ATI Radeon 4350
תקציר הפרקים הקודמים:
יש לי מחשב, לא מדהים בעוצמתו, ATHLON 4600 עם 2 ג'יגה זכרון וכרטיס מסך מובנה NVIDIA 6100.
עד לפני שבועיים עבדתי עם מסך 19 אינץ' ברזולוציית HD-READY והכל עבד חלק, כולל קבצי 720P.
רכשתי מסך 23 אינץ' FHD ומאז הוא מקרטע בטירוף, כנראה עקב שדרוג הרזולוציה.
רכשתי היום את הכרטיס הנ"ל (HD4350) ואכן יש שיפור מסויים, אבל עדיין חלק מקבצי 720P קצת מקרטעים, לפעמים יוצאים מסנכרון, ואומנם אין לי כרגע קבצי 1080p זמינים, אבל אני מפחד בכלל לבדוק מה יקרה איתם. חשוב לי לציין שלפי הצהרת היצרן, באמצעות הכרטיס ניתן לנגן סרטי BLU-RAY ללא כל בעיה (וכאמור, אני נתקל בשקיים עם קבצים הרבה פחות בעייתיים).
מה שעוד שמתי לב זה שבעת ניגון וידאו, עדיין נדרשים הרבה משאבי מערכת (בסביבות 50% מכוח המעבד בקבצי 720P) בדיוק כפי שהיה לפני שהתקנתי את הכרטיס.
ניסיתי גם את הדרייברים שהגיעו עם הכרטיס וגם דרייבר שהורדתי מהאתר של ATI.
בנוסף לזה, הטקסט שעל המסך (במיוחד בתפריטים) לפעמים מתחרבש.
מה יכולה להיות הבעיה?
יש לי מחשב, לא מדהים בעוצמתו, ATHLON 4600 עם 2 ג'יגה זכרון וכרטיס מסך מובנה NVIDIA 6100.
עד לפני שבועיים עבדתי עם מסך 19 אינץ' ברזולוציית HD-READY והכל עבד חלק, כולל קבצי 720P.
רכשתי מסך 23 אינץ' FHD ומאז הוא מקרטע בטירוף, כנראה עקב שדרוג הרזולוציה.
רכשתי היום את הכרטיס הנ"ל (HD4350) ואכן יש שיפור מסויים, אבל עדיין חלק מקבצי 720P קצת מקרטעים, לפעמים יוצאים מסנכרון, ואומנם אין לי כרגע קבצי 1080p זמינים, אבל אני מפחד בכלל לבדוק מה יקרה איתם. חשוב לי לציין שלפי הצהרת היצרן, באמצעות הכרטיס ניתן לנגן סרטי BLU-RAY ללא כל בעיה (וכאמור, אני נתקל בשקיים עם קבצים הרבה פחות בעייתיים).
מה שעוד שמתי לב זה שבעת ניגון וידאו, עדיין נדרשים הרבה משאבי מערכת (בסביבות 50% מכוח המעבד בקבצי 720P) בדיוק כפי שהיה לפני שהתקנתי את הכרטיס.
ניסיתי גם את הדרייברים שהגיעו עם הכרטיס וגם דרייבר שהורדתי מהאתר של ATI.
בנוסף לזה, הטקסט שעל המסך (במיוחד בתפריטים) לפעמים מתחרבש.
מה יכולה להיות הבעיה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אתה צריך לעשות הגדרות/התקנות מיוחדות של קודקים/נגנים כדי שפענוח החומרה של ה-HD4350 ייכנס לפעולה. יש טיפים לכך בשרשור המדריכים בראש הפורום.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
זה מה שאני אומר, שיש לך בעיה בהגדרות.
קודם כל תבטל לדוגמא את כל הקודקים הפנימיים בMPC-HC.
תוודא בכלל שאתה על הגרסא האחרונה.
