משניים יצא אחד. בהתלבטות בין הפאנסוניק ae4000 לאפסון tw5500
- oriberko
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
krall, ה- 5500 הוא המקבילה האירופית ל- 8500 האמריקאי ?
אם כן, אז אני משוכנע שקראת את ההשוואה המקיפה שערך ארט מ- PR
לשני המקרנים. בחור יסודי הארט הזה.
בתכלס, למעט שחור מעט טוב יותר, לא ראיתי יתרונות ממשיים לאפסון.
כל הפרמטרים שניכרים בעיקר בהשוואות SIDE BY SIDE לא מעניינים במיוחד.
אני מודה שאופציית זכרון העדשה בהחלט מגניבה ושימושית. רק לזכור
שהמקרן חייב להיות מותקן מול המסך ללא LENS SHIFT כדי להשתמש
באופציה הזו.
באופציה הזו.
הבהרה
שלום לכולם,oriberko כתב:krall, ה- 5500 הוא המקבילה האירופית ל- 8500 האמריקאי ?
באופציה הזו....
בדיוק כמו בשנה שעברה גם השנה עם השקת הדגמים החדשים של אפסון בעולם ישנו בלבול בין השוואת הדגמים האירופאים לדגמים האמריקאים.
הדגם המקביל ל EH TW5500 שישווק בקרוב בארץ הינו PC9500UB
אז לכל המתלבטים למיניהם שווה להמתין ולחכות לסקירה שתעלה בארץ בקרוב.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
זה לדעתי אחת השאלות הנפוצות ביותר שצפוייות בפורום הזה בזמן הקרוב - מי עדיף, ה-AE4000 או ה-5500 (סליחה, ה-9500).
קשה מאוד לדעת בשלב הזה, אני חייב לומר שראיתי את ה-5500, אבל עדיין לא את ה-AE4000, כך שאני אישית במתח רב לקראת תחרות אפשרית בין השניים הללו.
קשה מאוד לדעת בשלב הזה, אני חייב לומר שראיתי את ה-5500, אבל עדיין לא את ה-AE4000, כך שאני אישית במתח רב לקראת תחרות אפשרית בין השניים הללו.
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
אני ראיתי את ה 4000 אבל עדיין לא את ה 5500. הביקורת תעלה בקרוב, אבל מדובר לדעתי בתחרות ממש קשה השנה, כי ה 4000 עשה עבודה מצויינת (להזכירכם, הוא עולה רק 2000 דולר)
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
להזיכרך הוא עולה 2000$ מעבר ליםride כתב:אני ראיתי את ה 4000 אבל עדיין לא את ה 5500. הביקורת תעלה בקרוב, אבל מדובר לדעתי בתחרות ממש קשה השנה, כי ה 4000 עשה עבודה מצויינת (להזכירכם, הוא עולה רק 2000 דולר)...
מעניין איך יתמחרו אותו כאן.
שי
- oriberko
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 403
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
ברור שלמחיר ה"מומלץ" ולמציאות אין קשר.ride כתב:Shayosef,
הוא כבר תומחר בארץ. 19900 ש"ח מחיר לצרכן, כנראה שקצת פחות בחנויות...
יצטרכו להתאמץ ביורוקום כדי להיות אטרקטיביים, כתמיד.
אני ממתין למחיר כאן בטרם אחליט, אבל נסיון העבר לא הופך אותי אופטימי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
האם רעש המחרשה של האיריס ב 5500 טופל?oferlaor כתב:זה לדעתי אחת השאלות הנפוצות ביותר שצפוייות בפורום הזה בזמן הקרוב - מי עדיף, ה-AE4000 או ה-5500 (סליחה, ה-9500).
קשה מאוד לדעת בשלב הזה, אני חייב לומר שראיתי את ה-5500, אבל עדיין לא את ה-AE4000, כך שאני אישית במתח רב לקראת תחרות אפשרית בין השניים הללו....
במידה ולא,לדעתי, מדובר בבזיון לא פחות ולא יותר
האפסון 9500ub הוא בדיוק כמו ה 8500ub בכל הקשור לאיכות תמונה
2 המקרנים הם מקרנים זהים מבחינת איבות ונתונים.
ההבדלים בין השניים הם בדיוק כמו ההבדלים בין ה 6500ub ל 7500ub - של השנה החולפת.
