שאלה לגבי רמקול סנטר
אני חדש בפורום אבל לא חדש בעולם הקולנוע הביתי.
ברשותי רסיבר מרנץ 4500 7.1 ורמקולים קדמיים פירלס (מקוריים מדנמרק בני 10 שנים בערך), בשנה האחרונה קניתי מסך LCD של LG 32 אינץ' והתחלתי לצפות בסרטי HD. אני ממש נהנה מהסאונד והתמונה, הרמקולים נמצאים בצדדי החדר ולא קרוב מידי למסך, הבעייה היא הסאונד מהערוץ הקדמי, אם אני מגביר את הסאונד מהמסך זה יוצר מאיין הד בגלל שזה לא מתואם עם הסאונד מהקדמיים, אז השתקתי את המסך וכשאני רואה סרטים אני צריך ממש להגביר כדי לשמוע שיחות בסרטים. אין ברשותי אלפי שקלים לקנות רמקול סנטר איכותי, הפשוטים ביותר (ברמה סבירה) מתחילים מ700 ש"ח, יש מיתון ואין כסף.. והאפשרות העומדת בפני היא להניח זוג רמקולים מדפיים קרוב למסך (זוג מדפיים עם סאונד איכותי בלי לוגו עליהם שהיו שייכים למערכת סטריאו שנשרפה לחבר ואני לא יודע של איזה מותג) ולחבר אותם בערוץ סראונד או בערוץ סראונד B שיעבדו כמו קדמיים נוספים.
טוב, חפרתי מספיק,
ה"שאלה" שלי :
האם אפשר לחבר את אחד הרמקולים המדפיים לערוץ הסנטר ברסיבר ולהנות מסאונד קידמי נורמלי, או שלא??
המון תודה למגיבים
עידו
ברשותי רסיבר מרנץ 4500 7.1 ורמקולים קדמיים פירלס (מקוריים מדנמרק בני 10 שנים בערך), בשנה האחרונה קניתי מסך LCD של LG 32 אינץ' והתחלתי לצפות בסרטי HD. אני ממש נהנה מהסאונד והתמונה, הרמקולים נמצאים בצדדי החדר ולא קרוב מידי למסך, הבעייה היא הסאונד מהערוץ הקדמי, אם אני מגביר את הסאונד מהמסך זה יוצר מאיין הד בגלל שזה לא מתואם עם הסאונד מהקדמיים, אז השתקתי את המסך וכשאני רואה סרטים אני צריך ממש להגביר כדי לשמוע שיחות בסרטים. אין ברשותי אלפי שקלים לקנות רמקול סנטר איכותי, הפשוטים ביותר (ברמה סבירה) מתחילים מ700 ש"ח, יש מיתון ואין כסף.. והאפשרות העומדת בפני היא להניח זוג רמקולים מדפיים קרוב למסך (זוג מדפיים עם סאונד איכותי בלי לוגו עליהם שהיו שייכים למערכת סטריאו שנשרפה לחבר ואני לא יודע של איזה מותג) ולחבר אותם בערוץ סראונד או בערוץ סראונד B שיעבדו כמו קדמיים נוספים.
טוב, חפרתי מספיק,
ה"שאלה" שלי :
האם אפשר לחבר את אחד הרמקולים המדפיים לערוץ הסנטר ברסיבר ולהנות מסאונד קידמי נורמלי, או שלא??
המון תודה למגיבים
עידו
- Shaharr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 249
- שם מלא: shahar
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שמע אני גם הייתי בבעיה שלך, המונולוגים נורא חלשים בלי רמקול סנטר בסרטים מסויימים, בעיקר סרטי אקשן.
הרמקולים הקדמיים שלי הם רמקולים של מערכת סטיראו סוני מדפיים גדולים יחסית והם ממש מעולה.
מצאתי עוד רמקול דומה ושמתי אותו מעל לטלוויזיה מחובר לערוץ של הסנטר, כיוונתי את האקולייזר של הסנטר
ככה שהוא יתאים פיקס לקדמיים, ושומעים מעולה.
כעיקרון הסנטר אמור להיות מאותה סדרה של הקדמיים, אבל הוא יכול להיות זהה לקדמיים לחלוטין.
ההבדל בד"כ הוא שהסנטר בצורה שונה ככה שיתאים להיות מעל\מתחת לטלוויזיה + אין צורך בבאס בסנטר.
ככה שכל עוד תמצא רמקול שיהיה דומה בסאונד שלו לאחד הקדמיים זה מעולה.
