רמקולים אחוריים-בי/קווד פולרים או מדפיים?
הי לכולם,
אני מתעניין כרגע בהחלפת הרמקולים האחוריים שלי.
הסלון שלי בנוי כך: ספת הישיבה צמודה לקיר האחורי, 3.-3.5 מטר קדימה יושבים הרמקולים הרצפתיים והטלויזיה.
כרגע מאחור תלויים רמקולים מדפיים שאותם כנראה אני יחליף.
אני מתלבט בין רמקולים בי פלריים/ קווד פולריים לבין רמקולים מדפים רגילים.
מהו הרמקול המתאים עבורי?
יש לצין כי השימושים שלי יהיו יותר סרטים עם פורמטי האודיו החדשים מאשר מוזיקה.
אני מתעניין כרגע בהחלפת הרמקולים האחוריים שלי.
הסלון שלי בנוי כך: ספת הישיבה צמודה לקיר האחורי, 3.-3.5 מטר קדימה יושבים הרמקולים הרצפתיים והטלויזיה.
כרגע מאחור תלויים רמקולים מדפיים שאותם כנראה אני יחליף.
אני מתלבט בין רמקולים בי פלריים/ קווד פולריים לבין רמקולים מדפים רגילים.
מהו הרמקול המתאים עבורי?
יש לצין כי השימושים שלי יהיו יותר סרטים עם פורמטי האודיו החדשים מאשר מוזיקה.
הכל תלויי באיכות הרמקולים ובמיקום שלהם, אם המיקום מאפשר לך להציב רמקולים רגילים בצורה אופטימלית אז בד"כ האיכות שלהם יותר טובה מביופולאריים באותו תקציב. הסאונד יותר ממוקד ויותר ברור ברמקולים רגילים והפיזור של צלילי הסראונד יותר טוב בביופולרים אבל שוב תלויי על איזה רמות תקציב אנחנו מדברים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תריץ חיפוש על הQS8 של AXIOM AUDIO - פה באתר - תחליט אח"כ 
ראיתי את הביקורת, היה רשום ש"אפקט" הסראונד חזק יותר וטוב ביותר מאשר מדפיים רגילים.
כעיקרון זה נכון, רמקולים כאלה המטרה שלהם זה להפיץ את הסאונד בצורה רחבה יותר, לעומת רמקול רגיל שהסאונד ממוקד פחות או יותר לכיוון אחד.
עפר, אתה עשית את הביקורת ואתה שמעת את ההבדלים, בביקורת היללת את הפטנט של הרמקולים הללו, עכשיו אני שואל את עצמי את השאלה, למה הרמקולים הללו לא נפוצים? אני יכול לראות את זה כאן בפורום...
התיאור שלך בסרט "רעם טרופי" קנה אותי!
כעיקרון זה נכון, רמקולים כאלה המטרה שלהם זה להפיץ את הסאונד בצורה רחבה יותר, לעומת רמקול רגיל שהסאונד ממוקד פחות או יותר לכיוון אחד.
עפר, אתה עשית את הביקורת ואתה שמעת את ההבדלים, בביקורת היללת את הפטנט של הרמקולים הללו, עכשיו אני שואל את עצמי את השאלה, למה הרמקולים הללו לא נפוצים? אני יכול לראות את זה כאן בפורום...
התיאור שלך בסרט "רעם טרופי" קנה אותי!
- oferlaor
- מנהל

- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
קודם כל - קואד פולאריים - תעשה בדיקה כמה כאלה בכלל יש - לדעתי לא הרבה.
בי פולאריים - יש לא מעט - לדעתי הצרה היא בתור התחלה שכמו שעופר אמר 5.1 לא כזה פופולארי.
דבר שני - יש כאלה שמעדיפים סאונד ישיר. דבר נוסף שאני מעריך זה המחיר של הרמקולים הללו.
בי פולאריים - יש לא מעט - לדעתי הצרה היא בתור התחלה שכמו שעופר אמר 5.1 לא כזה פופולארי.
דבר שני - יש כאלה שמעדיפים סאונד ישיר. דבר נוסף שאני מעריך זה המחיר של הרמקולים הללו.
איתי, הכל יחסי,Itay_Pollak כתב:דבר נוסף שאני מעריך זה המחיר של הרמקולים הללו....
בהשוואה לרמקולי סראונד יקרים יותר,הרמקולים נשמעים לא מי יודע מה וזה בלשון המעטה.
