המלצה לארכיטקטורה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
shaybc פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מעוניין להקים בבית מערכת שתתן מענה לכל צרכי המדיה שלי ושל בני משפחתי,
הצרכים בין היתר כוללים:
1. צפיה בשידור חי עם יכולות הקפאת תמונה, חזרה, הרצה קדימה, (מה שיס מקס מספק והוט מאג'יק)
2. יכולת הקלטת תוכנית שכרגע ניצפית, הקלטה של תוכנית מלוח השידורים והקלטת סדרות (שוב יס מקס\הוט מג'יק)
3. יכולות מעקב חכמות כמו בטיבו (שילמד את הרגלי הצפיה שלי ויציע ויקליט דברים מראש)
4. ינהל ספריות נפרדות לכל קבוצת תוכניות (כמו ילדים\ אבא \אמא...) ויבצע כיווצים והמרות בלילה (ל Divx\Xvid\MPeg4...)
5. יכולת לצפות בתוכן מכונני המחשב בפורמטים שונים, תמונות, סרטים, שירים (כמו סטרימר)
6. שהמערכת גם תוריד מאתרי טורנט ע"י רישום ל RSS ותוסיף תוכן זה לתפריטים
7. יכולת לגלוש באינטרנט מכל טלוויזיה, ויכולת לשחק (כמו קונסולה ומחשב)
8. יכולת שליטה על הכל מכל טלוויזיה משלט בודד (עדיף לא מקלדת)

ממה שוקראתי (כאן וברחבי האינטרנט), הבנתי שהתוכנה שמכסה לי 90% מהדרישות היא MythTV,
ניסיתי אותה ונראה שסביר לי להתמודד איתה, לפי אבחנתי רובכם כאן תומכים במערכות מבוססות חלונות, הייתי מעוניין לשמוע דעות

לגבי ארכיטקטורה אני שוקל תצורה הבאה:
1. שרת מחובר קווית לאינטרנט שיבצע הורדות ובשלב ראשון ישמור בכוננים שעליו (3 טרה, נקווה שיספיק להתחלה, בעתי תכננתי להכניס שרת דיסקים)
2. על אותו שרת יותקן MythTV Backend Master ויכיל 3 כרטיסי לכידה יחובר ל 3 ממירי יס ויבצע את ההקלטות והזרמת השידורים החיים
3. ב 2 טלוויזיות אני מתכנן לחבר 2 מחשבים, את ה Fiono Funtwist 330 שסקרו כאן, ולהתקין עליהם MythTV FrontEnd, מאחר וזה בחדרים חשוב לי שקט, לא מתחמם, וגודל קטן, תחנות הקצה יחוברו ב WIFI, תכננתי להגביר את ה WIFI שלי לתקן N שמגיע לקצבים של 150 מגה
4. בטלוויזיה נוספת אני מעוניין לחבר מחשב הדומה ל ion אך שיוכל לקבל כרטיס לכידה טוב ולהתקין עליו MythTV Backend Slave ויבצע לכידה והקלטות (יוריד עומס מהשרת המרכזי ויאפשר הזמנה של עוד תוכן להקלטה)

כתוכן אני מחובר ליס,יש לי כבר ספריית ענק שחולשת על 2T שצריכה להיכנס למאגר (וכיום אין לי בישבילם מטה דטה, כך שפרט לשם והספריה של הקובץ - אין לי רעיון איך להכניס אותם לשיתוף עם MythTV), בנוסף חשבתי לחבר צלחת לווין שתגדיל את האפציות, ולהגדיל קו אינטרנט שיספק הזרמת מדיה מערוצי אינטרנט חינמיים (אשמח לקבל לינקים טובים, ואפילו אם ניתן לשלם על התוכן - גם בא בחשבון)

אם יש כאן מישהו עם נסיון בתצורה כזאת \ ו- או נסיון עם MythTV אשמח לשמוע,

הדבר היחידי שאני חושש ממנו הוא הזרמת שידורים חיים והקלטות ברקע, לא נראה לי ש PC אחד מסוגל לעשות את זה לא משנה כמה חזק, מקווה לטוב,

תודה מראש,
שי.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

shaybc כתב:שלום,

הדבר היחידי שאני חושש ממנו הוא הזרמת שידורים חיים והקלטות ברקע, לא נראה לי ש PC אחד מסוגל לעשות את זה לא משנה כמה חזק, מקווה לטוב,

תודה מראש,
שי.
...
על נושא ה-MYTHTV אני אישית לא יכול לענות, אבל לגבי החשש שלך - אתה יכול להיות רגוע...
הקלטות אינן מעמיסות על המעבד כמעט כלל. הקידוד ל-MPEG2 נעשה ע"ג כרטיס הלכידה.
הזרמת מדיה שוב אינה מעמיסה במיוחד על המחשב אלא על הדיסקים הקשיחים - במידה ומספר לקוחות רוצים לצפות בקבצים שנמצאים ע"ג אותו דיסק בו זמנית - הוא זה שעובד קשה...

אצלי עובד עם 4 הקלטות בו זמנית וצפייה ב-4 לקוחות בו זמנית ברחבי הבית.