את יכול פשוט לנסות לחבר אותו במקום אחד מהם ולראות אם יש הבדל בין הצדדים, ככה תדע אם הוא נשמע אותו דבר, במידה ולא בזמן הסרט אתה תרגיש שהסאונד שלו, בדיבור ואפקטים, קצת לא קשור..
בהצלחה.
הרמקולים הקדמיים שלי הם רמקולים של מערכת סטיראו סוני מדפיים גדולים יחסית והם ממש מעולה.
מצאתי עוד רמקול דומה ושמתי אותו מעל לטלוויזיה מחובר לערוץ של הסנטר, כיוונתי את האקולייזר של הסנטר
ככה שהוא יתאים פיקס לקדמיים, ושומעים מעולה.
כעיקרון הסנטר אמור להיות מאותה סדרה של הקדמיים, אבל הוא יכול להיות זהה לקדמיים לחלוטין.
ההבדל בד"כ הוא שהסנטר בצורה שונה ככה שיתאים להיות מעל\מתחת לטלוויזיה + אין צורך בבאס בסנטר.
ככה שכל עוד תמצא רמקול שיהיה דומה בסאונד שלו לאחד הקדמיים זה מעולה.
את יכול פשוט לנסות לחבר אותו במקום אחד מהם ולראות אם יש הבדל בין הצדדים, ככה תדע אם הוא נשמע אותו דבר, במידה ולא בזמן הסרט אתה תרגיש שהסאונד שלו, בדיבור ואפקטים, קצת לא קשור..
בהצלחה.
לא נכנסתי עמוק לפתיח הכללי אך לגבי שאלתך העיקרית
אין שום מניעה שכל רמקול בגדר הסביר יכול לשמש כסנטר
ולהעביר דיאלוגים השאלה
מה איכותו מבחינה ווקאלית
בעיית מיגנוט למסך הטלוויזיה
אין שום מניעה שכל רמקול בגדר הסביר יכול לשמש כסנטר
ולהעביר דיאלוגים השאלה
מה איכותו מבחינה ווקאלית
בעיית מיגנוט למסך הטלוויזיה
יש לי עוד שאלה בבקשה בנוגע להספקים ומאמץ על רסיבר.
אני שוקל להוסיף עוד רמקולים למערכת שלי,
כרגע מחוברים רמקולים קדמיים של פירלס (המקוריים-למי שמבין) 140 RMS אופציה ראשונה תהיה להוסיף רמקולים אחוריים גדולים ( 140 RMS) או במקום הקדמיים לשים חזקים יותר של 400 RMS (גם מקוריים).
הרסיבר הוא מרנץ דגם 4500 - 7.1 שיכול להוציא 80 RMS ב 8 אוהם.
רציתי לדעת אם זה כבר יהיה יותר מידיי מאמץ על הרסיבר להפעיל ארבעה רמקולים של 140 RMS
או להחליף את הקדמיים לכאלה של 400 RMS.
אני רוצה יותר באס!!
אני מודע לעובדה הידועה ששמיעת מוסיקה תהייה אופטימאלית עם שני קדמיים בלבד.
תודה
עידו
כרגע מחוברים רמקולים קדמיים של פירלס (המקוריים-למי שמבין) 140 RMS אופציה ראשונה תהיה להוסיף רמקולים אחוריים גדולים ( 140 RMS) או במקום הקדמיים לשים חזקים יותר של 400 RMS (גם מקוריים).
הרסיבר הוא מרנץ דגם 4500 - 7.1 שיכול להוציא 80 RMS ב 8 אוהם.
רציתי לדעת אם זה כבר יהיה יותר מידיי מאמץ על הרסיבר להפעיל ארבעה רמקולים של 140 RMS
או להחליף את הקדמיים לכאלה של 400 RMS.
אני רוצה יותר באס!!
אני מודע לעובדה הידועה ששמיעת מוסיקה תהייה אופטימאלית עם שני קדמיים בלבד.
תודה
עידו
יש לך אופציית כיוון של העוצמה לכל ערוץ ברסיבר אם אני לא טועה, תגביר את העוצמה של ערוץ הסנטר והבעיה תסתדר. נראה לי פשוט שהנצילות של הסנטר שלך נמוכה. אין שום דבר שימנע ממך להחליף אותו ברמקול רגיל אבל התוצאה לא תיהיה טובה כמו סנטר יעודי שבנויי לכך. בנוגע להוספת רמקולים אני מציע לך לא לשנות כרגע כלום במערכת. תחסוך כסף ותגיע לסכום שבין 2000 -3000 שקל אשמח להמליץ לך על סטים של רמקולים טובים על מנת שתוכל להחליף את הפירלס למשהו יותר נורמלי.