איכות שידורים מחפירה בערוצי הסדרות בYES HD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברה.
יש לי יס HD, שמחובר לסמסונג 40' שהדגם B550
בסרטים ונשיונל, רואים מדהים.
בערוצי הסדרות(עכשיו משודר המירוץ למיליון, ואקסטרים מייקאובר) רואים זוועה.
השידורים בערוצי 12 ו13 בדיוק אותו דבר כמו ב993-994, אין שום הבדל.
גם לכם קיימת התופעה הזאת?
לרב אני רואה רק נשיונל וסרטים, אבל לפעמים זה מרגיז שהסדרות ככה.

אריאל

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #2 

לא כל הסדרות משודרות ב-HD, חלקן רק upscale של SD.

אני לא יודע לגבי התוכניות הספציפיות שציינת, אבל אולי זה המקרה.

ariel-ro פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

יכול ליהיות, אבל זה פשוט מאכזב.
כי זה הסדרות שאני רואה בדר"כ ביס, ועכשיו מתברר שזה בכלל לא HD.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #4 

שתי הסדרות שנתת כדוגמא לא מצולמות כלל ב- HD. מה בדיוק ציפית שיעשו ? יהפכו HD ממשהו שהוא לא HD ?
ב- Action HD כל הסדרות של הפריים טיים הן ב- HD.
ב- Drama HD רוב מוחלט של הסדרות בפריים טיים שמצולמות ב- HD משודרות ב- HD.

מעבר לכך, בסינדיקציות, אם ל- yes יש קלטות ב- HD (כמו למשל ללוחשת לרוחות) היא משדרת ב- HD. אם אין לה קלטות ב- HD או שהסדרה לא צולמה במקור ב- HD יהיה upscale.

peccary
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 301
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #5 

אני למשל הייתי מצפה שאם הערוץ נקרה xyzHD, אז כל מה שמשודר בו יהיה ב - HD.
לא הגזמתי, נכון?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

peccary כתב:אני למשל הייתי מצפה שאם הערוץ נקרה xyzHD, אז כל מה שמשודר בו יהיה ב - HD.
לא הגזמתי, נכון?
...
כן הגזמת.
כי יש הבדל בין ערוץ שמייעד את כל שידוריו ל- HD והוא בעל לוח שידורים עצמאי ובלתי תלוי, לעומת ערוץ שמשדר במקביל מוחלט ותלוי לחלוטין בלוח השידורים של ערוץ ה- SD הרגיל.

האם eurosportHD משדר כל העת ב- HD ? יש לי חדשות בשבילך - הוא לא. הוא משדר ב- HD רק כאשר מה שהוא משדר מועבר ע"י מצלמות HD - אחרת זה עובר upscale. וככה זה עבור כל ערוץ שמשדר HD במקביל באופן מוחלט בכל מקום בעולם. האם נראה לך ש- CBS בארה"ב מעבירה את המירוץ למיליון בערוץ CBS HD באיכות HD ? התשובה היא לא. הם מעבירים upscale בדיוק כמו ש- yes עושה.

ערוצי הסדרות של yes ב- HD משדרים ב- HD מה שמצולם ב- HD. יקח עוד זמן עד שתכנים שמצולמים ב- HD אך ל- yes אין את הקלטות ב- HD (נקנו לפני זמן רב) יעלמו מהמסך. כיום yes רוכשת את כל הסדרות שמצולמות ב- HD באיכות HD - אז זה לוקח זמן עד שהכל מתחלף. לוח השידורים נקבע ע"י ערוצי ה- SD ואם יש ל- yes קלטות HD אז בערוצי ה- HD רואים באיכות HD ואם אין להם קלטות HD (ולא משנה אם הסיבה היא סדרה ישנה או תוכנית שכלל לא מצולמת ב- HD) אז הערוץ מבצע upscale.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

לפחות ב-eurosport יש אינדקציה של native HD אם התוכן הוא HD.

yes לא מספקים עדיין אינדיקציה כזאת וזה אכן קצת מצג שווא.

peccary
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 301
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

smallville4r
אני מסכים עם כל מילה שכתבת, אבל תסתכל על זה מנקודת מבטו של הצרכן...
הצרכן משלם עבור ערוץ HD ולא עבור ערוץ חצי-HD או 3/4-HD. ובטח לא צריך לעניין אותו שיש סדרות שלא צולמו ב-HD... אם זה המצב, אל תשדרו סדרה שהיא לא HD בערוץ שנקרא xyzHD

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

yes-man כתב:לפחות ב-eurosport יש אינדקציה של native HD אם התוכן הוא HD.

yes לא מספקים עדיין אינדיקציה כזאת וזה אכן קצת מצג שווא.
...
גם אני בהתחלה התעצבני שאין אינדיקציה, אבל מצד שני - אתה באמת רוצה שיתחילו להציג באנרים ופופאפים על המסך גם בשידורי HD ? אתה רוצה סימן מים קבוע על המסך שיגיד לך "משודר ב- HD" ?