תתן לדוגמא לFFDSHOW לפענח לך את הH.264, את כל האודיו תתן לAC3 FILTER לפענח לך, מה שואמר שאת פענוח האודיו בFFDSHOW תבטל.
כמו כן תתקין, HALLI MEDIA SPLITTER.
את הOUTPUT במדיה פלייר קלאסיק תגדיר לEVR תראה אם זה עוזר לך
קודם כל תבטל לדוגמא את כל הקודקים הפנימיים בMPC-HC.
תוודא בכלל שאתה על הגרסא האחרונה.
תתן לדוגמא לFFDSHOW לפענח לך את הH.264, את כל האודיו תתן לAC3 FILTER לפענח לך, מה שואמר שאת פענוח האודיו בFFDSHOW תבטל.
כמו כן תתקין, HALLI MEDIA SPLITTER.
את הOUTPUT במדיה פלייר קלאסיק תגדיר לEVR תראה אם זה עוזר לך
pixies - לא מצאתי את המדריך בשרשור המדריכים.
staticx - אין לי מושג איך אני מפעיל את האצת החומרה בכרטיס. אני יודע שבכרטיסים של NVIDIA יש אפשרות כזו דרך COREAVC, אבל אין לי מושג איך לעשות זאת בכרטיס של ATI
tamos - כשאני משנה את ההאוטפוט ל EVR אני מקבל מסך ירוק.
אין דרך לגרום ל XBMC לנצל את החומרה?
staticx - אין לי מושג איך אני מפעיל את האצת החומרה בכרטיס. אני יודע שבכרטיסים של NVIDIA יש אפשרות כזו דרך COREAVC, אבל אין לי מושג איך לעשות זאת בכרטיס של ATI
tamos - כשאני משנה את ההאוטפוט ל EVR אני מקבל מסך ירוק.
אין דרך לגרום ל XBMC לנצל את החומרה?
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
תקרא את התגובה שלי ותפעל לפיה.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 446#972446
XBMC לא יודעת לנצל האצה של ATI.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 446#972446
XBMC לא יודעת לנצל האצה של ATI.
טוב, התקנתי SHARK, אבל לא הבנתי כל כך איך זה מועיל לי.
יש עוד כמה דברים שלא מובנים לי - אם הבנתי נכון, DXVA זה מקודד שיש ב MPC-HC שיודע לנצל את העיבוד של כרטיס המסך, ובאמת ב MPC-HC כשאני מריץ קבצי MKV המעבד כמעט ולא מתאמץ (שואף לאפס), אבל אני לא מבין למה למשל כשאני מסנ להריץ RIP של HDDVD של PLANET EARTHב 1080P זה לא משתמש ב DXVA וטוחן לי את המעבד (וכמובן שמקרטע בהתאם), בעוד 1080P של הופעה של לד זפלין כן משתמש ב DXVA וכמעט לא מנצל את המעבד. שניהם קבצי MKV באותה רזולוציה עם אותו מקודד.
איך אני אמור להגדיר את SHARK כדי שישתמש בהאצת החומרה עבור כל הקבצים?
ושאלה נוספת - איך אני מעלה כתוביות עם שימוש ב DXVA?
יש עוד כמה דברים שלא מובנים לי - אם הבנתי נכון, DXVA זה מקודד שיש ב MPC-HC שיודע לנצל את העיבוד של כרטיס המסך, ובאמת ב MPC-HC כשאני מריץ קבצי MKV המעבד כמעט ולא מתאמץ (שואף לאפס), אבל אני לא מבין למה למשל כשאני מסנ להריץ RIP של HDDVD של PLANET EARTHב 1080P זה לא משתמש ב DXVA וטוחן לי את המעבד (וכמובן שמקרטע בהתאם), בעוד 1080P של הופעה של לד זפלין כן משתמש ב DXVA וכמעט לא מנצל את המעבד. שניהם קבצי MKV באותה רזולוציה עם אותו מקודד.
