האל"ף בי"ת של המגברים :)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

אוקיי אז מישהו מוכן בבקשה להסביר לי מה זה אומר כל הCLASS-ים האלה שיש למגברים? הדבר היחידי שאני יודע זה H+ שזה אומר שיש לו שני מגברים, האחד לווליום נמוך והשני לגבוה.
פליייייייז תסבירו מה זה class a,b /t וכו'...אם יש עוד בכלל :oops: :מבולבל:

תודה, אופיר

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

מקווה שזה יעזור לך
http://www.duncanamps.com/technical/ampclasses.html

בנוסף מצרף לינק מדהים לסדרה של מאמרים מדהימים בתחום
http://sound.westhost.com/
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

a

שליחה #3 

אופיר,לי יש פאואר של יאמאה אני מעיז לאמר,יש לחצן auto class-a'

אני לא שומע הבדל בשום ווליום,האם לך יש גם לחצן דומה?

בכל אופן אם יש לך סבלנות לקרוא את המאמר שהיציע לך מטני

אז תן לי הסבר קצר,כי גם אני מגלה בזב ענין
אמן מייסר

EB1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

ה CLASSES מסווגים את מגברי ההספק לקובצות שונות לפי תופולוגיות שונות של המבנה הטרנזיסטורי של המגבר.

CLASS A זה מגבר בעל נצילות נמוכה מאד, אבל אחוז עוותים נמוך ובדרך כלל ימצא בשימוש במגברים אודיופילים ובקדם מגברים. כאן הטרנזיסטורים עובדים רק סביב נקודת העבודה בתחום הליניארי (המגבר יהיה בעל אופי דיי ליניארי)

CLASS B בעל נצילות גבוהה יותר אך אחוז עוותים גדול כי הוא עובד קרוב לתחום הרוויה של הטרנזיסטורים וגורם לעוותי מעבר

CLASS AB הוא שילוב ביו CLASS A ל B והוא זוהי התופולוגיה הכי נפוצה במגברי הספק סטנדארטים. ה AB הוא למעשה מעגל משופר של CLASS B

CLASS C הוא מגבר שנעזר ב שנאי ומשמש להגברה של RF שזה אומר הגברה של אותות תקשורת

CLASS D הוא מגבר סיפרטי פיריטיבי שפועל על עקרון איפנון רוחב פס PWM ונותן הגברה עם נצילות גבוהה מאד אבל עם אחוז עוותים גבוהה וצליל לא ליניארי. הוא משמש בעיקר למגברים קטנים לכל מיני זמזמים. וגם למגברי הספר של סאבוופרים זולים.

CLASS T זה מגבר סיפרתי שנחשב למגבר איכותי וכולל מעבד סיפרתי שמבקר על ההגברה. הוא בעל נצילות גבוהה כמו CLASS D אבל זו תופולוגיה שונה. יש מאמינים שיום אחד הוא יהפוך למגבר הנפוץ ביותר בשימוש בגלל שהוא תופס מעט מאד מקום ומשקלו נמוך.

ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

תודה רבה רבה רבה על ההסברים שהתגלו להיות הרבה מאוד יותר מסובכים ממה שציפיתי מהם להיות :O
האמת שלא הבנתי כלום מהמאמרים באנגלית...לא כי אני לא יודע אנגלית טוב, אלא בגלל שהמושגים שם מאוד לא אומרים לי כלום. והאמת שגם בעברית לא הצלחתי להבין את כל הנושא, אבל ברמת העיקרון הבנתי ת'בסיס....כלומר ת'תכונות.
אז CLASS H+ זה בעצם CLASS AB ???

EB1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

ofirharlev כתב:תודה רבה רבה רבה על ההסברים שהתגלו להיות הרבה מאוד יותר מסובכים ממה שציפיתי מהם להיות :O
האמת שלא הבנתי כלום מהמאמרים באנגלית...לא כי אני לא יודע אנגלית טוב, אלא בגלל שהמושגים שם מאוד לא אומרים לי כלום. והאמת שגם בעברית לא הצלחתי להבין את כל הנושא, אבל ברמת העיקרון הבנתי ת'בסיס....כלומר ת'תכונות.
אז CLASS H+ זה בעצם CLASS AB ???
...
באופן תיאורטי היות וישנם 26 אותיות באלפאבת האנגלית, ניתן ליצור לפחות 52 קומבינציות שונות של CLASSים :wink: אני ציינתי את הCLASSים ה"קלאסים" היסודיים. שאר הקךאסים הם כל מיני קומבינות ושיפורים שפותחו עי חברות שונות. רובם סתם גימיק מסחרי.

CLASS H זה למעשה שיפור של CLASS G שהוא לא יותר משיפור של CLASS AB CLASS G ישנו ספק כוח ממותגאו לחילופין, מספר ספקי כוח עם מתג בורר אשר מבוקר עי משוב מאות הכניסה המוגבר. כך כאשר אות הכניסה גבוהה, דרגת ההגברה AB מוזנת ממקור מתח גבוהה יותר בצורה זו נקודת העבודה מתרחקת מנקודות הרוויה של הטרנזיסטורים. באופן דומה אות קטן יגרום להזנה ממקור מתח נמוך וישפר את העיענות הדינאמית של המגבר על חשבון רעש שמגיעה מספקים ממותגים.

CLASS H משתמש במעגל משוב המחובר לאות הכניסה ומשנה באופן ליניארי ורציף את מתח ההזנה של ספק הכוח. כאן המעגל מורכב יותר ונותן תוצאות טובות יותר מבחינת איכות הסאונדאבל שוב ישנה הקרבה של נצילות...

