ה-Yamaha RX-V365 נמכר בישראל?
אני מחפש רסיבר 5.1 למחשב שלי לשימושים הבאים:
- קולנוע ביתי דרך מקרן 1080p
- משחקים (על מקרן 1080p או 22" LCD)
- מוזיקה בסטריאו
המחשב יחובר לרסיבר דרך כבל אופטי.
ראיתי שה-Yamaha RX-V365 עונה על הצרכים שלי בדיוק. האם הוא כבר נמכר בישראל?
אם לא, איזה רסיבר אחר שעולה פחות מ-1500 ש"ח יכול להתאים לי?
- מוזיקה בסטריאו
אם לא, איזה רסיבר אחר שעולה פחות מ-1500 ש"ח יכול להתאים לי?
שלום לך,dors כתב:אני מחפש רסיבר 5.1 למחשב שלי לשימושים הבאים:
- מוזיקה בסטריאו
אם לא, איזה רסיבר אחר שעולה פחות מ-1500 ש"ח יכול להתאים לי?...
ניסית לחפש אותו ולא מצאת?
נסה ב ZAP - קיבלתי לא פחות מ 11 חנויות...
ארז
הסימון BL מציין את צבע הגימור > שחור.
אם אתה רוצה לראות סרטים ב HD (עם פורמטי הסאונד שלהם) אתה צריך להכפיל את התקציב שלך...
מה הדרישות שלך במוזיקה סטראו?
כמה שעות בשבוע אתה מאזין? לאילו סגנונות? לאיזה רמקולים הרסיבר יחובר?
ארז
אם אתה רוצה לראות סרטים ב HD (עם פורמטי הסאונד שלהם) אתה צריך להכפיל את התקציב שלך...
מה הדרישות שלך במוזיקה סטראו?
כמה שעות בשבוע אתה מאזין? לאילו סגנונות? לאיזה רמקולים הרסיבר יחובר?
ארז
קודם כל תודה על התגובות 
כן, אני רוצה לראות סרטים ב-HD. הסרטים שאני מוריד מהאינטרנט מקודדים בפורמט DTS - והרסיברים הנ"ל תומכים בו (לפחות לפי המפרטים).
הרסיבר יחובר לסט של חמישה רמקולים שהיה שייך למערכת SHARP שקנינו לפני 5-6 שנים.
הדרישות שלי מסטריאו הן פשוטות: אני צריך אפשרות לבטל את שלושת הרמקולים ה-"נוספים", כלומר שכשאני מאזין לתכני סטריאו אני אוכל להפעיל רק את שני הרמקולים הקדמיים.
אני מאזין כמספר השעות שאני משתמש במחשב - משהו כמו 40 שעות בשבוע. הסגנונות הם בערך כל דבר חוץ ממוזיקה מזרחית; יום טוב מתחיל ברוק, ממשיך בפופ ונגמר באופרה when the fat lady sings
כן, אני רוצה לראות סרטים ב-HD. הסרטים שאני מוריד מהאינטרנט מקודדים בפורמט DTS - והרסיברים הנ"ל תומכים בו (לפחות לפי המפרטים).
הרסיבר יחובר לסט של חמישה רמקולים שהיה שייך למערכת SHARP שקנינו לפני 5-6 שנים.
הדרישות שלי מסטריאו הן פשוטות: אני צריך אפשרות לבטל את שלושת הרמקולים ה-"נוספים", כלומר שכשאני מאזין לתכני סטריאו אני אוכל להפעיל רק את שני הרמקולים הקדמיים.
אני מאזין כמספר השעות שאני משתמש במחשב - משהו כמו 40 שעות בשבוע. הסגנונות הם בערך כל דבר חוץ ממוזיקה מזרחית; יום טוב מתחיל ברוק, ממשיך בפופ ונגמר באופרה when the fat lady sings
dors כתב:
/quote]
לגבי סרטי HD - האם הם מקודדים בפורמטי הסאונד החדשים כגון:
Dolby Digital Plus,Dolby Digital TrueHD
DTS-HD High Resolution Audio ,DTS-HD Master Audio
לא מדובר ב DTS רגיל או ב Dolby Digital . אלה פורמטים מתקדמים יותר וחווית הצפיה מרגשת יותר.