ה 9500ub החדש הוא מחליפו של ה 7500ub מהשנה החולפת
ה 8500ub החדש הוא מחליפו של ה 6500ub מהשנה החולפת.
כל ארבעת הדגמים הנ"ל הינם דגמים לשוק האמריקאי.
בישראל שווק הדגם האירופי - הדגם הנוכחי בישראל הינו ה tw5000 המקבילה ל 7500ub
הדגם החדש אוטוטו (חודש חודשיים הקרובים) שישווק בישראל יהיה ה tw5500 המקבילה של ה 9500ub
ההבדלים בין ה 8500Ub ל 9500ub : בשיטת השווק בארה"ב , הראשון משווק בחנוית ובאתרים והשני על ידי מתקינים. כמו כן ה 8500ub מארז בצבע לבן, ה 9500ub מארז שחור. ה 9500ub מגיע עם מנורה נוספת באריזה.
וכן אפשרות לעדשה אנאמורפית ואחריות מוגדלת. מחירו של ה 7500Ub היה גבוה בכ 1000 דולר מה 6500ub.
פער מחירים זה אמור להיות גם בין ה 9500ub לבין ה 8500ub.
בארץ ה tw5000 החולף וכן ה tw5500 החדש מגיעים עם אחריות ל 3 שנים כולל אחריות על המנורה לתקופה הנ"ל - או 3000 שעות מנורה המוקדם בהם.
המנורה הנוספת לא משווקת בישראל עם המקרן בניגוד לדגם האמריקאי הגבוה.
מחירים רבותי מחירים:
הפאנסוניק הפתיע עם מחיר נמוך של 2000 דולר - מחיר זול מאוד למקרן עם שלל האפשרויות הקיימות בו.
האפסון 8500ub נאלצה להגרר להורדה של פאנסוניק וקבעה מחיר של 2500 דולר - לאחר החזר בדואר המחיר לתושב ארה"ב 2300 דולר.
מחירו של ה tw5500 הוא איפה שהוא בין המחיר המלא של 8500ub ל 9500Ub. בהנחת התמחור של ה Tw5000 הנוכחי. מחירו של ה 9500ub בארה"ב להערכתי יהיה גבוה בכ 1000 דולר מה 8500ub - לא פחות מ 3000 דולר.
מחיר 2 המקרנים בישראל:
2 היבואנים התעלמו באופן מוזר מהורדת המחירים המשמעותית שחלה בעולם ואנו הישראלים כנראה לא נהנה ממלוא הורדת המחיר. בעוד תושבי ארה"ב מחייכים כל הדרך לשדרוג המקרנים אנו נאלץ להרגיש את השדרוג בכיסנו.
מחיר ההשקה הרשמי על ידי יורוקום ישראל לפאנסוניק ae4000 הוא 19900 ש"ח כולל אחריות לשנה למקרן ולמנורה (למנורה שנה או 2000 שעות המוקדם). המקרן ישווק באופו סדיר, ונוכל לרכוש אותו בעוד שבועיים שלושה שבועות אצל המשווקים המורשים. (זאת בניגוד ל ae3000 שלא שווק בישראל על ידי יורוקום).
מחיר ההשקה הרשמי של אפסון ישראל ל tw5500 הוא 23000 ש"ח. כולל אחריות ל 3 שנים על המקרן ועל המנורה (על המנורה 3 שנים או 3000 שעות המוקדם) המקרן ישווק בחודש חודשיים הקרובים בישראל.
* המחיר של פאנסוניק נמסר באופן רשמי.
* המחיר של אפסון נמסר לי טלפונית ולא באופן רשמי.
* יתכנו שינויים במועדי השווק המוזכרים מעלה.
* יש לציין כי מחירי ההשקה הם תמיד גבוהים ויש לצפות לירידת מחיר קלה בחודשים הקרובים ב 2 מקרנים.
* אשמח לשמוע את תגובת רוני נציג אפסון בכל הקשור למחיר ומועד השווק המדוייקים בישראל.
ההבדלים בין השניים הם בדיוק כמו ההבדלים בין ה 6500ub ל 7500ub - של השנה החולפת.
ה 9500ub החדש הוא מחליפו של ה 7500ub מהשנה החולפת
ה 8500ub החדש הוא מחליפו של ה 6500ub מהשנה החולפת.