הבעיה נעוצה בזה שהוופרים קטנים מדי ולכן הסאונד נשמע "רזה" מדי, השוואתי בין ה QS8 ל Paradigm ADP-390 (הסדרה הנמוכה) עם וופר של 7.5 אינץ וההבדל היה עצום.
....
כוונתי היתה לרמקולי סראונד ולא לרמקולים רגילים, ל ADP-390 יותר אלמנטים (5) והוא נשמע טוב בהרבה מ QS8.
לדעתי, כמו שצריך להתאים סנטר לרמקולים הקדמיים, כך יש לנהוג עם רמקולי סראונד ועדיף שהוופר יהיה כמה שיותר גדול.
ADP-390 הוא מסדרת מוניטור הנמוכה של Paradigm.
לדעתי, כמו שצריך להתאים סנטר לרמקולים הקדמיים, כך יש לנהוג עם רמקולי סראונד ועדיף שהוופר יהיה כמה שיותר גדול.
ADP-390 הוא מסדרת מוניטור הנמוכה של Paradigm.
....
- oferlaor
- מנהל

yarino,
איך אפשר להשוות רמקול אחורי קווד מול רגיל כאחורי?
הרי הפונקציה שלהם שונה. זה כמו להגיד שנסעת בשטח עם 4X4 ואז השוואת עם רכב מנהלים, מן הסתם רכב מנהלים לא ממש יתפקד ותמיד יפול בהשוואה כזו. יבוא מישהו אחר ויגיד שהוא השווה בין השניים באוטובהאן וקיבל תוצאות הפוכות לגמרי.
אין לי בכלל ספק שבתצורה שיש לי בבית רמקול מדפי בחיים, אבל בחיים, לא יתן PERFORMANCE טוב יותר מרמקול בי או קוואד פולרי. למה? כי אין לרמקול כזה מקום לעבוד בכלל אצלי בבית. בשביל שהוא יהיה אפקטיבי, אני צריך שהוא ישב לפחות שני מטר מאחורי בכדי שהסאונד שלו יתפזר לאיזור מסויים.
במקרה שלי, הרמקול יושב כמעט מעלי וגורם לי להרגיש שיש מאחורי וסביבי דברים ... איך רמקול מדפי יכול לעשות זאת (רמז: הוא לא).
אני שונא שהצליל בוקע ממקום ממוקד בצליל הקפי. זה גורם לך להבין שיש מאחוריך רמקול במקום לשכוח מהרמקול ולהתרכז באפקטים שהוא מייצר.
צריך להתייחס לפונקציה שהאפקט אמור לייצר. בראש ובראשונה הוא אמור לייצר אפקט של שטח רמקולים ולא של רמקול אחד נקודתי. אם יש לך חדר קולנוע גדול ורחב ויש מאחוריך ובצידיך מספיק מקום בכדי למקם רמקולים שהם גם רחוקים מהקירות וגם ממך מספיק בכדי להפיק את אותו אפקט, הרווחת. למרבית האנשים אין חדרים כאלה (חוששני שכנראה גם לך אין) ולכן האפקט שאתה מסתפק בו הוא ככל הנראה נקודתי (קרי: אפשר למקם במרחב בדיוק מאיפה האפקט מגיע)
לגבי העוצמות ואיכותו כרמקול, אני חושב שהוא מצויין כרמקול אפקטים (קרי: אחורי או צידי). זה חס וחלילה לא רמקול שמיועד להשמיע קולות של בני אדם (אלא אם כן הם מאחוריך) או מוזיקה (אלא אם כן היא מוזיקת אמביאנס)
אגב, איך השוואת את ה-QS8 למשהו, רכשת אותו לצורך בדיקה?
איך אפשר להשוות רמקול אחורי קווד מול רגיל כאחורי?
הרי הפונקציה שלהם שונה. זה כמו להגיד שנסעת בשטח עם 4X4 ואז השוואת עם רכב מנהלים, מן הסתם רכב מנהלים לא ממש יתפקד ותמיד יפול בהשוואה כזו. יבוא מישהו אחר ויגיד שהוא השווה בין השניים באוטובהאן וקיבל תוצאות הפוכות לגמרי.
