פליייייייז תסבירו מה זה class a,b /t וכו'...אם יש עוד בכלל
תודה, אופיר

באופן תיאורטי היות וישנם 26 אותיות באלפאבת האנגלית, ניתן ליצור לפחות 52 קומבינציות שונות של CLASSיםofirharlev כתב:תודה רבה רבה רבה על ההסברים שהתגלו להיות הרבה מאוד יותר מסובכים ממה שציפיתי מהם להיות :O
האמת שלא הבנתי כלום מהמאמרים באנגלית...לא כי אני לא יודע אנגלית טוב, אלא בגלל שהמושגים שם מאוד לא אומרים לי כלום. והאמת שגם בעברית לא הצלחתי להבין את כל הנושא, אבל ברמת העיקרון הבנתי ת'בסיס....כלומר ת'תכונות.
אז CLASS H+ זה בעצם CLASS AB ???...

תודה תודה... פטיש לא היתי אומר. יש כאן לא מעט פטישים כרישים ושאר כלים הרבה יותר מבינים ממני. אני בסה"כ הכל מהנדס אלקטרוניקה.. בכל אופן, ישנם שני סוגי טרנזיסטורים עיקריים. הביפולארי שנקרא גם הצומתי הוא טרנזיסטור שפועל על עיקרון הצומת בין שני חומרים מוליכים למחצה שעי ויסות זרם ברגל כניסה אחת, ניתן לווסת זרם אחר גבוהה יתר בין שני הדקים אחרים.ofirharlev כתב:וואו EB1000 אין מילים בפי, חוץ מ-אתה פטישבשיא הרצינות
רק מה....חבל שאני לא פטיש כמוך, ככה שההסבר המפורט והמקצועי, אני בטוח, מאוד שלך לא אומר לי כלום.
אתה יכול בבקשה להסביר מה משמעות המושגים טרנזיסטורים ליניאריים וביפולריים, ומה זה תופולוגיות![]()
תודה על הכל...אגב CLASS H+ זה משהו נחמד, או שזה גם כזה סטנדרטי וסתמי מאוד?...

אההה....הבנתי פחות או יותר. אבל מה התכונה של הביפולארי, שאפשר להעביר שני זרמים באותו טרנזיסטור שהאחד גבוה מהשני, נותנת? כלומר למה היא טובה יותר או פחות מטרנזיסטור FET....שת'אמת לא ממש הבנתי מה הקטע שלוEB1000 כתב:תודה תודה... פטיש לא היתי אומר. יש כאן לא מעט פטישים כרישים ושאר כלים הרבה יותר מבינים ממני. אני בסה"כ הכל מהנדס אלקטרוניקה.. בכל אופן, ישנם שני סוגי טרנזיסטורים עיקריים. הביפולארי שנקרא גם הצומתי הוא טרנזיסטור שפועל על עיקרון הצומת בין שני חומרים מוליכים למחצה שע"י ויסות זרם ברגל כניסה אחת, ניתן לווסת זרם אחר גבוהה יתר בין שני הדקים אחרים.ofirharlev כתב:וואו EB1000 אין מילים בפי, חוץ מ-אתה פטישבשיא הרצינות
רק מה....חבל שאני לא פטיש כמוך, ככה שההסבר המפורט והמקצועי, אני בטוח, מאוד שלך לא אומר לי כלום.
אתה יכול בבקשה להסביר מה משמעות המושגים טרנזיסטורים ליניאריים וביפולריים, ומה זה תופולוגיות![]()
תודה על הכל...אגב CLASS H+ זה משהו נחמד, או שזה גם כזה סטנדרטי וסתמי מאוד?...
טרנזיסור אחר הוא ה FET או תוצא שדה. כאן זה טרנזיסטור שמאפשר ויסות זרם גבוה בין שני הדקים עי שינוי מתח נמוך בין שני הדקים אחרים (שינוי שדה חשמלי שגורם לשינוי מוליכות)
ה MOSFET הוא שיפור של ה JFET באופן מופשט.
ליניאריות היא בסך הכל תכונה מתמטית. תחשוב על זה כאפשרות להגביר אות קטן באותה הפרופורציה של הגברה של אות גדול. יותר ליניארי = פחות מעוות.
טופולוגיה זה מושג המתאר מבנה גאומטרי של מערכת או מנגנון מסויים. טופולוגיה שונה בין מגברים =צורת חיבור שונה של הטרנזיסטורים.....