קונה אקסטימר , אבל כונן קשיח ?:
-
abovebeyond
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 447
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
שלום , קונה השבוע אקסטרימר
חשבתי שצריך 3.5 אינצ , עכשיו אני מבין שצריך 2.5 בשביל להכניס את הכונן פנימה
אפשר המלצה להארד דיסק פנימי 2.5 ?
ועל הדרך , מישהו השתמש בmy passport ואקסטרימר ויכול לתת חוות דעת ?
תודה !
חשבתי שצריך 3.5 אינצ , עכשיו אני מבין שצריך 2.5 בשביל להכניס את הכונן פנימה
אפשר המלצה להארד דיסק פנימי 2.5 ?
ועל הדרך , מישהו השתמש בmy passport ואקסטרימר ויכול לתת חוות דעת ?
תודה !
-
abovebeyond
-
- חבר פעיל מאוד

אני חושב כבר לקנות חיצוני my passport 320gb
האקסטרימר עובד טוב עם כוננים חיצוננים כאלה 5400 rpm ?
האקסטרימר עובד טוב עם כוננים חיצוננים כאלה 5400 rpm ?
אבל החיסרון ב 3.5 חיצוני שצריכים לחבר אותו לחשמל, בעוד ש 2.5 חיצוני לא צריך.Amir27 כתב:אם אין לך בעית מקום, אני ממליץ על 3.5" חיצוני.
2 טיעונים נגד 2.5" פנימי: חום וחוסר ניידות.
ואם כבר חיצוני אז מבחינת עלות מול מחיר 3.5" של 1T ניתן לקנות בכ 450 ש"ח....
ואם רוצים לקחת אותו למחשב ולמלא אותו בתוכן חדש? כל פעם צריכים לנתק את החשמל ולחבר. או אפילו סתם לקחת איתו איתך לכל מקום. דיסק חיצוני 2.5 הרבה יותר נוח.Falcon1 כתב:אבל זה יושב ליד המזרים, אז מן הסתם יש נקודת חשמל.
....
2 השגות על הטיעונים שהעלית:Amir27 כתב:אם אין לך בעית מקום, אני ממליץ על 3.5" חיצוני.
2 טיעונים נגד 2.5" פנימי: חום וחוסר ניידות.
ואם כבר חיצוני אז מבחינת עלות מול מחיר 3.5" של 1T ניתן לקנות בכ 450 ש"ח....
בדיקות חום שנעשו ופורסמו בפורום של האקסטרימר הוכיחו שאין הבדל משמעותי בהתחממות בין אקסטרימר עם כונן פנימי ובלעדיו. מוזר, אבל זו המציאות. יש בדיקה מפורטת עם גרפים שמוכיחה זאת.
לגבי ניידות - נכון שהכונן לא נייד כשהוא פנימי, אבל מנגד האקסטרימר עצמו נייד יותר. אם תרצה לקחת אותו איתך לחבר או משהו, עדיף בהרבה שהכונן יהיה פנימי מאשר חיצוני. לגבי העברת תכנים לסטרימר - טוב, בשביל זה יש רשת.
זה כמו שמישהו יגיד שעשו בדיקה וגילו שהטמפ' בצל שווה לטמפ' בשמשshlox כתב: בדיקות חום שנעשו ופורסמו בפורום של האקסטרימר הוכיחו שאין הבדל משמעותי בהתחממות בין אקסטרימר עם כונן פנימי ובלעדיו. מוזר, אבל זו המציאות. יש בדיקה מפורטת עם גרפים שמוכיחה זאת....
הייתי מתייחס לבדיקות כאלה בערבון מוגבל מאוד
בבקשה, ראה בעצמך.osherov כתב:זה כמו שמישהו יגיד שעשו בדיקה וגילו שהטמפ' בצל שווה לטמפ' בשמשshlox כתב: בדיקות חום שנעשו ופורסמו בפורום של האקסטרימר הוכיחו שאין הבדל משמעותי בהתחממות בין אקסטרימר עם כונן פנימי ובלעדיו. מוזר, אבל זו המציאות. יש בדיקה מפורטת עם גרפים שמוכיחה זאת....![]()
הייתי מתייחס לבדיקות כאלה בערבון מוגבל מאוד...
לי זה נראה כמו בדיקה אמינה.
