הפיכת תמונה ב 180 מעלות - משפיע על האיכות?
שלום לכולם,
לאחר קריאה באתר בנוגע לאיך מקרן צריך להיות מותקן, הבנתי שכמה שפחות תיקון טרפז KEYSTONE, יותר טוב. לא מצאתי בשום מקום THREAD שמדבר על ההבדלים באיכות התמונה כאשר המקרן הפוך (כלומר מוגדר בו הפיכה של 180 מעלות של התמונה) או מותקן ישר.
האם יש הבדל או שרק ה KEYSTONE משנה פה?
תודה רבה ושבוע טוב,
לאחר קריאה באתר בנוגע לאיך מקרן צריך להיות מותקן, הבנתי שכמה שפחות תיקון טרפז KEYSTONE, יותר טוב. לא מצאתי בשום מקום THREAD שמדבר על ההבדלים באיכות התמונה כאשר המקרן הפוך (כלומר מוגדר בו הפיכה של 180 מעלות של התמונה) או מותקן ישר.
האם יש הבדל או שרק ה KEYSTONE משנה פה?
תודה רבה ושבוע טוב,
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כמו שמרטין אמר - אין בעיה בהיפוך תצוגה
הבעיה בKEYSTONE נובעת מהעובדה שאורך הקרניים אינו שווה בין מה שמשודר בחלר העליון של התמונה למה שמשודר בחלק התחתון של התמונה (אני יוצא מתוך נק' הנחה שהמקרן תלוי מהתקרה)
בשביל זה צריך לכוון ב KEYSTONE בכדי שלא יצא לך מסך בצורת טרפז.
אבל בכול זאת עדיין יש הבדל באורכי הקרנים שיוצאות מהנורת של המקרן.
בקיצור - כשהתצוגה הפוכה זה לא משנה את האיכות כי זה רק עניין של שינוי והחלפת תפקידים של כול פיקסל.
הבעיה בKEYSTONE נובעת מהעובדה שאורך הקרניים אינו שווה בין מה שמשודר בחלר העליון של התמונה למה שמשודר בחלק התחתון של התמונה (אני יוצא מתוך נק' הנחה שהמקרן תלוי מהתקרה)
בשביל זה צריך לכוון ב KEYSTONE בכדי שלא יצא לך מסך בצורת טרפז.
אבל בכול זאת עדיין יש הבדל באורכי הקרנים שיוצאות מהנורת של המקרן.
בקיצור - כשהתצוגה הפוכה זה לא משנה את האיכות כי זה רק עניין של שינוי והחלפת תפקידים של כול פיקסל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
נכון -אבל לא תמין אפשר למקם בדיוק ממול למסך (גובה המקרן בדיוק ממול לאמצע התמונה)lior100 כתב:המממ.... רגע, אם אני מבין נכון, אז כדי שתיקון טרפז יהיה 0 - איכות מקסימלית, אז צריך למקם את המקרן בדיוק מול המסך, לא?
לא נשמע מעשי במיוחד......
הרי אתה לא רוצה שכור פעם שמישהו יעבור אתה תראה את הצל שלו וכול תזוזה שלכם תפגע בשלמות המערכת (אלא אם כן אתה אוהב לעשות צורות של פרפרים ובמבי עם הידיים
לכן הכי כדאי להניח את המקרן על מדף בקיר הנגדי למסך הקרנה נמוך ככול האפשר
ואם אי אפשר אז כולנו נסלח לך...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
goodoffer,
המון תודה. אם ככה, אני אנסה למקם את המקרן נמוך ככל שניתן. אגב, אין לי מדף, הוא תלוי מהתקרה...
יש לי זכרון רע מהפעם הקודמת ששיחקתי עם זה, בקושי הצלחתי להבי את המקרן להציג תמונה מרובעת. כל דבר שתיקנתי (זום/טרפז), דפק משהו אחר... כנראה שהמקרן קרוב מידיי לתקרה. אני אוריד אותו ב כ 10 ס"מ ואבדוק...
המון תודה. אם ככה, אני אנסה למקם את המקרן נמוך ככל שניתן. אגב, אין לי מדף, הוא תלוי מהתקרה...
יש לי זכרון רע מהפעם הקודמת ששיחקתי עם זה, בקושי הצלחתי להבי את המקרן להציג תמונה מרובעת. כל דבר שתיקנתי (זום/טרפז), דפק משהו אחר... כנראה שהמקרן קרוב מידיי לתקרה. אני אוריד אותו ב כ 10 ס"מ ואבדוק...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יש בעיה אחת שחלק מהמקרנים (כך בשמועות) נגועים בה (ע"ע JVC) וזה שאם צופים במקרן במצב שולחני ואז הופכים אותו, אז המנורה מהבהבת או "רועדת". הדבר לא קורה אם מתקינים את המקרן במצבו הסופי ורק אז מדליקים אותו לראשונה.