לגבי קידודים, בדיקת פרסומות - בשרת מודרני core duo או אפילו Quad - לא צריכה להיות שום בעיה.

אורן.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #3 

shaybc,
אתה אכן צודק, ו-mythtv תענה על מרבית הדרישות שלך. למעשה הדברים היחידים שהיא לא תעשה לך באופן אוטמטי זה ההורדות ומשחקים.

אני בהחלט לא חושב שיש צורך בעוד slave backend. תתחיל עם אחד ותראה האם אתה באמת צריך. בכל מקרה - הייתי מתחיל עם שרת אחד בעל שני כרטיסי לכידה, ואז מוסיף עוד שרת עם עוד שני כרטיסים. זה עדיף על שרת אחד עם שלושה כרטיסים ואחד עם אחד.

לגבי כל השאר - אין לך שום סיבה לחשוש מהזרמות של מידע, מביצוע הקלטות סומולטנית ועוד - mythtv עושה מה שתיארת בצורה מצויינת בארכיטקטורה הנ"ל.
You are never fully dressed without a smile

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #4 

נקודה 7 - המשחקים, בעייתי למדי בטח כשמאחדים את זה עם דרישה 8 ...על איזה סוג משחקים מדובר ?

עוד משהו, לגלוש בלי מקלדת זה לא נח במיוחד

shaybc פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

וואוו תודה על התגובות המהירות והמקצועיות,
אני מבין אם כך שעלי לתת תשומת לב למהירות ה FSB והדיסקים כדי להבטיח הזרמות במקביל ללא הפרעות,

לגבי ה Slave Backend חשבתי עליו כדי לא להעמיס את הרשת הביתית בזמן צפיית 3 טלוויזיות בו זמנית (+ אולי השהיה עקב הקפאה בחלק מהן) ובנוסף חשבתי שאם אני יזרים הכל ממחשב אחד כולל הקלטות זה יגרום לעומס, אבל עקב התשובה של oshapir שמבצע 4 הקלטות והזרמות בו זמנית, אני נרגע יותר (למרות שמערכת ההפעלה ותוכנה שונות כנראה), ולכן גם אאמץ את הגישה של Shed שמציע להמתין עם ה Backend Slave למקרה שיהיו בעיות,

שבלול- תודה על התגובה, אני לא מעוניין לקנות 3-4 מקלדות אל חוטיות רק כדי לענות על נושא הגלישה, כיום אני גולש מהסלון עם Xbox ישן, ומחדר השינה עם Wii ולא נדרשת מקלדת אמיתית באף אחד מהן (למרות שזה לא הכי נח, זה אפשרי בייחוד אם דאגת למירב המועדפים שלך מבעוד מועד), אבל אני וודאי יכין מקלדת טובה אחת לפחות לצורך זה, אגב יש שלט מגע טוב שיכול לתפקד במקום?

בכל אופן תודה על ההמלצות אני יתחיל בהתקנות בסוף שבוע זה ואעדכן,

שי.
HTPC זה לא במבה!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #6 

הנה שני הסנטים שלי בנוגע לגלישה על מסך טלוויזיה.

בגדול - גלישה במסך טלוויזיה היא לא הפעולה הכי נוחה. אנחנו נמצאים רחוק מהמסך, ואין לנו אמצעי שליטה נוח מספיק כדי לכתוב כתובת URL או לטקבק.
הגישה שלי אומרת שהגלישה בטלוויזיה היא "גלישה פאסיבית" - אני מגדיר מראש ערימת אתרים/נושאים שמעניינים אותי, ובלחיצת כפתור על השלט יכול לצפות בהם.
לצורך כך - אני משתמש ב-RSS: אני מקבל מסך שמתעדכן אוטומטית מהאתרים שמעניינים אותי (למשל ynet או slashdot), אני יכול לקרוא את הידיעות החדשות שהתפרסמו שם, ובלחיצת כפתור על ידיעה - אני "מוזנק" לתוך עמוד ה-web של הידיעה הספציפית הזו.
You are never fully dressed without a smile

shaybc פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

מה שחסר לי זה רעיון איך להכניס את הקבצים שכבר יש לי אל המאגר צפיה כדי ש MythTV יקטלג אותם ויציג שמות ומידע, יש לי כ 400 סרטים ובערך 50 סדרות - למישהו יש רעיון?
HTPC זה לא במבה!

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #8 

לאחר נסיונות רבים אני עברתי לשילוב "מנצח" של Mythtv ו XBMC.
פשוט בניתי כפתור שמוביל ל XBMC - התוכנה הזו פשוט מקטלגת ומורידה בצורה אוטומטית את כל הנתונים על סדרות וסרטים שקיימים אצלך במאגר.
כך למעשה כאשר אני רוצה לראות טלויזיה ו/או הקלטות מהטלויזיה אני נשאר ב mythfrontend. כאשר אני רוצה לראות סדרה, אני לוחץ על הכפתור ונכנס ל XBMC.
עד עתה כל שיטות איסוף נתוני סדרות וסרטים שניסיתי ל mythtv לא צלחו בצורה טובה. ולעומת זאת, XBMC עושה זאת אוטומטית, ללא צורך בהגדרות סקריפטים (מלבד דרך GUI).
my 2 cents.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”