כל ארבעת הדגמים הנ"ל הינם דגמים לשוק האמריקאי.
בישראל שווק הדגם האירופי - הדגם הנוכחי בישראל הינו ה tw5000 המקבילה ל 7500ub
הדגם החדש אוטוטו (חודש חודשיים הקרובים) שישווק בישראל יהיה ה tw5500 המקבילה של ה 9500ub
ההבדלים בין ה 8500Ub ל 9500ub : בשיטת השווק בארה"ב , הראשון משווק בחנוית ובאתרים והשני על ידי מתקינים. כמו כן ה 8500ub מארז בצבע לבן, ה 9500ub מארז שחור. ה 9500ub מגיע עם מנורה נוספת באריזה.
וכן אפשרות לעדשה אנאמורפית ואחריות מוגדלת. מחירו של ה 7500Ub היה גבוה בכ 1000 דולר מה 6500ub.
פער מחירים זה אמור להיות גם בין ה 9500ub לבין ה 8500ub.
בארץ ה tw5000 החולף וכן ה tw5500 החדש מגיעים עם אחריות ל 3 שנים כולל אחריות על המנורה לתקופה הנ"ל - או 3000 שעות מנורה המוקדם בהם.
המנורה הנוספת לא משווקת בישראל עם המקרן בניגוד לדגם האמריקאי הגבוה.
מחירים רבותי מחירים:
הפאנסוניק הפתיע עם מחיר נמוך של 2000 דולר - מחיר זול מאוד למקרן עם שלל האפשרויות הקיימות בו.
האפסון 8500ub נאלצה להגרר להורדה של פאנסוניק וקבעה מחיר של 2500 דולר - לאחר החזר בדואר המחיר לתושב ארה"ב 2300 דולר.
מחירו של ה tw5500 הוא איפה שהוא בין המחיר המלא של 8500ub ל 9500Ub. בהנחת התמחור של ה Tw5000 הנוכחי. מחירו של ה 9500ub בארה"ב להערכתי יהיה גבוה בכ 1000 דולר מה 8500ub - לא פחות מ 3000 דולר.
מחיר 2 המקרנים בישראל:
2 היבואנים התעלמו באופן מוזר מהורדת המחירים המשמעותית שחלה בעולם ואנו הישראלים כנראה לא נהנה ממלוא הורדת המחיר. בעוד תושבי ארה"ב מחייכים כל הדרך לשדרוג המקרנים אנו נאלץ להרגיש את השדרוג בכיסנו.
מחיר ההשקה הרשמי על ידי יורוקום ישראל לפאנסוניק ae4000 הוא 19900 ש"ח כולל אחריות לשנה למקרן ולמנורה (למנורה שנה או 2000 שעות המוקדם). המקרן ישווק באופו סדיר, ונוכל לרכוש אותו בעוד שבועיים שלושה שבועות אצל המשווקים המורשים. (זאת בניגוד ל ae3000 שלא שווק בישראל על ידי יורוקום).
מחיר ההשקה הרשמי של אפסון ישראל ל tw5500 הוא 23000 ש"ח. כולל אחריות ל 3 שנים על המקרן ועל המנורה (על המנורה 3 שנים או 3000 שעות המוקדם) המקרן ישווק בחודש חודשיים הקרובים בישראל.
* המחיר של פאנסוניק נמסר באופן רשמי.
* המחיר של אפסון נמסר לי טלפונית ולא באופן רשמי.
* יתכנו שינויים במועדי השווק המוזכרים מעלה.
* יש לציין כי מחירי ההשקה הם תמיד גבוהים ויש לצפות לירידת מחיר קלה בחודשים הקרובים ב 2 מקרנים.
* אשמח לשמוע את תגובת רוני נציג אפסון בכל הקשור למחיר ומועד השווק המדוייקים בישראל.
הפאנסוניק ae4000 טוב יותר מהאפסון tw5500 במרבית הסצנות.
oriberko כתב:krall, ה- 5500 הוא המקבילה האירופית ל- 8500 האמריקאי ?
באופציה הזו....
לאפסון יתרון ברמת השחורים בתמונות כהות וחשוכות. ונגזרת מכך במעט ב"מבריקים" כתוצאה מהשחורים העמוקים יותר.
בסצינות מעורבות ו\או בהירות ההבדלים מבחינת השחורים הם דווקא לטובת הפאנסוניק.
