אתה מאמין במשפט "you get what you pay for" באודיו?
...מגבר, קומפקט דיסק, פטיפון, רמקולים ב-20,000 ש"ח
ישמעו תמיד יותר טוב מציוד ב-10,000 ש"ח?
העלות מתייחסת למחיר כולל ולמחיר של כל פריט בנפרד!
תומר
ישמעו תמיד יותר טוב מציוד ב-10,000 ש"ח?
העלות מתייחסת למחיר כולל ולמחיר של כל פריט בנפרד!
תומר
נערך לאחרונה על ידי tomertsin ב 19/02/2006 8:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הנסיון שלי מלמד אותי את הכלל הבא (ברמקולים):
ככל שרמת המחיר עולה, כך שיעור הדגמים שמצדיקים זאת קטן יותר.
למען הזהירות נגיד שזה נכון החל מרמת מחיר מסויימת (נגיד 10K ש"ח לזוג).
ככל שרמת המחיר עולה, כך שיעור הדגמים שמצדיקים זאת קטן יותר.
למען הזהירות נגיד שזה נכון החל מרמת מחיר מסויימת (נגיד 10K ש"ח לזוג).
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...
השם הוא עומרי,תומרצין כתב:היי זאב,zeevlevi כתב:במרבית המקרים המשפט נכון, אבל יש גם יוצאים מהכלל בהם חברות מותג לפעמים לוקחות עוד 1500-3000 ש"ח רק בגלל השם שלהם....
איך הגעת לסכום?
תומר...
והגעתי לסכום אחרי אינספור שיעורי כלכלה, וקפה אחד של הבוקר !
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי עניין התמורה למחיר באודיו עובד על עיקרון אקספוננסיאלי ( ככה כותבים את זה ? ) כלומר השיפור הוא די קבוע, אבל ככל שמתקדמים בעבור אותו שיפור משלמים הרבה הרבה יותר. וכל זה בלי להזכיר טעם אישי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
logankungfu,
לא הבנתי את הקשר בין תש"פ ולבין YGWYPF...
לפני זמן מה היה לי את העונג לשמוע את מרטין מסביר למישהו על עקומות עלות/תועלת ועל כך שבעצם העקומות הן אישיות ונקודת ה-SWEETSPOT שלהן משתנה לפי אופי האדם, התקציב שלו והטעם שלו.
יש מערכות שהייתי רוכש אם הייתי יכול, ואם היה לי בית מתאים להכיל כזו מערכת... בינתיים אין לי, אז העקומה מתיישרת הרבה יותר מוקדם מכפי שהיא היתה אלמלא כן.
לא הבנתי את הקשר בין תש"פ ולבין YGWYPF...
לפני זמן מה היה לי את העונג לשמוע את מרטין מסביר למישהו על עקומות עלות/תועלת ועל כך שבעצם העקומות הן אישיות ונקודת ה-SWEETSPOT שלהן משתנה לפי אופי האדם, התקציב שלו והטעם שלו.
יש מערכות שהייתי רוכש אם הייתי יכול, ואם היה לי בית מתאים להכיל כזו מערכת... בינתיים אין לי, אז העקומה מתיישרת הרבה יותר מוקדם מכפי שהיא היתה אלמלא כן.
- logankungfu
- חבר ותיק

הקשר הוא מאוד אינטואיטיבי-
כמו למשל במכוניות. בהשקעות עד גובה מחיר מסויים יהיה שיפור גדול מאוד ברמות הביצועים והאיבזור של המכונית, אולם מעבר לרמת מחיר מסויים, כאשר הכל כבר "יוקרתי", צריך כבר להשקיע סכומים כמעט בטור גיאומטרי כדי לקבל משהו משמעותי ברמה גבוהה יותר, מה גם שזה כבר לא יהיה בדברים מאוד מהותיים. כלומר, כדי לעבור מדגם של מכונית שעושה 0-100 ב 3 שניות במקום ב 4.5, תצטרך להשקיע הפרש לאין ערוך יותר גדול מאשר, למשל, כדי לעבור מיונדאי 1600 לפאסאט, למשל, היכן שההבדל יהיה הרבה יותר מורגש.
השאלה כמה ההבדל שווה לך, אולם ככל שאתה עולה ברמה אתה צריך להיות יותר רגיש להבדלים דקים ושיהיו שווים לך הרבה מאוד כסף.
כמו כן, לתחושתי, ככל שעולים ברמה העניין נכנס יותר ויותר לכיוונים של יוקרה ו"פיינשמקר" שקשה לנתק אותם מההבדלים הפונקציונליים. אני בהחלט מאמין שההבדלים שם, אבל הם פוחתים ופוחתים ועולים יותר ויותר.
זאת כמובן בתנאי שאתה משדרג "למעלה" ולא "הצידה", שאז זה דיון אחר לחלוטין, ונוגע הרבה יותר למה שכתבת לגבי אופי האדם ועקומות אישיות. לדוגמה, בשבילי, בהחלט יתכן שסט רמקולים של B&W במיליון דולר יתן לי פחות מסט שכן לטעמי ב 10K שקל..
אבל זה, כמו שכתבתי, "הצידה".
אז זה הקשר.
השאלה כמה ההבדל שווה לך, אולם ככל שאתה עולה ברמה אתה צריך להיות יותר רגיש להבדלים דקים ושיהיו שווים לך הרבה מאוד כסף.
כמו כן, לתחושתי, ככל שעולים ברמה העניין נכנס יותר ויותר לכיוונים של יוקרה ו"פיינשמקר" שקשה לנתק אותם מההבדלים הפונקציונליים. אני בהחלט מאמין שההבדלים שם, אבל הם פוחתים ופוחתים ועולים יותר ויותר.
זאת כמובן בתנאי שאתה משדרג "למעלה" ולא "הצידה", שאז זה דיון אחר לחלוטין, ונוגע הרבה יותר למה שכתבת לגבי אופי האדם ועקומות אישיות. לדוגמה, בשבילי, בהחלט יתכן שסט רמקולים של B&W במיליון דולר יתן לי פחות מסט שכן לטעמי ב 10K שקל..
אבל זה, כמו שכתבתי, "הצידה".
אז זה הקשר.
- logankungfu
- חבר ותיק

ובכל זאת, סיוג עצמי-
ישנם כמובן מקרים שקשה לגביהם לדעת האם מדובר בדיוק ב"שדרוג הצידה" או "שדרוג למעלה", משום שזה קצת מכל דבר.
למשל, מישהו שקונה מערכת שהיא גם ברמה גבוהה יותר משלו וגם בסגנון אחר. מקרים מעורבים.
אבל לא חסרים גם מרים מובהקים של חיפוש אחר More of the Same, ולחילופין של משהו אחר לגמרי.
למשל, מישהו שקונה מערכת שהיא גם ברמה גבוהה יותר משלו וגם בסגנון אחר. מקרים מעורבים.
אבל לא חסרים גם מרים מובהקים של חיפוש אחר More of the Same, ולחילופין של משהו אחר לגמרי.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אני מאמין שאין תענוג בעולם כמו מציאה...יד שניה זה הדבר