מתי הפכתי ל"משוגע" לקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
bocha10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני חושב שכל משתתפי הפורום מחפשים את הצבעים והצלילים הכי קרובים למציאות.
אז הופכים עולמות כדי למצוא את התמונה הכי חדה(דרך פלזמה,LCD),את הסאונד המושלם(דרך סוגי רמקולים ומיקומם) ,כל זה בצד ה"טכני" אבל בצד ה"רגשי" בטוח יש איזה רגע בחיים שבגללה הפכנו ל"משוגעים" לדבר.

לדוגמא:

כמו בפרסומת של הגבינה,לא זוכר מתי,איפה ולמה אבל זוכר ששמעתי ב-5 ערוצים מסוק ממרי והרגשתי כאילו אני בתוך המסוק ואפילו אני מטיס אותו.
באותו רגע אמרתי שאני רוצה את זה בבית בתוך הסלון שלי (~)

בטח יש כאלה שהרגישו בתוך הופעת LIVE או קרב יריות...אז אשמח אם תשתפו את החוויות שלכם!!!

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שאנחנו אנשים שהדמיון שלהם וההיבט שונה באופן יחסי. אנשי חלומות. כילד בן חמש-שש, אני זוכר שחיברתי את האטארי בבית... הכל מסביב השתתק לי - שיחקתי בטנקים נגד אחי וכל התוצאות של מה שחשוב הסתכמו באותו משחקון (שבו הפסדתי כמובן).
אחר כך אני זוכר את הדולבי דיגיטל בקולנוע, מה שגרם לי ללכת כמעט לכל בכורה של סרטים שאהבתי, התגובה הייתה: "וואו"
אחר כך הגיעו המקרנים בחנות בה עבדתי (היה לנו חדר הקרנה עם מערכת סאונד טובה) וכן הלאה.
אבל הבנתי משהו בסיסי כבר אז - אם זה וואו וזה היום, מה יהיה מחר ???
מקרה מהעבודה - היה לנו מצגת עם שגרירות של אחת המדינות ועשינו שיחת ווידאו עם החברה שאנחנו מייצגים, החברה בצד השני ישבו בחדר ייעודי לנושא (מסך כחול, תאורה וכו') וזה היה לפני חודש. שמעתי וואו בחדר מכמה אנשים בו זמנית, אחד מהם היה אני.
אני בן שלושים היום ואני לא מאמין שאפסיק להיות מופתע. אני גאה להיות אחד מהפריקים שבאתר הזה. (Y)
Vocare Ad Regnum

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

אני ראיתי אצל חבר עשיר לייזר דיסק
שמענו בפרולוג'יק
הרגשנו שנגענו בקצה היכולת

:-)

זה היה מלחמת הכוכבים לדעתי
העם דורש..... כל מיני דברים

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #4 

מזכיר לי באמת את אחת מחויות הק"ב הראשונות. כשהייתי חיל חזרתי הביתה לאיזה סופשבוע, וגיליתי שיש בבית DVD + רסיבר ורמקולים. אמנם הכל היה די ממוצע - דיל כזה שקונים ברשתות חשמל, אבל אז לא ידעתי כלום גם ככה.
היו כמה דוגמאות לאפקט ה"וואו"ו בעצם..למשל ששומעים גשם כרקע ולא בטוחים אם זה מהסרט או מבחוץ...
אבל הכי אני זוכר שישבתי לבד בבית בחושך (אני פולני..:) ) וראיתי את החוש השישי בDVD. באיזושהי נקודה בסרט יש סאונד שיוצא לרמקולים האחוריים בלבד..שישמע כאילו מישהו מתגנב בבית או משהו, ואני זוכר שזה ממש הקפיץ אותי. לא הכרתי דבר כזה. לקח איזה 2 שניות להבין מה זה, וזה ה"וואו" שאני זוכר.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #5 

sam22 כתב:אני ראיתי אצל חבר עשיר לייזר דיסק
שמענו בפרולוג'יק
הרגשנו שנגענו בקצה היכולת

:-)

אכן, גם אצלי נקודת האל חזור היתה ככל הנראה אי שם בתחילת שנות התשעים, כשיישבתי מול הלייזר- דיסק פיוניר פרולוג'יק 2 החדש שלי, מוקף 5 רמקולים (סאונד היקפי בכאילו), וחשבתי שיותר מתקדם מזה הטכנולוגיה לא תוכל להגיע...
...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #6 

את ה DD הכרתי באולם תצוגה
ראיתי את SPEED והיה קטע שהמסוק עבור בין הרמקולים
ולראשונה היתה הפרדה באחוריים

אז הבנתי הפוך מהפעם הראשונה
אז הבנתי שזה לא נגמר אף פעם
ואכן...
DTS
DVD
וכן הלאה
העם דורש..... כל מיני דברים

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

אצלי הכל הגיע מאהבה לקולנוע. ראיתי שובו של הג'דיי בקולנוע שחף בתל אביב (כיכר אתרים) וחזרתי הביתה מאוהב בקולנוע. מאז אני רואה ים סרטים ומנסה לשחזר את ההנאה הקולנועית בבית. אני כבר כמעט שם :) אבל עוד רחוק מחדר ייעודי.

