שאלות לגבי LCD 32" או 37" ובפרט על דגמי SHARP

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
arielshiran פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
החלטתי משיקולי רזולוציה בעיקר (רוצה להשתמש בטלויזיה גם לצורך עבודה כמסך מחשב לעיתים) ללכת על מסך LCD ולא על פלזמה. כאחד שעוקב אחרי הנושא בכלליות בשנה האחרונה (אבל לא ירד ממש לפרטים) אני יודע ששארפ נחשבת כמובילת חזית ה-LCD בעולם. עיון במפרטים טכניים של מספר מסכים הראו לי כי לא קיים שום דגם של שארפ שזמן הרענון שלו נמוך מ-12 מילישניות בעוד שדגמים של יצרנים שונים שעושים שימוש בפאנלים של סמסונג ו-LG מצהירים על זמן רענון של 8 מילישניות. החלטתי לקפוץ לצפות במסכים בביג בוקס ושם בשידורים באיכות לא טובה (ערוץ 22, ערוץ 10, דרך ממיר של HOT וכנראה דרך לפחות מרכזיה אחת), שמתי לב כי איכות התמונה בדגמי שארפ המוצגים שם (32") אינה מזהירה כלל ומצאתי לפחות 4-5 דגמים שבהם התמונה היתה טובה וחדה יותר לפחות לטעמי (טושיבה WL58, סוני מסדרת ה-BRAVIA, סמסונג R51, תומסון CINEOS וכמובן הדגם היקר של LOEWE שדרך אגב עושה שימוש בפנל של שארפ). גם המסך של FUJITSU-SIEMENS הפגין תמונה לא רעה. את הדגם של היטאצ'י לא ראיתי עדיין וגם לא דגמים של פיליפס.
לכן, הייתי שמח לדעת האם פיספסתי משהו. האם שארפ אכן לא מייצרים פנלים עם קצב רענון נמוך כמו המתחרים או ששיטת המדידה היא אחרת? האם ישנו דגם כלשהו נוסף מומלץ שכדאי לבדוק לפני קניה שלא הזכרתי? מה לדעתכם מבלי להכנס כרגע להפרשי מחירים הטלויזיה המומלצת עד לתקציב של 12K? האם מישהו ראה את הדגם של BENQ שלפי פרסומי היבואן תומך ב-1080P?
תודה אנשים.
אריאל

linl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 330
שם מלא: יניב

תשובה

שליחה #2 

1)אכן חברות שונות מודדות זמים בשיטות שונות כך ש-12מ"ש נשמע טוב
2)חניות בד"כ אינטרסנטים לגבי דגמים מסויימים וכך שורפים מוצר X
כדי למכור מוצר Y (בדרך כלל ריווחי יותר)
3)בשידורי "יס" "הוט" התמונה בשארפ לא מהטובות ביותר ללא קשר לכמות המסכים
המחוברים (ראיתי אצל אחי)
4)בקשר ל-BENQ כדאי מאוד לקנות מסכי מותג בלבד עם אחריות ושם מוקרים
בהקשר ה-LCD (שארפ LG פיליפס טושיבה לווה וכו.......)

בהצלחה
ניב

A-H
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44

שליחה #3 

תראה בקשר לשארפ.. בשידורי טלוויזיה זה ידוע שחלק מהדגמים שלהם פחות טובים (למשל הGA4 שאני בטוח שהיה בחנות).
אבל ברוב המקרים שארפ מיוצרת נטו ביפן וזה מה שהופך אותה לטיפה יותר יקרה ומבחינת חומרים ואיכות של המוצר הוא ברמה הגבוהה ביותר.
בכל מקרה לטעמי פיליפס למשל היא חברה שמשתווה לשארפ מבחינת איכות וטכנולוגיה.
בקשר לטלוויזיה מומלצת יש את הGA6 למרות שנראה לי שהיא חורגת מה12 אלף, יש את הטושיבה מסדרה 58 שציינת, פיליפס 9976 גם טובה למרות שהיא דגם יחסית ישן.
ד"א כמה עולה בחנות הטלוויזיה של לווה שציינת?

arielshiran פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

הלווה עליה אני מדבר עולה למעלה מ-25000 ש"ח בביג בוקס

שליחה #4 

אין מדובר בדגמים הרגילים שלהם אלא בדגם המצופה בזכוכית מיוחדת של קרל צייס. הדגם הרגיל שלהם שעולה באזור ה-12000 ש"ח הציג תמונה לא משכנעת בכלל ולא היה מהבולטים.
לגבי זמני הרענון: האם ב-LG, סמסונג, טושיבה (ב-WL58 ו-WL48), היטאצ'י ועוד כמה מותגי מדבקה הזמן של ה-8 מילישניות מייצג זמן שינוי חד-כיווני (משחור ללבן או מלבן לשחור) או זמן דו-כיווני (הלוך וחזור משחור לשחור ומלבן ללבן)? האם בשארפ מודדים גם כן באותה שיטה? נראה לי מוזר שדווקא שארפ עדיין מפגרת בזמן הרענון אחרי יתר יצרני הפאנלים, מה שמעורר בי מחשבה שמא המדידות אינן של אותם זמנים..
מישהו יודע בודאות ויכול להאיר אור על נקודה זו?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #5 

אני יכול לומר לך שדווקא שארפ מהדור הקודם למרות שכביכול זמן התגובה שלה היה הכי איטי אז המסכים שלה היו יחסית הכי נקיים ממריחות , כמו שנאמר כל יצרן מודד אחרת את זמן התגובה ולא חסרים מסכי מדבקה שמתפארים ב 8 והמריחות שם בלתי נסבלות.
מה שחשוב בסופו של דבר זה מעבד התמונה כמובן בתוספת קונטרסט גבוהה.
מה שראית בביג בוקס זה עירבוביה של מסכים חלקם מדורות קודמים וחלקם חדשים וגם צריך לקחת בחשבון שלא כל המסכים מכוונים כראוי.
המסכים הטובים בתחום לטעמי הם של פיליפס ה 9830 והסדרה החדשה של שארפ אבל הם לא בתקציבך לדעתי הטושיבה WL58 תתן לך את התמורה הטובה ביותר.

arielshiran פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

לאילו דגמים של שארפ אתה מתכוון ב"סדרה החדשה"

שליחה #6 

ואילו דגמים של פיליפס מומלצים (האם רק ה-9830)?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

הסדרה החדשה של שארפ נקראת GD6 :

http://sharp-world.com/corporate/news/050603_2.html

לגבי דגמים מומלצים אז לטעמי כבר אין טעם לקנות את הדגמים מהדור הקודם ( גם לא של פיליפס ) במיוחד שבדור הנוכחי בחלק מהמסכים יש שיפור וחסכו מה LCD הרבה מחלות ילדות מהעבר, כמו שנרשם לדעתי לא ה 9830 ולא השארפ נכנסות בתקציבך לכן הטושיבה תהיה פשרה מצויינת.

yorams
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179

כמה אמור לעלות ה 9830?

שליחה #8 

לגודל 32?

A-H
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44

Re: כמה אמור לעלות ה 9830?

שליחה #9 

yorams כתב:לגודל 32?
...
20,990 בטופ אודיו.
אני מאמין שהוא יורד במחיר בלא מעט אם אתה בא לקנות, אבל זה המחיר שהוא מציג.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”