תערובת יוצאת דופן מהקליה האחרונה.
ביום שני האחרון רציתי לקלות משהו מהיר כי נתקעתי בלי,קליתי יאמן ואוגנדה (2 יאמן ו-1 אוגנדה),היום טעמתי את התערובת לראשונה והופתעתי (אולי לא) לטובה,מסתבר שחוסר הגוף והמתובלות של התימני מגובה היטב מהקפה של אוגנדה שגם הוא די מתובל אבל מריר יותר ובעל גוף מלא,הקרמה היתה טובה למרות העדר הרובוסטה (שכבר מזמן אני מנוע מלהשתמש בה),ומרירות עדינה שנשארת לאורך זמן שמשום מה הזכיר לי את המרירות של הקפה מגואטמלה.
דרגת הקליה באוגנדה וגם ביאמן היתה כ-20 שניות בתוך הפיצוץ השני,(אני משתדל מאוד לא להגיע למצב של פציעת הפולים כתוצאה מהפיצוץ השני),עם היאמן צריך להקשיב טוב טוב כיוון שהוא קצת מרמה בקליה.moti_r כתב:לאיזה דרגה קלית?
מאיפה האוגנדה?
אני ניסיתי בעבר אוגנדה של רוני מפ"ת ולא אהבתי אותה. לטעמי הגוואטמלה עדיפה משמעותית....
מהיכן השגתי אוגנדה ?,סיפור מעניין,אחד מהעובדים אצלי שמכיר את "השריטה" שלי מופיע אצלי במשרד עם שקית נילון ובתוכה פולי קפה,הוא אמר לי שיום לפני הוא היה בסופר אצלו בישוב (תמרה)וראה שק של קפה ירוק פתוח ועל השק היה כתוב באנגלית אוגנדה והוא החליט שזה עשוי לעניין אותי,ואכן כן.
הגואטמלה בהחלט שונה מאוגנדה,אבל המרירות בהחלט מזכירה.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מעניין שאתה אומר שהגוואטמאלה מריר. עד כמה שאני מכיר אישית הגוואטמאלה ממש לא מריר, אלא מתוק ומעט חמצמץ (כך גם התרשמתי שאחרים חווים).
יכול להיות שהמרירות שאתה מתאר איננה קשורה לזן הספציפי אלא לדרגת הקלייה - קלייה כהה מוסיפה טעמים מרירים ו"מעושנים" שאינם טעמי מקור אלא טעמים מהקלייה עצמה, ולכן לא קשורים לזן אלא לתהליך.
יכול להיות שהמרירות שאתה מתאר איננה קשורה לזן הספציפי אלא לדרגת הקלייה - קלייה כהה מוסיפה טעמים מרירים ו"מעושנים" שאינם טעמי מקור אלא טעמים מהקלייה עצמה, ולכן לא קשורים לזן אלא לתהליך.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
הגואטמלה מריר גם לא בקליה כהה מאוד (תחילת פיצוץ שני ללא פציעות), המרירות -שאגב מאוד נעימה נותרת זמן רב לאחר השתיה,לקח לי המון זמן לתהות על קנקנו של הזן הטעים הזה,והשתמשתי בו המון פעמים כחד זני לצורך הבנתו.
יתכן והחמיצות המדוברת נובעת דווקה מקליה בהירה-הפול עדיין לא הספיק להפיק את סוכרים שלו כתוצאה מהעדר קליה מספקת
אגב,אני לא רואה סתירה בן מתיקות ומרירות שמופיעות בו זמנית,תופעה זו בולטת במיוחד בקליות כהות..
יתכן והחמיצות המדוברת נובעת דווקה מקליה בהירה-הפול עדיין לא הספיק להפיק את סוכרים שלו כתוצאה מהעדר קליה מספקת
אגב,אני לא רואה סתירה בן מתיקות ומרירות שמופיעות בו זמנית,תופעה זו בולטת במיוחד בקליות כהות..
גם אני נהנית מאוד מהגואטמלה, ומרבה להשתמש בו בתערובות. קליתי אותו מספר פעמים כחד-זני, והזכרת לי לחזור על כך.
מזכרוני הרעוע, קליות שלו בפרופילים מעט שונים, הפיקו תוצאות די שונות (מה שלא מפתיע), בין דומיננטיות של מתיקות פירותית, לקרמל ואפטרטייסט שוקולדי.
לא רק כתלות בעיתוי עצירת הקליה (שתרמה יותר למרירות מהסוג של קרמל כהה ואפר), אלא גם בקצב התקדמות הקליה (בגדול, קליה איטית ומתונה, לעומת התקדמות מהירה יותר בעוצמה גבוהה של גופי חימום).
לא השתפשפתי בכך מספיק, וזה זן טוב להתנסות בלימוד פרופילי קליה.
אני שמה לב שהקליות שמתקדמות יחסית מהר, עם גופי חימום בעוצמה מלאה, ומשקל מקסימלי מומלץ (250 גרם), מפיקות קפה "חיוני" מתוק וחמצמץ, גם כשאני נכנסת לשיא פיצוץ שני.
עד כמה שחמצמץ וחיוני זה לגמרי my cup of coffee, הייתי רוצה "לעגל" אותם מעט.
אנסה להוריד עוצמת גופי חימום ונראה איך הולך. יתכן מאוד שאצטרך להשתמש במשקל פולים נמוך יותר, בכדי לא לעכב מאוד את מהלך הקליה עד כדי אפיה.