אז השאלה שאתה צריך לענות עליה היא האם הסרטים שאתה מוריד הם בעלי הקידוד החדש (אם לא, למה לא?) .
לדעתי, אם אתה כבר רואה סרטים ב HD , כדאי מאוד לרכוש כבר רסיבר שתומך בפורמטים החדשים.
לגבי סטראו, מהדברים שכתבת אני מבין שהצרכים שלך בסטראו בסיסים למדי ונראה שזה לא צוואר הבקבוק בבחירת הרסיבר שמתאים לך.
בכל רסיבר ק"ב יש את האופציה להאזנה בסטראו.
ארז...
1. רוב הסרטים שלי מקודדים ב-DTS וחלקם ב-Dolby AC3. לעיתים נדירות מאוד אני מוצא באינטרנט סרטים עם אודיו TrueHD או DTS-HDMA, וגם כשאני כן מוצא, הם בד"כ רק מתחילים ב-30 גיגה 
2. עדיף לקנות רסיבר שתומך ב-TrueHD/DTS-HDMA ולו רק בשביל תמיכה עתידית בכותרי Blu-Ray? (היום אין לי שום תוכניות לנגן Blu-Ray)
אם כן, מה עם ה-RX-V465? הוא תומך בפורמטים שציינת...
3. איזה צרכים "מתקדמים" יותר יכולים להיות בסטריאו?
2. עדיף לקנות רסיבר שתומך ב-TrueHD/DTS-HDMA ולו רק בשביל תמיכה עתידית בכותרי Blu-Ray? (היום אין לי שום תוכניות לנגן Blu-Ray)
אם כן, מה עם ה-RX-V465? הוא תומך בפורמטים שציינת...
3. איזה צרכים "מתקדמים" יותר יכולים להיות בסטריאו?
אכן ה 465 של ימהה תומך בפורמטים המתקדמים ומתאים לצרכיך.
אינני יודע מה מחירו והאם במחירו ניתן להשיג רסיבר שיש לו יותר פיצ'רים או שהסאונד שלו ימצא חן בעיניך יותר.
מציע לך לשמוע מספר רסיברים שעונים על הדרישה של תמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים.
יש פיצ'רים אחרים שחשובים למשתמש כגון:
- האם הרסיבר עושה UPCONVERSION או UPSCALE או אף אחד מהם..
- מספר כניסות HDMI
- כניסת USB
- כניסות למפענח חיצוני (PRE-OUT )
- חיבור ל IPOD
אתה צריך להחליט מה חשוב לך ולפי זה לבחור. כמובן שצריך לשמוע אותו לפני הרכישה...
בהצלחה,
ארז
אינני יודע מה מחירו והאם במחירו ניתן להשיג רסיבר שיש לו יותר פיצ'רים או שהסאונד שלו ימצא חן בעיניך יותר.
מציע לך לשמוע מספר רסיברים שעונים על הדרישה של תמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים.
יש פיצ'רים אחרים שחשובים למשתמש כגון:
- האם הרסיבר עושה UPCONVERSION או UPSCALE או אף אחד מהם..
- מספר כניסות HDMI
- כניסת USB
- כניסות למפענח חיצוני (PRE-OUT )
- חיבור ל IPOD
אתה צריך להחליט מה חשוב לך ולפי זה לבחור. כמובן שצריך לשמוע אותו לפני הרכישה...
בהצלחה,
ארז
חשבתי מחדש על הצרכים שלי.
אני לא צריך HDMI, כי יש לי יציאה אופטית במחשב.
