סאב וופר לא פועל
אסור להקפיץ נושאים ורציתי להמשיך את האשכול הזה-
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15
אז פתחתי אשכול חדש.
אני מצליח לשמוע מכל חמשת הרמקולים אבל מהסאב וופר לא שומעים.
הסאב וופר פועל.
JEXY כתב שאני צריך לבדוק את הדברים הבאים:
א.הפיוז חייב להיות תקין
ב.העוצמה חייב להיות מכוונת ולא על - 0
ג. טווח חיתוך תדרים חייב להיות מכוון (על פי החיתוך שאתה רוצה להגיע אליו - נגיד 120 הרץ)...
הבעיה שאני לא יודע איך בודקים את הדברים האלו. תוכלו לעזור לי בזה?
*אני לא מתכוון להזמין בעל מקצוע כי אני לא מתכוון להוציא הרבה כסף רק בשביל שיסדרו את הסאב וופר..מילא אם היו לי מספר בעיות אז הייתי מזמין טכנאי.
תודה מראש לעוזרים!
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15
אז פתחתי אשכול חדש.
אני מצליח לשמוע מכל חמשת הרמקולים אבל מהסאב וופר לא שומעים.
הסאב וופר פועל.
JEXY כתב שאני צריך לבדוק את הדברים הבאים:
א.הפיוז חייב להיות תקין
ב.העוצמה חייב להיות מכוונת ולא על - 0
ג. טווח חיתוך תדרים חייב להיות מכוון (על פי החיתוך שאתה רוצה להגיע אליו - נגיד 120 הרץ)...
הבעיה שאני לא יודע איך בודקים את הדברים האלו. תוכלו לעזור לי בזה?
*אני לא מתכוון להזמין בעל מקצוע כי אני לא מתכוון להוציא הרבה כסף רק בשביל שיסדרו את הסאב וופר..מילא אם היו לי מספר בעיות אז הייתי מזמין טכנאי.
תודה מראש לעוזרים!
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
תדליק את הסאב -> נורת ביקורת דולקת? כן - תעבור לשלב הבא, לא - פיוז שרוף או תקלה אחרת, תקח למעבדה.
העוצמה מכוונת על שלושת רבעי? כן - תעבור לשלב הבא, לא - תכוון.
התדר מכוון באמצע (או שלושת רבעי גם)? כן - תעבור לשלב הבא, לא - תכוון.
תוציא את הכבל הRCA מהרסיבר ותוודא שהוא היה מחובר ליציאה SUBWOOFER OUT.
תוריד נעליים. (אל תדאג אתה לא תתחשמל)
תגע בפין המרכזי עם האצבע -> יש רעש מהסאב? כן - הסאב תקין, ישנה בעיה במגבר. לא - ישנה בעיה בכבל או בסאב.
אם יש לך ברסיבר TAPE OUT או REC OUT תחבר לשם ותבדוק האם יש צליל מהסאב.
העוצמה מכוונת על שלושת רבעי? כן - תעבור לשלב הבא, לא - תכוון.
התדר מכוון באמצע (או שלושת רבעי גם)? כן - תעבור לשלב הבא, לא - תכוון.
תוציא את הכבל הRCA מהרסיבר ותוודא שהוא היה מחובר ליציאה SUBWOOFER OUT.
תוריד נעליים. (אל תדאג אתה לא תתחשמל)
תגע בפין המרכזי עם האצבע -> יש רעש מהסאב? כן - הסאב תקין, ישנה בעיה במגבר. לא - ישנה בעיה בכבל או בסאב.
אם יש לך ברסיבר TAPE OUT או REC OUT תחבר לשם ותבדוק האם יש צליל מהסאב.
הנורה דולקת.
מה זה העוצמה?
יש לי LEVEL שהוא נמצא על קו אחד לפני האחרון ולפי הספירה שלי יש 11 קווים ככה ש10/11 זה בערך 90%.
ויש מתחת לזה CROSSOVER .
מתחת לCROSSOVER יש PHASE.
