בעיה - הקול מקדים את התמונה.
הקול מקדים את התמונה בכשתי עשיריות השניה.
המחשב מחובר ל -
1. רסיבר בחיבור אופטי.
2. ל- LCD 8404 בחיבור DVI-HDMI
מותקן ויסטה , WMC, FFDSHOW .
יש קבצים שבהם הכל רץ תקין (הקול והתמונה מסונכרנים).
1. האם הבעיה מוכרת ?
2. האם ניתן לסנכרן (לעקב את הקול) וכיצד ?
3. מדוע הבעיה נגרמת רק בחלק מהקבצים ? ( עיבוד תמונה של הטלוויזיה? )
4. האם מחבר ה- DVI יכול להעביר לטלוויזיה גם AUDIO (למקרה שאני מוכן לוותר על הרסיבר ולשמוע באמצעות הTV ) ?
תודה רבה.
אם הנושא כבר הועלה ונפתר אשמח לקבל הפניה...
המחשב מחובר ל -
1. רסיבר בחיבור אופטי.
2. ל- LCD 8404 בחיבור DVI-HDMI
מותקן ויסטה , WMC, FFDSHOW .
יש קבצים שבהם הכל רץ תקין (הקול והתמונה מסונכרנים).
1. האם הבעיה מוכרת ?
2. האם ניתן לסנכרן (לעקב את הקול) וכיצד ?
3. מדוע הבעיה נגרמת רק בחלק מהקבצים ? ( עיבוד תמונה של הטלוויזיה? )
4. האם מחבר ה- DVI יכול להעביר לטלוויזיה גם AUDIO (למקרה שאני מוכן לוותר על הרסיבר ולשמוע באמצעות הTV ) ?
תודה רבה.
אם הנושא כבר הועלה ונפתר אשמח לקבל הפניה...
-
- פרטי הקובץ
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ממה שהבנתי בטלוויזיות של פיליפס יש עיבוד תמונה כלשהו שעושה עיכוב לתצוגת התמונה. הפתרון הוא פשוט לכבות את עיבוד התמונה הזה בהגדרות של הטלוויזיה.
כמו כן, יש לך בד"כ אפשרות ברסיבר להוסיף DELAY קבוע. זהו גם פתרון אפשרי.
לגבי השאלה על אודיו ב-DVI/HDMI, התשובה היא שזה תלוי איזה כרטיס מסך יש לך, אבל אם אין לך רסיבר עם כניסות HDMI אז אין טעם להתעסק עם זה.
כמו כן, יש לך בד"כ אפשרות ברסיבר להוסיף DELAY קבוע. זהו גם פתרון אפשרי.
לגבי השאלה על אודיו ב-DVI/HDMI, התשובה היא שזה תלוי איזה כרטיס מסך יש לך, אבל אם אין לך רסיבר עם כניסות HDMI אז אין טעם להתעסק עם זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
השאלה לגבי אודיו ב- DVI נשאלה למקרה שלא אצליח להתגבר על הבעיה ואז בקבצים
הספציפיים שבהם הבעיה מופיעה (ברוב הקבצים הבעיה איננה) - אכבה את הרסיבר ו"אסתפק" ברמקולים
של הטלוויזיה. אם אני לא טועה הכרטיס הוא 3450 .
מניסיון שביצעתי (חיבור מתאם DVI-HDMI לכרטיס המסך ומשם כבל HDMI לטלוויזיה) האודיו לא הגיע לטלוויזיה.
האם צריך להגדיר משהו בתוכנה בכדי שהאודיו ייצא דרך כרטיס המסך ?
האם ניתן להגדיר בתוכנה delay לפס האודיו ?
מחר אנסה לנגן את אותו הקובץ (מאותו מחשב+כרטיס מסך) עם אותו רסיבר אבל במקום דרך ה- LCD
אקרין דרך המקרן ואראה האם ה- delay עדיין קיים.
אם לא יהיה delay - בעיה בטלוויזיה (הגדרות, עיבוד תמונה, עיבוד תמונה) בכבל ה- hdmi או במתאם.
אם יהיה delay גם במקרן - בעיה בקובץ (קצבי דגימה וכו') או ב- HTPC (הגדרות, כרטיס מסך וכו').
האם אני צודק ?
הספציפיים שבהם הבעיה מופיעה (ברוב הקבצים הבעיה איננה) - אכבה את הרסיבר ו"אסתפק" ברמקולים
של הטלוויזיה. אם אני לא טועה הכרטיס הוא 3450 .
מניסיון שביצעתי (חיבור מתאם DVI-HDMI לכרטיס המסך ומשם כבל HDMI לטלוויזיה) האודיו לא הגיע לטלוויזיה.