מזכרוני הרעוע, קליות שלו בפרופילים מעט שונים, הפיקו תוצאות די שונות (מה שלא מפתיע), בין דומיננטיות של מתיקות פירותית, לקרמל ואפטרטייסט שוקולדי.
לא רק כתלות בעיתוי עצירת הקליה (שתרמה יותר למרירות מהסוג של קרמל כהה ואפר), אלא גם בקצב התקדמות הקליה (בגדול, קליה איטית ומתונה, לעומת התקדמות מהירה יותר בעוצמה גבוהה של גופי חימום).
לא השתפשפתי בכך מספיק, וזה זן טוב להתנסות בלימוד פרופילי קליה.
אני שמה לב שהקליות שמתקדמות יחסית מהר, עם גופי חימום בעוצמה מלאה, ומשקל מקסימלי מומלץ (250 גרם), מפיקות קפה "חיוני" מתוק וחמצמץ, גם כשאני נכנסת לשיא פיצוץ שני.
עד כמה שחמצמץ וחיוני זה לגמרי my cup of coffee, הייתי רוצה "לעגל" אותם מעט.
אנסה להוריד עוצמת גופי חימום ונראה איך הולך. יתכן מאוד שאצטרך להשתמש במשקל פולים נמוך יותר, בכדי לא לעכב מאוד את מהלך הקליה עד כדי אפיה.
- joncafe
- גורו קפה

התנסות דומה
שמתי לב לדבר דומה אצלי בקליה בג'ין. בזמן האחרון בגלל התקררות מזג האויר, הקליות בחוץ ארוכות יותר, ואכן הקפה עגול יותר ופחות חמצמץ.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אני שמתי לב לכך. עכשיו, כשחורף, אני צריך לכוון את הג'ין לקליה של 45 דק' כדי לקבל פחם כמו שאני אוהב
גם אני מאוהדי הגוואטמלה. לטעמי הוא החד-זני המוצלח ביותר (במחיר שפוי).
מבחינתי חסר לו רק בסיס מר, ולכן אני אוהב להוסיף לו סומטרה.
עד היום, התערובת שהכי אהבתי היא גוואטמלה (רוני) 33%, סומטרה (רוני) 33%, מונסון (אמיגו) 33%.
כמובן שהיא לא מאוזנת (ואני אוהב אותה כך).
כדי לאזן אותה הייתי מעלה את הגוואטמלה ל-50% ע"ח המונסון.
גם אני מאוהדי הגוואטמלה. לטעמי הוא החד-זני המוצלח ביותר (במחיר שפוי).
מבחינתי חסר לו רק בסיס מר, ולכן אני אוהב להוסיף לו סומטרה.
עד היום, התערובת שהכי אהבתי היא גוואטמלה (רוני) 33%, סומטרה (רוני) 33%, מונסון (אמיגו) 33%.
כמובן שהיא לא מאוזנת (ואני אוהב אותה כך).
כדי לאזן אותה הייתי מעלה את הגוואטמלה ל-50% ע"ח המונסון.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תערובת בית הסוהר דומה מאוד:
33% מונסון
33% PNG
33% סומטרה
15.5 דק', 240 מע'
התערובת של למעלה החליפה את ה-PNG בגוואטמלה. אני לא חושב שיהיה הרבה הבדל מבחינת הכובד והמרירות, כי את עיקר בית-הסוהר נותנים המונסון והסומטרה. האמת שכשהחלפתי בגוואטמלה התערובת היתה טובה יותר, אז נקרא לה "תערובת בית-סוהר משודרגת".
33% מונסון
33% PNG
33% סומטרה
15.5 דק', 240 מע'
התערובת של למעלה החליפה את ה-PNG בגוואטמלה. אני לא חושב שיהיה הרבה הבדל מבחינת הכובד והמרירות, כי את עיקר בית-הסוהר נותנים המונסון והסומטרה. האמת שכשהחלפתי בגוואטמלה התערובת היתה טובה יותר, אז נקרא לה "תערובת בית-סוהר משודרגת".
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

נראה לי זה שהיא צעירה דווקא כנראה עוזר במקרה הזה.
תחשוב על זה - אתה מנסה לייצר תערובת כבדה מאד, חסרת חמיצות לחלוטין.
כשתערובת עדיין צעירה תמיד החמיצות גבוהה יותר והגוף עוד לא מפותח.
במקרה של תערובת מאד לא מאוזנת לכיוון ההפוך, כפי שאתה מנסה לייצר, דווקא הגיל הצעיר "מסיט" אותה לכוון קצת יותר מאוזן.
מעניין אם התאוריה שלי נכונה - תספר מה קורה עוד יומיים.
תחשוב על זה - אתה מנסה לייצר תערובת כבדה מאד, חסרת חמיצות לחלוטין.
כשתערובת עדיין צעירה תמיד החמיצות גבוהה יותר והגוף עוד לא מפותח.
במקרה של תערובת מאד לא מאוזנת לכיוון ההפוך, כפי שאתה מנסה לייצר, דווקא הגיל הצעיר "מסיט" אותה לכוון קצת יותר מאוזן.
מעניין אם התאוריה שלי נכונה - תספר מה קורה עוד יומיים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם כבר רובוסטה אז אוגנדה. לאינדיאן מונסון יש ריח של שמן ברקס
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)