו איזה אחריות הוא קיבל?
תודה (b)

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Bizpeleg כתב:
mayeast כתב:

סרטי HD)

תודה!
...

תהנה.
...

6350!!
מעולה!! אני בכל מקרה מתכנן על עוד הנחת מזומן!! :) :) :)
תודה! יש לי מאיפה להתחיל את המשא ומתן!
אתה יכול לשאול אותו איזה אחריות הוא קיבל?
תודה (b)
...
6350 זה אחרי מו"מ... לא בסיס למשא ומתן. לא יודע האם תוכל למצוא יותר זול, ואם כן ההפרש לא מהותי (תעבוד קשה בשביל להוריד 100 שח ושהמוכר יהיה ממורמר ??!).
האחריות היא של אלקטרה (בכלל, ראית שיש את הטלויזיה הזו מיבוא פרללי ?!?!)
והיום אין דבר כזה של הנחת מזומן.. ואם יש מדובר ב 2% משהוא כזה... שמעת על הריבית היום...

42cents
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ממליץ לקנות פיליפס בשקם אלקטריק

שליחה #8 

הם המוכרים הגדולים בארץ של המותג פיליפס, ואם יש בעיה הם מקושרים היטב ליבואן אלקטרה
מחיר עדכני ל 7404 בשקם: 6150 ללא התקנה

לא רוצה לרשום דברים לא נכונים אבל שמעתי שאבי סופר ועוד כמה רשתות דוחפים לקופסאות מוצרים מחודשים וכאלה שהוחזרו מלקוחות. שימו לב! שקם לא יסתכנו בזה, זה הימור גדול עבורם. גם ככה זו הוצאה כבדה, אבל עדיף לשים עוד 100 או 200 ולישון בראש שקט. זו דעתי.

ועוד משהו: המלצה שלי: קחו הובלה. זה 100 שקלים ואתם מסירים אחריות מנזקים. אחרת הטכני שמרכיב יוכל תמיד לטעון שאתם דפקתם משהו בהובלה העצמית. אני הובלתי לבד ויומיים לא ישנתי מהלחץ וגם לא פתחתי את הקופסא מחשש שיפילו עליי איזה נזק.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: ממליץ לקנות פיליפס בשקם אלקטריק

שליחה #9 

42cents כתב:הם המוכרים הגדולים בארץ של המותג פיליפס, ואם יש בעיה הם מקושרים היטב ליבואן אלקטרה
מחיר עדכני ל 7404 בשקם: 6150 ללא התקנה

לא רוצה לרשום דברים לא נכונים אבל שמעתי שאבי סופר ועוד כמה רשתות דוחפים לקופסאות מוצרים מחודשים וכאלה שהוחזרו מלקוחות. שימו לב! שקם לא יסתכנו בזה, זה הימור גדול עבורם. גם ככה זו הוצאה כבדה, אבל עדיף לשים עוד 100 או 200 ולישון בראש שקט. זו דעתי.

ועוד משהו: המלצה שלי: קחו הובלה. זה 100 שקלים ואתם מסירים אחריות מנזקים. אחרת הטכני שמרכיב יוכל תמיד לטעון שאתם דפקתם משהו בהובלה העצמית. אני הובלתי לבד ויומיים לא ישנתי מהלחץ וגם לא פתחתי את הקופסא מחשש שיפילו עליי איזה נזק.
...
שקם אלקטריק, אם אינני טועה, הם בבעלות של אלקטרה.
הם מאוד קשוחים במחירים וכרגיל זורקים רפש בכל האחרים.
על ה 37" רצו 6500 ולא היו מוכנים לרדת יותר. רכשתי ב 5400 .
שבאתי עם הצעה של אולסייל, התממו ואמרו לי שלא מכירים את האתר הזה.

לא יודע מאיפה שמעת את השטות על אבי סופר ומוצרים מחודשים וכאלה שהוחזרו:
1. לא שמעתי שבארץ אלקטרה "מחדשים" מסכי LCD. נראה לי סתם קשקוש.
2. אני אישית הרמתי טלפון למול אלקטרה ובררתי שהמסך שרכשתי הוא סוג א' ולא היה אצל אף לקוח ! (הם יודעים על הלקוחות, כי המוכר מדווח על המכירה לאלקטרה בשביל ההתקנה שאלקטרה מבצעת בעצמה). הבדיקה היא בקלות עפי מספר סיריאלי של המוצר.
3. אפשר לבדוק בתפריט טכנאים כמה שעות עבדה הטלויזיה

אבי סופר מוכר יותר זול מהסיבות הבאות:
1. הוא מוכר בכמויות מאוד גדולות ! הרבה יותר מכל חנות של אלמ/ש.אלקטריק . יש לו כל מיני שת"פים עם ועדי עובדים וכו'. בגלל זה הוא מוציא מהיבואנים מחירים אטרקטיביים.
2. הוא לא מחזיק חנויות מפוארות כמו אלמ/ש.אלקטריק ולכן לא צריך לשלם שכר דירה וכו' לקניונים. יש לו מספר חנויות קטנות באלנבי (בת"א).
את ההפרש הזה הוא מעביר לצרכנים

תפקיד המוכרים ברשתות להכפיש את האחרים (לאו דוודא את סופר) בכדי לערער לך את הבטחון ושתקנה אצלהם.
לי אמרו שהוא מוכר עודפים ... זה היה לפני חודש שאי אפשר היה להשיג טלויזיות של פיליפס כי לא היה לאף אחד במלאי את ה 37... אז על איזה עודפים הם מדברים ? עודפים מחוסר מלאי ? קשקוש.