מלבד art מ pr לדעת כל המבקרים , הפנסוניק לא פחות טוב מהאפסון מבחינת ביצועים.
אוון פאוול מ pc העדיף את הפאנסוניק ae4000 על פני האפסון 8500ub במרבית הסצנות.
הפאנסוניק מציג קונטרס בתמונות מעורבות טוב יותר. צבע רווי ומצויין. צבעי עור טבעיים. , תלת ממדיות ועומק תמונה מעולה.חדות טובה יותר. ביצועי cfi טובים. זאת בנוסף לשלל האופציות הקיימות בפאנסוניק שאינן קיימות באפסון : עדשה אנאמורפית, זכרונות עדשה (חוסך מיסקון מייגע של שולי המסך ) lens shift .... שאינן מביישות מקרנים שעולים עשרות אלפי ש"ח.
הפאנסוניק אף שקט יותר מהאפסון.
הן ספק שפאנסוניק השקיעו במקרן מחשבה רבה , זאת בשילוב מחיר נמוך ביחס לתמורה הנהדרת שהפכו את ה ae4000 מבחינתי למקרן מנצח.
קצת מוזר וומפתיע לרעה כי אפסון לא השכילו לשלב lens shift במקרן שהוא מבחינתם ספינת הדגל.
הוסף לכל זאת את האמינות של פאנסוניק בכלל ובמקרן המיוצר ביפן במיוחד.
זאת לעומת שלל התקלות שדווחו ברשת על האפסון tw5000 ( רק כאן בפורום ספרתי 4 רוכשי מקרני אפסון 5000 ב 2 שרשורים שונים, שדווחו על תקלות כגון רעש בלתי נסבל מהאייריס, כתם צהוב על המסך, וכו'.... אליהם צורף הדווח של רן מויאל - ה 5 במספר - שקיבל את המקרן להדגמה וקבע כי הרעש מהאייריס הוא בלתי נסבל ופוסל מבחינתו את המקרן. בנוסף לזאת אני קיבלתי דווחים נוספים על תקלות באפסון.
Re: הבהרות נוספות
KRALL, הרשה לי להתייחס לדברים שלך, ולהבהיר מספר נקודות:krall כתב:oriberko כתב:krall, ה- 5500 הוא המקבילה האירופית ל- 8500 האמריקאי ?
באופציה הזו....
לאפסון יתרון ברמת השחורים בתמונות כהות וחשוכות. ונגזרת מכך במעט ב"מבריקים" כתוצאה מהשחורים העמוקים יותר.
הפאנסוניק מציג קונטרס בתמונות מעורבות טוב יותר. צבע רווי ומצויין. צבעי עור טבעיים. , תלת ממדיות ועומק תמונה מעולה.חדות טובה יותר. ביצועי cfi טובים. זאת בנוסף לשלל האופציות הקיימות בפאנסוניק שאינן קיימות באפסון : עדשה אנאמורפית, זכרונות עדשה (חוסך מיסקון מייגע של שולי המסך ) lens shift .... שאינן מביישות מקרנים שעולים עשרות אלפי ש"ח.
הן ספק שפאנסוניק השקיעו במקרן מחשבה רבה , זאת בשילוב מחיר נמוך ביחס לתמורה הנהדרת שהפכו את ה ae4000 מבחינתי למקרן מנצח.
קצת מוזר וומפתיע לרעה כי אפסון לא השכילו לשלב lens shift במקרן שהוא מבחינתם ספינת הדגל.
זאת לעומת שלל התקלות שדווחו ברשת על האפסון tw5000 ( רק כאן בפורום ספרתי 4 רוכשי מקרני אפסון 5000 ב 2 שרשורים שונים, שדווחו על תקלות כגון רעש בלתי נסבל מהאייריס, כתם צהוב על המסך, וכו'.... אליהם צורף הדווח של רן מויאל - ה 5 במספר - שקיבל את המקרן להדגמה וקבע כי הרעש מהאייריס הוא בלתי נסבל ופוסל מבחינתו את המקרן. בנוסף לזאת אני קיבלתי דווחים נוספים על תקלות באפסון....
ראשית, מדוע ועל סמך מה אתה מציין שאין LENS SHIFT באפסון TW5500 ??