אני לא צריך Dolby TrueHD או DTS-HDMA, פשוט כי אין לי תכנים כאלה - ואפילו כותרי Blu-Ray לא באים איתם בהכרח (בויקיפדיה כתוב שכל כותר BR חייב לכלול שמע בקידוד Dolby Digital או DTS, וכל קידוד אחר הוא אופציונלי).
מה הרסיבר הכי זול, עם THD כמה שיותר נמוך, שעונה על הדרישות שלי?
תודה מראש
אני לא צריך HDMI, כי יש לי יציאה אופטית במחשב.
אני לא צריך Dolby TrueHD או DTS-HDMA, פשוט כי אין לי תכנים כאלה - ואפילו כותרי Blu-Ray לא באים איתם בהכרח (בויקיפדיה כתוב שכל כותר BR חייב לכלול שמע בקידוד Dolby Digital או DTS, וכל קידוד אחר הוא אופציונלי).
מה הרסיבר הכי זול, עם THD כמה שיותר נמוך, שעונה על הדרישות שלי?
תודה מראש
ההחלטה החשובה ביותר שאתה צריך לעשות זה האם הרסיבר יתמוך ב HD או לא.
נכון שכעת אתה לא מוריד סרטים עם קידוד מתקדם אבל לפני שאתה מחליט לא לרכוש רסיבר כזה, תעשה לעצמך טובה גדולה - גש חנות מתמחה ובקש לשמוע סרט ב HD , פעם אחת בקידוד סאונד מתקדם ופעם שנייה את אותו הקטע בקידוד סאונד רגיל.
יהיה מאוד חבל את תרכוש היום רסיבר שלא תומך ולאחר זמן מה תרגיש שזה "לא זה".
כאשר תשמע את ההבדל באוזניך, תוכל להיות שלם יותר עם ההחלטה שלך, תהא אשר תהיה.
אם תחליט לרכוש רסיבר רגיל (בלי תמיכה בפורמטים החדשים), לדעתי עדיף לך לבדוק את לוחות יד שניה כי באותו הכסף שתוציא על רסיבר חדש תוכל לקבל ביד 2 רסיבר הרבה יותר איכותי.
ארז
נכון שכעת אתה לא מוריד סרטים עם קידוד מתקדם אבל לפני שאתה מחליט לא לרכוש רסיבר כזה, תעשה לעצמך טובה גדולה - גש חנות מתמחה ובקש לשמוע סרט ב HD , פעם אחת בקידוד סאונד מתקדם ופעם שנייה את אותו הקטע בקידוד סאונד רגיל.
יהיה מאוד חבל את תרכוש היום רסיבר שלא תומך ולאחר זמן מה תרגיש שזה "לא זה".
כאשר תשמע את ההבדל באוזניך, תוכל להיות שלם יותר עם ההחלטה שלך, תהא אשר תהיה.
אם תחליט לרכוש רסיבר רגיל (בלי תמיכה בפורמטים החדשים), לדעתי עדיף לך לבדוק את לוחות יד שניה כי באותו הכסף שתוציא על רסיבר חדש תוכל לקבל ביד 2 רסיבר הרבה יותר איכותי.
ארז
תודה ענקית על העזרה בינתיים! 
הכתבה הזאת גרמה לי לוותר בשלב הזה על TrueHD/DTS-HDMA, בין השאר משיקולים כלכליים.
מצאתי Denon AVR-1601 יד שניה ב-600 ש"ח - הוא תומך ב-DD/DTS ויש לו כניסה אופטית, בדיוק כמו שאני צריך. זה שווה?
הכתבה הזאת גרמה לי לוותר בשלב הזה על TrueHD/DTS-HDMA, בין השאר משיקולים כלכליים.
מצאתי Denon AVR-1601 יד שניה ב-600 ש"ח - הוא תומך ב-DD/DTS ויש לו כניסה אופטית, בדיוק כמו שאני צריך. זה שווה?