האם צריך להגדיר משהו בתוכנה בכדי שהאודיו ייצא דרך כרטיס המסך ?
האם ניתן להגדיר בתוכנה delay לפס האודיו ?
מחר אנסה לנגן את אותו הקובץ (מאותו מחשב+כרטיס מסך) עם אותו רסיבר אבל במקום דרך ה- LCD
אקרין דרך המקרן ואראה האם ה- delay עדיין קיים.
אם לא יהיה delay - בעיה בטלוויזיה (הגדרות, עיבוד תמונה, עיבוד תמונה) בכבל ה- hdmi או במתאם.
אם יהיה delay גם במקרן - בעיה בקובץ (קצבי דגימה וכו') או ב- HTPC (הגדרות, כרטיס מסך וכו').
האם אני צודק ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ל-3450 יש יכולת להעביר אודיו ה-HDMI. אתה צריך להגדיר את זה בהתאם (יש מדריכים בראש הפורום). שים לב שמדובר בכרטיס קול נפרד מובנה בכרטיס.
יש גם פתרון לניגון אודיו על 2 התקנים שונים (HDMI + היציאה לרסיבר) עם תוכנה מיוחדת. יש גם טיפ לזה בשרשור המדריכים בראש הפורום.
היה פה לפני שבוע-שבועיים שרשור על בעל טלוויזיה של פיליפס עם אותה בעייה, שנבעה מעיבוד תמונה ספציפי שהופעל בטלוויזיה, שניתן לכבות אותו, או להוסיף DELAY קבוע ברסיבר.
יש גם פתרון לניגון אודיו על 2 התקנים שונים (HDMI + היציאה לרסיבר) עם תוכנה מיוחדת. יש גם טיפ לזה בשרשור המדריכים בראש הפורום.
היה פה לפני שבוע-שבועיים שרשור על בעל טלוויזיה של פיליפס עם אותה בעייה, שנבעה מעיבוד תמונה ספציפי שהופעל בטלוויזיה, שניתן לכבות אותו, או להוסיף DELAY קבוע ברסיבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies אתה צודק.
ד"א ה- delay קיים בכל סוגי הקבצים (יש שוני באורך ה- delay בהתאם לסוגי הקבצים).
לאחר קצת משחקים ובדיקות אפשר לקבוע חד משמעית שכאשר מופעלת בטלוויזיה התכונה
Natural Motion מתחיל delay בין הקול (כרטיס קול --> רסיבר --> רמקולים) לתמונה (כרטיס מסך --> מתאם DVI-HDMI -->כבל HDMI -->טלוויזיה). כאשר התכונה אינה מופעלת הכל טוב.
היות ואני רוצה שתכונה זו ( Natural ) כן תהיה זמינה עבורי והואיל והרסיבר שלי אינו תומך בהשהייה של ה- AUDIO ( או שהוא תומך אבל לא מצאתי כיצד) ארצה לחבר לכניסה לרסיבר דווקא את יציאת ה- spdif הקואקסלית של הטלוויזיה (כן מסתבר שיש כזו..) . את זה אוכל לעשות רק לאחר שאצליח לגרום לכרטיס המסך ( 3450 כאמור ) להוציא גם אודיו.
האם בדר"כ מתאם ה- DVI ל- HDMI מעביר גם את ה- AUDIO או שיכול להיות שהפינים הללו חסרים ?
ד"א ה- delay קיים בכל סוגי הקבצים (יש שוני באורך ה- delay בהתאם לסוגי הקבצים).
לאחר קצת משחקים ובדיקות אפשר לקבוע חד משמעית שכאשר מופעלת בטלוויזיה התכונה
Natural Motion מתחיל delay בין הקול (כרטיס קול --> רסיבר --> רמקולים) לתמונה (כרטיס מסך --> מתאם DVI-HDMI -->כבל HDMI -->טלוויזיה). כאשר התכונה אינה מופעלת הכל טוב.
היות ואני רוצה שתכונה זו ( Natural ) כן תהיה זמינה עבורי והואיל והרסיבר שלי אינו תומך בהשהייה של ה- AUDIO ( או שהוא תומך אבל לא מצאתי כיצד) ארצה לחבר לכניסה לרסיבר דווקא את יציאת ה- spdif הקואקסלית של הטלוויזיה (כן מסתבר שיש כזו..) . את זה אוכל לעשות רק לאחר שאצליח לגרום לכרטיס המסך ( 3450 כאמור ) להוציא גם אודיו.
האם בדר"כ מתאם ה- DVI ל- HDMI מעביר גם את ה- AUDIO או שיכול להיות שהפינים הללו חסרים ?