לרוב המגברים ממשפחת AB G H משתמשים בטרנזיסטורי MOSFET כי יש הם יותר ליניאריים מטרנזיסטורים ביפולריים.

אבל למעשה את כל התופולוגיות שהקיימות ניתן לממש בכל סוג של טרנזיסטור כולל שפורפרות (שאותם אני ממש מתעב)
נערך לאחרונה על ידי EB1000 ב 20/02/2006 20:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

וואו EB1000 אין מילים בפי, חוץ מ-אתה פטיש 8O בשיא הרצינות
רק מה....חבל שאני לא פטיש כמוך, ככה שההסבר המפורט והמקצועי, אני בטוח, מאוד שלך לא אומר לי כלום.
אתה יכול בבקשה להסביר מה משמעות המושגים טרנזיסטורים ליניאריים וביפולריים, ומה זה תופולוגיות :מבולבל:
תודה על הכל...אגב CLASS H+ זה משהו נחמד, או שזה גם כזה סטנדרטי וסתמי מאוד?

EB1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

ofirharlev כתב:וואו EB1000 אין מילים בפי, חוץ מ-אתה פטיש 8O בשיא הרצינות
רק מה....חבל שאני לא פטיש כמוך, ככה שההסבר המפורט והמקצועי, אני בטוח, מאוד שלך לא אומר לי כלום.
אתה יכול בבקשה להסביר מה משמעות המושגים טרנזיסטורים ליניאריים וביפולריים, ומה זה תופולוגיות :מבולבל:
...
תודה תודה... פטיש לא היתי אומר. יש כאן לא מעט פטישים כרישים ושאר כלים הרבה יותר מבינים ממני. אני בסה"כ הכל מהנדס אלקטרוניקה.. בכל אופן, ישנם שני סוגי טרנזיסטורים עיקריים. הביפולארי שנקרא גם הצומתי הוא טרנזיסטור שפועל על עיקרון הצומת בין שני חומרים מוליכים למחצה שעי ויסות זרם ברגל כניסה אחת, ניתן לווסת זרם אחר גבוהה יתר בין שני הדקים אחרים.

טרנזיסור אחר הוא ה FET או תוצא שדה. כאן זה טרנזיסטור שמאפשר ויסות זרם גבוה בין שני הדקים עי שינוי מתח נמוך בין שני הדקים אחרים (שינוי שדה חשמלי שגורם לשינוי מוליכות)

ה MOSFET הוא שיפור של ה JFET באופן מופשט.

ליניאריות היא בסך הכל תכונה מתמטית. תחשוב על זה כאפשרות להגביר אות קטן באותה הפרופורציה של הגברה של אות גדול. יותר ליניארי = פחות מעוות.

טופולוגיה זה מושג המתאר מבנה גאומטרי של מערכת או מנגנון מסויים. טופולוגיה שונה בין מגברים =צורת חיבור שונה של הטרנזיסטורים..

ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

EB1000 כתב:
ofirharlev כתב:וואו EB1000 אין מילים בפי, חוץ מ-אתה פטיש 8O בשיא הרצינות
...
תודה תודה... פטיש לא היתי אומר. יש כאן לא מעט פטישים כרישים ושאר כלים הרבה יותר מבינים ממני. אני בסה"כ הכל מהנדס אלקטרוניקה.. בכל אופן, ישנם שני סוגי טרנזיסטורים עיקריים. הביפולארי שנקרא גם הצומתי הוא טרנזיסטור שפועל על עיקרון הצומת בין שני חומרים מוליכים למחצה שע"י ויסות זרם ברגל כניסה אחת, ניתן לווסת זרם אחר גבוהה יתר בין שני הדקים אחרים.

טרנזיסור אחר הוא ה FET או תוצא שדה. כאן זה טרנזיסטור שמאפשר ויסות זרם גבוה בין שני הדקים עי שינוי מתח נמוך בין שני הדקים אחרים (שינוי שדה חשמלי שגורם לשינוי מוליכות)

ה MOSFET הוא שיפור של ה JFET באופן מופשט.

ליניאריות היא בסך הכל תכונה מתמטית. תחשוב על זה כאפשרות להגביר אות קטן באותה הפרופורציה של הגברה של אות גדול. יותר ליניארי = פחות מעוות.

טופולוגיה זה מושג המתאר מבנה גאומטרי של מערכת או מנגנון מסויים. טופולוגיה שונה בין מגברים =צורת חיבור שונה של הטרנזיסטורים..
...
אההה....הבנתי פחות או יותר. אבל מה התכונה של הביפולארי, שאפשר להעביר שני זרמים באותו טרנזיסטור שהאחד גבוה מהשני, נותנת? כלומר למה היא טובה יותר או פחות מטרנזיסטור FET....שת'אמת לא ממש הבנתי מה הקטע שלו :P

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #10 

יש לי רסיבר ישן בטרוף של AKAI- A6600 סאונד מדהים,בנוי על FETים, אבל הוא מאוד רגיש לכל קפיצת מתח, שמתבטאים ברעשים
(אפילו כשהשכן מדליק את האור בסלון), כשבCARVER העכשווי זה לא מופיע.

שאלה : האם ניתן לנטרל את הרעשים ע"י תוספת קבלים או כל דבר אחר (יש ידע בסיסי באלקטרוניקה), או פשוט לחבר שנאי מבדל עם מייצב מתח שיש לי עכשיו בכניסה לחשב ? (זה לא UPS, אלא 2 מכשירים נפרדים).
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”