אז מה מהם זה העוצמה?
ומה מהם זה התדר?
ואיפה זה הפין המרכזי..?
מה זה העוצמה?
יש לי LEVEL שהוא נמצא על קו אחד לפני האחרון ולפי הספירה שלי יש 11 קווים ככה ש10/11 זה בערך 90%.
ויש מתחת לזה CROSSOVER .
אז מה מהם זה העוצמה?
ומה מהם זה התדר?
ואיפה זה הפין המרכזי..?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
LEVEL - (ש"ע) רמה, דרגה; דרג; גובה, רום; משטח; מישור; מפלס; פלס-מים - כלומר בסאב שלך זה בורר העוצמה.idonimni כתב:הנורה דולקת.
מה זה העוצמה?
ויש מתחת לזה CROSSOVER .
אז מה מהם זה העוצמה?
ומה מהם זה התדר?
ואיפה זה הפין המרכזי..?...
CROSSOVER - בחירת טווח תדרים, תכוון באמצע.
PHASE - כיוון זרימה, לא אמור לעניין אותך, תשאיר על 0.
הפין המרכזי זה מה שיש בתמונה המצורפת.
אז לשים את הLEVEL בין הקו השמיני לתשיעי?
והCROSSOVER הוא בין 50 ל150 כאשר ה50 בצד שמאל למטה וה150 בצד ימין למטה אז לכוון את זה כלפי מעלה,לאמצע?
PHASE כרגע נמצא על 180- להעביר ל0?
ולגבי הפין המרכזי- התכוונת שאני אוציא את הכבל RCA שמחובר מהסאב וופר לרסיבר ולנתק אותו רק מהרסיבר (להשאיר אותו מחובר לסאב וופר) ואז לגעת בפין של החלק שלו שהיה מחובר לרסיבר?
והCROSSOVER הוא בין 50 ל150 כאשר ה50 בצד שמאל למטה וה150 בצד ימין למטה אז לכוון את זה כלפי מעלה,לאמצע?
ולגבי הפין המרכזי- התכוונת שאני אוציא את הכבל RCA שמחובר מהסאב וופר לרסיבר ולנתק אותו רק מהרסיבר (להשאיר אותו מחובר לסאב וופר) ואז לגעת בפין של החלק שלו שהיה מחובר לרסיבר?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
LEVEL תעביר ל9idonimni כתב:אז לשים את הLEVEL בין הקו השמיני לתשיעי?
ולגבי הפין המרכזי- התכוונת שאני אוציא את הכבל RCA שמחובר מהסאב וופר לרסיבר ולנתק אותו רק מהרסיבר (להשאיר אותו מחובר לסאב וופר) ואז לגעת בפין של החלק שלו שהיה מחובר לרסיבר?...
CROSSOVER תעביר ל120
PHASE תעביר ל0
תוציא את הכבל מהרסיבר ולא מהסאב, כאשר הסאב דלוק וכיוונת את כל מה שרשמתי לך תגע בפין המרכזי...
אוקי עשיתי מה שאמרת ואכן שמעתי צליל מהסאב.
דבר ראשון, בCROSSOVER יש רק את הקווים הקיצוניים - 50 ו150 אז שמתי את זה על משהו שנראה לי בערך 120. זה בסדר ?
ואת הLEVEL שמתי על הקו ה9 כמו שאמרת.
דבר שני, אתה אמרת קודם לשים את שניהם על 3/4 אבל 120/150 זה יוצא 80 % ולא 75% , וגם 9/11 זה בערך 80% ולא 75%.
דבר שלישי,יש לי ברסיבר TAPE OUT ו REC OUT , אבל לאיזה מהם לחבר? וחוץ מזה יש אותם בצהוב ויש באדום לבן, לאיזה מהצבעים לחבר?
ואתה התכוונת שאני אנתק את אותו כבל RCA הצהוב שמחובר ליציאה SUBWOOFER OUT ברסיבר (מה שניתקתי קודם) , אשאיר אותו מחובר לסאב וופר ואחבר אותו אל אחת מהיציאות הללו?
