מה זה NR??
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
NR היא הרזולוציה הטבעית של המסך
אלו בעצם הגדרות טיימינג שכוללות מספר פיקסלים, קצבי רענון אופקיים ואנכיים ועוד כמה פרמטרים המאפשרים לך לעקוף לגמרי את עיבוד הוידאו של המסך ולהגיע למיפוי מושלם של פיקסלי המקור לפיקסלי המסך. במצב כזה מתקבלת התמונה עם הכי הרבה פרטים וללא מריחות בין הפיקסלים.
המושג משמעותי לך רק בחיבור של מחשב או STREAMER ולא בשידורי YES.
במחשב יש לך אפשרות לשלוט על כל הפרמטרים של הטיימינג ולהגיע KNR אם המסך מאפשר, בSTREAMER הרזולוציות מוגדרות מראש ויש פחות משחק.
המושג משמעותי לך רק בחיבור של מחשב או STREAMER ולא בשידורי YES.
במחשב יש לך אפשרות לשלוט על כל הפרמטרים של הטיימינג ולהגיע KNR אם המסך מאפשר, בSTREAMER הרזולוציות מוגדרות מראש ויש פחות משחק.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
NR זה Native Resolution, כלומר הרזולוציה הטבעית.
אם למסך שלך יש רזולוציה של 1024 על 768, הרי שזוהי הרזולוציה הטבעית שלו.
ב-NR זה לא מספיק שהמסך יתמוך ברזולוציה, אלא שגם תהיה התאמה מושלמת של פיקסל לפיקסל, כלומר כל פיקסל שמוציא כרטיס המסך של המחשב ימופה באופן מדוייק לפיקסל בודד במסך.
כך משיגים חדות מקסימלית של התמונה, והמחשב הוא היחיד שמבצע downscale ו-upscale של התכנים המנוגנים.
אם למסך שלך יש רזולוציה של 1024 על 768, הרי שזוהי הרזולוציה הטבעית שלו.
ב-NR זה לא מספיק שהמסך יתמוך ברזולוציה, אלא שגם תהיה התאמה מושלמת של פיקסל לפיקסל, כלומר כל פיקסל שמוציא כרטיס המסך של המחשב ימופה באופן מדוייק לפיקסל בודד במסך.
כך משיגים חדות מקסימלית של התמונה, והמחשב הוא היחיד שמבצע downscale ו-upscale של התכנים המנוגנים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ראשית NR זה מושג שמתיחס בעיקר כשמחברים מסך טלביזיה למחשב כי החסרונות של צפיה ברזולוציה שאינה תואמת 1:1 את מספר הפיקסלים של המסך מאוד בולטים בצפייה בשולחן העבודה או בעבודה עם אפליקציות טקסטואליות. בצפיה בשידורי ווידאו וסרטים הבעיה היא לרוב זניחה.
NR לא מחוייב במסכי HD Ready ולכן קשה יותר חהגיע למצב שבו הוא פעיל. הבעיה שם היא כפולה, ראשית יש לאפשר למחשב לשדר את הרזולוציה המתאימה בדיוק למספר הפיקסלים שיש במסך - ובמקרה של 1366x768 זו בעיה בכלל לא טריוויאלית - ושנית יש לקוות שהמסך מסוגל לקלוט את הרזולוציה הזו - ורוב מסכי ה HD Ready אינם מסוגלים לכך.
במסכי HD Ready 1080p (מה שכולם מכנים בטעות FHD) התקן מחייב את המסך לקבל NR ומספר הפיקסלים במסך ממילא מתאים ל 1920x1080 שזה 1080p. כך שמספיק לדאוג להוציא 1080p מכל מחשב, מזרימדיה, נגן BD ושאר הירקות ואתה מסודר.
NR לא מחוייב במסכי HD Ready ולכן קשה יותר חהגיע למצב שבו הוא פעיל. הבעיה שם היא כפולה, ראשית יש לאפשר למחשב לשדר את הרזולוציה המתאימה בדיוק למספר הפיקסלים שיש במסך - ובמקרה של 1366x768 זו בעיה בכלל לא טריוויאלית - ושנית יש לקוות שהמסך מסוגל לקלוט את הרזולוציה הזו - ורוב מסכי ה HD Ready אינם מסוגלים לכך.
במסכי HD Ready 1080p (מה שכולם מכנים בטעות FHD) התקן מחייב את המסך לקבל NR ומספר הפיקסלים במסך ממילא מתאים ל 1920x1080 שזה 1080p. כך שמספיק לדאוג להוציא 1080p מכל מחשב, מזרימדיה, נגן BD ושאר הירקות ואתה מסודר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.