אין שום בעיה לזהות HD ברגע שמשהו משודר ב- HD - החדות עולה פלאים וכמות הפרטים שניתן לראות גבוהה משמעותית מ- upscale וכמובן עבור תוכניות 4:3 - מן הסתם הן בטח לא ב- HD.

אין פה לדעתי מצג שווא - אלא אנשים צריכים להתרגל שככה דברים מתנהלים גם בעולם, עבור ערוץ שמשדר שידור מקבילי מוחלט. אפשר להסתדר בלי פופאפים וסימני מים. גם ב- eurosport HD אפשר לזהות בקלות מהו upscale ומהו native HD גם בלי סימן המים שלהם.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

נתפשר על 2 אותיות ב-EPG?

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

peccary כתב:smallville4r
אני מסכים עם כל מילה שכתבת, אבל תסתכל על זה מנקודת מבטו של הצרכן...
הצרכן משלם עבור ערוץ HD ולא עבור ערוץ חצי-HD או 3/4-HD. ובטח לא צריך לעניין אותו שיש סדרות שלא צולמו ב-HD... אם זה המצב, אל תשדרו סדרה שהיא לא HD בערוץ שנקרא xyzHD
...
כך המצב גם בעולם. נתתי לך שתי דוגמאות בולטות - eurosport HD ו- CBS HD. כמובן שבארה"ב כל ערוצי ה- HD משודרים כך.

מה אתה רוצה שישדרו בערוץ בזמן שהסדרה אינה ב- HD - ישימו לך שומר מסך ? לא חבל ? עדיף במקרה הזה לבצע upscale. אני ד"א חושב שהמירוץ למיליון נראה הרבה יותר טוב ב- Action HD מאשר ב- Action הרגיל.
שידור ה- simulcast נועד לפתור בעיות של יצירת לוח שידורים מקבילי.

לפני שפיצלו את הערוצים והיה ערוץ yes stars HD ששידר Native HD בכל שידוריו יצאו מצבים מגוחכים שבכל ערב היו 4-5 סדרות ב- HD אחת אחרי השנייה כדי לשדר את כל התוכניות של Drama ו- Action ב- HD - כי רובן המכריע ביותר משודרות כיום ב- HD. (לי אישית, היה קשה מאוד לראות את כל הסדרות שלי ככה) אז יש משהו שעומד מאחורי הפיצול והיא לא המחשבה איך לדפוק את הצרכן (נשדר גם upscale בערוץ שנושא את הלוגו HD), אלא איך ניתן לשדר גם ב- HD במקביל ולא ליצור בעיות של לוח שידורים וזו הדרך היחידה לעשות זאת.

אם אנשים יבינו שהמחשבה שעומדת מאחורי שידורי ה- simulcast היא יצירת לוח שידורים נורמלי שלא ערוץ ה- SD מכתיב לערוץ ה- HD ולא ערוץ ה- HD מכתיב לערוץ ה- SD את לוח השידורים במקום לחשוב שדופקים את הצרכן כי שמים לו תוכניות שאינן ב- HD תחת ערוץ שנושא לוגו HD אז המצב יהיה הרבה יותר טוב.

באופן כללי, כמות התוכן בשני ערוצי הסדרות ב- HD השתפרה בצורה משמעותית מאז הפיצול - בהשוואה ל- yes stars HD המקורי, כך שהתוצאה היא בהחלט חיובית לטובת הצרכן.
נתפשר על 2 אותיות ב-EPG?
...
מבחינתי, בהחלט כן. בעבר, ש- yes שידרה תכנים במסך רחב כשהוא עוד לא היה נפוץ, בסוף התקציר תמיד רשמו "מ. רחב", ועכשיו כשיש אינדיקטור בכל הממירים, הסירו את זה מה- EPG.
אני חושב שיש מקום לציין במפורש ב- EPG, אבל זה משהו ש- yes צריכים לעשות.
עדיין, גם אם לא מופיע, אני חושב שאפשר להסתדר בלי זה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”