(ואין לי קשר לאבי סופר... סתם צרכן נבון שלא אוהב שעובדים עליו ברשתות)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #10 

היתרון הגדול של ה-8404 היא שהיא מתומחרת בארץ כמו באירופה וזה לא קורה הרבה. כך שמקבילות שלה מסוני וסמסונג לדוגמא עולות הרבה יותר.

Rainbow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

Re: הייתה לי אותה ההתלבטות

שליחה #11 

42cents כתב: רכשתי את ה 7407 כי הבנתי שכל הנושא של החיבור לרשת הוא ממש לא חזק ומאוד מוגבל (איטי, ורק לאתרים מסויימים). ההזרמה של המדיה ב 8404 לא אפשרית לסרטי HD. ואין לי צורך בתאורה צידית. יש ביניהן הפרש של 500 שקלים בערך. לא קריטי.

אני פשוט קיבלתי לא מעט המלצות על הפיליפס ואהבתי מאוד את התמונה שלה ב SD ובספורט וברור שב HD, אז הייתה לי בחירה קלה :-)

בהצלחה
...
האם אתה יכול לפרט יותר בנושא - "ההזרמה של המדיה ב 8404 לא אפשרית לסרטי HD."
למה הכוונה?

תודה

42cents
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הזרמה

שליחה #12 

ה 8404 בדומה למעין סטרימר יכולה להתחבר לרשת אלחוטית ביתית ולשמש ככונן רשת. העניין שלפי מה שאני יודע היא לא יכולה לנגן תכני HD כלומר רק DIVX וכו', בעוד שסטרימר יודע להתחבר ב HDMI ויודע לנגן קבצי HD - זה ייעודו.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

Re: הזרמה

שליחה #13 

42cents כתב:ה 8404 יכולה להתחבר לרשת אלחוטית ביתית.
...
היא מתחברת בעזרת כבל רשת...(חיבור חוטי)

היא לא יכולה להתחבר סתם ככה לאינטרנט (חיבור אלחוטי - wairless / wifi)

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #14 

michal33
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72

שליחה #15 

מישהו יודע איפה אפשר לראות את ה- 8404 בגודל 47? וגם בכמה אפשר לקנות אותה?

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

Re: הייתה לי אותה ההתלבטות

שליחה #16 

Rainbow כתב:
42cents כתב: רכשתי את ה 7407 כי הבנתי שכל הנושא של החיבור לרשת הוא ממש לא חזק ומאוד מוגבל (איטי, ורק לאתרים מסויימים). ההזרמה של המדיה ב 8404 לא אפשרית לסרטי HD. ואין לי צורך בתאורה צידית. יש ביניהן הפרש של 500 שקלים בערך. לא קריטי.

בהצלחה
...
האם אתה יכול לפרט יותר בנושא - "ההזרמה של המדיה ב 8404 לא אפשרית לסרטי HD."
למה הכוונה?

תודה
...
אתה יכול למצוא עוד הסבר כאן:
http://www.hometheater.co.il/p2.article01602

at
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

Re: ממליץ לקנות פיליפס בשקם אלקטריק

שליחה #17 

42cents כתב:3. אפשר לבדוק בתפריט טכנאים כמה שעות עבדה הטלויזיה
...
איך? ... רוצה לבדוק אם ה LCD שניתן לי הוא לא מחודש/הוחזר ועוד.
http://www.hometheater.co.il/vt101871

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #18 

michal33 כתב:מישהו יודע איפה אפשר לראות את ה- 8404 בגודל 47? וגם בכמה אפשר לקנות אותה?
...
אפשר לראות את המסך בכל הרשתות הגדולות ועם רוצים ליהיות בטוחים אפשר להתקשר לשרות הלקוחות של אלקטרה ולשאול לגבי חנויות ספציפיות באזור המגורים,לגבי המחיר אז באתר הזה הכי זול שציינו זה 8900 אבל כמו שאת ה-8404 42 אפשר להשיג היום ב-6350 אז גם את ה-47 אפשר (תלוי במיקוח) במחיר זול עוד יותר.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #19 

בגודל "47 אפשר להשיג את ה8404 באזור ה7800-8000 שקלים לאחר מיקוח.

michal33
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72

שליחה #20 

dodi88 כתב:בגודל "47 אפשר להשיג את ה8404 באזור ה7800-8000 שקלים לאחר מיקוח.
...
איפה ניתן להשיג את ה- 8404 במחיר הזה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”