יכול להיות שהשאלה שלי קצת מפגרת,
ואני לא בטוח שהיא ב-100% קשורה לפורום הזה, אבל אני אנסה:
נניח שיש לי מחשב עם יציאת DVI ואני מחבר אותו ל- LCD עם כבל HDMI-DVI.
ה- LCD תומך ב- 1080p.
אני מגדיר את המחשב על 1920x1080. רואים תמונה והכל אחלה.
איך אני יודע אם מה שהגדרתי הוא 1080p או 1080i ? האם זה קשור ל- 60hz ?
ואיך אני מעביר אותו בין המצבים i/p ?
תודה רבה!
כיצד קובעים interlaced או progressive
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
שזירה שזורה (i )התחילה בימים הראשונים של הטלויזיה לפני כ-70 שנה ,דאז לא היו נפוצים
אמצעי זכרון אלקטרונים (אחד מהסיבות ) וכדי לקבל את "אפקט הזכרון" השתמשו ביכולת הטבעית של דעיכת הפוספורים
במסכי CRT ,לכן התמונה חולקה לשדות -שדה זוגי , ואי זוגי כאשר פעם העבירו את השדות האי זוגיים ופעם את
השדות הזוגיים למסך בגלל אפקט הדעיכה המושהה של הפוספורים במסכי ה-CRT התקבלה אשליה
של תמונה רציפה במקטע אחד.
סיבה נוספת היא שכדי לעביר תמונה פרוגרסיבית צריכים רוחב פס גדול ובתחילת שידורי ה-TV
המשאבים לא היו רבים
כאשר המציאו את מסכי המחשב (שנות ה-80 לערך של המאה ה-20 )הטכנולוגיה מן הסתם השתפרה
ולכן נכנסה טכנולוגית הפרוגרסיבית ביתר קלות למסכי המחשב בשונה לשידור הטלויזיה ששם לא שונתה הטכנולוגיה
בגלל עלויות שידרוג של אולפני השידור וכן הצורך של הצרכנים לקנות מסכים תואמים.
אמצעי זכרון אלקטרונים (אחד מהסיבות ) וכדי לקבל את "אפקט הזכרון" השתמשו ביכולת הטבעית של דעיכת הפוספורים
במסכי CRT ,לכן התמונה חולקה לשדות -שדה זוגי , ואי זוגי כאשר פעם העבירו את השדות האי זוגיים ופעם את
השדות הזוגיים למסך בגלל אפקט הדעיכה המושהה של הפוספורים במסכי ה-CRT התקבלה אשליה
של תמונה רציפה במקטע אחד.
סיבה נוספת היא שכדי לעביר תמונה פרוגרסיבית צריכים רוחב פס גדול ובתחילת שידורי ה-TV
המשאבים לא היו רבים
כאשר המציאו את מסכי המחשב (שנות ה-80 לערך של המאה ה-20 )הטכנולוגיה מן הסתם השתפרה
ולכן נכנסה טכנולוגית הפרוגרסיבית ביתר קלות למסכי המחשב בשונה לשידור הטלויזיה ששם לא שונתה הטכנולוגיה
בגלל עלויות שידרוג של אולפני השידור וכן הצורך של הצרכנים לקנות מסכים תואמים.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.