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=38&t=5297
בעיני, בגלל שאין סיכוי שיכולות להיות תוצאות כאלה, אני מסיק שלא ייתכן שהבדיקה היא מדוייקת,shlox כתב:בבקשה, ראה בעצמך.osherov כתב:זה כמו שמישהו יגיד שעשו בדיקה וגילו שהטמפ' בצל שווה לטמפ' בשמשshlox כתב: בדיקות חום שנעשו ופורסמו בפורום של האקסטרימר הוכיחו שאין הבדל משמעותי בהתחממות בין אקסטרימר עם כונן פנימי ובלעדיו. מוזר, אבל זו המציאות. יש בדיקה מפורטת עם גרפים שמוכיחה זאת....![]()
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?f=38&t=5297...
באחת המקומות שם הוא מדד חום נמוך יותר עם דיסק קשיח פנימי מאשר הבדיקה בלי דיסק בכלל
זו דרך הסקת מסקנות משונה בעיני. רק כי נראה לך שאין סיכוי לא אומר שתוצאות הבדיקה לא נכונות.osherov כתב:בעיני, בגלל שאין סיכוי שיכולות להיות תוצאות כאלה, אני מסיק שלא ייתכן שהבדיקה היא מדוייקת,shlox כתב:בבקשה, ראה בעצמך.osherov כתב:זה כמו שמישהו יגיד שעשו בדיקה וגילו שהטמפ' בצל שווה לטמפ' בשמשshlox כתב: בדיקות חום שנעשו ופורסמו בפורום של האקסטרימר הוכיחו שאין הבדל משמעותי בהתחממות בין אקסטרימר עם כונן פנימי ובלעדיו. מוזר, אבל זו המציאות. יש בדיקה מפורטת עם גרפים שמוכיחה זאת....![]()
באחת המקומות שם הוא מדד חום נמוך יותר עם דיסק קשיח פנימי מאשר הבדיקה בלי דיסק בכלל...
אני בוחר להאמין בהן עד שאמצא הוכחות סותרות. בנוסף נראה שהבחור שביצע אותן רציני באופן כללי.
-
abovebeyond
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה חברה!
למה הסקת מסקנות משונה?shlox כתב:זו דרך הסקת מסקנות משונה בעיני. רק כי נראה לך שאין סיכוי לא אומר שתוצאות הבדיקה לא נכונות.osherov כתב:בעיני, בגלל שאין סיכוי שיכולות להיות תוצאות כאלה, אני מסיק שלא ייתכן שהבדיקה היא מדוייקת,shlox כתב:בבקשה, ראה בעצמך.osherov כתב:זה כמו שמישהו יגיד שעשו בדיקה וגילו שהטמפ' בצל שווה לטמפ' בשמשshlox כתב: בדיקות חום שנעשו ופורסמו בפורום של האקסטרימר הוכיחו שאין הבדל משמעותי בהתחממות בין אקסטרימר עם כונן פנימי ובלעדיו. מוזר, אבל זו המציאות. יש בדיקה מפורטת עם גרפים שמוכיחה זאת....![]()
באחת המקומות שם הוא מדד חום נמוך יותר עם דיסק קשיח פנימי מאשר הבדיקה בלי דיסק בכלל...
אני בוחר להאמין בהן עד שאמצא הוכחות סותרות. בנוסף נראה שהבחור שביצע אותן רציני באופן כללי....
תן לי השערה סבירה אשר מסבירה אין ייתכן שלעיתים טמפ' המכשיר נמוכה יותר כאשר יש כונן קשיח בפנים מאשר המצב בו אין כונן
אפשרות אחת לתוצאות הנמוכות יותר נכתבה בפורום:
The reason it's cooler with the hard disk in is because the hdd takes up space which then
means there is a less volume of air to be sucked out by the fan, this causes the air to flow
quicker past the components giving better cooling.
example - if a drinking straw was 5 cms in diameter and you tried to suck down a drink you wouldn't get very far, where as a straw with a smaller diameter will work.
like pressure but in reverse, want to build up pressure in a pipe, shrink the diameter. Higher pressure = faster flow
yep
"Venturi effect" based on "Bernulli's theorem".
אפשרות שניה פשוטה יותר היא שטמפרטורת החדר הייתה נמוכה יותר במדידות עם כונן קשיח.
The reason it's cooler with the hard disk in is because the hdd takes up space which then
means there is a less volume of air to be sucked out by the fan, this causes the air to flow
quicker past the components giving better cooling.
example - if a drinking straw was 5 cms in diameter and you tried to suck down a drink you wouldn't get very far, where as a straw with a smaller diameter will work.
like pressure but in reverse, want to build up pressure in a pipe, shrink the diameter. Higher pressure = faster flow
yep
"Venturi effect" based on "Bernulli's theorem".
אפשרות שניה פשוטה יותר היא שטמפרטורת החדר הייתה נמוכה יותר במדידות עם כונן קשיח.