ושאלה נוספת - איך אני מעלה כתוביות עם שימוש ב DXVA?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש שחרורים עם קידודים לא טובים שהם לא סטנדרטיים, ולכן הם לא תואמי DXVA.
במקרה כזה, זה עובר לפענוח תוכנה בלית ברירה.
במקרה כזה, זה עובר לפענוח תוכנה בלית ברירה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
DXVA זה לא קשור ל MPC-HC , זה סה"כ DIRECT X VIDEO ACCELERATION, וכמעט כל תוכנה / מקודד יודע להשתמש בזה היום. פשוט היישום של זה ב MPCHC הוא קל ונוח מהכל, ואתה לא צריך להתקין קודקים בכלל.amittzor כתב:טוב, התקנתי SHARK, אבל לא הבנתי כל כך איך זה מועיל לי.
ושאלה נוספת - איך אני מעלה כתוביות עם שימוש ב DXVA?...
PLANET EARTH לא מקודד בפרופיל 4.1 של DXVA, כלומר לא נתמך. אם תסתכל בשרשור המדריכים , תמצא מדריך (תחת מדיה פורטל) להאצת חומרה, בחלק 3 שלו מוסבר איך להמיר קבצים בצורה כזו שהם יתמכו.
ב SHARK פשוט תסמן לו כמקודד את MPCHC בכתוביות ו USE DXVA תחת MKV.
תודה, אבל אני פשוט אחפש גרסה אחרת של זה, כי ממש אין לי כוונה להתחיל להתעסק בהמרות.
תוכל להרחיב יותר על עניין הפרופילים? מה המשמעות של זה? כי מה שלא הבנתי זה איך זה שהיצרן משווק את כרטיס המסך ככזה שיכול לקרוא סרטי BLU-RAY ללא שום בעיה, כשבפועל קריאה של סרטים קלים בהרבה לא עובדת (וגם אם כן, רק לאחר שימוש בהגדרות ומקודדים מסויימים, שהמשתמש ההדיוט שלא גולש להום ת'יאטר לעולם לא ידע עליהם).
איך אני יכול לדעת אם קובץ שאני מוריד נתמך או לא נתמך ב DXVA?
תוכל להרחיב יותר על עניין הפרופילים? מה המשמעות של זה? כי מה שלא הבנתי זה איך זה שהיצרן משווק את כרטיס המסך ככזה שיכול לקרוא סרטי BLU-RAY ללא שום בעיה, כשבפועל קריאה של סרטים קלים בהרבה לא עובדת (וגם אם כן, רק לאחר שימוש בהגדרות ומקודדים מסויימים, שהמשתמש ההדיוט שלא גולש להום ת'יאטר לעולם לא ידע עליהם).
איך אני יכול לדעת אם קובץ שאני מוריד נתמך או לא נתמך ב DXVA?
סליחה שאני מנדנד, אבל מה המשמעות של הפרופיל הזה? איזה עוד פרופילים יש?
באיזה פרופיל למשל מקודדים סרטי בלו-ריי? האם סרטי בלו-ריי מלאים שמורידים מהאינטרנט כן יפעלו בהאצת חומרה? או שצריך מחשב-על בשביל להריץ אותם?
באיזה פרופיל למשל מקודדים סרטי בלו-ריי? האם סרטי בלו-ריי מלאים שמורידים מהאינטרנט כן יפעלו בהאצת חומרה? או שצריך מחשב-על בשביל להריץ אותם?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
בעבר קודדו בפרופיל 5.1, עד שגילו שהגדרת הפרופיל הזו, שאינה קשורה לאיכות התמונה מונעת האצת חומרה, וגם סטרימרים לא מצליחים להריץ קבצים כאלה (יש פה שירשור של 33 עמודים רק על זה אם בא לך להתעמק) .
גם בלוריי מלאים מקודדים ב-4.1.
גם בלוריי מלאים מקודדים ב-4.1.