מה דעתכם על זה?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
karlos פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
שם מלא: shay
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני די חדש בכל נושא המקרנים ובאמת שאיני מבין גדול.
מהבירורים הקצרים שערכתי ועקב התקציב הלא רב שיש ברשותי, די נסגרתי על ה OPTOMA 65 שגם קיבלה חוות דעת טובות גם כאן.
הסלון שלי מקיר לקיר הוא 6 מטר ואני מייעד את המקרן להקרנת סרטים HD מ HTPC , סדרות ואולי קצת משחקים.

דבר ראשון, האם המקרן מתאים עבורי? אין לי דרישות בשמיים לגבי איכות ההקרנה ולדעתי 720P יספיק בהחלט (כיום יש לי מסך פלזמה HDR).
ראיתי באיזה מקום שמוכרים את המקרן הזה "מחודש". האם זה סיכון משמעותי? המחיר פחות בכ-1000 ש"ח.

דבר שני לגבי מיקום ההקרנה והמסך:
האם המרחק לשים בו את המקרן הוא סביר? (6 מטר). ביחס למרחק הסלון מהקיר, איזה גודל אני צריך לראות במסך ההקרנה כדי לראות בצורה טובה מאוד סרטי קולנוע שייראו גם גדול ויפה?
איזה מסך הקרנה (גודל) יתאים לי לצורך כך?

האם אני צריך מסך שיורד מהתקרה? אמנם אני מעדיף מהתקרה אבל נראה לי שהוא יצטרך להיות גבוה מאוד כדי לרדת מספיק למטה. לא? ומה לגבי הרוחב שלו? הרי במרחק כזה אני צריך מסך רחב מאוד כדי לראות תמונה גדולה. נכון?

תודה על העזרה
נערך לאחרונה על ידי karlos ב 26/11/2009 23:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

karlos פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מקפיץ את השאלה. מאוד חשוב לי לדעת לפני שרוכש. תודה.

דבר נוסף. איך ה BENQ W500 ביחס למקרן הזה? ה BENQ עולה קצת יותר ממנו. האם יש הבדל משמעותי? לטובת מי?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=694204

תודה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #3 

כולנו עוד עייפים מאתמול - מצטער.

karlos פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Itay_Pollak כתב:כולנו עוד עייפים מאתמול - מצטער.
...
אני רקמקווה שמישהו יתעורר מתישהו :D

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

מחודש - זה עניין דיי אישי - אני אישית הייתי מסכים לקנות מחודש - רק תסתכל שהוא במצב טוב ותבדוק שהמנורה חדשה (איזשהו אישור רציני שלא סתם איפסו את מד השעות).
לגבי המרחקים אני לא בטוח - אבל גש ל projectorcentral - הנה קישור ישיר למקרן שאתה מעוניין
http://www.projectorcentral.com/Optoma- ... or-pro.htm - ותוכל לבדוק מה הגודל שהוא ייתן.

לפי מה שאני הסתכלתי - למקרן הזה זום בעייתי - מה שאומר שבשביל גודל מסוים - תצטרך להתקין אותו במקום מסויים.

שאלות: זה שהקיר האחורי הוא 6 מ' זה טוב ויפה - כמה רחוק אתה יושב? האם יש אנשים שיושבים קרוב יותר (והאם הם חשובים- אם זה סתם אורחים מזדמנים אז מקסימום יהיה להם קצת קשה לא נורא - העיקר שהבוס יהנה). - אני יושב 4.5 מ' ומסתכל על מסך 100" - לדעתי אפשר עוד טיפה - אבל זה בערך הגבול.

מסך - המסך שנותן את האיכות הכי טובה זה מסכים קבועים - יש מצב? או שיש לך גם טלויזיה בחדר הזה? אם אתה צריך מסך נגלל - אפשר לחבר אותו או מהתקרה או מהקיר - החלטה שלך ובהתאם למה שאפשר לעשות. וכן - אם צריך הוא יורד כל הדרך מהתקרה - יכינו לך אותו ככה שיהיה לו הרבה לרדת.

יש לך איזה תקציב שחשבת עליו לכל העסק? שים רגע את שמות המקרנים בצד.

שבת שלום!

karlos פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה רבה על תשובתך.
ראשית, אין לי ממש תקציב. ראיתי הזדמנות לרכוש מקרן במחיר טוב וסביר. אם לדעתכם אחד הקרנים שציינתי, או אחרים בסביבת המחיר הזה ממש גרוע, אני פשוט אוותר על העניין.

שנית,
יש לי 2 חדרים:
הראשו הוא סלון שהמרחק בין הקירות הוא 6 מטר. זהו גם מרחק הצפייה פחות או יותר (בוא נגיד 5.5).
יש שם פלזמה ולכן מסך קבוע הוא לא אפשרי (וגם זה סלון).
לחדר הזה יצא לי על פי האתר שנתת לי, הקרנה של 150". (הגיוני?) מקווה שעשיתי נכון. 2 מטר על 3.5 מטר.
במרחק כזה אין גם בעיה של בהירות? היינו צריך מקרן בהיר יותר. האם לצורך כך האופטומה לא מתאים יותר מבחינת הנתון הזה?

החדר השני הוא חדר של 3 מטר מקיר לקיר. לי נראה שזה מאוד קטן בשביל לשים בו מקרן. מה דעתכם?
לחדר הזה יצא לי כ- 80". אבל בסקלה הוא באדום. הכוונה שזה מרחק לא מומלץ?

מה אתה אומר על ה BENQ שכתבתי? אני יכול להשיג אותו במחיר די טוב. האם הוא בסדר? (שוב, למטרותיי הצנועות)

שאלה נוספת - בסלון יש קצתבעיה לשים את המקרן ממש מול המסך (למרות שאפשרי). הייתי עדיף להציב אותו בקיר הימני, מה שאומר שההקרנה היה בזווית למסך. האם ה בכלל אפשרי? האם המקרן יודע לפצות על כך?

שוב תודה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

תשמע - הכל לפני הכל = מציע ללכת לחנויות לראות את התוצאות.
לדעתי לסלון - כמו שאתה מתאר אותו - המקרנים שלך נשמעים לי בעייתיים. ההתקנה תהיה קשה.
פשוט במקרן של OPTOMA - אין זום למיטב הבנתי - מה שאומר שאין לך אפשרות משחק.

נלך צעד אחורה - אתה מודע לחסרונות של מקרן - בעיקר סוגיית ההחשכה - שאם לא האיכות נפגעת למדי. בסלון אפשרי לך להחשיך?

הצרה הגדולה היא - שאחרי שנכנסים לזה - ומבינים לאן אפשר להגיע בבית - רוצים יותר איכות. בגלל זה אני מודאג בשבילך ברמה מסוימת.

karlos פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה על הדאגה.
את החדר אני יכול להחשיך וגם ככה אנחנו רואים סרטים רק בלילה.

אני יודע שאולי יש לי המון שאלות, אז ברשותך אתמקד בשתי שאלות נקודתיות:

1. האם ה BENQ מספיק טוב?
2. האם חדר של 3 מטר מקיר לקיר מתאים בכלל לצפייה במקרן.

תודה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”