ואחרי שחיברתי- איך אני בודק אם יש צליל מהסאב? צריך לשים סרט עם AC3? או שבודקים בדרך אחרת?
מצטער אם הצפתי אותך ביותר מדי שאלות...
דבר ראשון, בCROSSOVER יש רק את הקווים הקיצוניים - 50 ו150 אז שמתי את זה על משהו שנראה לי בערך 120. זה בסדר ?
דבר שני, אתה אמרת קודם לשים את שניהם על 3/4 אבל 120/150 זה יוצא 80 % ולא 75% , וגם 9/11 זה בערך 80% ולא 75%.
דבר שלישי,יש לי ברסיבר TAPE OUT ו REC OUT , אבל לאיזה מהם לחבר? וחוץ מזה יש אותם בצהוב ויש באדום לבן, לאיזה מהצבעים לחבר?
ואתה התכוונת שאני אנתק את אותו כבל RCA הצהוב שמחובר ליציאה SUBWOOFER OUT ברסיבר (מה שניתקתי קודם) , אשאיר אותו מחובר לסאב וופר ואחבר אותו אל אחת מהיציאות הללו?
ואחרי שחיברתי- איך אני בודק אם יש צליל מהסאב? צריך לשים סרט עם AC3? או שבודקים בדרך אחרת?
מצטער אם הצפתי אותך ביותר מדי שאלות...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אז אנחנו יודעים שהכבל בסדר והסאב פועל. יופי.idonimni כתב:אוקי עשיתי מה שאמרת ואכן שמעתי צליל מהסאב.
מצטער אם הצפתי אותך ביותר מדי שאלות......
תעזוב את האחוזים ואת החישובים, זה לא חשוב עכשיו כי את הכיוון תעשה לפי האוזן אחר כך...
תנתק את הכבל שהיה מחובר בSUBWOOFER OUT ותחבר אותו לREC OUT לאדום (למשל).
תפעיל מקור מסויים (דיסק, ממיר), יש שמע מהסאב? יש - יופי, אין - תקלה ברסיבר או הגדרה לא נכונה.
כאשר אתה שומע במגבר, לא משנה איזה מקור, יש לך סימנים של רמקולים בצג של המסך? מן סכמה עם ריבועים ובכל ריבוע יש FR, FL, SR, SL, C, SW... ה SW קיים?
יש לך ברסיבר אופצייה TEST? אם כן, תפעיל ויהיה לך צליל כל פעם ברמקול אחר, כך תדע שהסאב מחובר ומוגדר.
כדי למצוא את האופצייה ואולי לבצע איפוס לרסיבר תמצא את הספר שלו.
חוץ מזה:
תוריד את הקובץ הזה: http://rapidshare.com/files/18414765/Subwoofer_Test.mp3
תצרוב על דיסק, תשים בDVD או CD ותפעיל.
אוקי יש לי כמה שאלות:
1. אין בעיה עם זה שהכבל עצמו הוא צהוב ואני מחבר אותו לכניסה אדומה?
2. יש 2 כניסות אדומות של REC OUT. נראה לי שהקבוצה הראשונה זה CDR והשניה זה VCR. לאיזה מהם אני אמור לחבר?
3. חיברתי לVCR והפעלתי סרט,שמעתי מחמשת הרמקולים אבל מהסאב וופר לא שמעתי..אולי זה בגלל שראיתי רק את ה2 הדקות הראשונות של הסרט ובהן הסאב וופר לא משתתף בכלל? ואם כן-אז איך בכל זאת אפשר לבדוק את הסאב וופר?
4. לגבי המשפט הזה:
"כאשר אתה שומע במגבר, לא משנה איזה מקור, יש לך סימנים של רמקולים בצג של המסך? מן סכמה עם ריבועים ובכל ריבוע יש FR, FL, SR, SL, C, SW... ה SW קיים? "
מה זה מגבר? סאב וופר?