אין לי בכלל ספק שבתצורה שיש לי בבית רמקול מדפי בחיים, אבל בחיים, לא יתן PERFORMANCE טוב יותר מרמקול בי או קוואד פולרי. למה? כי אין לרמקול כזה מקום לעבוד בכלל אצלי בבית. בשביל שהוא יהיה אפקטיבי, אני צריך שהוא ישב לפחות שני מטר מאחורי בכדי שהסאונד שלו יתפזר לאיזור מסויים.
במקרה שלי, הרמקול יושב כמעט מעלי וגורם לי להרגיש שיש מאחורי וסביבי דברים ... איך רמקול מדפי יכול לעשות זאת (רמז: הוא לא).
אני שונא שהצליל בוקע ממקום ממוקד בצליל הקפי. זה גורם לך להבין שיש מאחוריך רמקול במקום לשכוח מהרמקול ולהתרכז באפקטים שהוא מייצר.
צריך להתייחס לפונקציה שהאפקט אמור לייצר. בראש ובראשונה הוא אמור לייצר אפקט של שטח רמקולים ולא של רמקול אחד נקודתי. אם יש לך חדר קולנוע גדול ורחב ויש מאחוריך ובצידיך מספיק מקום בכדי למקם רמקולים שהם גם רחוקים מהקירות וגם ממך מספיק בכדי להפיק את אותו אפקט, הרווחת. למרבית האנשים אין חדרים כאלה (חוששני שכנראה גם לך אין) ולכן האפקט שאתה מסתפק בו הוא ככל הנראה נקודתי (קרי: אפשר למקם במרחב בדיוק מאיפה האפקט מגיע)
לגבי העוצמות ואיכותו כרמקול, אני חושב שהוא מצויין כרמקול אפקטים (קרי: אחורי או צידי). זה חס וחלילה לא רמקול שמיועד להשמיע קולות של בני אדם (אלא אם כן הם מאחוריך) או מוזיקה (אלא אם כן היא מוזיקת אמביאנס)
אגב, איך השוואת את ה-QS8 למשהו, רכשת אותו לצורך בדיקה?
עופר,
אני בהחלט מסכים איתך שאין מה להשוות בין רמקול רגיל כאחורי לרמקול אחורי קווד, אני גם ציינתי שה Paradigm הוא לא רמקול רגיל.
כמו בכל רמקולים, גם ברמקולים סראונד ההבדלים הם עצומים, נכון שהם לא אמורים להשמיע מוזיקה, אך גם באפקטים אתה מרגיש הבדל והבדל גדול.
את ה QS8 שמעתי אצל חבר שבנה מתחת לביתו קולנוע בייתי לתפארת, הבחור קנה את הרמקולים והתאכזב מהתוצאה שקיבל, לאחר שבוע הוא החליף אותם ב paradigm סדרת סטודיו.
זהו הרמקול שהתכוונתי שהוא גם על הכוונת שלי.
http://www.paradigm.com/en/paradigm/spe ... 4.paradigm
אני בהחלט מסכים איתך שאין מה להשוות בין רמקול רגיל כאחורי לרמקול אחורי קווד, אני גם ציינתי שה Paradigm הוא לא רמקול רגיל.
כמו בכל רמקולים, גם ברמקולים סראונד ההבדלים הם עצומים, נכון שהם לא אמורים להשמיע מוזיקה, אך גם באפקטים אתה מרגיש הבדל והבדל גדול.
את ה QS8 שמעתי אצל חבר שבנה מתחת לביתו קולנוע בייתי לתפארת, הבחור קנה את הרמקולים והתאכזב מהתוצאה שקיבל, לאחר שבוע הוא החליף אותם ב paradigm סדרת סטודיו.
זהו הרמקול שהתכוונתי שהוא גם על הכוונת שלי.
http://www.paradigm.com/en/paradigm/spe ... 4.paradigm
....
אתה מוזמן אלי (בנימינה), יש לי סט-אפ עם קדמיים של Hyperion, מגבר VSX-94TXH של פיוניר,erezm_1 כתב:אני לא רכשתי את הרמקול QS8, הייתי מעוניין לשמוע אותו. ולראות אותו,היכן אני יכול לשמוע אותו?
את הרמקול ADP-390 כן שמעתי ולא התלהבתי כל כך.
ארז...
וסט סראונד של Axiom - כולל QS8 ו-VP150. התוצאה הסופית מרשימה בהחלט.
אני יוצא הלילה לשבועיים בחו"ל מהעבודה, אתה מוזמן להשאיר הודעה בפרטי מתי אתה רוצה
לבקר.