את הסראונד הראשון שמעתי פעם ראשונה אצל חבר שהיה לו וידאו עם סראונד: שני קדמיים ושני אחוריים. הוא הראה לי קטע מאיזה סרט דיסני ואני זוכר שזה היה ממש ממש מרשים. וידעתי שאני רוצה כזה. שעברתי לתל אביב הקנייה הראשונה שלי, עוד לפני שהיה לי ארון, היתה טלוויזיה ו- DVD. וכך עד היום, יש לי מערכת קולנוע מהממת אבל אין גרביים :wink: (סתם... יש גרביים).
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #8 

1995 אולפני טריטון,
מערכת דולבי סראונד, מקורית של Dolby ( היה גם מפענח וגם מקודד ), רמקולים ייעודיים של Altec Lansing ולייזר דיסק של פיוניר.
נדמה לי שהדבר הראשון שהראו לי היתה הופעה של ה Eagles ( מיקס פרולוג'יק שמאוחר יותר יצא על DVD במיקס DTS ).
היו לנו גם כמה סרטים, True Lies הוא אחד שאני זוכר במיוחד.
היתי מזמין חברים בימי שבת בערב כשהאולפן לא היה תפוס ( שישי אסור היה לפתוח כי האולפן היה בבני-ברק .. )

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #9 

לפני 12שנים בערך...עם רסיבר סיני ..רמקלולים ציקמוקו ....וסרט dvd ....עם טלוזיה 42 אינץ הקרנה אחורית.....

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #10 

bocha10 כתב:
לדוגמא:

כמו בפרסומת של הגבינה,לא זוכר מתי,איפה ולמה אבל זוכר ששמעתי ב-5 ערוצים מסוק ממרי והרגשתי כאילו אני בתוך המסוק ואפילו אני מטיס אותו.

בטח יש כאלה שהרגישו בתוך הופעת LIVE או קרב יריות...אז אשמח אם תשתפו את החוויות שלכם!!!
...

אני טסתי להולנד בתום השרות ,הכרתי הולנדית ונשארתי לתקופה ,היא נתנה לי לעשן , הרגשתי שאני מטיס מסוקים וחזרתי עים צ'אק נוריס לוויטנאם להחזיר את השבויים !!! וזה היה תלת מימד כבר אז .
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #11 

bossgt6 כתב:
bocha10 כתב:
לדוגמא:

...

אני טסתי להולנד בתום השרות ,הכרתי הולנדית ונשארתי לתקופה ,היא נתנה לי לעשן , הרגשתי שאני מטיס מסוקים וחזרתי עים צ'אק נוריס לוויטנאם להחזיר את השבויים !!! וזה היה תלת מימד כבר אז .
...
צ'אק נוריס לא צריך רסיבר ק"ב. כשצ'אק נוריס מדבר - אתה שומע ב DTS-HD

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #12 

צ'אק נוריס לא צריך רסיבר ק"ב. כשצ'אק נוריס מדבר - אתה שומע ב DTS-HD
...
:lol:

bocha10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

מתי הפכתי ל"משוגע" לקולנוע ביתי

שליחה #13 

ה-DVD הראשון שראיתי(ושמעתי,בעיקר) בק"ב שלי הייתה הופעה חיה של YANNI LIVE AT THE ACROPOLIS
פשוט עצמתי עיניים וריחפתי עד יוון,ניסיתי לזהות כל כללי.חוויה שאני לא אשכח (Y)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46382
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #14 

בתחילת שנות ה 90', כשהייתי בן 13 לערך, הסתובבתי בדיזינגוף סנטר. באחת הקומות העליונות, שמעתי רעש ממש חזק מאחת מחנויות האלקטרוניקה שהיו במקום. כשנכנסתי, נוגן איזה סרט עם מערכת רב ערוצית בווליום גבוה. לאחר 2 דקות של פה פעור מול איכות האודיו והתמונה שפרצה ממסך ה CRT שהוזן מלייזר דיסק, החלטתי שגם אני צריך דבר כזה בבית.
כמובן שלא היה לי כסף בגיל כזה ולכן הכל התעכב מספר שנים עד שהצטבר לי סכום גדול דיון עבור נגן DVD מדגם Pioneer DV-525, רסיבר Sansui RZ-7900 ו Changer של Technics - הכל מייבוא אישי.
הרמקולים היו Westra AD-2000 ועוד סט של אחוריים וסנטר כאשר הרמקולים נקנו מבסט ביי בקניון המקומי והרמקולים גם מייבוא אישי.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #15 

ביום שהרווחתי בלוטו והחלטתי שאני קונה רק את המוצרים הטובים ביותר והיקרים ביותר

אז שמעתי שיש כזה דבר קולנוע ביתי , באתי, ראיתי נדלקתי...

עכשיו ברצינות, בזמנו בתחילת רחוב בן יהודה היתה חנות שמכרה והדגימה תקליטי לייזר ענקיים ושם ראיתי סרט כחול והחלטתי שאני חייב גם מערכת כזו.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #16 

bocha10 כתב:ה-DVD הראשון שראיתי(ושמעתי,בעיקר) בק"ב שלי הייתה הופעה חיה של YANNI LIVE AT THE ACROPOLIS
פשוט עצמתי עיניים וריחפתי עד יוון,ניסיתי לזהות כל כללי.חוויה שאני לא אשכח (Y)
...
יש לי את הדיסק הזה בלייזר דיסק . . :)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #17 

מכל הטריילרים של דולבי זה האחד שהכי זכור לי ואותו הכי אהבתי!

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #18 

osherov כתב:מכל הטריילרים של דולבי זה האחד שהכי זכור לי ואותו הכי אהבתי!
...
הזכרת לי נשכחות... גם אני מאוד התרשמתי מזה.

תמיד שאחי רואה אצלי סרטים והלוגו הזה עולה, יש לו את המשפט הקבוע שהפך כבר למנטרה:

So, you have a very cool sound system (Y)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”