ואיזה מקורות יש למגבר?
כשהפעלתי את הסרט לא היה סימנים של רמקולים על מסך הטלויזיה, אבל על מסך הרסיבר היו סימנים של רמקולים והSW קיים.
5. יש לי בשלט של הרסיבר כפתור TEST ויש לי גם כפתור SW. על איזה מהם ללחוץ?
לחצתי על שניהם ולא קרה כלום (אולי זה בגלל שלחצתי עליהם בזמן סרט?)
6. את הקובץ שהבאת לצרוב כAUDIO או כDATA?
1. אין בעיה עם זה שהכבל עצמו הוא צהוב ואני מחבר אותו לכניסה אדומה?
2. יש 2 כניסות אדומות של REC OUT. נראה לי שהקבוצה הראשונה זה CDR והשניה זה VCR. לאיזה מהם אני אמור לחבר?
3. חיברתי לVCR והפעלתי סרט,שמעתי מחמשת הרמקולים אבל מהסאב וופר לא שמעתי..אולי זה בגלל שראיתי רק את ה2 הדקות הראשונות של הסרט ובהן הסאב וופר לא משתתף בכלל? ואם כן-אז איך בכל זאת אפשר לבדוק את הסאב וופר?
4. לגבי המשפט הזה:
"כאשר אתה שומע במגבר, לא משנה איזה מקור, יש לך סימנים של רמקולים בצג של המסך? מן סכמה עם ריבועים ובכל ריבוע יש FR, FL, SR, SL, C, SW... ה SW קיים? "
מה זה מגבר? סאב וופר?
ואיזה מקורות יש למגבר?
כשהפעלתי את הסרט לא היה סימנים של רמקולים על מסך הטלויזיה, אבל על מסך הרסיבר היו סימנים של רמקולים והSW קיים.
5. יש לי בשלט של הרסיבר כפתור TEST ויש לי גם כפתור SW. על איזה מהם ללחוץ?
לחצתי על שניהם ולא קרה כלום (אולי זה בגלל שלחצתי עליהם בזמן סרט?)
6. את הקובץ שהבאת לצרוב כAUDIO או כDATA?
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אוקי יש לי כמה שאלות:
1. אין בעיה עם זה שהכבל עצמו הוא צהוב ואני מחבר אותו לכניסה אדומה? אין בעיה.
2. יש 2 כניסות אדומות של REC OUT. נראה לי שהקבוצה הראשונה זה CDR והשניה זה VCR. לאיזה מהם אני אמור לחבר? לא משנה
3. חיברתי לVCR והפעלתי סרט,שמעתי מחמשת הרמקולים אבל מהסאב וופר לא שמעתי..אולי זה בגלל שראיתי רק את ה2 הדקות הראשונות של הסרט ובהן הסאב וופר לא משתתף בכלל? מאיפה אני אמור לדעת?
ואם כן-אז איך בכל זאת אפשר לבדוק את הסאב וופר? רשמתי לך לינק לקובץ
4. לגבי המשפט הזה:
מה זה מגבר? סאב וופר? מגבר זה מכשיר שמגביר את העוצמה, סאב זה מכשיר שמשמיע תדרים נמוכים
ואיזה מקורות יש למגבר? מה שיש לך, ממיר דיוידי וכו'...
כשהפעלתי את הסרט לא היה סימנים של רמקולים על מסך הטלויזיה, אבל על מסך הרסיבר היו סימנים של רמקולים והSW קיים. -> זה אומר שהסאב אכן מחובר וההגדרה תקינה.
5. יש לי בשלט של הרסיבר כפתור TEST ויש לי גם כפתור SW. על איזה מהם ללחוץ? תלחץ על TEST
לחצתי על שניהם ולא קרה כלום (אולי זה בגלל שלחצתי עליהם בזמן סרט?) אולי
6. את הקובץ שהבאת לצרוב כAUDIO או כDATA? כAUDIO
אגב, איזה רסיבר זה?