המוצר עדיין לא נבחן בארץ, אז אני מציע לכולם להתאזר במנת סבלנות קטנה ואחרונה, ובוא ניתן למומחים לבדוק ולחוות את דעתם.
הדגם החדש מאופיין במספר תכונות חדשות/משופרות כגון:
Super-resolution technology
Real color reproduction
Refined frame interpolation
Advanced auto iris technology
לגבי שאלת המחיר שנשאלה, המחיר הרשמי עדיין לא גובש ב 100 אחוז ולכן עדיין לא פורסם, כפי שאמרתי קודם, עוד מעט סבלנות.
השקה רשמית כולל הדגמות במשך 3 ימים ברציפות תתקיים באמצע דצמבר, פרטים נוספים בהמשך.
יש LENS SHIFT גם ב5000 וגם ב5500, לא חשמלי, ידני.
בפנסוניק lens shift חשמלי לעומת ידני באפסון
Ronylit כתב:KRALL, הרשה לי להתייחס לדברים שלך, ולהבהיר מספר נקודות:krall כתב:oriberko כתב:krall, ה- 5500 הוא המקבילה האירופית ל- 8500 האמריקאי ?
באופציה הזו....
זאת לעומת שלל התקלות שדווחו ברשת על האפסון tw5000 ( רק כאן בפורום ספרתי 4 רוכשי מקרני אפסון 5000 ב 2 שרשורים שונים, שדווחו על תקלות כגון רעש בלתי נסבל מהאייריס, כתם צהוב על המסך, וכו'.... אליהם צורף הדווח של רן מויאל - ה 5 במספר - שקיבל את המקרן להדגמה וקבע כי הרעש מהאייריס הוא בלתי נסבל ופוסל מבחינתו את המקרן. בנוסף לזאת אני קיבלתי דווחים נוספים על תקלות באפסון....
ראשית, מדוע ועל סמך מה אתה מציין שאין LENS SHIFT באפסון TW5500 ??
המוצר עדיין לא נבחן בארץ, אז אני מציע לכולם להתאזר במנת סבלנות קטנה ואחרונה, ובוא ניתן למומחים לבדוק ולחוות את דעתם.
הדגם החדש מאופיין במספר תכונות חדשות/משופרות כגון:
Super-resolution technology
Real color reproduction
Refined frame interpolation
Advanced auto iris technology
לגבי שאלת המחיר שנשאלה, המחיר הרשמי עדיין לא גובש ב 100 אחוז ולכן עדיין לא פורסם, כפי שאמרתי קודם, עוד מעט סבלנות.
השקה רשמית כולל הדגמות במשך 3 ימים ברציפות תתקיים באמצע דצמבר, פרטים נוספים בהמשך....
כמו כן חסר באפסון את תכונות העדשה האנמורפית ותכונות זכרון העדשה שקיימות בפנסוניק.
אפסון שיפרו את הקונטרס על ידי שיפור מנגנון האייריס האוטמטי (כפול, שינוי אלוגריתמים...) ובכך הגדילו לכאורה את הקונטרס הדינמי לעומת הדגם הקודם
לפנסוניק מנגנון אייריס אוטמטי כמו בדגם הקודם, אך השינוי בקונטרס לכאורה הוא על ידי הכנסת רכיב אופטי חדש ב ae4000
כמו כן אפסון "תיקנו" את מנגנון frame interpolation שקירטע ב tw5000
מה שעבד היטב בפנסוניק כבר בדגם הקודם
לי באופן אישי חשוב מאוד lens shift חשמלי - מקל עלי מאוד שכל כווני המסך דרך השלט.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מכוונים את זה פעם אחת וזהו..אתה כל פעם מכוון את ה lens shift?לי באופן אישי חשוב מאוד lens shift חשמלי - מקל עלי מאוד שכל כווני המסך דרך השלט....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ride - אז איך בדיוק עובד ה"זכרון עדשה" שבזמנו הבעלים של ה-3000 שהביא אותו לSHOOTOUT סיפר עליו? כלומר כשרואים סרט 1:2.35 אז העדשה זז בהתאם כדי שיתקבל פס שחור אחד בלבד.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא הורידו.
האופציה קיימת.MartinHSabag כתב:KRALL,
באפסון 5000 היה אפשרות לעדשה אנמורפית, קשה לי להאמין שהורידו את הפיצ'ר הזה ב-5500......
להבדיל, בפאנסוניק קיימת התכונה.