1. אין בעיה עם זה שהכבל עצמו הוא צהוב ואני מחבר אותו לכניסה אדומה? אין בעיה.
2. יש 2 כניסות אדומות של REC OUT. נראה לי שהקבוצה הראשונה זה CDR והשניה זה VCR. לאיזה מהם אני אמור לחבר? לא משנה
3. חיברתי לVCR והפעלתי סרט,שמעתי מחמשת הרמקולים אבל מהסאב וופר לא שמעתי..אולי זה בגלל שראיתי רק את ה2 הדקות הראשונות של הסרט ובהן הסאב וופר לא משתתף בכלל? מאיפה אני אמור לדעת?
ואם כן-אז איך בכל זאת אפשר לבדוק את הסאב וופר? רשמתי לך לינק לקובץ
4. לגבי המשפט הזה:
מה זה מגבר? סאב וופר? מגבר זה מכשיר שמגביר את העוצמה, סאב זה מכשיר שמשמיע תדרים נמוכים
ואיזה מקורות יש למגבר? מה שיש לך, ממיר דיוידי וכו'...
כשהפעלתי את הסרט לא היה סימנים של רמקולים על מסך הטלויזיה, אבל על מסך הרסיבר היו סימנים של רמקולים והSW קיים. -> זה אומר שהסאב אכן מחובר וההגדרה תקינה.
5. יש לי בשלט של הרסיבר כפתור TEST ויש לי גם כפתור SW. על איזה מהם ללחוץ? תלחץ על TEST
לחצתי על שניהם ולא קרה כלום (אולי זה בגלל שלחצתי עליהם בזמן סרט?) אולי
6. את הקובץ שהבאת לצרוב כAUDIO או כDATA? כAUDIO
אגב, איזה רסיבר זה?
5. אוקי כיביתי את הDVD ולחצתי על TEST וזה לא עשה כלום. אח"כ כיביתי גם את הטלויזיה ולחצתי על TEST ועדיין כלום.
6. אני צורב את זה עכשיו,עדכון בקרוב.
הרסיבר הוא JVC RX-5032V
הנה תמונה : (תעשה זום)
http://www.amazon.co.uk/gp/product/imag ... lectronics
6. אני צורב את זה עכשיו,עדכון בקרוב.
הרסיבר הוא JVC RX-5032V
הנה תמונה : (תעשה זום)
http://www.amazon.co.uk/gp/product/imag ... lectronics
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
תחפש בספר, איך מגדירים מצבי שמע כי לרשום מה עושה כל אחד זה ארוך ולדעת מה מכוון לך בהגדרות זה בלתי אפשרי.idonimni כתב:טוב הכנסתי את הדיסק ושומעים אותו- אבל לא מהסאב וופר...
תתקשר לטכנאי או תזמין לביקור.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
הכוונה להגדרות מגבר...idonimni כתב:אין לי שום ספר..
ומה הכוונה "מה עושה כל אחד" ? מה זה כל אחד?
וחוץ מזה, אתה כבר יודע את כל ההגדרות שעשיתי..יש לך עוד רעיונות מה אפשר לעשות?...
תוריד את הסראונד ל OFF, תגיע למצב STEREO, על הצג יהיה לך שלוש ריבועים FR, FL וSW, אמור לעבוד.
תחזיר את הכבל לSUBWOOFER OUT ותפעיל את הדיסק שוב....
עוד רעיון רשמתי לך בהודעה הקודמת.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לא קשה לדעת...idonimni כתב:תגובה בבקשה?...
בצד שמאל יש לך כפתור SURROUND\DSP OFF, תלחץ עליו ותבטל את הפרוצסור.
אם יש לך DVD תחליץ לכבל COAX ובמגבר תלחץ INPUT DIGITAL (בצד ימין)
תקח ספר של המגבר, תלחץ SETTINGS ותעבור על ההגדרות שמע, כניסות ויציאות.
אולי חוץ מכפתור SUBWOOFER OUT - ON\OFF יש עוד הגדרות.